Ev' ga Treći ~ Kitarović

stari grad Visegrad

#326 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by stari grad Visegrad »

Ripicipi wrote:Ako je ta "virtuelna izborna jedinica" mehanizam da se onemoguci bosnjacima da biraju hrvatima predstavnika, ja nemam nista protiv.
Jao problema. Nista lakse. Odvojiti sobe u kojima glasaju Hrvati i u kojima glasaju Bosnjaci. Npr. neka se glasa u nekoj skoli u subotu kad nema djece. Neka Hravti idu u prostoriju A da galsaju a Bosnjaci u prostoriju B. Problem rijesen.
Tamo gdje sam ja glasao zadnji put bile su 2 prostorije radi guzve. A mogle su komotno biti jedna prostorija za Hrvate a druga za Bosnjake, Bosance i druge.
Šunj

#327 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by Šunj »

Ripicipi wrote:,,,
Evo sta se desava:
Image

BiH prijeti demografska katastrofa: Do kraja 2017. izgubit će 100.000 žitelja
Usprkos poražavajućoj statistici o broju iseljenih građana Bosne i Hercegovine, posebno u posljednje tri godine, ovaj broj svakim danom i dalje raste. Naime, dok je brojka iseljenih od jula 2013. do januara 2015. bila visokih 68 hiljada, sada je ista dostigla drastičnih 80 hiljada. Ukoliko se trend iseljavanja nastavi, BiH bi do kraja 2017. godine mogla izgubiti više od 100 hiljada žitelja – skoro čitav jedan grad veličine Mostara ili zajedno četiri hercegovačke općine, Čapljina, Čitluk, Široki Brijeg i Ljubuški.

Mladi čine 70 posto iseljeničke populacije

Istraživanje Unije za održivi povratak i integracije u BiH, a koje je pokazalo da je od jula 2013. do januara 2015. iz BiH, ilegalno ili legalno, iselilo čak 68 hiljada ljudi bio je teški pokazatelj stanja u zemlji. Nakon desetina tekstova o BiH kao zemlji s najvećim postotkom iseljavanja u Evropi – ništa značajno se nije promijenilo. Čak šta više, trend odlaska s rodnog praga i dalje se nastavlja.

Predsjednica Unije za održivi povratak i integracije BiH Mirhunisa Zukić, za Dnevni list kaže kako se iz BiH odlazi iz ekonomskih razloga, zbog nepoštivanja osnovnih ljudskih prava kada je u pitanju obrazovanje i zapošljavanje, ali i loše infrastrukture, nepostojanja razvijene električne mreže, vodoopskrbe, loših putnih komunikacija itd.

“Na temelju kontinuiranog terenskog istraživanja koje je Unija za održivi povratak i integracije u BiH provodi od polovine 2013. godine, zabilježeni su mnogobrojni odlasci bosanskohercegovačkih građana. Stanje je alarmantno u Zvorniku, Livnu, Bosanskom Grahovu, Kupresu, Sanskom Mostu, Bihaću, Ključu, ali i u Bratuncu, Srebrenici, Zvorniku, Milićima i Kalesiji. Brojke ukazuju da je blizu 80.000 građana napustilo Bosnu i Hercegovinu. Izvori informacija su mjesne zajednice i lokalne NVO. Među iseljenicima najviše je povratnika koji u mjestima povratka nisu imali uvjete za život”, kaže Zukić. Ona naglašava da odlaze cjelokupne porodice, a posebno mladi kojih je oko 70 posto među iseljenicima.

Zvornik, Bijeljinu i Sanski most napustilo najmanje po 2.000 porodica

Prema podatcima Unije za održivi povratak i integracije, na području općine Zvornik zabilježen je odlazak oko 2.000 porodica, odnosno oko 6.000 osoba. Trend odlaska ljudi s područja općine Ljubuški, zabilježen je u periodu 2013. i 2014. godine, gdje se najviše ponovo raseljavaju povratnici koji su se nakon završetka rata vratili u svoje domove iz MZ Vitina, Ljubuški, Ljubuški Grad. Tu je zabilježen odlazak 150 porodica odnosno 300 osoba i to ponajviše zbog nemogućnosti pronalaska zaposlenja.

Na području općine Tomislavgrad zabilježen je trend odlaska ljudi, kako povratnika, tako i domicilnog stanovništva. Zabilježeno je da je svoje domove napustilo oko 500 porodica, odnosno 1.500 osoba. I u Bijeljini je katastrofalan odlazak stanovništva – do sada je tu općinu napustilo oko 2.000 porodica, odnosno 5.500 osoba.

U općini Sanski Most zabilježeno je da je svoje domove napustilo oko 2.300 porodica, odnosno oko 7.000 osoba, dok je iz općine Livno otišlo oko 500 porodica, odnosno oko 1.500 osoba.

I na području Brčko Distikta trend odlaska ljudi je u sve većem porastu. Do sada je zabilježen odlazak 1.358 porodica, odnosno 4.075 osoba.

Također, iz HNK-a je u posljednje tri godine iselilo 191 porodica, odnosno, 610 osoba, dok je iz Posavskog kantona, tačnije općine Domaljevac-Šamac, iselilo 300 porodica, odnosno, čak 1.000 ljudi.

“Posljedice ovog masovnog iseljavanja i agonije mladih ljudi zbog teškog pronalaska zaposlenja tek ćemo osjetiti, a zanimljivo je da niti jedna javna institucija ne vodi evidenciju niti provodi istraživanje o iseljavanju”, zaključuje Zukić.

budite svi bez brige,Arapi ce nama doci i poduplati te cifre ako treba
Image
Image
LBVIEW

#328 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by LBVIEW »

radostan dan wrote:
Hafis wrote:Vrhovni vjerski autoritet se boji da ''vlah'' ne postane načelnik Srebrenice. Pa jebote, kao da je 1941.
ne znaš ti, nije to - to...
Pa u usporedbi sa raznim Irinejima,Ristama i Kacavendama i nije.Kako ono uvazeni patrijarh nazva UZP ,bogogodnim djelom?Pravo 'riscanski,nema sta.
Hafis

#329 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by Hafis »

Svejedno, možeš ga ti pravdati do sutra. Meni djeluje opasniji po društvenu zajednicu od tih navedenih delegata.
prog321

#330 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by prog321 »

Da si stao u red medju onih 8000 mladica, tek bi onda znao sta je opasno. ;-)

Ne trebaju se Bosnjaci ni za sta izvinjavat na takvom jednom stratistu.
Kakvo izvinjavanje? Ja bih i poduplao. Za one koji slabije vide. :-D
Hafis

#331 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by Hafis »

To mi je hvala :-?
Hafis

#332 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by Hafis »

stari grad Visegrad"]
Jao problema. Nista lakse. Odvojiti sobe u kojima glasaju Hrvati i u kojima glasaju Bosnjaci. Npr. neka se glasa u nekoj skoli u subotu kad nema djece. Neka Hravti idu u prostoriju A da galsaju a Bosnjaci u prostoriju B. Problem rijesen.
Dobra ideja. A ne iziskuje neke dodatne troškove.
Mada je prof dr sc Dragan Čović s idejom virtualnih izbornih jedinica nekako to zamislio na suvremeniji način. I onda bi mogli svi zajedno u jednu sobu...čak i Kaplan i njegova ekipa.
daddy-kool

#333 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by daddy-kool »

Ripicipi wrote:Ako je ta "virtuelna izborna jedinica" mehanizam da se onemoguci bosnjacima da biraju hrvatima predstavnika, ja nemam nista protiv.
Protiv mogu biti samo oni koji i ubuduce imaju u planu drugima birati predstavnike pa im smeta ako se to onemoguci.
Možda nisu birali drugima, nego su birali sebi?
BHCluster

#334 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by BHCluster »

Ta ce im trechi "putovnicu" u padže i razguli za EU.
LBVIEW

#335 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by LBVIEW »

Hafis wrote:Svejedno, možeš ga ti pravdati do sutra. Meni djeluje opasniji po društvenu zajednicu od tih navedenih delegata.
Ne radi se tu o pravdanju vec o dvostukim arsinima,gdje se jednima koji konstantno prave puno gore "ispade" gleda "kroz prste",dok se drugi zbog jednog gafa pljuju.
Inace,umjesto uvrede,sto mu i jedino zamjeram,trebao je upotrijebiti rijec cetnik kada se obracao vjernicima zato sto se i radi o cetniku-liku koji negira genocid.
daddy-kool

#336 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by daddy-kool »

LBVIEW wrote:
Hafis wrote:Svejedno, možeš ga ti pravdati do sutra. Meni djeluje opasniji po društvenu zajednicu od tih navedenih delegata.
Ne radi se tu o pravdanju vec o dvostukim arsinima,gdje se jednima koji konstantno prave puno gore "ispade" gleda "kroz prste",dok se drugi zbog jednog gafa pljuju.
Inace,umjesto uvrede,sto mu i jedino zamjeram,trebao je upotrijebiti rijec cetnik kada se obracao vjernicima zato sto se i radi o cetniku-liku koji negira genocid.
:thumbup:
Hafis

#337 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by Hafis »

LBVIEW wrote:
Ne znam. Priča je bila o ponašanju bošnjačkog političkog i vjerskog vrha koje nije baš u potpunom suglasju s onim za što se deklarativno zalažu. I odjednom počinjemo relativizirati izjeve vjerskih autoriteta s najvećeg mogućeg vrha piramide....mislim o ''vlasima''.
Da ti iskreno kažem, za lika koji je pobijedio u Srebrenici čuo sam prvi put prije dvadesetaka dana i stvarno ne znam čime se do sad bavio u političkom angažmanu. S druge strane izjeve vjerskih poglavara imaju daleko veću konotaciju i odjek od bilo kojeg seoskog kandidata za načelničku funkciju (mada to ne umanjuje i njihovu moguću odgovornost i štetnost postupaka).
Nađi mi zemlju u Europi gdje bi vrhovni vjerski poglavar javno uporabio uvrijedljiv izraz za pripadnike neke druge vjere u svojoj zemlji.
Znači trebao je i Puljić doći u Vareš, Busovaču, Stolac...bilo gdje i reći ''Ne smijemo dopustiti da balija vlada u ......'' I onda mrtav hladan na TV-u reći da je pod tim misalio na sve zločince i počinitelje zločina u uniformama ABiH, a ja bih ga ovdje pravdao zločinom u Grabovici koja je danas potpuno mrtvo naselje.
sportman1

#338 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by sportman1 »

Šunj wrote:
Evo sta se desava:
Image

Usprkos poražavajućoj statistici o broju iseljenih građana Bosne i Hercegovine, posebno u posljednje tri godine, ovaj broj svakim danom i dalje raste. Naime, dok je brojka iseljenih od jula 2013. do januara 2015. bila visokih 68 hiljada, sada je ista dostigla drastičnih 80 hiljada. Ukoliko se trend iseljavanja nastavi, BiH bi do kraja 2017. godine mogla izgubiti više od 100 hiljada žitelja – skoro čitav jedan grad veličine Mostara ili zajedno četiri hercegovačke općine, Čapljina, Čitluk, Široki Brijeg i Ljubuški.

Istraživanje Unije za održivi povratak i integracije u BiH, a koje je pokazalo da je od jula 2013. do januara 2015. iz BiH, ilegalno ili legalno, iselilo čak 68 hiljada ljudi bio je teški pokazatelj stanja u zemlji. Nakon desetina tekstova o BiH kao zemlji s najvećim postotkom iseljavanja u Evropi – ništa značajno se nije promijenilo. Čak šta više, trend odlaska s rodnog praga i dalje se nastavlja.

Predsjednica Unije za održivi povratak i integracije BiH Mirhunisa Zukić, za Dnevni list kaže kako se iz BiH odlazi iz ekonomskih razloga, zbog nepoštivanja osnovnih ljudskih prava kada je u pitanju obrazovanje i zapošljavanje, ali i loše infrastrukture, nepostojanja razvijene električne mreže, vodoopskrbe, loših putnih komunikacija itd.

“Na temelju kontinuiranog terenskog istraživanja koje je Unija za održivi povratak i integracije u BiH provodi od polovine 2013. godine, zabilježeni su mnogobrojni odlasci bosanskohercegovačkih građana. Stanje je alarmantno u Zvorniku, Livnu, Bosanskom Grahovu, Kupresu, Sanskom Mostu, Bihaću, Ključu, ali i u Bratuncu, Srebrenici, Zvorniku, Milićima i Kalesiji. Brojke ukazuju da je blizu 80.000 građana napustilo Bosnu i Hercegovinu. Izvori informacija su mjesne zajednice i lokalne NVO. Među iseljenicima najviše je povratnika koji u mjestima povratka nisu imali uvjete za život”, kaže Zukić. Ona naglašava da odlaze cjelokupne porodice, a posebno mladi kojih je oko 70 posto među iseljenicima.

Prema podatcima Unije za održivi povratak i integracije, na području općine Zvornik zabilježen je odlazak oko 2.000 porodica, odnosno oko 6.000 osoba. Trend odlaska ljudi s područja općine Ljubuški, zabilježen je u periodu 2013. i 2014. godine, gdje se najviše ponovo raseljavaju povratnici koji su se nakon završetka rata vratili u svoje domove iz MZ Vitina, Ljubuški, Ljubuški Grad. Tu je zabilježen odlazak 150 porodica odnosno 300 osoba i to ponajviše zbog nemogućnosti pronalaska zaposlenja.

Na području općine Tomislavgrad zabilježen je trend odlaska ljudi, kako povratnika, tako i domicilnog stanovništva. Zabilježeno je da je svoje domove napustilo oko 500 porodica, odnosno 1.500 osoba. I u Bijeljini je katastrofalan odlazak stanovništva – do sada je tu općinu napustilo oko 2.000 porodica, odnosno 5.500 osoba.

U općini Sanski Most zabilježeno je da je svoje domove napustilo oko 2.300 porodica, odnosno oko 7.000 osoba, dok je iz općine Livno otišlo oko 500 porodica, odnosno oko 1.500 osoba.

I na području Brčko Distikta trend odlaska ljudi je u sve većem porastu. Do sada je zabilježen odlazak 1.358 porodica, odnosno 4.075 osoba.

Također, iz HNK-a je u posljednje tri godine iselilo 191 porodica, odnosno, 610 osoba, dok je iz Posavskog kantona, tačnije općine Domaljevac-Šamac, iselilo 300 porodica, odnosno, čak 1.000 ljudi.

“Posljedice ovog masovnog iseljavanja i agonije mladih ljudi zbog teškog pronalaska zaposlenja tek ćemo osjetiti, a zanimljivo je da niti jedna javna institucija ne vodi evidenciju niti provodi istraživanje o iseljavanju”, zaključuje Zukić.

Image
Image

Samo statisticki ured moze da zna, i to na osnovu popisa kolike su brojke.
Ova nagadjanja nisu statistika.
prog321

#339 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by prog321 »

Doture, opet te je povuklo.
Mijesas babe i zabe.
Vlasi su bili autohtoni pravoslavni narod koji je kod staosjedioca Bosnjaka pogotovo na selima ostao kao naziv za sve pravoslavce.
Ne moze se porediti sa uvredom balija.
Prikladnija je rijec 'poturica' koje pravoslavni svecenici i ostali zvanicnici veoma cesto govore za Bosnjake.
A da je bilo rijec o Grabovici i Puljic slucajno spomenuo rijec "poturice" kladim se da se ne bi digla hajka niti bi se bilo gdje raspravljalo.
Znaci, namjerno preuvelicavate jednu rijec koja nije ekstremno uvredljiva i njezinim konstantnim ponavljanjem dizete galamu oko nicega.
Za to si doture ekspert, ali se znamo ;-)
Hafis

#340 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by Hafis »

prog321 wrote:Doture, opet te je povuklo.
Mijesas babe i zabe.
Vlasi su bili autohtoni pravoslavni narod koji je kod staosjedioca Bosnjaka pogotovo na selima ostao kao naziv za sve pravoslavce.
Ne moze se porediti sa uvredom balija.
Prikladnija je rijec 'poturica' koje pravoslavni svecenici i ostali zvanicnici veoma cesto govore za Bosnjake.
A da je bilo rijec o Grabovici i Puljic slucajno spomenuo rijec "poturice" kladim se da se ne bi digla hajka niti bi se bilo gdje raspravljalo.
Znaci, namjerno preuvelicavate jednu rijec koja nije ekstremno uvredljiva i njezinim konstantnim ponavljanjem dizete galamu oko nicega.
Za to si doture ekspert, ali se znamo ;-)
Ma daj. Sad ti kao Bošnjak znaš koji je i koliko je uvrijedljiv neki pogrdan naziv za nebošnjaka, da preciziramo nemuslimana.
Ako tebi izraz vlah (kojeg sam kao dijete imao priliku često puta čuti, jer sam odrastao u 95% bošnjačkom iliti muslimanskom dijelu starog Mostara) i koji je korišten u razgovoru odraslih preda mnom slobodno, jer sam bio dijete i podrazumijevalo se da neću skontati. A ako ćemo pošteno nisam ni shvaćao što se pod tim podrazumijeva...doduše sve do 11-12 godine, od kada više nije korišten preda mnom. Tako da dobro znam o čemu govorim.
Da resumiram - ako tebi nije uvrijedljiv izraz ''vlah'' i meni nije uvrijedljiv izraz ''balija''.
A ti opet veliš da je prikladnije vrijeđati izrazom ''poturica''...kad se već vrijeđa.
U nas u Mostaru, kod međunacionalnog vrijeđanja koristio se isključivo izraz balija a s druge strane obično je išao vlah ili škutor.
Poturica nix.
prog321

#341 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by prog321 »

Vlah je naziv jednog naroda koji je u prošlosti živio po Bosni i Hercegovini. Tradicionalni Bošnjaci i oni po selima koriste taj naziv za sve pravoslavce i neke katolike.
Poturica je isto naziv naroda. Pogrdni naziv molim lijepo ali na nivou Vlaha.
Balija je na nivou četnika ili ustaše.
Ti ako si na proziv Vlaha odgovarao sa Balija govori da si na jednu uvredu odgovarao duplo gorom.

Poenta svega je da riječ poturica kod i oko pravoslavnih službenika nije rijetka. Nigdje se ne diže tolika hajka kao sa prozivoma Vlaha u Srebrenici. Kontaš?
Hafis

#342 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by Hafis »

prog321 wrote:Vlah je naziv jednog naroda koji je u prošlosti živio po Bosni i Hercegovini. Tradicionalni Bošnjaci i oni po selima koriste taj naziv za sve pravoslavce i neke katolike.
Poturica je isto naziv naroda. Pogrdni naziv molim lijepo ali na nivou Vlaha.
Balija je na nivou četnika ili ustaše.
Ti ako si na proziv Vlaha odgovarao sa Balija govori da si na jednu uvredu odgovarao duplo gorom.

Poenta svega je da riječ poturica kod i oko pravoslavnih službenika nije rijetka. Nigdje se ne diže tolika hajka kao sa prozivoma Vlaha u Srebrenici. Kontaš?
Kontam ja, ali nisi ti izgleda.
Vlah je izraz koji se recimo ovdje u Hercegovini, a posebno u Mostaru koristi za sve nemuslimane (pravoslavce i katolike) i gledajući je po nekom..hajd'mo reći ''stupnju'' uvrijedljivosti, onda je ovdje po jačini u potpunoj ravnopravnosti s riječju ''balija''.
To što tebi kao čovjeku koji dolazi...hajdemo reći iz muslimanskog iliti bošnjačkog ideološkog diskursa riječ vlah nešto drugo predstavlja to je tebi sasvim normalno, međutim drugima nije i smatraju je uvrijedom.

Ja znam da ti imaš sasvim drugačije tumačenje riječi ''balija'', a i sam danas točno znam za koga taj izraz i sami muslimani koriste, međutim to druge ne obvezuje kod biranja uvrijeda. Tako u nas imamo dva ravnopravna uvrjedljiva izraza - vlaška posla i balijska posla.

Nego da ja skratim: je li normalno...je li uobičajena praksa u svijetu da vrhovni poglavar neke vjerske organizacije u nekoj državi za pripadnike druge religije u toj državi javno koristi neprihvatljiv i pogrdan izraz (bez obzira što on naknadno objašnjava ''da to baš i nije puno uvrijedljiv izraz''...ko biva on dobro zna što je za druge mnogo uvrijedljivo a što malo manje).

Bitna je poenta - on je namjerno uvrijedio pripadnike druge religijske zajednice nazvavši ih imenom koje oni za sebe nikada ne koriste.

A na taj način i sam u određenoj mjeri doprinjeo pobjedi srpskog kandidata....pa barem ih je stotinu neodlučnih ''motivirao'' da glasaju, ako ništa.
prog321

#343 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by prog321 »

U nekom perfektnom, demokratskom drustvu niti bi se govorilo Poturica , niti Vlah, niti Balija, itd.
Ali ovdje govorimo o mjestu gdje je 8000 hiljada mladica ubijeno u najboljim godinama i srpski prestavnik nece da prizna kako je bio genocid.
Govorimo o mjestu gdje Dodik na dnevnoj bazi spominje poturice. Gdje vredja muslimane i Islam na svakoj televizijskoj stanici u kojoj dodje.
Gdje pravoslavni i neki katolicki prestavnici otvoreno zagovaraju segregaciju, elemente nacizma i ekskluzivnosti. Gdje postoje dvije etnicne skole pod jednim krovom. Gdje se zamalo zaratilo zbog pravoslavnog praznika u jednom entitetu.
U takvoj okolini jedan gaf kao naziv Vlah je mal i nebitan. Get over it.
Sanjarko

#344 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by Sanjarko »

sportman1 wrote:2015. bila visokih 68 hiljada, sada je ista dostigla drastičnih 80 hiljada. Ukoliko se trend iseljavanja nastavi, BiH bi do kraja 2017. godine mogla izgubiti više od 100 hiljada žitelja – skoro čitav jedan grad veličine Mostara ili zajedno četiri hercegovačke općine, Čapljina, Čitluk, Široki Brijeg i
Ne znam, ne ode toliko.
Ja kak sam racunao oko 54 H ode.
Al opet ko zna, policija i zavodi sigurno znaju, pogotovo policija,
granicna pogotovo.
Progressive House

#345 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by Progressive House »

dobit će entitet kad ja opalim nicki minaj
megaman4

#346 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by megaman4 »

Šunj wrote:
Evo sta se desava:
Image

Image
Image
Ovo je katastrofa šta nam se dešava. Mi se demografski praznimo brznim svjetlosti što je težak udarac za državu. Koliko je mojih kolega i jarana otišlo u posljednjih 6 mjeseci, niko mi ne bih vjerovao. :(
TDK-90

#347 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by TDK-90 »

Covjek bi rekao pusto sve,svi ili umrli ili otisli iz zemlje a autobusi prekrcati nema mjesta da sjednes, ulice zakrcene od silnih automobila, kafici, folkoteke, kladionice, koncerti sve dupke puno kako u ljetno vrijeme tako i zimi. Guzva na sve strane a kada citas noine ili portale ili izjave "strucnjaka" mislis neces sresti nikog na ulici :?
155_mm

#348 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by 155_mm »

Čović tvrdnju novinara Slobodana Vaskovića da je na njegov automobil pucano u blizini Čapljine prije nešto više od mjesec dana nije želio posebno komentirati rekavši da ne vjeruje da bi neko pokušao nešto takvo.
mislim da se je radilo o virtuelnoj pucnjavi samo za taj dan.
megaman4

#349 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by megaman4 »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/ambasada ... #komentari

Austrijanci nastavljaju tamo gdje su stali 1918. godine. Prvo Berlinski kongres kojim je dat mandat AU monarhiji da nas okupiraju, zatim je 1907. godine ukinut Bosanski jezik i etnonim Bošnjak, pa je uz ime Bosna dodata i Hercegovina. Jednom riječju mi smo i dan danas njihova KOLONIJA htjeli mi to priznati ili ne. Austrija ovim činom razbija Bosnu i stavlja se na stranu Dodika i Čovića.

Kada se sve sabere i oduzme SFRJ je bila jedina šansa da se ovdašnji narodi odupru zapadnom imperijalizmu.

Historija se ponavlja.
palermo

#350 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by palermo »

megaman4 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/ambasada ... #komentari

Austrijanci nastavljaju tamo gdje su stali 1918. godine. Prvo Berlinski kongres kojim je dat mandat AU monarhiji da nas okupiraju, zatim je 1907. godine ukinut Bosanski jezik i etnonim Bošnjak, pa je uz ime Bosna dodata i Hercegovina. Jednom riječju mi smo i dan danas njihova KOLONIJA htjeli mi to priznati ili ne. Austrija ovim činom razbija Bosnu i stavlja se na stranu Dodika i Čovića.

Kada se sve sabere i oduzme SFRJ je bila jedina šansa da se ovdašnji narodi odupru zapadnom imperijalizmu.

Historija se ponavlja.
:D koje vrhunsko nepoznavanje historije

ma mi smo čudo narod, ništa ne znamo a opet nekako postojimo, životarimo...
Post Reply