Esej
-
Ha-Hu
#1 Esej
Pozdrav, iz Sarajeva sam i samo zbog teme koja piše u naslovu sam se registrovao na forum i valjda ću dobiti neku pomoć. U pitanju je Esej, ali ne srednjoškolski esej, tražio sam puno i guglao i nisam mogao naći dosta korisnih informacija o eseju koji ja trebam napisati, tj. esej u Osnovnoj školi i neke teme poput Mudrost, prijateljstvo, ljubav.. Nikada nam u školi nikada nije spominjao šta je esej i sl. i sada dobijemo tu temu, uglavnom ako mozete kako pomozite, napisao sam moguće teme a vi mi dajte upute kako, šta, naravno ko želi 
-
Ha-Hu
#2 Re: Esej
Samo ako moze sto prije, bilo kakva informacija ce mi koristiti, a treba mi do sutra. Unaprijed hvala ko god pomogne 
-
nermou
#3 Re: Esej
Esej ti je kao neka vrsta pismenog zadatka iz Bosanskog jezika, shvati to na ovaj način: ako želiš pisati recimo o prijateljstuv, ti ćeš u tom eseju navesi svo svoje mišljenje o prijateljstvu. U eseju ti najviše dolazi do izražaja tvoj stavi o toj temi, tvoje mišljenje o tome, o problemima koji mogu nastati u prijateljstvu ili o obostranoj ljubavi između dva prijatelja.. naravno u obzir uzimaš i vrijednosti koje pripisujemo znanosti i filozofiji.. Naravno zu je potrebna i neka umjetnička oblikovanost te umjetnički dodaci..
Sve u svemu, to ti je pismeni zadatak. Želim ti svu sreću.
Sve u svemu, to ti je pismeni zadatak. Želim ti svu sreću.
-
Ha-Hu
#4 Re: Esej
Ma ja sam ovo napisao za sebe, ja idem u 9. razred i to mi treba za sutra, pa pokusavam naci sto vise informacija. Sutra radimo pismeni a volio bi da svako da ode na ex. u Italiju
, a zavisi od ocjena, uglavnom hvala, jasnije mi je dosta.
- Sijalica koja gori
-
Angel of Dark
#6 Re: Esej
Meni bi trebala mala pomoć oko eseja koji trebam napisati na jednu od tema: "Bošnjaci koji su ptišli iz svoje zemlje,a nigdje nisu stigli." ili "Sve naše,život i u životu,je samo blijedi falsifikat (reminiscencije na film Falsifikator)." Što se tiče ovog filma,jedino važno za esej jeste to da je postojao lik koji je falsifikovao dokumente,dakle svjedodžbe,diplome i slično,ali ništa nije naplaćivao nego je samo pomagao na takav način i biva uhapšen zbog toga.
Eto,i vrlo mala pomoć bi mi dobro došla.