Slovenci dok su mogli oni odbranu sa 3 isturena igrati, i vodili su. Dobro guraju.zippoo87 wrote: ↑23/01/2026 21:58Ja se bas napenalio da gledam utakmicu,jer je ovaj popodnevni termin i zovnu me neko da nesto pravimo i propustio sam utakmicu. Ne znam ima li Hrvatska vise sanse za prolaz i sa ovom pobjedom ?dječak sa šibicama wrote: ↑23/01/2026 17:17 Odlicna utakmica i vrijedna pobjeda Hrvatske, Island je konacno kompletan a imaju odlican tim, sve je to po bundesligi Veszpremu Segedu Barceloni, cak trojica u Magdeburgu. Hrvatska im je crna macka.
A evo i veceras radim nesto,pa ovu utakmicu Slovenija-Swedska gledam jednim okom,ne pratim ono fokusirano...ali slovenci me iznenadjuju,jako dobro igraju i protiv Svedske veceras,nema da ih ovi razbiju. Bravo za njih.
Ali Svedska na iskustvo a i na kvalitet,tesko je ovakvu ekipu dobiti.
Gotovo.
Na kraju malo i nerealan rezultat ali sta je tu je.
Imaju svi sanse za polufinale sve je ovo izjednaceno, Hrvatska sa ovom pobjedom i ako Svedska sve odradi do kraja, moze dalje sa jos dvije pobjede. Ali tesko ce to ici sa Svicarskom Slovenijom Madjarskom, jeste Hrvatska nesto kvalitetnija od njih posebno jer Madjarima nema Banhidija glavni im je igrac, ali i Martinovic se ozljedio danas. Ko zna kakav ce biti za nastavak.
Maras ga je zamijenio odlicno, inace me cudi zasto ga islandjanin vise ne koristi, momak je clan PSG najbogatiji klub Europe. Hrvati sa Srnom Cindricem Martinovicem imaju odlicnu prvu bekovsku liniju, ali vec zamjene diskutabilno, Maras dobar veceras onaj Lucin je tokmak svoje vrste a Pavlovicu nije tamo mjesto. Fali Hrvatskoj i prvi pivot Sipic, iako ovaj Rauzan iznenadjenje za mene mada gledao sam Sesvete ove godine u Eurokupu i dobro igra momak na kruznom. Vec je u Zagreb presao ove zime. Fali im i Ljevar iz Slovana, citam da je danas za Vardar potpisao, i on je igrac u nastajanju.
Nema ni Halila Jaganjca, meni najdrazi rukometas nazalost ozljeda ga osakatila, a igra u njemackoj dosta dobro.
Sloveniji otpalo sest sedam igraca, samim tim su jos bolji jer igraju sa desetkovanom ekipom. Svedjani su ovdje najjaci, na ovoj strani zdrijeba, igraju ljudi lete po terenu.