Eurosport/Sport klub Srbija u BiH

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

radostan dan

#26 Re: Eurosport/Sport klub Srbija u BiH

Post by radostan dan »

todd_smith wrote:nisi skontao sarkazam :mrgreen:
sory, nisam, iskreno, a razlog je što sam -malo začuđen- uvodnim postom i prvih par ispod njega, pa sam -preletio-...
mislim...jbt, šta bih ja sve mjenjao da se ovaj svijet okreće oko mene...prvo bi ž. mitrovića i s. popovića poslao na doživotnu, al jbg...ne vrti se.
Tomahawk11
Globalni moderator

#27 Re: Eurosport/Sport klub Srbija u BiH

Post by Tomahawk11 »

Ne kenjajte bezveze. SK zakon :thumbup:
Libo me na kojem se jeziku prenosi i da li komentator navija za nekog (cuj Srbin, navija za Novaka :shock: velahavle)
lokalni_razdjevicar

#28 Re: Eurosport/Sport klub Srbija u BiH

Post by lokalni_razdjevicar »

the_stick wrote:Ponukan prenosom finala Australian Open-a na kojem srbijanski komentator s punim pravom uziva u sjajnoj pobjedi Djokovica, zapitah se - da li mi u BiH stvarno ovo moramo da slusamo? Moja primjedba nije usmjerena protiv Novaka, Srbije, niti komentatora koji s pravom slavi. Pitanje je sta to mi trebamo da napravimo da dobijemo Eurosport i Sport klub BiH? Kanale na kojima ce se mecevi Novaka pratiti neutralno, a rijec 'nas' koristiti za Dzeku, Ibisevica, Teletovica, Nurkica, itd. Znam da smo malo trziste, ali nisu Hr ni Srb puno veca trzista od nas, a opet imaju sve svoje. Slo je manja od nas, a cisto sumnjam da prate sportske prenose na srpskom ili hrvatskom. Mislim da je osnovni problem u tome sto smo mi spremni sve prihvatiti - suti neka Sport klub kakav takav, samo da ga ne ugase. Uvjerean sam da bi mi sve dobili kada bi se samo gledaoci kolektivno pozalili kablovskim operaterima i izjasnili da ne zelimo da pratimo srbijanske ili hrvatske verzije kanala.

Kakvo je vase misljenje?

Iako ponukana tenisom, tema je na podforumu fudbal jer se tice sporta generalno, a mislim da je ovaj podforum vise pracen nego ostali sportovi.
prebaci na hr komentatora
AhmetShabo

#29 Re: Eurosport/Sport klub Srbija u BiH

Post by AhmetShabo »

AmirBaa wrote:Sjetite se vremena kad je bht prenosio englesku ligu, pa hayat spansku, federalna njemacku, obn italijansku... Ali sad smo puni turskih sapunica, grand tv-a, zbmt-a. Draze mi je gledati i slusati sport klub nego ovo sto sam nabrojao :)
skupo je sve to. ko ima pare on otkupi prenos, a ostalima ostaju serije.
radostan dan

#30 Re: Eurosport/Sport klub Srbija u BiH

Post by radostan dan »

Tomahawk11 wrote:Ne kenjajte bezveze. SK zakon :thumbup:
Libo me na kojem se jeziku prenosi i da li komentator navija za nekog (cuj Srbin, navija za Novaka :shock: velahavle)
ma zahtjev je ok...neće čovjek da sluša i vozdra.
mene frapira - logika- kako to da se rješi... :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#31 Re: Eurosport/Sport klub Srbija u BiH

Post by Tomahawk11 »

radostan dan wrote:
Tomahawk11 wrote:Ne kenjajte bezveze. SK zakon :thumbup:
ma zahtjev je ok...neće čovjek da sluša i vozdra.
mene frapira - logika- kako to da se rješi... :-)
Nek se zali upravniku vodovoda. Doduse, ima mute i vozdra. Al je glupo gledati utakmicu bez tona.
Ovo je vise da se nesto pise. Trla baba lan....
Mustang1

#32 Re: Eurosport/Sport klub Srbija u BiH

Post by Mustang1 »

Pa sto vi majstori ne pokrenete sportsku televiziju koja ce se gledati u Srbiji i Hrvatskoj i kod nas logicno :D Kod nas su htjeli pokretati nesto je bilo price pa propalo prije nego je krenulo .. Jebe mi se ko sta prica ako gledam srbe logicno je da ce svrsavati na svoje .. I nasi svrsavaju na nase samo sto niko osim nas to ne slusa .. Kada sam mogao arape slusati niko mi ne smeta vala :D
todd_smith

#33 Re: Eurosport/Sport klub Srbija u BiH

Post by todd_smith »

Mustang1 wrote:Pa sto vi majstori ne pokrenete sportsku televiziju koja ce se gledati u Srbiji i Hrvatskoj i kod nas logicno :D Kod nas su htjeli pokretati nesto je bilo price pa propalo prije nego je krenulo .. Jebe mi se ko sta prica ako gledam srbe logicno je da ce svrsavati na svoje .. I nasi svrsavaju na nase samo sto niko osim nas to ne slusa .. Kada sam mogao arape slusati niko mi ne smeta vala :D
kad je spaho rekao nakon sto ga salihovic zabi turskoj:

"dragi gledaoci prosto sam ga osjetio"

onda neka, udure je slusat cu srbe :mrgreen:
Mustang1

#34 Re: Eurosport/Sport klub Srbija u BiH

Post by Mustang1 »

:lol: :lol: Profesionalnost je druga prica.. Sport Klub ima najbolje komentatore na ovims prostorima.. Fali im samo Edin Avdic da budu kompletni.. Oni na ES su budale svi a ove nase ne treba ni spominjati :D Baho je bio zadnji a mozda i jedini nas koji je vrijedio uz Avdica
Sportklub srpski svako malo ima emisije iz studia uzivo koje su extra i redovno gledam.. Evo i trenutno je jedna o ovom zavrsenom prijelaznom roku.. I sinoc je bila.. Svake subote od oko 12 u podne bude uvod u prijenose za vikend.. Ljudi su pro dok to isto nema na hrvatskom SK.
Mustang1

#35 Re: Eurosport/Sport klub Srbija u BiH

Post by Mustang1 »

Pazi ove na ES i uzdahe kad je sansa ufff uhhh ahh.. Citaju mail neko pita za Kolasinca i ovi komentatori kazu ne znaju kada ce se vratiti i da ce mu biti tesko dobiti mjesto u timu pored Nastasica :lol:
radostan dan

#36 Re: Eurosport/Sport klub Srbija u BiH

Post by radostan dan »

:mrgreen: to je tako, mustang...
ne sluša se npr novakovim navijačima ni banjac na eurosportu, ako mogu da biraju viškovića ili onog zorana sa b92...ali ko nema sk, ili b92 ne prenosi turnir, odličan je i banjac, kakav je tek onaj sa atv-a..
palermo

#37 Re: Eurosport/Sport klub Srbija u BiH

Post by palermo »

the_stick wrote:da, apsolutno je jasno da je sve do trzista... ali ne mislim da je nase trziste toliko malo, koliko smo mi spremni prihvatiti da nas se podvede pod neko tudje trziste... naravno da se sport klubu isplati imati sto manje komentatora, ali ce se oni prilagodjavati svakom onom trzistu koje zahtijeva da mu se prilagodi... prije ili poslije, prilagoditi ce se i manjoj makedoniji, i manjoj sloveniji... nije bitno sto su njihovi jezici drugaciji, bitno je da oni to traze... a mi? mi se nikada ne bunimo... ni za sta... samo prihvatamo da je to tako... nije to samo do sportskih programa, svi su nam filmovi/serije titlovani ili na srpski ili na hrvatski jezik... izuzev ono par knjiga koje obrade buybook i sahinpasic, sve strane knjige prihvatamo bez pogovora da dolaze ili na srpskom ili na hrvatskom jeziku... egmont, izdavacka kuca iz hrvatske u vlasnistvu danaca, izdaje disney knjige na hrvatskom i na srpskom jeziku... oko bosne se nece previse truditi, jer je njihovo istrazivanje pokazalo da se bosanci nece puno buniti sto tih djecijih knjiga nema na njihovom jeziku... prihvatiti ce to sto ima i kraj price... nije to do toga da smo mi mali na trzistu, nego je do toga da cemo bez problema prihvatiti da nesto nema na bosanskom jeziku, nego cemo izabrati da li cemo to uzeti na srpskom ili na hrvatskom... kod ovih sportskih kanala je to jos izrazenije, jer nije u pitanju samo jezik... tu jos usput moramo slusati o raznoraznim 'nasim' kosarkasima, fudbalerima, teniserima, a one nase ce nazivati 'bh reprezentativcima' ili kako vec...

svjestan sam da kao pojedinac ne mogu napraviti nista... ali volio bih vidjeti da postoji kriticna masa ljudi koji su spremni reci 'ne!'... koji su spremni buniti se i traziti da se u zemlji koja ima tri zvanicna jezika, stvari nude na sva tri, a ne na dva jezika... koji su spremni kolektivno odbiti kupiti knjigu, ulaznicu za kino, casopis, itd. zato sto se isto ne nudi na njihovom jeziku... da politicari imaju uticaj na ovo, lako bi se svi udruzili da im hebemo sve po spisku sto nam nisu obezbjedili da to imamo... ova tema bi do sada imala 100.000 postova protiv zlatka, fahre, bakira i svih ostalih koji se ne brinu o nasem jeziku... ali posto politicari na to ne mogu uticati, jer zakon kaze da stvari trebaju biti na jednom od zvanicnih jezika, ovo problematika se ne moze prebaciti na politicare... ovdje je apsolutno i samo do nas kojima je stalo... kad bi se mogli udruziti oko ovoga, kao sto se lako udruzimo da kukamo da drugi ne rade za nas ovo i ono, garantujem da bi vrlo brzo izganjali i da filmovi budu titlovani na nas jezik i da sport klub ima BH verziju, itd. itd... ali, da li smo mi sposobni udruziti se?
nemam vremena da pišem sada, samo da kažem da nisi usamljen u svom mišljenju :thumbup: .

ovi što spominju tržište, upravo zbog zakona tržišta ovo što ti pišeš ima svoju logiku....
CSKA

#38 Re: Eurosport/Sport klub Srbija u BiH

Post by CSKA »

Meni Banjac ide na klinac jer nije dovoljno patriotski raspolozen.

Treba tu vise zara i strasti.

Nema tu lijeka,zamisli da neko u RS-u gleda Djokovica a da voditelj nije srbin.
bingov buraz

#39 Re: Eurosport/Sport klub Srbija u BiH

Post by bingov buraz »

radostan dan wrote:tema je odlična...zahtjevi su opravdani.
rješenje je na dohvat ruke...

Image
Jes u kurcu,ja te programe placam kao i onaj iz Srbije.
Treba napraviti pritisak,nek radi najveca taraba i ne moram ga nikad slusati ali treba da bude i na Bosanskom jeziku prenos,isto vazi i za titlove.
Red Wolf

#40 Re: Eurosport/Sport klub Srbija u BiH

Post by Red Wolf »

nek titluju ko ih jebe,pa se moze i utisati,lakse je indijski svariti nego te komentatore,i sto neko rece kad covjek placa onda se i pita,prevodi ne razumijemo se odavno
radostan dan

#41 Re: Eurosport/Sport klub Srbija u BiH

Post by radostan dan »

CSKA wrote:Meni Banjac ide na klinac jer nije dovoljno patriotski raspolozen.
zezaš... :D
mene nervira jer -servira- podatke ili u sred poena, ili podatke koji su tom trenutku potpuno irelevantni.
plus mi se ne sviđa boja glasa, ali to je već debelo subjektivno.
gledao sam ja jednom na htv, upišao se od smijeha... :D
radostan dan

#42 Re: Eurosport/Sport klub Srbija u BiH

Post by radostan dan »

bingov buraz wrote:
Treba napraviti pritisak,nek radi najveca taraba i ne moram ga nikad slusati ali treba da bude i na Bosanskom jeziku prenos,isto vazi i za titlove.
pa ništa, pritišći...koliko se ja razumijem u to kako te stvari ferceraju, neće se ni počešati.
bingov buraz

#43 Re: Eurosport/Sport klub Srbija u BiH

Post by bingov buraz »

radostan dan wrote:
bingov buraz wrote:
pa ništa, pritišći...koliko se ja razumijem u to kako te stvari ferceraju, neće se ni počešati.
ako se stvori dovoljna kriticna masa naravno da hoce,na pare niko nije gadljiv iako poznajuci pripadnike mog naroda nema nista od toga
the_stick

#44 Re: Eurosport/Sport klub Srbija u BiH

Post by the_stick »

radostan dan wrote:
bingov buraz wrote:
naravno da se nece pocesati... nazalost, svjesni su da vecina nasih ljudi razmislja bas kao ti - "boli me k... na kojem je jeziku, samo nek ja imam sta gledati... sto ne napravi neko nas? oni su napravili i svaka im cast... (kao mi ne placamo za gledanje SK - nama su eto poklonili prenose)..."

da se ne osvrcem na idiotske komentare tipa 'cuj srbijanski komentator navija za novaka'... ko zna citati sa razumijevanjem, lako ce skontati da mu to pravo niko ne spori... al' dobro...

ili poredjenje sa al jazeera sport, koji neko gleda preko satelita i koji apsolutno nema nikakve veze sa nama niti ga nama neko prodaje...

tema, nazalost, ide upravo u pravcu u kojem sam i ocekivao... 99% ljudi smatra da je svejedno... jer eto mi moramo biti zahvalni sto nam je neko uopste omogucio da to gledamo... i ispadne jos sprdnja sto neko uopste moze pomisliti da ono sto placa moze traziti u formatu i na jeziku koji mu odgovara...
cyprus

#45 Re: Eurosport/Sport klub Srbija u BiH

Post by cyprus »

Ja mislim da se ovaj krucijalan problem mora odmah početi rješavat...
CSKA

#46 Re: Eurosport/Sport klub Srbija u BiH

Post by CSKA »

radostan dan wrote:
CSKA wrote:Meni Banjac ide na klinac jer nije dovoljno patriotski raspolozen.
zezaš... :D
mene nervira jer -servira- podatke ili u sred poena, ili podatke koji su tom trenutku potpuno irelevantni.
plus mi se ne sviđa boja glasa, ali to je već debelo subjektivno.
gledao sam ja jednom na htv, upišao se od smijeha... :D
Pa Banjac bas ima muski glas,onako bas pravi....muskost izbija iz njega :D

Sta da ti kazem,navikao sam na Milojka i izjave "Evo izlaze Partizanovi igrači... a evo i naših. (C.Zvezda-Partizan)",tako da mi Banjac jos nije dovoljan patriota.

Najbolje da mi Djokovica prenosi Leo ili Sejk :lol:
oskarboy

#47 Re: Eurosport/Sport klub Srbija u BiH

Post by oskarboy »

ma budite sretni sto mozete gledat sportklub na bilo kojem jeziku da je.vecina nas nema sportklub.ali fakat onaj banjac sa es ide na zive.uzasno vodi i boja glasa mu je nekako agresivna. na es su dobra ona dvojica,jedan je lovac na kvizu potjera koji ide na rts1.
Tomahawk11
Globalni moderator

#48 Re: Eurosport/Sport klub Srbija u BiH

Post by Tomahawk11 »

the_stick wrote:
radostan dan wrote:
bingov buraz wrote:
naravno da se nece pocesati... nazalost, svjesni su da vecina nasih ljudi razmislja bas kao ti - "boli me k... na kojem je jeziku, samo nek ja imam sta gledati... sto ne napravi neko nas? oni su napravili i svaka im cast... (kao mi ne placamo za gledanje SK - nama su eto poklonili prenose)..."

da se ne osvrcem na idiotske komentare tipa 'cuj srbijanski komentator navija za novaka'... ko zna citati sa razumijevanjem, lako ce skontati da mu to pravo niko ne spori... al' dobro...

ili poredjenje sa al jazeera sport, koji neko gleda preko satelita i koji apsolutno nema nikakve veze sa nama niti ga nama neko prodaje...

tema, nazalost, ide upravo u pravcu u kojem sam i ocekivao... 99% ljudi smatra da je svejedno... jer eto mi moramo biti zahvalni sto nam je neko uopste omogucio da to gledamo... i ispadne jos sprdnja sto neko uopste moze pomisliti da ono sto placa moze traziti u formatu i na jeziku koji mu odgovara...
Komentar nije idiotski, nego je ironija u pitanju. Posto ne kontas, pa da ti objasnim.
Drugo sto bih htio da pojasnim, to je ono sto me zaboli neka stvar da li je na hrvatskom, srpskom, bosanskom.....yebo vas ba politika u sportu, pogledajte samo stanje u nasoj drzavi po tom pitanju, ako je selektor Bosnjak, bira mu se pomocnik Srbin :lol:
Nista, sator i stacioniraj se negdje pred prostorije SK ili kablovskog operatera. Meni ne smeta.
Problem je veci zato sto, kad kazem da meni ne smeta, budem napadnut, jer dajem ''idiotske'' komentare, nisam dovoljno patriotski nastrojen itd, tdi.
Zayebi tu pricu.
I da, sjecam se prenosa na BHT ili FTV EPL ili Primere. Obicno su znali prenositi najgoru utakmicu kola, a sad imas pokrivene skoro sve utakmice i opet ne valja :-)
Na cemu se prije gledalo 4 GS turnira, Euroliga, NBA, ABA liga, od ove sezone imaju i prenose kompletnih eurokvalifikacija.
No, no, bitan je jezik, odnosno narjecje na kojem se prica :-) bgm bolest, a vi kako hocete.
the_stick

#49 Re: Eurosport/Sport klub Srbija u BiH

Post by the_stick »

Tomahawk11 wrote:
the_stick wrote:

Komentar nije idiotski, nego je ironija u pitanju. Posto ne kontas, pa da ti objasnim.
Drugo sto bih htio da pojasnim, to je ono sto me zaboli neka stvar da li je na hrvatskom, srpskom, bosanskom.....yebo vas ba politika u sportu, pogledajte samo stanje u nasoj drzavi po tom pitanju, ako je selektor Bosnjak, bira mu se pomocnik Srbin :lol:
Nista, sator i stacioniraj se negdje pred prostorije SK ili kablovskog operatera. Meni ne smeta.
Problem je veci zato sto, kad kazem da meni ne smeta, budem napadnut, jer dajem ''idiotske'' komentare, nisam dovoljno patriotski nastrojen itd, tdi.
Zayebi tu pricu.
I da, sjecam se prenosa na BHT ili FTV EPL ili Primere. Obicno su znali prenositi najgoru utakmicu kola, a sad imas pokrivene skoro sve utakmice i opet ne valja :-)
Na cemu se prije gledalo 4 GS turnira, Euroliga, NBA, ABA liga, od ove sezone imaju i prenose kompletnih eurokvalifikacija.
No, no, bitan je jezik, odnosno narjecje na kojem se prica :-) bgm bolest, a vi kako hocete.
tebi je jezik politika?! :shock: a u PM, sta covjek nece sve cuti...

i da, u kontekstu mog prvog posta, tvoj pomenuti komentar je apsolutno idiotski, sa ironijom ili bez nje... kada bi citao sa razumijevanjem i ne bi trcao da donosis zakljucke, uvidio bi da niko nije sporio komentatoru da navija za novaka...

fascinira me cinjenica da ti, koji posredstvom kablovskog operatera placas taj isti sport klub ili eurosport, nemas cak ni najmanju zelju da se za tvoje pare, u tvojoj zemlji, program prilagodi tebi...

cisto hipoteticki, koliko god nerealno bilo, zamisli da je sport klub BH program... koliko god to nerelano bilo... i da je ovako kvalitetan kako je sad... da li mislis da bi ijedan kablovski operater u HR ili SR ulistao taj program, kad bi na njemu komentatori novaka zvali 'srbijanskim teniserom', a dzeku nazivali 'nasim'... logicno da bi, i to s punim pravom, trazili da za njihova trzista idu njihovi komentatori... uostalom, zasto uopste imati ovaj hipoteticki, nerealni primjer... kaze neko, SK je srbijanski program... ok, ali ima svoju hrvatsku verziju, zar ne? isti program, sve isto, samo drugi komentatori... vjerovatno jer je hrvatski dijametralno razlicit od srpskog?

ne, nije pitanje zivota i smrti... niko ne tvrdi... ali da je problem, jeste... polako, ali sigurno pocinjemo da gubimo svoj identitet... kad dodik kaze da to nije bosanski nego bosnjacki jezik, jebat cemo mu mater i iz petnih zila cemo se napeti da dokazemo da je to bosanski jezik... a bosanski lagano nestaje... djeca nam sve vise pricaju neku mjesavinu srpskog i hrvatskog... a ovo nije pitanje politicara... ovo je pitanje naroda i da li je narodu stalo do tog neceg svog... a ocito nije...
bingov buraz

#50 Re: Eurosport/Sport klub Srbija u BiH

Post by bingov buraz »

Pazi kad se bolesnim proglasi covjek koji u svojoj zemlji za svoje pare trazi da slusa program na svom jeziku....strasno!

Ko voli da bude otirac ima potpuno pravo na to ali nema pravo da to proglasi za standard.
Post Reply