respo wrote:chmoljo zaboravljamo onaj segment skola i fakultet
skola u koju idu maloljetnici i fax u koju idu punoljetne osobe koje same biraju sta zele i sta hoce i za sta mogu odgovarati
dok maloljetnici ne odgovaraju nizasta i dok im roditelji pa tako i sistem moze nesto nametnuti u ovom slucaju nacin odjevanja kao sto im je nametnuto obrazovanje dok fax nije nametnut zar ne
p.s. isto je i u americi pa se ne odrazava na stanje drustva kao ni ovdje
sad je samo pitanje sto je ovakvo drustvo
ako uzmes kako se one oblace samo je razlika u brandu odjece izmedju ove u sa i one u nyc
a to stanje je druga prica
mi nismo amerika. ne znam kakvo je stanje u njihovom društvu.
istina je to za punoljetstvo. ali opet kažem, ne govorimo o njihovom oblačenju van fakulteta.
ja govorim o poštovanju institucije fakulteta. jer kako neko fino reče, punoljetni rade i u sudovima, pa se opet moraju primjereno oblačiti. dobro tempora reče, pitanje je gdje je granica.
ovo i nije neka tema oko se treba puno raspravljati jer i jedno i drugo rješenje nema za posljedicu ništa značajnije. kažem, to je najviše odraz svijesti pojedinca. ali ako bi se uvela neka normalna pravila, ne bih imao ništa protiv. to je sve. samo znajući da kod nas ništa ne uspije kako treba, mogu vrlo lako zamisliti da bi ta pravila napravila još veće probleme