Euro 2008: BiH u grupi s Grčkom, Turskom i Norveškom

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

zzzzz

Post by zzzzz »

BTW

Grci su cigani (neka mi oproste cigani) a grupa nam je do jaja kad smo mi vecini zapad......i to debeli
rasta

Post by rasta »

pusili smo do sad pusicemo i dalje...i sto su Grci cigani?
Silkis

Post by Silkis »

Frutek wrote: A nek smo mi u zivotnoj formi eto :-?
Pojma nemas kako cemo igrat sljedece godine, mozda neki igraci nece ni doc, liga nam je nikakva, nemas koga zovnut da igra, sve neki manekeni...
Uostalom, da smo tako dobri, onda bi se za ove silne godine uspjeli kvalifikovat za nesto :roll: Nervira me ova unapred zaludjenost/nenormalna optimisticnost, a u grupi sa Grcima (aktuelni euro prvaci), Turci (treci na svijetu proslo svjetsko), Madjari (umal ne izbacise Hrvate iz kvalifikacije i meni jedno od najvecih iznenadjenja proslih kvalifikacija za svjetsko)...
i eto, kao sve cemo ih poroljat, pomalo ba, odvadite malo zivi bili :-)
Pamtiš grčko osvajanje prvenstva Evrope, ne pamtiš kako su igrali u kvalifikacijama za SP, pamtiš tursko treće mjesto na SP 2002, ne pamtiš kako su se mučili s Albanijom i jedni i drugi, pamtiš kako su Mađari namučili Hrvate, a ne pamtiš kako je Bosna namučila Španiju oba puta, Srbiju jednom i drugi put izgubila samo 1-0, solidno se nosila sa Belgijom, Latvijom...
mostarac

Post by mostarac »

mi smo znacajno napredovali od onih kvalifikacija kad smo Dance okrenuli u Kopenhagenu i Norvesku kuci i nerjeseno igrali s Danskom, a kad jos nas selektor ne bi bio picka kakva vec jeste i kad bi samo malo promjenio stil igre i poimjerio KRALJA SERGEJA sa mjesta libera na njegovu poziciju mislim da bi postali strah i trepet. Ako to uradi u ovim kvalifikacijama nece biti nikakvo iznenadjenje ako u ovakvoj grupi na kraju kvalifikacija kraj broja 1 koje oznacava mjesto bude stajalo BOSNIA-HERZEGOVINA
Nemojte izgubiti iz vida da smo mi u zadnje dvije i po godine izgubili samo dvije, da gospodo samo dvije, sluzbene utakmice i to onu u Beogradu koju u onakvoj atmosferi nismo ni mogli dobiti i onu od Belgije. Prije toga posljednji su nas dobili Rumuni, a to je bilo taaaaaaakooooo daaaaaaaaavnoooooo.
Nama samo fali malo vise srece, ali samo malo i odredjena doza hrabrosti selektora koji mora shvatiti da nerjesen rezultat znaci nesto dobro samo nekad i da nema tolikog uticaja na tabelu ko pobjeda, jer vise nije omjer u bodovima 1:2 nego 1:3 u korist pobjeda.
Dakle samo malo hrabrosti i srece uz to da ja u ovoj skupini ne bi nijednog protivnika respektovao u smislu da se pobjede smatraju iznenadjenjem i napao bi ih u svim utakmicama od samog pocetka. Normalno to ne znaci da mozemo potcijeniti bilo kojeg protivnika, jer u danasnjem fudbalu ne mozes potcjeniti Liechtenstein (Portugal je to dobro utvrdio i naucio), a ne evropske prvake ma kako da su slabi.
SVI U NAPAD PREDVODJENI SERGEJOM BARBAREZOM, a na prvenstvo ce ici ona reprezentacija koja Madjare dobije oba puta sto ce po meni biti najteze.
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Ama kakvi Madjari. Pa jesu li im Srbi 7 golova dali u jednoj utakmici? Ko je Bosnu pobijedio 7:0?

Cinjenica je da je glupo ista predvidjati i govoriti.

Vazno je da su utakmice atraktivne i da imamo sansu pobijediti svakog.

A, plasman je sasvim u drugom planu. Ljudi ako mi ne zasluzujemo da budemo medju prva dva tima, nije nam ni mjesto na EP. Sta cemo na EP ako cemo biti ko zadnja rupetina, gledace svako kako bi sa nama igrao...

Glupo mi je tako rezonovati. A, rezultat se gradi polako, mukotrpno, rad i trud. I ne treba nama sreca vec koncentracija. Ima utakmica na koje meni se cini izade tim, sasran ko golubice bijele. Pa, u svakom je timu 11 ljudi. Cega se to imamo plasiti? I sto to imamo za izgubiti? Sta ima BiH da izgubi? Nista. Na tu kartu se treba i igrati.
Edin H.

Post by Edin H. »

European champions Greece will begin their UEFA EURO 2008™ challenge in Group C following today's qualifying competition draw in the Swiss city of Montreux. The section also includes neighbours Turkey, Norway, Bosnia-Herzegovina, Hungary, Moldova and Malta, with the nations finishing first and second qualifying for the final tournament in Austria and Switzerland. uefa.com collects the reaction.

Our group is winnable, but we must be in peak condition physically and mentally. That is all that matters for us. Norway will be very strong. Our experience has shown that on a given day, even an average team can achieve top results. Therefore you have to be careful with every opponent. Any team that sees a slight chance to qualify or obtain something special will go for it. And on a given day, they may give 150 per cent, be at the top of their game and cause you a headache.
Otto Rehhagel, Greece coach

We have been drawn in a relatively easy group compared to some teams, so we are positive about the draw. On the other hand, there are sides like Hungary and Bosnia-Herzegovina who are searching for a new identity, so we should never under or overestimate our opponents. Greece did brilliantly to win the championship two years ago, and their FIFA World Cup qualification failure should make them more motivated for these games. They will be the team to beat, but we want to finish top.
Fatih Terim, Turkey coach

Looking at the teams seeded in Pot 1, I believe Greece are a little bit easier to handle than some of the others. There are at least four sides in our group who should be able to take points off each other and we'll do our utmost to get enough points to qualify. It's also interesting that there's not a single team in our group who are playing in the World Cup, so I'm not sure what I'm supposed to do this summer!
Åge Hareide, Norway coach

It is good we did not get Romania, Russia or the Czech Republic, as these are opponents I feared. Greece are champions, but their failure to reach the World Cup and their recent form make me think they are in decline. Turkey have also had disappointing results of late, so I have to say that compared to previous groups, we have an easier draw. I'm convinced we have a fair chance to qualify this time around. I am confident that we stand a chance.
Blaz Sliškovic, Bosnia-Herzgovina coach

The most important thing for Hungary is to unite again and work towards 2012. This draw is not the worst in that respect, because we have avoided the toughest groups where we would have virtually no chance before the first matchday. I would make Turkey favourites even though Greece are a good side.
Mészöly Kálmán, head of Hungarian delegation

It's an honour to have European champions Greece in our group. Playing against the holders is always an honour and to a certain extent, gives you extra incentive to do well. Turkey are really difficult opponents, especially in front of their own supporters, and the other difficult opponents will be Norway. But I believe that if we keep focused in our other games, we can get some results.
Gilbert Agius, Malta captain

Dobro niko nas ne smatra favoritom, ali zato ce PLATITI.

Ubjedljivo smo najjaci u ovoj grupi :bih: i samo sami sebe mozemo poraziti.

Ali mislim da smo naucili lekciju i da do toga nece doci.

Imali smo srece i to moramo iskoristiti.
mostarac

Post by mostarac »

bas tako. moramo to iskoristiti:

DOCI TIHO I UCI U LEGENDU :D
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Zanimljivo je i da iz naše grupe tačno 0 (slovima : nula) reprezentacija učestvuje na SP u Njemačkoj. :D u A i B grupama po 3, u D, E, F 2 i u G grupi jedna.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Bas me interesuje da smo mi Bosanci recimo na mjestu Madarske,clanica EU,zemlja u kojoj nije bilo rata zadnjih 60 i kusur godina,sve cvjeta i sta bi mi rekli za tamo neku BIH.

Pa mi bi se proglasili sampionima evrope a da nebi odigrali ni jedan mec. :-D

Realnost je druga,sam uspjeh da se takmicimo i da se BIH zastava viori na tim utakmicama je uspjeh...budimo malo skromni.
mostarac

Post by mostarac »

zavrzlama wrote:Bas me interesuje da smo mi Bosanci recimo na mjestu Madarske,clanica EU,zemlja u kojoj nije bilo rata zadnjih 60 i kusur godina,sve cvjeta i sta bi mi rekli za tamo neku BIH.

Pa mi bi se proglasili sampionima evrope a da nebi odigrali ni jedan mec. :-D

Realnost je druga,sam uspjeh da se takmicimo i da se BIH zastava viori na tim utakmicama je uspjeh...budimo malo skromni.
sve dok ovako budemo razmisljali nece nas biti nigdje i mi zbog ovakvog mentaliteta ne idemo na takmicenja, a ne zbog nekvaliteta, jer hajmo biti realni na evropskim i svjetskim prvenstvima su igrale i mnogo slabije repke od nase pa se nismo cudili. U nas je vazda, suti dobroi je. Srbija i hrvatska nisu dobre zato sto su nesto talentovaniji ili slicno, nego sto imaju pobjednicki mentalitet i istina ulazu u sport vise od nas, ali ne toliko vise da su razlike ovolike, a u nas je mentalitet gubitnicki i zato nas nema nigdje cak i kad objektivno imamo kvalitet da budemo, a u proslim kvalifikacijama smo imali kvalitet da se nadjemo na SP ali nismo imali mentalitet pobjednika nego smo imali nas mentalitet tipa "suti dobro je".
Ne ocekujem ja cuda i ja sam realan, ali nije cudo da mi odemo na SP ili EP. Sve je do nasih glava i mentaliteta vjerujte mi.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Slazem se u potpunosti sa tobom "mostarac" ali gdje ima zemlja u svijetu da na 2/3 njene teritorije nacionalni tim nesmije da igra,kakv je tu moral igraca,ili da igrac srbin ne smije igrati u srbiji ili hrvat u hrvatskoj.

BIH sport je bolja strana nase zemlje i netrebamo trazit od tih hrabrih momaka i cura da prave cuda ,nego hajmo mi njima napravit normalnu drzavu da mogu se u njoj normalno ponasat.
mostarac

Post by mostarac »

zavrzlama wrote:Slazem se u potpunosti sa tobom "mostarac" ali gdje ima zemlja u svijetu da na 2/3 njene teritorije nacionalni tim nesmije da igra,kakv je tu moral igraca,ili da igrac srbin ne smije igrati u srbiji ili hrvat u hrvatskoj.

BIH sport je bolja strana nase zemlje i netrebamo trazit od tih hrabrih momaka i cura da prave cuda ,nego hajmo mi njima napravit normalnu drzavu da mogu se u njoj normalno ponasat.
ma ok je to i tu se slazem, ali realno mi imamo snage da se kvalifikujemoi u ovoj grupi, a sto se tice utakmica ja sam prizeljkivao da dobijemo Hrvatsku u grupi i da igramo u Mostaru. Da prostis kurac bi se moj navijalo za hrvatsku pod bijelim brijegom kad se slije 20.000 bosanaca i hercegovaca u Mostar i zagrmi hajmo bosno hajmo hercegovino. Mostarci bi poveli bosnu pod bijeli brijeg da jednom zauvijek kazemo i pokazemo da stadion pod Bijelim Brijegom nije u Hrvatskoj niti ce to ikada biti i da repka Hrvatske tamo moze biti samo u gostujucem, sto ne znaci nuzno i neprijateljskom, ambijentu.
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Zanimljivo je i da iz naše grupe tačno 0 (slovima : nula) reprezentacija učestvuje na SP u Njemačkoj
Kako to bre?

Ucestvuju ovi iz RS-a na SP u Nemackoj....
zavrzlama

Post by zavrzlama »

mostarac wrote:
zavrzlama wrote:Slazem se u potpunosti sa tobom "mostarac" ali gdje ima zemlja u svijetu da na 2/3 njene teritorije nacionalni tim nesmije da igra,kakv je tu moral igraca,ili da igrac srbin ne smije igrati u srbiji ili hrvat u hrvatskoj.

ma ok je to i tu se slazem, ali realno mi imamo snage da se kvalifikujemoi u ovoj grupi, a sto se tice utakmica ja sam prizeljkivao da dobijemo Hrvatsku u grupi i da igramo u Mostaru. Da prostis kurac bi se moj navijalo za hrvatsku pod bijelim brijegom kad se slije 20.000 bosanaca i hercegovaca u Mostar i zagrmi hajmo bosno hajmo hercegovino. Mostarci bi poveli bosnu pod bijeli brijeg da jednom zauvijek kazemo i pokazemo da stadion pod Bijelim Brijegom nije u Hrvatskoj niti ce to ikada biti i da repka Hrvatske tamo moze biti samo u gostujucem, sto ne znaci nuzno i neprijateljskom, ambijentu.
E onaj dan kad nebude trebalo u mostar,banjaluku dovoditi 20 000 navijaca da navijaju za drzavni tim,nego se bude apelovalo na gradane tih istih gradova da ostave koju ulaznicu i za ostale ,onda ce taj pobjednicki mentalitet imat smisla.Zasad se zadovoljimo svakim rezultatom bio pobjeda ili poraz,jer sama spoznaja da BIH tim igra medunarodne utakmice je vec pobjeda.
igla

Post by igla »

grupa nije losa
samo me brine ona Bosanska lako cemo
ako bi dobili sve domace tekme, tada bi se garant plasirali
al znajuci nas
da dobro igramo samo protiv spanaca
nevidim razlog za neki pretjeran optimizam
jos na to doajmo da nam je dio repke pred penzijom (Bolic i Music, a ni Barbarez nije daleko)
najveci problem ove reprezentacije je ce bit spic igraci
jer bola je premator, a za druge ili nema mjesta ili ne zele da igraju za BiH
prijedlog ekipe
hasagic
spahic mackic salihamidjic milenkovic (rezerve: berberovic nadarevic)
barbarez beslija bartolovic bajramovic ( grujic )
skoro i muslimovic ( misimovic )
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

ako se ne okliznemo na ungarima i moldavcima,moglo bi biti nesto... :o

dokle ne pocnu kvalifikacije...valja malo zagrijave na ljeto...pa bodrit
Iran

:D

kad pocnu tekbiri u sred danke dojclanda... :shock: volio bih viditi ...

livadarevu cufa... :-)
:D
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

NeKi_LiK wrote:Zanimljivo je i da iz naše grupe tačno 0 (slovima : nula) reprezentacija učestvuje na SP u Njemačkoj. :D u A i B grupama po 3, u D, E, F 2 i u G grupi jedna.
motiv vise za njihA :D :D ...grci da uvezu dva odmora,ili turci 4 :roll:
Sox

Post by Sox »

Znate sta, mogu vam jednu stvar rec, a to je:

Bice bojbe, bice jata!!!

A procemo, hocemo asime mi moje! Imam tako neki lijep, umirujuci osjecaj da cemo da budemo prvi u grupi...
Hajmo sad navijat da turska bude druga.... Ale aleeee ale aleee turkiyeee
mostarac

Post by mostarac »

http://video.google.com/videoplay?docid ... 67&q=feher

smrt madjarskog reprezentativca i igracha Benfice FEHERA.

Ekstremno tuzno majke mi

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Last edited by mostarac on 28/01/2006 03:11, edited 1 time in total.
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

@sox

uciti,uciti ...i samo uciti ...

dove... :-)

Bog te cuo ...:wink: :bih:
da pamtis

Post by da pamtis »

Image

:D :D :D :D
Edin H.

Post by Edin H. »

Postovani Forumasi,

Potrebna je vasa pomoc.

Svakome je jasno da je Bosna i Hercegovina apsolutni favorit da zavrsi grupu C na prvom mjestu. :bih:

Ipak prema rezultatima ankete na sljedecem linku

http://www.uefa.com/fanzone/polls/index.htmx

trenutno vodi Moldavija, a na drugom mjestu je Bosna i Hercegovina.

S obzirom da smo mi zemlja koja je u vrhu evropske, pa i svjetske ljestvice broja kompjutera po domacinstvu molio bih vas da date svoj skromni doprinos, glasate i ispravite ovu nepravdu.

Unaprijed zahvalan
PR80.

Post by PR80. »

I ko kaze da bosanci ne koriste internet? :D :lol:

Hajmoooooooo Bosnoooooooo Hajmooooooooo Hercegovinoooooooo

Vidimo se u Oslu. :-) :bih: :bih:
PR80.

Post by PR80. »

zoom66 wrote:mere komforno...:D:D:D
Znaci biti ce nas najmanje dvoje. :D :lol: :lol:
:bih: :bih:

P.S. Znam koliko smo dali samo kad je nasa rukometna ekipa dosla i igrala protiv Norveske.... Bilo je dosta raje, pa cak i iz Svedske. Mogu misliti koliko ce nas tek biti sada. Jucer mi je telefon zvonio cijelo vrijeme, vec raja konta sta i kako. :bih: :bih: :bih: :bih:
PR80.

Post by PR80. »

Post Reply