EURO 2020 13 zemalja
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- SFRJ-Forever
#26 Re: EURO 2020 13 zemalja
Samo neka ostave ovaj format kakav je sad', i neće biti nikakvih problema !!!
- cyprus
#27 Re: EURO 2020 13 zemalja
Kako je održano SP u SAD-u 1994. godine? Pa Lisabon i Moskva su manje udaljeni nego Los Anđeles i BostonSFRJ-Forever wrote:Zamisli da prvu utakmicu igraš u Parizu, a neku drugu u posve drugoj zemljicyprus wrote:Meni je ideja o stadionima domaćinima širom Evrope super... Al mi se ne sviđa broj od 24 reprezentacije na prvenstvu... Nije to onda to....
Ili recimo prvu utakmicu igraš u Madridu, a neku utakmicu tamo u Moskvi.
Ili SP sljedeće godine u Brazilu... Sarajevo je duplo manje udaljeno od Londona, nego Porto Alegre od Manausa
A i grupe se mogu rasporedit zonalno... Npr. lupam:
Grupa A se igra na stadionima u Kopenhagenu, Oslu i Štokholmu
Grupa B u Roterdamu, Parizu i Mančesteru
Grupa C u Minhenu, Varšavi i Bazelu
Grupa D u Lisabonu, Madridu i Milanu
Grupa E u Beogradu, Atini i Istanbulu
Grupa F u Donjecku, Moskvi i Minsku
Dakle, udaljenost zaista nije velika... Po meni je ovo logičnije, nego činjenica da država domaćin izgradi 10 novih stadiona, koji u dobrom broju slučajeva kasnije zjape...
-
El_comadante
#28 Re: EURO 2020 13 zemalja
e vidis ovo zaista nisi pogrijesio i ovo bi bilo odlicno rijesenje. jer drazva domacin napravi stadiona i onda stoje prazni i problem eto i u jeapanu je to problem isapo oko stadionacyprus wrote:Kako je održano SP u SAD-u 1994. godine? Pa Lisabon i Moskva su manje udaljeni nego Los Anđeles i BostonSFRJ-Forever wrote:Zamisli da prvu utakmicu igraš u Parizu, a neku drugu u posve drugoj zemljicyprus wrote:Meni je ideja o stadionima domaćinima širom Evrope super... Al mi se ne sviđa broj od 24 reprezentacije na prvenstvu... Nije to onda to....
Ili recimo prvu utakmicu igraš u Madridu, a neku utakmicu tamo u Moskvi.
![]()
Ili SP sljedeće godine u Brazilu... Sarajevo je duplo manje udaljeno od Londona, nego Porto Alegre od Manausa![]()
A i grupe se mogu rasporedit zonalno... Npr. lupam:
Grupa A se igra na stadionima u Kopenhagenu, Oslu i Štokholmu
Grupa B u Roterdamu, Parizu i Mančesteru
Grupa C u Minhenu, Varšavi i Bazelu
Grupa D u Lisabonu, Madridu i Milanu
Grupa E u Beogradu, Atini i Istanbulu
Grupa F u Donjecku, Moskvi i Minsku
Dakle, udaljenost zaista nije velika... Po meni je ovo logičnije, nego činjenica da država domaćin izgradi 10 novih stadiona, koji u dobrom broju slučajeva kasnije zjape...