Ešdaun - crni dan za gradjane BiH

Zadig

Post by Zadig »

Moja poenta je da meni nije bitno koji je narod u većini gdje živim, nego imam li dovoljno za egzistenciju. Sve dok ne budemo na ovakav način razmišljali zaslužujemo i da nas zovu primitivcima, da nam nedaju vize, da prave viceve na naš račun, da nam uvoze nuklearni otpad... Sad
normalno, umjesto da se opterecujem kako cu malog na koledz poslati (recimo, jer nemam djece), ja cu se opterecivat kako mi se preziva komsija, i dal i mu je babo bio u cetnicima, ustasama ili SS handzaru, pa da stim u glavi izadjem na izbore

:roll:
Boban Cancar

Post by Boban Cancar »

Kada se Bosnjaci prestanu baviti Srbima, a pomalo i Hrvatima, tek tada ce se moci razgovarati o ekonomiji, Eu itd,
jer njima je vaznija briga o RS, nego da li ce biti bolje skole, zaposljavanje itd. Prosto je patoloska potreba da se Srbima govori sta oni u stvari treba da rade.
Prenj

Post by Prenj »

Boban Cancar wrote:Kada se Bosnjaci prestanu baviti Srbima, a pomalo i Hrvatima, tek tada ce se moci razgovarati o ekonomiji, Eu itd,
jer njima je vaznija briga o RS, nego da li ce biti bolje skole, zaposljavanje itdjavascript:emoticon(':D')
Very Happy. Prosto je patoloska potreba da se Srbima govori sta oni u stvari treba da rade.
A cime se bave Srbi?
Skolama, zaposljavanjem, ekonomijom?
Prvi istup novog premijera RS-a nije bio ni o skolama, ni o ekonomiji ili pak zaposljavanju, nego je mahao sa fantomskim spiskovima srpskih zrtava u Sarajevu :roll:
pitt

Post by pitt »

Prenj wrote:
Boban Cancar wrote:Kada se Bosnjaci prestanu baviti Srbima, a pomalo i Hrvatima, tek tada ce se moci razgovarati o ekonomiji, Eu itd,
jer njima je vaznija briga o RS, nego da li ce biti bolje skole, zaposljavanje itd. Prosto je patoloska potreba da se Srbima govori sta oni u stvari treba da rade.
A cime se bave Srbi?
Skolama, zaposljavanjem, ekonomijom?
Vidio si na ravnoj gori cime se bave :D:D Uzgoj buha......... :x
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

pitt wrote:
Sve intelektualac do intelektualca :D:D inženjer do inženjera :D:D
pitt

Post by pitt »

vodolija_33 wrote:
pitt wrote:
Sve intelektualac do intelektualca :D:D inženjer do inženjera :D:D
Jasta su....moderni hippies.......zajebali sve one sa Yale, Harvard, UCLA, i Columbije :D:D
rei

Post by rei »

vodolija_33 wrote:
Nenadv24 wrote:To bi ti proširila kanton SA na Istočno Sarajevo i Pale. Kada vi možete imati etničke kantone možemo i mi. Što ste to vi i Hrvati nešto posebni?
EEE moj ti.... ne razmišljam ja na takav način, kao ti. Nisu mene roditelji učili da vagam i cijenim nekoga po vjerskoj pripadnosti nego po njegovim vrlinama i manama.

Moja poenta je da meni nije bitno koji je narod u većini gdje živim, nego imam li dovoljno za egzistenciju. Sve dok ne budemo na ovakav način razmišljali zaslužujemo i da nas zovu primitivcima, da nam nedaju vize, da prave viceve na naš račun, da nam uvoze nuklearni otpad... :(

Ma dzaba ti to njemu pricas.... Cuj on bi etnicki ciste kantone, kao sto je u Federaciji , je li to Tuzlanski, SArajevski , Srednjebosanski itd. etnicki cisto, pa eto kad je etnicki cisto kako ti kazes hajde da pravimo skroz
nove na nivou cijele drzave gografske, ekonomske, kod vas je tamo
svakako sve etnicki cisto (napravljeno na ubijanju ostalih naroda) vas bi svakako i zapali etnicki cisti pa da se zovu ne znam kako , pa vi ni to necete ..... fujjj najezim se od same pomisli da neko upotrebljava
rijec "etnicki cist" heeeeeejjjjjj covjece :x :x a ja ovdje zivim evo i sa Srbima i Hrvatim i Bosnjacima niko nikog ne pita ni za ime , ti covjece
idi sta procitaj malo se obrazuj , prosiri vidike tako sto ces se druziti
sa ljudima druge nacionalnosti .... ja stvarno ne mogu da shvatim
da ovako ljudi pricaju i da misle da je to OK :x
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Prosto je patoloska potreba da prihvatite ono sto ste ucinili, jer ne znam kako vam ne dojadi da sami sebe lazete. Dovoljno samo procitati stranicu Haskog tribunala i sve je kristalno jasno. Prosto ste postali nemoguci sa tim podvalama da neko vama misli i cini lose, a Vlada RS-a to cini svima nama.

Kad se dio Srba okrene Bosni i pocne je dozivljavat ko svoju domovinu bice bolje. A ovako podjele, mitinzi, izmisljanja o ugrozenosti ne vode nikuda, kao i evo vreca brasna i coban na Palama zadovoljan. Sto bi reko uvazeni :D clan predsjednistva Ivo Miro Jovic JA HOCU DA ZIVIM BOLJE :)

I svakako promjena naziva entiteta Republika Srpska jer je diskriminirajuci za ostala dva kostitutivna naroda.

Ukidanje nacionalnih stranaka ili izaci na izbore pa glasati za nesto bolje politicare.

Tebe sam Nenade pito za ovu vijest o prekidanju dogovora u vezi reforme policije da li je ona za tebe radosna ili zalosna?

10 godina je proslo od zavrsetka rata a mi se ne micemo sa mrtve tacke. Iz tih razloga te pitam.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Dzaba to fukara, njima je draze jesti srpsko korijenje i koru s drveca, nego bosansko janje s raznja, zato i jesmo u kurcu... :D
bosniaque

Post by bosniaque »

ja nabijem na ***** sve od reda iz chetniteta, pa me sada banirajte koliko hocete! :zzzz:
ovo je vise sve granice preslo mater im chetnichku, zbog njih cijela bosna i hercegovina ispasta! :x :x :x
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

rei wrote:
vodolija_33 wrote:
Nenadv24 wrote:To bi ti proširila kanton SA na Istočno Sarajevo i Pale. Kada vi možete imati etničke kantone možemo i mi. Što ste to vi i Hrvati nešto posebni?
EEE moj ti.... ne razmišljam ja na takav način, kao ti. Nisu mene roditelji učili da vagam i cijenim nekoga po vjerskoj pripadnosti nego po njegovim vrlinama i manama.

Moja poenta je da meni nije bitno koji je narod u većini gdje živim, nego imam li dovoljno za egzistenciju. Sve dok ne budemo na ovakav način razmišljali zaslužujemo i da nas zovu primitivcima, da nam nedaju vize, da prave viceve na naš račun, da nam uvoze nuklearni otpad... :(

Ma dzaba ti to njemu pricas.... Cuj on bi etnicki ciste kantone, kao sto je u Federaciji , je li to Tuzlanski, SArajevski , Srednjebosanski itd. etnicki cisto, pa eto kad je etnicki cisto kako ti kazes hajde da pravimo skroz
svakako sve etnicki cisto (napravljeno na ubijanju ostalih naroda) vas bi svakako i zapali etnicki cisti pa da se zovu ne znam kako , pa vi ni to necete ..... fujjj najezim se od same pomisli da neko upotrebljava
rijec "etnicki cist" heeeeeejjjjjj covjece :x :x a ja ovdje zivim evo i sa Srbima i Hrvatim i Bosnjacima niko nikog ne pita ni za ime , ti covjece
dobro ali imate nešto što se zove miješani kanton: Srednjobosanski i Hercegovačko neretvanski, Bošnjaci su većina u jednom a Hrvati u drugom
etnički kantoni: zapadno-hercegovački, bosansko-podrinjski,

kantoni sa izrazitom većinom jednog naroda: sarajevski, zeničko-dobojski, unsko-sanski i posavski i herceg-bosanski a.k.a livanjski

Moram priznati jedino se tuzlanski razlikuje ali on je jedan.
elle

Post by elle »

Nenadv24 wrote:
rei wrote:
vodolija_33 wrote: EEE moj ti.... ne razmišljam ja na takav način, kao ti. Nisu mene roditelji učili da vagam i cijenim nekoga po vjerskoj pripadnosti nego po njegovim vrlinama i manama.

dobro ali imate nešto što se zove miješani kanton: Srednjobosanski i Hercegovačko neretvanski, Bošnjaci su većina u jednom a Hrvati u drugom

kantoni sa izrazitom većinom jednog naroda: sarajevski, zeničko-dobojski, unsko-sanski i posavski i herceg-bosanski a.k.a livanjski

Nenade cudno bas da si povodom ove teme pokazao svoje pravo lice ...
Svi tvoji stavovi su pateticni, tuzni i zalosni... zapravo zalim tebe a i NAS ( Muje, Gorane i Nenade) koji pokusavamo zivjeti sa tobom....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

samo vas posmatram majku vam božju

:D:D:D
Bumbar

Post by Bumbar »

Nenadv24 wrote:
rei wrote:
vodolija_33 wrote: EEE moj ti.... ne razmišljam ja na takav način, kao ti. Nisu mene roditelji učili da vagam i cijenim nekoga po vjerskoj pripadnosti nego po njegovim vrlinama i manama.

Sto se svega toga tice...daj molim te ne seri...
Sto se prvog Unsko - sanskog katona tice... prva mi je komsinica u ratu a i poslije rata bila srpkinja pa je nitko dirnuo nije...a nije ni trebao...
Zena je na kraju otisla u Srbiju ne zato jer je bila nacionalno ugrozena nego zato sto nije imala sta da jede!

Oni st o su otisli otisli su jer su sami zeljeli...kao npr.iz Krupe par dana prije nego sto ce pasti...svi otisli na kolektivni godisnji...a od ugrozenosti cetnici upali pa poklali pola stanovnistva...

Gdje si ti jarane bio za vrijeme rata? U sklonistu smo svi isti bili...Muslimani, Srbi, Hrvati, Hare Krisne...Ma daj molim te.
Vaznije je tko je ugrozen...ugrozen jer nemas kanal na nacionalnom jeziku? je li ti vaznije to ili da imas sta jesti...da se radujes kad ces zavrsiti fakultet da se mozes zaposliti?

Ocigledno je gdje ti prioriteti leze...zao mi je stari sto ti ovo moram reci...ali ako si rodjen u Bosni, zivis u Bosni...pogodi sta si...Bosanac! i plivas u istoj septickoj zajedno sa nama ostalima...
vedde

Post by vedde »

Ma ja bi pred slijepca stavio kartu BIh pa nek cojk podijeli na kantone kako hocei kako kome !!!
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Bosanac sigurno nisam jer sam iz Hercegovine.

Vi ste ti koji pokazujete pravo lice. Moji su postovi fašistički a postovi ove rei su pacifistički. Daj molim te. Govorim onako kako jeste. Pogledaj malo statističke podatke i vidjećeš stanje u kantonima. To o čemu govorim je stvarnost slagao se ti s tim ili ne.

Jeste važno mi je i obrazovanje i od čega ću živjeti kao i vlastita sigurnost.
Šta ako ponovo nešto izbije šta misliš po kome će prvo udariti na teritoriji današnje FBiH odnosno RS-a bilo fizički bilo psihološki.

Mene su godinu dana nakona povratka u Mostar napali u sred bijela dana na fakultetu zbog nacionalne pripadnosti. Nikada ih nisu pronašli. Govorim da je zbog nacionalne pripadnosti jer znam da je zbog toga. To su bila dvojica propaliteta za koje znam da su pohađali mješovitu srednju elektrotehničku školu u istočnom dijelu Mostara. U razredu su znali da sam Srbin i tamo sam jedno vrijeme doživljavao šikaniranje.
rei

Post by rei »

Nenadv24 wrote:Bosanac sigurno nisam jer sam iz Hercegovine.

Vi ste ti koji pokazujete pravo lice. Moji su postovi fašistički a postovi ove rei su pacifistički. Daj molim te. Govorim onako kako jeste. Pogledaj malo statističke podatke i vidjećeš stanje u kantonima. To o čemu govorim je stvarnost slagao se ti s tim ili ne.

Jeste važno mi je i obrazovanje i od čega ću živjeti kao i vlastita sigurnost.
Šta ako ponovo nešto izbije šta misliš po kome će prvo udariti na teritoriji današnje FBiH odnosno RS-a bilo fizički bilo psihološki.

Mene su godinu dana nakona povratka u Mostar napali u sred bijela dana na fakultetu zbog nacionalne pripadnosti. Nikada ih nisu pronašli. Govorim da je zbog nacionalne pripadnosti jer znam da je zbog toga. To su bila dvojica propaliteta za koje znam da su pohađali mješovitu srednju elektrotehničku školu u istočnom dijelu Mostara. U razredu su znali da sam Srbin i tamo sam jedno vrijeme doživljavao šikaniranje.

Ne znam sta je to u mojim postovima fasiticko, ne moras citati
moje postove, ali citas li makar sta ti drugi pisu i oni su ti
izgleda fasisticki..... Ti si taj kome smetaju drugi i drugaciji kako te
nije stid....... Jedini si ti koji govoris "vi tamo u Federaciji uradite tako"
a mi cemo u RS ovako" koji to narod ima ekskluzivno pravo
na bilo koji dio teritorije u Bosni i Hercegovini . Koliko god ti imas
prava na taj dio entiteta gdje si sada, toliko imaju prava i Bosnjaci i Hrvati i to je njihova zemlja i oni imaju prava da odlucuju kako ce
Bosna i Hercegovina da izgleda i sa kojim unutrasnjem uredjenjem.
A ne protjerati , rastjerati i reci e sad "pik" ova polovica zemlje je moja
i ja cu u tom dijelu raditi sta me volja , i normalno je da drzava ne funkcionise....
A sta ovo pises.... "sta ako opet sta izbije po kome ce prvo" pa zar
nisu to Bosnjaci na svojoj kozi osjetili, pa oni su ti koji su najvise nastradali u ratu i opet su za normalan zivot. Dokle god bude bilo takvih
kao ti i budu razmisljali a razmisljate nema nama zivota ni napredka.... :-?
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

fukara_tz wrote:

Prosto je patoloska potreba da prihvatite ono sto ste ucinili, jer ne znam kako vam ne dojadi da sami sebe lazete. Dovoljno samo procitati stranicu Haskog tribunala i sve je kristalno jasno. Prosto ste postali nemoguci sa tim podvalama da neko vama misli i cini lose, a Vlada RS-a to cini svima nama.

Kad se dio Srba okrene Bosni i pocne je dozivljavat ko svoju domovinu bice bolje. A ovako podjele, mitinzi, izmisljanja o ugrozenosti ne vode nikuda, kao i evo vreca brasna i coban na Palama zadovoljan. Sto bi reko uvazeni :D clan predsjednistva Ivo Miro Jovic JA HOCU DA ZIVIM BOLJE :)

I svakako promjena naziva entiteta Republika Srpska jer je diskriminirajuci za ostala dva kostitutivna naroda.

Ukidanje nacionalnih stranaka ili izaci na izbore pa glasati za nesto bolje politicare.

Tebe sam Nenade pito za ovu vijest o prekidanju dogovora u vezi reforme policije da li je ona za tebe radosna ili zalosna?

10 godina je proslo od zavrsetka rata a mi se ne micemo sa mrtve tacke. Iz tih razloga te pitam.

I svakako promjena naziva entiteta Republika Srpska jer je diskriminirajuci za ostala dva kostitutivna naroda. To da a šta je sa federacijom BiH. Dovoljno je pogledati zastavu iste pa vidjeti da li to uopšte odgovara Srbima ako su već konstitutivni i u FBiH. Nemoj samo reći da iza naziva FBiH stoji bošnjačko-hrvatsko-srpska federacija.

Tebe sam Nenade pito za ovu vijest o prekidanju dogovora u vezi reforme policije da li je ona za tebe radosna ili zalosna?-živo mi se yebe kako će se dogovoriti ali nek se dogovore već jednom. Neke stranke su se zalagale za sistem 9 ili 10 regiona koji prelaze entitetsku liniju- što da ne.
Post Reply