Everybody Loves Raymond

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Neelix

Post by Neelix »

ne znam vala meni su mucke...beeep :D sta svi vide u njima is beyond me :? mislim ok, ima zanimljivih stvari, al sad nesta da su extra...nidje veze :D seinfeld mi je lood :-D na pocetku mi je bio "onako", ali kod seinfelda se moras bas uzivit u likove, tek tad provale postaju genijalne :-) raymond je isto presmijesan :D crna guja...mi je bila zanimljiva dok sam bio manji...al onaj srednjevijekovni dio..ovo u prvom svjetskom ratu...mi nikad nije bilo smijesno :? preseravanje... :roll: Bundya sam gledao samo par epizoda, i bile su super... :) ali opet ne poznam likove toliko dobro da mogu davati ocjenu...
medda

Post by medda »

Najbolja humoristicka serija je COUPLING...stvarno nema premca!
Ima snimaka na youtube ali sale ne dolaze do izrazaja jer trebate pogledati citavu epizodu. Sve povezano, isprepleteno...na fazon Friendsa ali nije za mladje publike.
Najbolja epizoda je sa Giselle, the french bitch! :lol:
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Ne znam da li se ko sjeca ali je ALF bio sega teza.

Volio bih kada bi mi neko dao link gdje se mogu skinuti epizode ili pogledati na youtubeu.

A sto se tice Raymonda kul je serija samo bih rekao da je stari najlegendarniji od svih.

A kada ste se dotakli Mucki ja bih ipak predlozio da pogledate onu scenu kad se kocka sa Boyciyem:

http://youtube.com/watch?v=B41u3mQJpq0& ... ed&search=

Jedna od najboljih.
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

medda wrote:Najbolja humoristicka serija je COUPLING...stvarno nema premca!
Ima snimaka na youtube ali sale ne dolaze do izrazaja jer trebate pogledati citavu epizodu. Sve povezano, isprepleteno...na fazon Friendsa ali nije za mladje publike.
:lol: :lol: :lol:
ovu sam gledao neku noc
komedija ziva

i am giselle.. no i am giselle...
i am diickk darlington :D
cyprus

Post by cyprus »

Raymond jest nako smješna serija, no gledanjem više epizoda, ja dođem do zaključka da se svaka epizoda ustvari svodi na isto. Vazda vrhunac radnje izbije jedno 5 minuta prije kraja, gdje se svi likovi nađu u jednoj prostoriji i otpočne razotkrivanje stvari koje su se muljale tokom prvog dijela epizode. Onda svađa bla bla i na kraju se pomire.

Mislim da se moglo upotrijebiti više maštovitosti pri pisanju scenarija.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

dinchy84 wrote:joj, koja je to? Poznato mi je.
ma baba glumi damu iz visokog drustva. Pored sebe ima muza jadu koji joj ne moze nista. I onda ona saziva komsiluk na raznorazne prigode i to sve na nivou. Naravno, svi traze razlog da ne bi dosli. Imaju fobiju od njenih vecera uz svijece :lol: Ali, ona ih uvijek nekako obrlati da dodju.

Skoro sam tu seriju gledala na nekom njemackom kanalu i slatko sam se ismijala. Inace je u Engleskoj zajedno sa Muckama najpopularnija serija.
Saraswati

Post by Saraswati »

Hajasint :D
pekarce

Post by pekarce »

Ljudi moji, nemojte zaboraviti još jedan biser briantskog humora, neurotičnog Fawlty-ja u Fawlty Towers. Baš me zanima je li Cleese onakav živčo i uživo :D Mada su mi Mućke neprevaziđene. A da dodam Cheers, u slučaju da vam je promakao...Jeste da se ne miču iz bara, ali im je zahebancija looda.
mamica papucarka

Saraswati wrote:Hajasint :D
Bravo :thumbup:

Obozavam je :D
LjepoticaiZvjer

Post by LjepoticaiZvjer »

mamica 31 wrote:
Saraswati wrote:Hajasint :D
Bravo :thumbup:

Obozavam je :D
serija se u orginalu zove "keeping up appearance" sa hajasint bukeeee :D i ima je povremeno na bbcu
englezi su zakon
moj favorit su definitivno monty python, neprevazidjeni su.
Neelix

Post by Neelix »

joj hajasint :D :D haha, meni dodje da razbijem televizor kad je gledam :D :D zamisli ozenit onakvu... :lol: :lol:
mamica papucarka

I nezaboravna scena iz Crne guje.
Svi spremni za maskembal, dosli maskirani, samo Boldriku vire olovke iz nosa i usiju. Pita ga Guja u sta se ti maskiro, kad ce on-" u kutiju za olovke" :lol:
Saraswati

Post by Saraswati »

mamica 31 wrote:I nezaboravna scena iz Crne guje.
Svi spremni za maskembal, dosli maskirani, samo Boldriku vire olovke iz nosa i usiju. Pita ga Guja u sta se ti maskiro, kad ce on-" u kutiju za olovke" :lol:
:lol: :lol: :lol:
mamica papucarka

zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

rejmond :oops: :D super serija, da sam se u jednom momentu zapitala, da li je debra uopste sretna u onakvim okolnostima :D :D next door neighbors :D ...ne znam koja mi je najbolja hum, serija...zavisi od rapsolozenja, jedno vrijeme seinfield, pa onda crna guja i to ona druga sezona, renesansa, sa blesavom kraljicom i tetkom puritankom :D ...simposonove smatram clanovima moje porodice :oops: ...scrubs mi nisu nesto, a joey totalni odron :oops: :D i nisam neki fun mucki :D ..futurama nije losa...
elSaik

Post by elSaik »

ma King of Queens nema konkurencije :oops: 8-)
Tesssa

Post by Tesssa »

mamica 31 wrote:
dinchy84 wrote:joj, koja je to? Poznato mi je.
ma baba glumi damu iz visokog drustva. Pored sebe ima muza jadu koji joj ne moze nista. I onda ona saziva komsiluk na raznorazne prigode i to sve na nivou. Naravno, svi traze razlog da ne bi dosli. Imaju fobiju od njenih vecera uz svijece :lol: Ali, ona ih uvijek nekako obrlati da dodju.

Skoro sam tu seriju gledala na nekom njemackom kanalu i slatko sam se ismijala. Inace je u Engleskoj zajedno sa Muckama najpopularnija serija.
Da nije Mrs.Buket? :lol: :lol: :lol:
limun_

Post by limun_ »

to uopste nije humuristicka serija.nisam se jednom mozda nasmijao.

prava penzinoerska serija,namjenjena publici u texasu i sl.selendrama.

jeftini i poglupi humur..odron
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

cyprus wrote:Raymond jest nako smješna serija, no gledanjem više epizoda, ja dođem do zaključka da se svaka epizoda ustvari svodi na isto. Vazda vrhunac radnje izbije jedno 5 minuta prije kraja, gdje se svi likovi nađu u jednoj prostoriji i otpočne razotkrivanje stvari koje su se muljale tokom prvog dijela epizode. Onda svađa bla bla i na kraju se pomire.

Mislim da se moglo upotrijebiti više maštovitosti pri pisanju scenarija.
to je uobicajeni sablon situacijske komedije (tzv. sit com) :D buduci da svi likovi imaju odredjene i stereotipne karaktere, samo ih premjestas u situacije drugacije po sadrzaju radnje, a iste po formi. malo se zagledas, i ni friends nisu mnogo drukcij, samo imaju rugi sablon.

jedina zaista dobra stvar u vezi sa Raymondom su glumci, a narocito Frank i Marie, koji su zaista odlicni profesionalci i jako nadareni. dakle, Doris Roberts i narocito - Peter Boyle.
Last edited by Bea_Trix on 01/10/2007 13:17, edited 1 time in total.
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

ova scena je meni bila dobra. :D
ja ih gledam redovno i slatko se uvijek nasmijem. :D :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=3S3SGQnNjnI

a gledajte i ove legende (The King of Queens) :D :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=V26RLvtE ... ed&search=
Ivanche

Post by Ivanche »

Ne znam ko spomenu Hajacint...haos je:) Mene licno friends opustaju i nasmiju ... Raymond takodje, samo njegova stara..zapravo njegov pi***st odnos sa njom me podsjeca previshe na mog ex...ebiga nisam Debra da trpim sve...:D 8-)
Saian

Post by Saian »

medda wrote:Najbolja humoristicka serija je COUPLING...stvarno nema premca!

joj dobro si i ovo su budale samo takve :D
Tesssa

Post by Tesssa »

dawn_upon_dawn wrote:
jedina zaista dobra stvar u vezi sa Raymondom su glumci, a narocito Frank i Marie, koji su zaista odlicni profesionalci i jako nadareni. dakle, Doris Roberts i narocito - Peter Boyle.
pokojni, na zalost :(
Hantraga

Post by Hantraga »

chuchumbamayumbe wrote:Dobar je Seinfeld ba.
Slozio bi se da je Seinfeld najbolji, ali ni Raymond nije los...

Frank is legenda, podsj3eca me na tipicnog bosanca... :D
Saian

Post by Saian »

Evo dva najjacha pacijenta trenutno :D :D :D

Image

http://www.channel4.com/entertainment/t ... index.html

http://www.youtube.com/watch?v=6KTImxLnffY

http://www.youtube.com/watch?v=gCL-qnBQ ... ed&search= :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: the BAD thing that was the BAD thing aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj majko :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply