EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Enticer

#26 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by Enticer »

Da li prvenstva osvajaju oni koji to najvise zasluze pitanje je sad? Vjerovatno DA, a na ovom prvesntvu su Spanci daleko najvise pokazali i nadam se da ce veceras zgaziti Njemce koji su se provukli do finala i koji po meni uopste nisu zasluzili da udju u finale. Grupu se naguzove prosli, pobijedili su jedino casno i posteno Poljsku koja je ruku na srcu mozda i najlosija repka na cijelom EP. Hrvati im oderali guzove i razbili ih igrom, Austrijance na guzove pobijedili, protiv Portugala su bili nesto bolji, ali se tu mogu sudijama zahvaliti za prolaz. Turska ih sa C timom razvali igrom, zabije im 2 gola, ali ne imadose dobrog golmana i to ih kosta finala.
Sa druge strane Spanci su u grupi dominirali, sve pobjede, igra na nivou, istina Italiju uzese na penale :sad: , ali eto i tu su bili bolji, imali su vise sansi, onda Ruse rastavise na proste faktore i sad su na redu Svabe.
Spanci su u svim segmentima igre bolji, na svim pozicijama imaju kvalitetnije igrace, samo im bas tradicija ne ide u prilog, ali i to ce veceras porusiti.
Navijam i iskreno se nadam pobjedi Spaniji, ali ne zato sto ih volim ili sto navijam za njih vec sto Njemce ne mogu smisliti, njihovu igru, hinjska provlacenja, naklonost sudija i jos milion drugih stvari.
stochar

#27 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by stochar »

"Nogomet je igra dva tima sa po jedanaest igrača, u kojoj uvijek na kraju pobijedi Njemačka"

Gary Lineker

mislim da je kec na Švabe večeras. Nemaju Španci snage protiv Švaba, a i ne volim ih od one tekme kad ih je sudija spasio od nas.
Timotije

#28 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by Timotije »

Ako spanci danas ne budu prvaci, nece nikad. Imaju sve adute u rukama, ali odoh ja koju paru staviti na Svabe.
Tesko je odigrati cijeli turnir bez kiksa, dosao je red da i Spanci padnu na ispitu.
madalen

#29 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by madalen »

Veceras se nadam pobjedi Njemacke.Ocekujem tri sanse ,tri gola, i eto to je to dovoljno za pobjedu.
Better Man

#30 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by Better Man »

Samo onaj ko mrzi ljepotu nogometne igre može večeras navijati za Njemačku.
elSaik

#31 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by elSaik »

Better Man wrote:Samo onaj ko mrzi ljepotu nogometne igre može večeras navijati za Njemačku.
Samo neko ko ne shvata fudbal može nešto takvo napisati.
-danTe-

#32 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by -danTe- »

Better Man wrote:Samo onaj ko mrzi ljepotu nogometne igre može večeras navijati za Njemačku.
de ba ne pricaj gluposti,njemacka sigurno igra najdisciplinovaniji fudbal i ekipa su koja igra do zadnje sekunde,a ako se nekima to ne svidja...
ne znam sta je tu ruzno...
madalen

#33 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by madalen »

Okaci ti to macku o rep, sve je stvar u tome sta ko voli u fudbalu.

Fudbal je igra i treba da se tako posmatra ,ne pobjedjuje uvjek bolji...
rIder

#34 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by rIder »

Katalonci će potopiti njemce..

0-1 fabergas
0-2 xavi

još kad skontam da na jednoj strani brani Casillas, a na drugoj Lehmann :lol: ... :-)
Ali_G

#35 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by Ali_G »

Ne volim ni jedne ni druge, al veceras moje simpatije idu za Spaniju jer su zasluzeno dosli do finala i najvise su pokazali na ovom prvenstvu. Kad pogledam da je Njemacka u finalu i kad vidim koji im sve krampe igraju u prvih 11, al sta ces. Ako im veceras ne bude igrao Balak, pet komada im je. Gube svakako.
Lincoln-Burrows

#36 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by Lincoln-Burrows »

Svaka čast Villi i Torresu ali Španjolci su vječni gubitnici,
tako će biti i ovaj put. Očekujem Njemački gol pri kraju utakmice
a ako zabiju u ranoj fazi moglo bi ih biti i više.

Španjolci igraju slično Portugalu a to Njemcima odgovara.
Enticer

#37 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by Enticer »

Veceras ce se slaviti ulicama Madrida, Seville i ostalim Spanskim gradovima, Tores, Fabregas i drustvo ce se poigravati sa Svabama i napunice ih do vrha kako i zasluzuju...
SPAIN - Germany 3:1 :dance: :thumbup:
bauhaus

#38 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by bauhaus »

Spanija je pokazala na ovom Evropskom Sampionatu 2008 najbolji,najljepsi,najinteligentniji nogomet.I sa pravom sasluzuju titulu prvaka Evrope.
Nijemci po dosadasnjim igrama su sigurno ispod.Medjutim nikad se ne zna kod njih.Ako Spaniji "uzmu srce", ato je sredina terena, onda bi mogli nesto da urade.

Inace,za neupucene,Austrijanci su za Spance!I te kako!. Mnogi izvan Austrije ne znaju kakav je antagonizam na liniji Austrija-Njemacka.Nijemci tretiraju Austrijance sa nipodastavanjem i omalovazavnjem i nisu omiljeni kod male brace.
Neko je rekao: Nijemci vole Austrijance ali ih ne postuju a Austrijanci postuju Nijemce ali ih ne vole.

Spanija:Njemacka 2:1!
and

#39 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by and »

nadam se da večeras neće biti iznenađenja i da će španija pobijediti jer je na ovom euru najviše pokazala.
reprezentacija koja je tako nadigrana i pobijeđena od hrvatske,jedva pobijedila jednu austriju i tursku,ne zaslužuje da bude evropski prvak
elSaik

#40 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by elSaik »

and wrote:nadam se da večeras neće biti iznenađenja i da će španija pobijediti jer je na ovom euru najviše pokazala.
reprezentacija koja je tako nadigrana i pobijeđena od hrvatske,jedva pobijedila jednu austriju i tursku,ne zaslužuje da bude evropski prvak
Momčad koja jedva savlada Švedsku i Grčku i to golovima u posljednjim trenucima, ekipa koja bude nadigrana od Italije kojoj fali 5 prvotimaca ne zaslužuje da bude europski prvak.
Lincoln-Burrows

#41 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

elSaik wrote:
and wrote:nadam se da večeras neće biti iznenađenja i da će španija pobijediti jer je na ovom euru najviše pokazala.
Momčad koja jedva savlada Švedsku i Grčku i to golovima u posljednjim trenucima, ekipa koja bude nadigrana od Italije kojoj fali 5 prvotimaca ne zaslužuje da bude europski prvak.
Mislim ako pobjedi bez 5 prvotimaca onda ipak zaslužuje :zzzz:
aidaa_princess90

#42 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by aidaa_princess90 »

joj ja ne znam za koga da navijam. Spanija odlicno je igrala protiv Rusije u polufinalu i zaista svaka cast im .Pa pogledajte samo njihove igrace Torres,Ramos...Oni su pokazali vrhunski fudbal u polufinalu ali i kvalitet. Ipak Njemacka ima niz dobrih igraca koji cine cuda u svojim klubovima. Ipak neka bolji pobijedi :)
striker

#43 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by striker »

Image Ko da ga gledam kako govori Torresu: "dragi Fernando šta nam ovo rade?" :dance: :lol:
madalen

#44 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by madalen »

aidaa_princess90 wrote:joj ja ne znam za koga da navijam. Spanija odlicno je igrala protiv Rusije u polufinalu i zaista svaka cast im .Pa pogledajte samo njihove igrace Torres,Ramos...Oni su pokazali vrhunski fudbal u polufinalu ali i kvalitet. Ipak Njemacka ima niz dobrih igraca koji cine cuda u svojim klubovima. Ipak neka bolji pobijedi :)
Ramos je igracina i njemu svaka cast ,al brate onaj Torres je taliko bio dobar da je se sam cudio kad ga trener zamjeni :D On je profulao profesiju ,bolje bi mu bilo da se setka pistom ,umjesto fudbalskim terenom..
:D
elSaik

#45 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by elSaik »

Lincoln-Burrows wrote:
elSaik wrote:
Mislim ako pobjedi bez 5 prvotimaca onda ipak zaslužuje :zzzz:
:?
Lincoln-Burrows

#46 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

elSaik wrote:
Lincoln-Burrows wrote: Mislim ako pobjedi bez 5 prvotimaca onda ipak zaslužuje :zzzz:
Htio sam reći da Španjolci mogu da naprave i suprotno.

t.j. kako su jedva dobili momčad koja je bez 5 prvotimaca
tako mogu i da pobjede bez 5 svojih prvotimaca

Ali sve to je utopija, Njemačka je već prvak, oni znaju što je to biti prvak, nema treme 8-)
Lakat Jebić

#47 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by Lakat Jebić »

Lincoln-Burrows wrote:
elSaik wrote:
Lincoln-Burrows wrote: Mislim ako pobjedi bez 5 prvotimaca onda ipak zaslužuje :zzzz:
Htio sam reći da Španjolci mogu da naprave i suprotno.

t.j. kako su jedva dobili momčad koja je bez 5 prvotimaca
tako mogu i da pobjede bez 5 svojih prvotimaca

Ali sve to je utopija, Njemačka je već prvak, oni znaju što je to biti prvak, nema treme 8-)
jbt nista nisam skonto
cyprus

#48 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by cyprus »

Ja meščini napisah već post na ovoj temi (ako nisam sanjao), al ga sad nema :roll: . Nema veze da se parafraziram :) . Dakle, očekujem večeras jednu ne toliko atraktivnu utakmicu sa puno golova (više od jednog neće bit gotovo sigurno), ali će biti dosta dinamična. Mislim da će oba trenera uć opreznije u ovaj susret nego što su ulazila u dosadašnje susrete. Prognoza rezultata 1:0 za Španiju :oops: :) :oops: . (Torres)
max_power

#49 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by max_power »

Sad na TV-u rekose da je Balack u karijeri igrao 9 raznih finala (kupovi, liga sampiona i slicno; neznam jeli istina) i da je svaki put izgubio :lol:
-danTe-

#50 Re: EURO2008 - Finale: Njemacka - Spanija

Post by -danTe- »

cyprus wrote: Ne, nego Brazil koji se bori sa Njemačkom, Italijom, Argentinom, Engleskom itd. za prvaka svijeta :D .

A Čile, Paragvaj, Peru itd. su rang prosječnog učesnika ovog EP :) .

A što se tiče ove utakmice, očekujem relativno zatvorenu utakmicu, ali punu trke, sa ne baš previše prilika i rezultatom ili 1:0 za Španiju, ili 0:0 pa šta Bog da u produžecima ili penalima :D .
sta li si ti pio??? :D
evi ti osta na rvoj strani :D :D :D
Post Reply