Moderators: Charuga, Tomahawk11

Da, ali u Njemackoj klubovi se strasno trude da zadrze onu pravu bazu navijaca. To je srce fudbala.elSaik wrote:U poređenju s njemačkim cijenama to je abnormalno visoko...Better Man wrote:Da bi ste u Engleskoj odgledali utakmicu Premiershipa između klubova koji ne proipadaju velikoj četvorci, platit će te kartu oko 50 funti, dok za Arsenal, Man. UTD., Liverpool i Chelsea cijena karte je oko 100 funti. I bez obzira na cijenu karte su rasprodane mjesecima unaprijed.
Znam, zato sam i rekao da je u ovim velikim ligama (uslovno rečeno) sve postalo biznis. U Njemačkoj je to mnogo drugačije, ali me strah da prošlogodišnji potez Bayerna (izdvajanje 70miliona € za pojačanja) i ovogodišnja odluka Schalkea (odvajanje 50 miliona € za pojačanja) neće i njemačku ligu odvući na kolosijek ovih velikih kod kojih se u fudbalu ništa ne vrti oko fudbala nego samo novca.madner wrote:Da, ali u Njemackoj klubovi se strasno trude da zadrze onu pravu bazu navijaca. To je srce fudbala.elSaik wrote:U poređenju s njemačkim cijenama to je abnormalno visoko...Better Man wrote:Da bi ste u Engleskoj odgledali utakmicu Premiershipa između klubova koji ne proipadaju velikoj četvorci, platit će te kartu oko 50 funti, dok za Arsenal, Man. UTD., Liverpool i Chelsea cijena karte je oko 100 funti. I bez obzira na cijenu karte su rasprodane mjesecima unaprijed.
Kad vidim stadion gdje svi sjede kontam sta su dosli, mogli su kod kuce ostat.
Iskreno, ni meni nikada nije jasno na osnovu čega je Ballack igračina, ali eto... vjerovatno Nijemci nisu odavno imali nekog karizmatičnog igrača, kapitena, pa izabrali da on bude... Igra sinoć je bila ispod svakog prosjeka, Klose, Bastian, Poldi, Jansen, Ballack, - ništa, Lahm pogriješio, opet, Jansen - katastrofa... ma užas...van Basten wrote:očekivana pobjeda Španije, i više nego zaslužena. Da su malo ozbiljniji bili u završnici mogli su ima natrpati 3-4 komada i poniziti do kraja. Ovako su morali strepiti do kraja da kakva frljoka ne uleti u gol. Međutim, sinoć toga nije ni moglo biti jer Njemačka nije ni pogledala prema golu Španije... očajna igra, ispod svakog nivoa. Ballack je postao najobičnije smetalo na terenu i za Njemačku bi bilo bolje da je ostao povrijeđen. Uopšte mi nije jasan taj fenomen zaluđenošću fudbalskog svijeta Ballackom, kada je to jedan prosječan do ispodprosječan igrač. Čak ga je i Baho poštedio svojih kritika, a natovario se na kosti Schweinsteigeru koji sigurno (sinoć) nije bio ništa lošiji od kapitena mu.
Helem, upravo ta razlika između selektora i njihove hrabrosti, na kraju je donijela prevagu. Aragones je imao hrabrosti Raula ostaviti kući, protivljenju sviju uprkos i time je ubrzao igru Španije, a Low nije imao hrabrosti Ballacka izvući sa terena ni na 20 minuta i zato je patila igra cijele ekipe.
Španija neka slavi, zaslužili su i to je pozitivna stvar ovog Eura, da je pobijedio neko ko je to zaista i zaslužio. Sve ostalo... tanko