EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

cyprus

#51 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by cyprus »

and1medjed wrote:
cyprus wrote: Ne, nego Brazil koji se bori sa Njemačkom, Italijom, Argentinom, Engleskom itd. za prvaka svijeta :D .

A Čile, Paragvaj, Peru itd. su rang prosječnog učesnika ovog EP :) .

A što se tiče ove utakmice, očekujem relativno zatvorenu utakmicu, ali punu trke, sa ne baš previše prilika i rezultatom ili 1:0 za Španiju, ili 0:0 pa šta Bog da u produžecima ili penalima :D .
sta li si ti pio??? :D
evi ti osta na rvoj strani :D :D :D
Ma znam za ovaj post. A zašto sam pio? :D
madalen

#52 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by madalen »

max_power wrote:Sad na TV-u rekose da je Balack u karijeri igrao 9 raznih finala (kupovi, liga sampiona i slicno; neznam jeli istina) i da je svaki put izgubio :lol:
Da i ja sam gledala i cula.Jos postoje spekulacije da nije ni povridjen vec da nece da igra da se ne ponovi ista stvar :-)
A mozda je bas deseto sretno:-D
Shoshana

#53 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by Shoshana »

kijameta wrote:Spanci su iz top klubova,sve svjetska klasa,odlicni tehnicari,znalci umjetnici ali i borci,ratnici.Trce,sta trce, lete,od prve do zadnje sekunde.Osim toga uigrani,dobra atmosfera,dobar trener.Odlicno igraju na prvenstvu,cak su i Italiju izbacili.
Docim Svabe,kloc do kloca,iz karina klubova,tehnika kao Berjan i Milak zajedno i to oni bolji,veze sa vezom nemaju,nivo babe Stane.Rezultati nula,drugorazredna Hrvatska im dere guzove a jedva prolaze treci tim Turske i to samo uz pomoc svog lobija.
Znaci Svabe uzimaju sigurno. :x :x Sta ces ovaj svijet je napravljen od nepravde,red male nepravde,pa red velike nepravde i tako od rodjenja do smrti.
Ja se pridruzujem ovom pesimizmu... Nijemci ce pobijediti - uglavnom zato sto ja danas navijam za Spaniju :-?
Edin H.

#54 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by Edin H. »

Ocekujem 0 - 0 nakon produzetaka :oops: :D
-danTe-

#55 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by -danTe- »

cyprus wrote:Ja meščini napisah već post na ovoj temi (ako nisam sanjao), al ga sad nema :roll: . Nema veze da se parafraziram :) . Dakle, očekujem večeras jednu ne toliko atraktivnu utakmicu sa puno golova (više od jednog neće bit gotovo sigurno), ali će biti dosta dinamična. Mislim da će oba trenera uć opreznije u ovaj susret nego što su ulazila u dosadašnje susrete. Prognoza rezultata 1:0 za Španiju :oops: :) :oops: . (Torres)
ja mislio da se ovo odnosi na onaj post sto maloprije stavih pa zato reko da nisi sta popio i da ga nisi vidio :D :D
Better Man

#56 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by Better Man »

elSaik wrote:
and wrote:nadam se da večeras neće biti iznenađenja i da će španija pobijediti jer je na ovom euru najviše pokazala.
reprezentacija koja je tako nadigrana i pobijeđena od hrvatske,jedva pobijedila jednu austriju i tursku,ne zaslužuje da bude evropski prvak
Momčad koja jedva savlada Švedsku i Grčku i to golovima u posljednjim trenucima, ekipa koja bude nadigrana od Italije kojoj fali 5 prvotimaca ne zaslužuje da bude europski prvak.
Izgleda da nemaš blage veze sa nogometom i da nisi uopće gledao Španiju protiv Italije. Ako neko nekog naigrao u toj utakmici onda su to uradili Španci TaIijanima. Nemoj se vadit falio 5 standardnih nogometaša. Falilo je i Turskoj 9 igrača, pa su igrali i bili bolji od Njemačke, dok Italija protiv Španije nije pokazala ništa, ustvari pokazali su jednu veliku nulu i samo su čekali penale. Ili još bolje rečeno na čitavom Euru su bili grozni, izuzev protiv Francuske. Španija večeras ima jedinsztvenu priliku i ako ponove igru koju su igrali protiv Rusije mogu biti prvaci, a i zaslužuju.
Better Man

#57 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by Better Man »

elSaik wrote:
Better Man wrote:Samo onaj ko mrzi ljepotu nogometne igre može večeras navijati za Njemačku.
Samo neko ko ne shvata fudbal može nešto takvo napisati.
reklo bi se da nogomet neshvataš ti, jer po tebi reprezentacije koje ništa nepokažu i koje igraju mrtvo i zatvoreno su igrale bolje od ekipa koje igraju napadački nogomet i zabijaju golove.
medaaa

#58 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by medaaa »

Image
Better Man

#59 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by Better Man »

and1medjed wrote:
Better Man wrote:Samo onaj ko mrzi ljepotu nogometne igre može večeras navijati za Njemačku.
de ba ne pricaj gluposti,njemacka sigurno igra najdisciplinovaniji fudbal i ekipa su koja igra do zadnje sekunde,a ako se nekima to ne svidja...
ne znam sta je tu ruzno...

Igraju do zadnje sekunde, ali krkanski nogomet i na sliu, bez imalo draži i ljepote.
peglinator

#60 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by peglinator »

ocekujem 5:5 da se sta vidi
a zatim u produzetcima 1:1
pobjednik naravno España
jest da bi imao veci dernek kad bi svabe pobjedile :-? :D
max_power

#61 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by max_power »

oo oooo can you hear me... nije losa pjesma :D
max_power

#62 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by max_power »

madalen wrote:
max_power wrote:Sad na TV-u rekose da je Balack u karijeri igrao 9 raznih finala (kupovi, liga sampiona i slicno; neznam jeli istina) i da je svaki put izgubio :lol:
Da i ja sam gledala i cula.Jos postoje spekulacije da nije ni povridjen vec da nece da igra da se ne ponovi ista stvar :-)
A mozda je bas deseto sretno:-D
evo ga igra..... svoje deseto jubilarno gubitnicko finale :D
peglinator

#63 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by peglinator »

España goooooooooooooooool
rihakm

#64 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by rihakm »

Nista jos nije gotovo.Igraju protiv 'SVABA'.Oni se nikad ne predaju!Nadam se bar jos 2-3 gola!
max_power

#65 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by max_power »

nije gotovo ali ne izgleda bas dobro za svabe, Balack krvari, Lahm i Svajni izgledaju ko pocetnici, Klose i Podolski se ne vide...
a spanci su mogli voditi i sa vise od jednog gola da se nije onaj Iniesta zajebavao
Better Man

#66 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by Better Man »

Koja majstorija Toresa. Lam je bio ispred njega, ali ga je ovaj lijepo pretrčao i prebacio loptu preko Lemana za 1:0. Mogli su Španci odmah nakon gola dati još jedan, ai u finišu poluvremena su mogli da zabiju još jedan čist gol.
Shoshana

#67 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by Shoshana »

Odlicno prvo poluvrijeme :-D Ono dijete trci k'o ludo. A i Iniesta ga je odlicno nasao par puta duz lijeve strane.

Ostaje se nadati da se spanci nece poceti valjati po terenu i cuvati rezultat u drugom poluvremenu.
rIder

#68 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by rIder »

Treba javiti njemcima da se ne igra viktorije :D
ludak_

#69 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by ludak_ »

El Nino :dance:

Samo da ne bude zutih kartona :lol:
Borej

#70 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by Borej »

po ovom do sad 68 min, spanci bili bolji ali aragones cini se s ovim izmjenama lagano zatvara utakmicu iako su imali par pravo dobrih napada od izmjena ali mislim da ce nijemci uskoro utrpat gol iako svajnija i podoloskog nema nigdje i da ce ih uzet onako njemacki.....spanci su fulali bar tri zicera.....

aragones stvarno zna neutrazlirati protivnicke kljucne igrace arshavin, a sad podoslki, svajni, balack....
KuRbLa_

#71 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by KuRbLa_ »

Bahin biser... Prica o Casillasu....Casillas rekao da je osvajao ligu prvaka sa Real Madridom ali ovo veceras je nesta posebno....
biti prvak Spanije (Bahin komentar) :shock: :shock:
karanana

#72 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by karanana »

jeli se samo meni cini ili su nijemci katastrofalni?
Borej

#73 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by Borej »

ma jesu katastorofa ali sam ocekivao neki smecarski gol nijemaca....
max_power

#74 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by max_power »

karanana wrote:jeli se samo meni cini ili su nijemci katastrofalni?
ja bih rekao ovako, nijemci nisu nista losiji nego ranije ali su ovaj put naletili na puno boljeg protivnika od sebe.
steta samo sto su spanci ovako neefikasni...
Fresh_Prince

#75 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by Fresh_Prince »

Zao mi je Njemaca,izubise...........
Post Reply