Ja se zalazem za to da svi hrvati odu u Njemacku i zelim im puno uspjeha tamo.TutankamonS wrote: Ti da imaš hrvatsko državljanstvo nebi otišao raditi negdi u Njemačku ili bi tu čeka crkavicu? Koja logika ej.
Ev' ga Treći ~ Kitarović
- seln
#376 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović
-
TutankamonS
#377 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović
Zanimljiv odgovor velikog ljevičara i borca za ljudska prava, veliki bošnjački um i intelektualac hahaseln wrote:Ja se zalazem za to da svi hrvati odu u Njemacku i zelim im puno uspjeha tamo.TutankamonS wrote: Ti da imaš hrvatsko državljanstvo nebi otišao raditi negdi u Njemačku ili bi tu čeka crkavicu? Koja logika ej.
-
TutankamonS
#378 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović
Pa dobro i ta ti jeHafis wrote:Ako si primjetio nije on jedini koji to radi, ima ih još nekoliko. Ne kužim im tu logiku."TutankamonS"
A dobro dobar ti je argument.
Ti da imaš hrvatsko državljanstvo nebi otišao raditi negdi u Njemačku ili bi tu čeka crkavicu? Koja logika ej.
Usporedi koliko Vitez plaća poreza a koliko Sarajevo[url]i ne koristi dok mene citiraš te izraze "balija" itd molio bi te
Ali ako im se sviđa da sami sebe tako nazivaju, pa makar i u zezanciji, pusti ljude nek uživaju. Ima nas svakakvih.
- seln
#379 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović
Ako sam ljevicar, nisam glup. Koliko se kurcite kao manjinci, mogu zamisliti kako bi se ponasali da ste vecina.TutankamonS wrote:Zanimljiv odgovor velikog ljevičara i borca za ljudska prava, veliki bošnjački um i intelektualac hahaseln wrote:Ja se zalazem za to da svi hrvati odu u Njemacku i zelim im puno uspjeha tamo.TutankamonS wrote: Ti da imaš hrvatsko državljanstvo nebi otišao raditi negdi u Njemačku ili bi tu čeka crkavicu? Koja logika ej.
-
TutankamonS
#380 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović
Lijepa ideja "bosanskog građanina" i nadasve humana, jednog koji nema veze sa SDA, Holidayom in 1993 itd
Drago nam je što si iskren.
Ja vama želim u trokutu Sarajevo-Zenica-Tuzla da ne selite i da živite tu kao slobodni ljudi.
Ja vama želim u trokutu Sarajevo-Zenica-Tuzla da ne selite i da živite tu kao slobodni ljudi.
- seln
#381 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović
Zelje su jedno, kuvvet je drugo.TutankamonS wrote:Lijepa ideja "bosanskog građanina" i nadasve humana, jednog koji nema veze sa SDA, Holidayom in 1993 itd
-
TutankamonS
#382 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović
Inače vi ste kao većina ok, ne kršite Dayton Komšićem, platformom i ne napadate fizički ljude na dan izbora i ne blokirate cijele gradove.seln wrote:Zelje su jedno, kuvvet je drugo.TutankamonS wrote:Lijepa ideja "bosanskog građanina" i nadasve humana, jednog koji nema veze sa SDA, Holidayom in 1993 itd
Problem su Hrvati koji se kurče i žele prava iz Daytonaaa
-
155_mm
#383 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović
ko je tebe pripremao za ovaj forum da mi je znati.TutankamonS wrote:Inače vi ste kao većina ok, ne kršite Dayton Komšićem, platformom i ne napadate fizički ljude na dan izbora i ne blokirate cijele gradove.seln wrote:Zelje su jedno, kuvvet je drugo.TutankamonS wrote:Lijepa ideja "bosanskog građanina" i nadasve humana, jednog koji nema veze sa SDA, Holidayom in 1993 itd
cuj ovo! dejton prekrsen komsicem.
a koji grad to bosnje blokiraju?
kung fu metode mladog kaplana sigurno ne odobravam. a odobravas li ti samovoljno izbacivanje clanova komisije koji su se suprostavili da jedna osoba glasa za dvije ili da se glasa sa dokumentom neke druge drzave?
nadam se da ce hilari potpomognuta glasova bosnji u americi osvojiti one dvije kriticne i strateski vazne drzave u USA i pobijediti i onda ostvariti ovu ideju o distriktu Stolac-Neum. to bi itekako relaksiralo odnose u tom dijelu BiH.
-
155_mm
#384 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović
franjo jes ti to?! kako je tamo? kako nam alija? sta radi sloba? jel tito stvarno bio austrougarski spijun? mores li gledat HTV?TutankamonS wrote:Lijepa ideja "bosanskog građanina" i nadasve humana, jednog koji nema veze sa SDA, Holidayom in 1993 itd
-
155_mm
#385 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović
pa ti si poceo da guslas o "gospodarskoj moci 'rvata" pa sam te malo spustio na zemlju.TutankamonS wrote:A dobro dobar ti je argument.
Ti da imaš hrvatsko državljanstvo nebi otišao raditi negdi u Njemačku ili bi tu čeka crkavicu? Koja logika ej.
Usporedi koliko Vitez plaća poreza a koliko Sarajevo i ne koristi dok mene citiraš te izraze "balija" itd molio bi te
a sto ti smeta "balija"? bojis se uvrijedit cu bosnje pa ce vam iskljuciti struju aluminiju i tako napokon zavrsiti sa tom rasisticko-fasistickom firmom. a kakve ce to gospodarske posljedice imati za hrvate u mostaru ne treba ni pojasavnjati. a tek posljedice za stolni da ne pominjem.
- law2
#386 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović
Osnovna škola u Stocu

-
radostan dan
#387 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović
Jel ođe @black swan predaje?
- biske
#388 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović
Tanko je ovo. Nema svinja ni u tragovima.law2 wrote:Osnovna škola u Stocu
- Danguba
#389 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović
ali ima kukuruza ovoooliiiiikiiii...biske wrote:Tanko je ovo. Nema svinja ni u tragovima.law2 wrote:Osnovna škola u Stocu
- BHCluster
#390 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović
Kad ce taj trechi, chetvrti, peti...
-
daddy-kool
#391 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović
http://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbego ... /161031008
Zna li neko kakav je ovo prijedlog?Na stolu je prijedlog rađen na bazi tzv. Fileovog modela, samo minuciozniji, jer potporu izbornoj volji konstitutivnih naroda rješava kroz općine, a ne kroz kantone. SDA cijeni da je time riješen prigovor koji Hrvati s pravom ponavljaju tvrdeći da brojniji Bošnjaci mogu izabrati oba člana Predsjedništva BiH iz Federacije. SDA je spremna nastaviti razgovore na ovom modelu i izvršiti potrebne intervencije kada je u pitanju zastupljenost Ostalih u Domu naroda PS BiH, i to bi bilo dovoljno i sve što je neophodno kada je u pitanju presuda u predmetu Sejdić-Finci.
To je jedina izmjena Ustava BiH koju smo spremni da uradimo u ovom mandatnom periodu, i ništa više od toga. A i tome ćemo pristupiti tek onda kada se riješi pitanje izbora u Stocu i Mostaru i kada Parlament Federacije uhvati snažan zamah u donošenju reformskih zakona u skladu sa preuzetim obavezama iz reformske agende i pisma namjera MMF-u.
Cijenim da predstavnici Republike Hrvatske nemaju pravu analizu i informaciju, da "naslijepo" prate i podržavaju ono što od njih traži rukovodstvo HNS. To su nejasni, difuzni stavovi o nekakvim federalizacijama, o pravu Hrvata da vitalni nacionalni interes prošire i primjene na svako pitanje kojim se parlamenti bave, dakle da blokiraju, bez obrazloženja, šta god hoće i kad god hoće i slično. Ne vjerujem da će ozbiljni političari evropskog formata poput Andreja Plenkovića zaista stati iza zahtjeva koji su protivni Ustavu BiH, Dejtonskom mirovnom sporazumu, evropskim i općenito demokratskim standardima.
- Styling
#392 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović
U Daytonu pise da mora biti jedan clan Predsjednistva Hrvat, ne pise kako se bira niti ko treba da ga izabere. Za sve primjedbe obratite se Franji Tudjmanu koji je potpisao takav Dayton.TutankamonS wrote:Inače vi ste kao većina ok, ne kršite Dayton Komšićem, platformom i ne napadate fizički ljude na dan izbora i ne blokirate cijele gradove.seln wrote:Zelje su jedno, kuvvet je drugo.TutankamonS wrote:Lijepa ideja "bosanskog građanina" i nadasve humana, jednog koji nema veze sa SDA, Holidayom in 1993 itd
Mostar blokira druzba SDA-HDZ, pa bi se za ovaj problem trebalo obratiti predsjednicima tih stranaka. Vecina Bosnja ka i Hrvata bi se za cas dogovorila oko Mostara.
-
155_mm
#393 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović
veoma veliki broj je ubjedjen da u dejtonu pise "mora biti jedan clan predsjednistva iz HDZ-a".Styling wrote:
U Daytonu pise da mora biti jedan clan Predsjednistva Hrvat, ne pise kako se bira niti ko treba da ga izabere. Za sve primjedbe obratite se Franji Tudjmanu koji je potpisao takav Dayton.
Mostar blokira druzba SDA-HDZ, pa bi se za ovaj problem trebalo obratiti predsjednicima tih stranaka. Vecina Bosnja ka i Hrvata bi se za cas dogovorila oko Mostara.
-
155_mm
#394 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović
ni ja nisam nista uspio pronaci u vezi tog modela.daddy-kool wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbego ... /161031008
Zna li neko kakav je ovo prijedlog?Na stolu je prijedlog rađen na bazi tzv. Fileovog modela, samo minuciozniji, jer potporu izbornoj volji konstitutivnih naroda rješava kroz općine, a ne kroz kantone. SDA cijeni da je time riješen prigovor koji Hrvati s pravom ponavljaju tvrdeći da brojniji Bošnjaci mogu izabrati oba člana Predsjedništva BiH iz Federacije. SDA je spremna nastaviti razgovore na ovom modelu i izvršiti potrebne intervencije kada je u pitanju zastupljenost Ostalih u Domu naroda PS BiH, i to bi bilo dovoljno i sve što je neophodno kada je u pitanju presuda u predmetu Sejdić-Finci.
To je jedina izmjena Ustava BiH koju smo spremni da uradimo u ovom mandatnom periodu, i ništa više od toga. A i tome ćemo pristupiti tek onda kada se riješi pitanje izbora u Stocu i Mostaru i kada Parlament Federacije uhvati snažan zamah u donošenju reformskih zakona u skladu sa preuzetim obavezama iz reformske agende i pisma namjera MMF-u.
Cijenim da predstavnici Republike Hrvatske nemaju pravu analizu i informaciju, da "naslijepo" prate i podržavaju ono što od njih traži rukovodstvo HNS. To su nejasni, difuzni stavovi o nekakvim federalizacijama, o pravu Hrvata da vitalni nacionalni interes prošire i primjene na svako pitanje kojim se parlamenti bave, dakle da blokiraju, bez obrazloženja, šta god hoće i kad god hoće i slično. Ne vjerujem da će ozbiljni političari evropskog formata poput Andreja Plenkovića zaista stati iza zahtjeva koji su protivni Ustavu BiH, Dejtonskom mirovnom sporazumu, evropskim i općenito demokratskim standardima.
-
DonieBrasco
#395 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović
Nece biti treceg, a Dragan neka nastavi da pravi endeme od hrvatskog naroda.
-
peepeep
#396 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović
Šta bi, đe smo zapeli? Evo poručuje Čovke da bez trećeg nećemo u Ojropu! A ni manje ni više, postaviše zastave 'erceg-Bosne i prirediše vatromet. Gdje su oni što me ismijaše i rekoše da je bezveze tema?
http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bos ... rad/244912
http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bos ... rad/244912
Samo naprijed bošnjaci, bosanci i ostali, samo naprijed. Dodike je već rekao da neće dati ni pedalj RS-a a mi smo, mašala, spremni sve prodati "samo da ne puca". Već smo manjina u svojoj državi a ako se ovako nastavi, neće nas još dugo biti."Što smo nekad bliže apsolutnoj institucionalno-ustavnoj jednakopravnosti s Bošnjacima i Srbima uvijek je i pritisak izraženiji", rekao je Čović i dodao da su Hrvati predvodnici evropskog puta u BiH te poručio kako bez apsolutne jednakopravnosti Hrvata u BiH nema niti Bosne i Hercegovine.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#397 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović
jel me netko trazioradostan dan wrote:Jel ođe @black swan predaje?
mjesec dana poslije
ovo gore je neka fotomontaza ili ucionica za katolicki vjeronauk i hrvatsku povijest
- BHCluster
#398 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović
Imal tog trećeg?
- tandmand
#399 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović
Po popisu Bošnjaci su relativna većina u BiH a u federaciji da i ne pričamo. Ali avaj, kakva korist, nešto slično kao što Indijaca ima kao saharskog pijeska ali ih karindžala britanska "Istočnoindijska kompanija". Siguran sam da kojim slučajem Bošnjaka ima 10% u BiH, da bi sadašnje rukovodstvo najviše uspjelo da nam izganja, to, da sa kesama u rukama napustimo domovinu.peepeep wrote:Samo naprijed bošnjaci, bosanci i ostali, samo naprijed. Dodike je već rekao da neće dati ni pedalj RS-a a mi smo, mašala, spremni sve prodati "samo da ne puca". Već smo manjina u svojoj državi a ako se ovako nastavi, neće nas još dugo biti.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#400 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović
Hr entitet u BiH je izvjestan onoliko koliko je izvjestn srpski entitet u Hrvatskoj. Tudzman je ukinuo HZHB samo zato da ne bi pravio srpski entitet u Croata.
Da je ovo ovko govori nam nedavni Briselski sporazumi Srbije* i Kosova* gdje srbiija nije mogla podjeliti Kosovo i napraviti srpski entitet na Kosovu.
Hrvatska je priznala Kosovo a kao clanica EU nije dozvilila Srbima na kosovu da formiraju entitet, pa je ova Kitarevickina inicijativa najblaze receno: neprincipijelna.
Najvise sto Kolinda moze ocekivati je zajednica opcina kao i na Kosovu.
Da je ovo ovko govori nam nedavni Briselski sporazumi Srbije* i Kosova* gdje srbiija nije mogla podjeliti Kosovo i napraviti srpski entitet na Kosovu.
Hrvatska je priznala Kosovo a kao clanica EU nije dozvilila Srbima na kosovu da formiraju entitet, pa je ova Kitarevickina inicijativa najblaze receno: neprincipijelna.
Najvise sto Kolinda moze ocekivati je zajednica opcina kao i na Kosovu.