Erdogan u Sarajevu

Post Reply

Od Turske

Ocekujem podrsku pri pridruzivanju u NATO
13
12%
Ocekujem investicije u poljo privredu
6
5%
Ocekujem daljnju podrsku u razvitku vojne industrije
6
5%
Ocekujem podrsku u neku drugu industrijsku granu
4
4%
Ocekujem podrsku u razvitku obrazovanja i medicine
2
2%
Ocekujem podrsku u vidu vojnih donacija kao u slucaju Albanije i Kosova
1
1%
Ocekujem samo verbalnu podrsku
27
24%
Ne ocekujem nista sto vec nije bilo
52
47%

Total votes: 111

Drvosjeca iz Dejcica

#226 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Drinski wrote: prvo, sto se tice sadrzaja pisma Jasmile i druzine, to je ovako, kako da kazem, za nivo onih NVO. Ja sam uvjeren da Papa vrlo dobro zna gdje ide i kome ide, tako da se oni sa tim pismom bezze provaljuju.
drugo, moje bockanje je bilo usmjereno na koristene epitete u pismu i ranije ponasanja Jasmile zv. Mars ovaj i onaj.
trece, ja sam na prethodnoj stranici napisao sta mislim o toj posjeti.
Prvo nije Jasmila sama napisala to pismo, ona je samo supotpisnik kao i ostali a ima i "onamo onih" koji su isto napisali i potpisali. Drugo, to pismo je odraz stava tih dvadeset ljudi, njihovih razmišljanja, želja, tako da državne institucije BiH, Bakir, Erdogan, ja, ti, ovaj forum nemaju ama baš ništa sa njim. Kontaš? Eto nemoj se ljutiti ali na krivu adresu si adresirao svoju frustraciju tim pismom. Živio. :wink:
bh.tornjak

#227 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by bh.tornjak »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ne razumijem ili ti stvari pogrešno postavljaš. :? Erdogan je predsjednik jedne države, dolazi u posjet kao i Kolinda, Nikolić i svaki drugi političar neke države. Šta znači podrška ili protest 190 ljudi? Erdogan dolazi u posjetu institucijama i političarima BiH kao i svaki drugi političar. Da je Erdogan došao kao predsjednik u privatnu posjetu Bakiru i vjerskim institucijama Bošnjaka pa hajda da to sporimo sa razlogom, ovako nema nikakve logike ta tvoja uvrnuta logika.
jok ba......istocne i zapadne politicare traba docekivat na granici i na rukama ih nosit po BiH uzduz i poprijeko (bez obzira sto ovu zemlju opljackase, zu pomoc ovih pljuvaca)....a sve druge treba s granice vracati....

nisu im smetale turske spasilacke ekipe ...oko Doboja....Brckog ...Bijeljine...i pomoc koju su tada dobijali....jok....tad su ih docekivali sa turskim zastavama...a bome ne smeta ni par milioncica za neke "turske opstine"
sve licemjer do licemjera...
Rundekova lojerica

#228 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by Rundekova lojerica »

Za poka miloga našta je spala ova država, poligon za šarlatane i nacionalističke komandose usto i zle.
Ništa konkretno se neće dogoditi povodom ove posjete, apsolutno ništa a naš mudri i pametni narod će opetovano pasti na, paz' sad- duplo ništa!
Ne pušimo mi još uvijek vlastitu naivnost. Sjedimo i ćamimo čekajući političara koji će doć i stvorit nam, dugo priželjkivani, bosansko-hercegovački eden. Nama više ne pomogne ni đizus ni alah bog a kamol' Erdogan.
asurbanipal

#229 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by asurbanipal »

Lagano poturčavanje ili poturčivanje Bošnjaka :izet:

Drinski

#230 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by Drinski »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Drinski wrote: prvo, sto se tice sadrzaja pisma Jasmile i druzine, to je ovako, kako da kazem, za nivo onih NVO. Ja sam uvjeren da Papa vrlo dobro zna gdje ide i kome ide, tako da se oni sa tim pismom bezze provaljuju.
drugo, moje bockanje je bilo usmjereno na koristene epitete u pismu i ranije ponasanja Jasmile zv. Mars ovaj i onaj.
trece, ja sam na prethodnoj stranici napisao sta mislim o toj posjeti.
Prvo nije Jasmila sama napisala to pismo, ona je samo supotpisnik kao i ostali a ima i "onamo onih" koji su isto napisali i potpisali. Drugo, to pismo je odraz stava tih dvadeset ljudi, njihovih razmišljanja, želja, tako da državne institucije BiH, Bakir, Erdogan, ja, ti, ovaj forum nemaju ama baš ništa sa njim. Kontaš? Eto nemoj se ljutiti ali na krivu adresu si adresirao svoju frustraciju tim pismom. Živio. :wink:
Pa naravno da ga nije ona pisala, to bi isto bilo ko kada bi sada kazao da americki predsjednik piše sam sebi govore, ali ona je prihvatila teze i formulacije iz tog pisma. I ja uopće nisam frustriran tim pismom, ali se ne bih slozio da nema veze sa dvostrukim arsinima. Da li ti kontas?
Last edited by Drinski on 21/05/2015 09:22, edited 1 time in total.
bh.tornjak

#231 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by bh.tornjak »

Rundekova lojerica wrote:Za poka miloga našta je spala ova država, poligon za šarlatane i nacionalističke komandose usto i zle.
Ništa konkretno se neće dogoditi povodom ove posjete, apsolutno ništa a naš mudri i pametni narod će opetovano pasti na, paz' sad- duplo ništa!
Ne pušimo mi još uvijek vlastitu naivnost. Sjedimo i ćamimo čekajući političara koji će doć i stvorit nam, dugo priželjkivani, bosansko-hercegovački eden. Nama više ne pomogne ni đizus ni alah bog a kamol' Erdogan.
....i kukamo kako nas niko ne voli i ne pomaze nam....
agnostic_front

#232 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by agnostic_front »

Mi smo Tayyini, Tayyo je naš!!! :bih:
salik79

#233 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by salik79 »

agnostic_front wrote:Mi smo Tayyini, Tayyo je naš!!! :bih:
Samo jedan je "tajo"! :D

Image
Last edited by salik79 on 21/05/2015 09:29, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#234 Re: Erdogan u Sarajevu

Drinski wrote: Pa naravno da ga nije ona pisala, to bi isto bilo ko kada bi sada kazao da americki predsjednik piše sam sebi govore, ali ona je prihvatila teze i formulacije iz tog pisma. I ja uopće nisam frustriran tim pismom, ali se ne bih slozio da nema veze sa dvostrukim arsinima. Da li ti kontas?
Mislim da si vrlo neobavješten pa lupaš bezveze.
Sa dubokim poštovanjem i uz sve druge dobre želje Vašoj Svetosti

Aleksandar Brezar, prevodilac, novinar, scenarista

Aleksandar Hemon, pisac, dobitnik nagrade McArthur Genius

Alen Voloder, programer

Brano Jakubović i Vedran Mujagić , članovi „Dubioze Kolektiv“

Damir Arsenijević, profesor na Univerzitetu De Montfort i Univerzitetu u Tuzli,

Dino Abazović, profesor, sociolog

Franjo Šarčević, matematičar, aktivista

Gorana Mlinarević, pravnica za međunarodna ljudska prava,

Ines Tanović Sijerčić, aktivistkinja, istoričarka umjetnosti

Jasmila Žbanić, rediteljica, dobitnica nagrade Zlatni medvjed na Berlinaleu

Kumjana Novakova, filmski festival ljudskih prava „Pravo ljudski“

Nidžara Ahmetašević, novinarka

Refik Hodžić, novinar, aktivista

Sabina Šabić, mirovna aktivistkinja, producentica

Saida Mustajbegović, sociologinja, novinarka

Saša Stanišić, pisac, dobitnik nagrade Sajma knjiga u Leipzigu

Ulvija Tanović, prevoditeljica

Zoran Herceg, umjetnik, aktivista

Zoran Ivančić, mirovni aktivista
Megiddo

#235 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by Megiddo »

Mi po Balkanu imamo problem da historiju ostavimo historiji i historičarima. :)
ultima_palabra

#236 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by ultima_palabra »

baxul wrote:
drndalo wrote:
Salu na stranu, zna se ko se na sadaku navikao, i samo to ceka... Kakve investicije, rad... Kome to treba...? Fino ce lire da stizu avionima 'vamo, a mi cemo fino po vascijeli dan da se po hamamima i turskim kupatilima gologuzamo... :thumbup:
podapisujem :D

samo moram primjetit da su natron i soda lukavac dvije stvari koje su proizvodnog karaktera i stvari koje proizvode dodatnu vrijednost i zapošljavaju ljude. u sodu je uloženo nešto ispod 150mil KM u modernizaciju.

nisam za vazalski odnos al predimeniziniranje histerije vezane za ovaj doček u organizaciji studentarije sa Burcha i IUS-a je smiješno. prosječnog građanina je bolila briga danas manje-više. političari pričali šta se trebalo pričat. Erdoan ima izbore u u Turskoj za koji dan i ovo je dio predizborne kampanje. Širenje vlastitog uticaja je refleks svake nacije i ni jedna nije imuna na to. bakeša se lože da je do njega, ivanić diplomatski, čova ispratio a u glavi aluminijum.

investicija ima onoliko koliko smo sposobni i hoćni da ih privučemo pa bilo one turske bilo austrijske bilo britanske. sadaka kane al nije dovoljno sadakistancima.
Ovi sa Burcha su Gulenovci, oni su kontra :D

Turci jesu uložili u par firmi, ali daleko je to od proklamovane ljubavi... Natron i Soda su dobri primjeri, loši su BH Airlines i Imzit pumpe recimo.
Drinski

#237 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by Drinski »

@drvosjeca
Dakle, u jednom pismu uvazena rediteljica veli "Najsvetiji oce" itd.itd, a prosle godine ministru Ahmetu kaze: "haj marš kući". Ako ne kontas, kako da kazem, tu finu razliku, ja ti ne mogu pomoći.

A i ostali potpisnici su tu i tamo. Imas jednog visokopoštovanog Hemona i anonimuse tipa neke Mlinarević koja je ekspertica za "međunarodna" ljudska prava. Evo ja sam pravnik i ne znam razliku između međunarodnih i "nemeđunarodnih" ljudskih prava.
Last edited by Drinski on 21/05/2015 09:35, edited 1 time in total.
Thorgerson

#238 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by Thorgerson »

Nasi najbolji partneri je po mom misljenju, a i nekim statistickim podacima Austrija, Njemacka, Italija. Gotovo jedina zemlja sa kojom imamo suficit u robnoj razmjeni Austrija. I sa takvom npr zemljom se treba lizati koliko god mozemo.

Sa Njemackom, Italijom itd. Naravno susjedne zemlje, pokusati iskoristiti, jer trenutno oni nas handre ovdje.

Mislim nek je Erdogan dosao, bujrum ko god hoce, ali cemu svrsavanje nad turskom!? Totalno neosnovano.

Podaci za 2014 godinu, robna razmjena...
Turska
Uvoz 380 mil
Izvoz 115mil

Austrija (jedini sa kojima imamo suficit u robnoj razmjeni od najvecih 10 partnera zemalja u vanjskoj trgovini!!!)
Uvoz 382 mil
Izvoz 460 mil

Njemačka
Uvoz 1,2 mlrd
Izvoz 1mlrd

Al, eto djaba pisat. Narod negdje procitao Turska ulaze, bla bla...gdje, sta... Mislim ono treba odrazvat odnose, ali kazem imamo puno boljih partnerskih zemalja i bolje paznju na njih usmjeriti, vidjeti sta kako, olaksati im investiranje...
Last edited by Thorgerson on 21/05/2015 09:33, edited 2 times in total.
Hajvan

#239 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by Hajvan »

Chisum wrote:Je li ovo opet onaj Turcin iz Amsterdama, sto mu je govno Erdoganovo draze od Sarajevskog kiseljaka? :lol:

Malo na svijetu naroda ovako sramotno vazalno bazdarenih.... Uzas. I onda neko SDA glavesine nazove nacionalistima... :lol: Vise Bosne ima u kutiji bajadera nego u ovim piljarima koji sanjaju kako klece pred nekakvim sultanima, pickama materinim.

Sreca, rekoh, pa su tu jos i Srbi koji sanjaju kako Putinu ljube kurac, pa nismo potpuno sami u ovoj odurnoj snishodljivosti na kojoj SDA mindercad odgajaju nova pokoljenja.
Ovo mi je promaklo. Odlično.

Objasni Chisum, prebaciti ovih par stranica u "SDA all about" temu :lol:

Thorgerson wrote:
Turska
Uvoz 380 mil
Izvoz 115mil

Austrija (jedini sa kojima imamo suficit u robnoj razmjeni od najvecih 10 partnera zemalja u vanjskoj trgovini!!!)
Uvoz 382 mil
Izvoz 460 mil

Image

http://komorabih.ba/wp-content/uploads/ ... v_2014.pdf
Last edited by Hajvan on 21/05/2015 09:38, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#240 Re: Erdogan u Sarajevu

Drinski wrote:@drvosjeca
Dakle, u jednom pismu uvazena rediteljica veli "Najsvetiji oce" itd.itd, a prosle godine ministru Ahmetu kaze: "haj marš kući". Ako ne kontas, kako da kazem, tu finu razliku, ja ti ne mogu pomoći.
Sve OK, da ne idemo u off topic, mrsko mi se prepisivati sa tobom imam prećeg posla. Uživaj.
JEDRILICA

#241 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by JEDRILICA »

bh.tornjak wrote:neshvatljivo mi je "svrsavanje" na Erdogana i njegovu posjetu....isto kao i "pljuvanje" po istom i zemlji iz koje dolazi.
sta hocete vi (koji ocekuju basnoslovnu pomoc)....hallo ba....zavrnite rukave i radite nesto....sta mislite da ce neko drugi da vas hrani i zemlju da vam izgradjuje. kapital tj. lova die tamo gdje se moze "razmnozavati" i ne poznaje nikakvu bracu, sestre..... qurce, palce......jbt... kad bi vam covjek godisnje davao po stotinjak milijardi....nasli bi neki razlog da kazete da vam je malo....
skoro je bio zemljotres u Nepalu...koliko ste skupili i poslali tom unesrecenom narodu....???
poznavajuci NAS slobodno mogu reci da bi ta pomoc mogla stati u dvije Bingo-ve vrecice.....kako vas nije sramota...?
ko prosijaci pruzate ruku i moljakate za koju donaciju a kad treba da se nekome nesto da i udijeli onda se pravite nevjesti...

dosao jedan predsjednik (kakav je da je) jedne drzave (kakva je da je) pokusava sa biznismenima (kakvi su da su) te drzave sa domacim lesinarima da napravi posao i to je sve...ako budu vidjeli da im se to isplati....bice i ulaganja...ako ne budu vidjeli onda odose negdje drugo......a vi mozete cmizdrit dokle hocete

e....ovim na istok i zapad (tamo daleko) gledajucim forumasima kojima iz nekih drugih razloga smeta posjeta jednog predsjednika jedne drzave i sto se pojavile zastave te drzave....sta reci....zalosni ste i jadni.....jad i bijeda...
kad sa istoka i zapada dolazi opcinski/zupanijski mis vi dva dana prije skinete gace...u nadi da cete upravi vi da budete taj kojem ce bratska ki*ta uletjeti.
jbt.....

Samo da potvrdim ovo! :thumbup: :bih:
Drinski

#242 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by Drinski »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Drinski wrote:@drvosjeca
Sve OK, da ne idemo u off topic, mrsko mi se prepisivati sa tobom imam prećeg posla. Uživaj.
ma da.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#243 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by _BataZiv_0809 »

Cybernetic wrote:Danas sam se zapitao da li ovakvo raspolozenje prema Turskoj i Erdogani dijeli dominantan dio Bosnjaka u BiH? Postoji li jos negdje u svijetu slucaj da jedan narod slavi izrazito kontroverznog politicara jedne strane drzave bez da je taj ista za njih ucinio? Kome je uzor covjek koji sebi stalno daje nova ovlastenja i koji Tursku lagano vodi u diktaturu svog najuzeg kruga saradnika u politici i medju turskom oligarhijom? Naravno da takav covjek moze biti uzor samo nekome kao sto je Bakir Izetbegovic. Putem svojih propagandnih organa je uspio narodu pomutiti pamet koji stalno papagajski ponavlja mitove o nekakvim fantomskim investicijama i ekonomskom usponu Turske zahvaljujuci Erdoganu. Na internetu se sire smijesni mitovi o tome kako je Erdogan asfaltirao sva sela u Turskoj, o automobilskoj industriji, tvornicama aviona i slicnim budalastinjama. Kakva autoindustrija? Sklapanje automobila za Renault, Opel, Citroen, Fiat i druge zapadne kompanije je vama turska autoindustrija? Je li Apple tajvanska IT industrija? Kada smo vec kod autoindustrije, u Turskoj od 14.4. traje veliki strajk. Ljudi zahtijevaju vece plate i bolje radne uslove. Nego sto mislite su mnoge zapadne korporacije odlucile da tamo sklapaju svoje automobile? Naravno zbog jeftinije radne snage i manje zastite radnika. Erdogan je naravno odmah pruzio uslugu svojim investitorima tako sto je poslao svoje kerove da marisu radnike. No koga zanimaju detalji i konkretni primjeri.

Ne palim se na animozitet prema Turskoj. Turci i Turska nemaju veze sa danasnjim dogadjanjima. Slavlje koje je nastupilo dolaskom Erdogana nije ni nalik prijateljstvu. Ovo je otvoreno identificiranje sa Turskom. Erdogan je docekan kao nekakav poglavica muslimana u BiH. Nisam vise ni siguran da li da ove ljude zovem Bosnjacima? Ako vecina njih ovako razmislja, ako su izabrali tor, te da budu svedeni na nivo vjerske zajednice ciji je cilj fildzan drzavica kao turska kolonija, postavlja se pitanje: kome vise treba Bosna i Hercegovina? Erdoganu sigurno ne. Njemu je potrebno trziste za tursku robu od cije prodaje profitira samo njegova oligarhija. Apsolutno je nevazno kako se to trziste zove.

I krediti nisu nikakva investicija. Oni se placaju nazad i to sa debelom kamatom.
Nekoliko desetina studenata turskih univerziteta koji tinejdžerski kliču se ne može projicirati na sve. Vjeruj mi, juče je u Sarajevu bio sasvim običan dan, izuzev prisustva policije na svim raskrsnicama u užem centru grada.
Drinski

#244 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by Drinski »

_BataZiv_0809 wrote:
Nekoliko desetina studenata turskih univerziteta koji tinejdžerski kliču se ne može projicirati na sve. Vjeruj mi, juče je u Sarajevu bio sasvim običan dan, izuzev prisustva policije na svim raskrsnicama u užem centru grada.
pa znaju tu oni.
al bi sada da udare kontru kako se Bosnjaci ponašaju kao nečiji prirepak i sl., pa da zabiju SBB i MMF gol.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#245 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by pici »

Image
Image
Image
Image
Image
Image

:thumbup: :bih:
bh.tornjak

#246 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by bh.tornjak »

Cybernetic wrote:Danas sam se zapitao da li ovakvo raspolozenje prema Turskoj i Erdogani dijeli dominantan dio Bosnjaka u BiH? Postoji li jos negdje u svijetu slucaj da jedan narod slavi izrazito kontroverznog politicara jedne strane drzave bez da je taj ista za njih ucinio? Kome je uzor covjek koji sebi stalno daje nova ovlastenja i koji Tursku lagano vodi u diktaturu svog najuzeg kruga saradnika u politici i medju turskom oligarhijom? Naravno da takav covjek moze biti uzor samo nekome kao sto je Bakir Izetbegovic. Putem svojih propagandnih organa je uspio narodu pomutiti pamet koji stalno papagajski ponavlja mitove o nekakvim fantomskim investicijama i ekonomskom usponu Turske zahvaljujuci Erdoganu. Na internetu se sire smijesni mitovi o tome kako je Erdogan asfaltirao sva sela u Turskoj, o automobilskoj industriji, tvornicama aviona i slicnim budalastinjama. Kakva autoindustrija? Sklapanje automobila za Renault, Opel, Citroen, Fiat i druge zapadne kompanije je vama turska autoindustrija? Je li Apple tajvanska IT industrija? Kada smo vec kod autoindustrije, u Turskoj od 14.4. traje veliki strajk. Ljudi zahtijevaju vece plate i bolje radne uslove. Nego sto mislite su mnoge zapadne korporacije odlucile da tamo sklapaju svoje automobile? Naravno zbog jeftinije radne snage i manje zastite radnika. Erdogan je naravno odmah pruzio uslugu svojim investitorima tako sto je poslao svoje kerove da marisu radnike. No koga zanimaju detalji i konkretni primjeri.

Ne palim se na animozitet prema Turskoj. Turci i Turska nemaju veze sa danasnjim dogadjanjima. Slavlje koje je nastupilo dolaskom Erdogana nije ni nalik prijateljstvu. Ovo je otvoreno identificiranje sa Turskom. Erdogan je docekan kao nekakav poglavica muslimana u BiH. Nisam vise ni siguran da li da ove ljude zovem Bosnjacima? Ako vecina njih ovako razmislja, ako su izabrali tor, te da budu svedeni na nivo vjerske zajednice ciji je cilj fildzan drzavica kao turska kolonija, postavlja se pitanje: kome vise treba Bosna i Hercegovina? Erdoganu sigurno ne. Njemu je potrebno trziste za tursku robu od cije prodaje profitira samo njegova oligarhija. Apsolutno je nevazno kako se to trziste zove.

I krediti nisu nikakva investicija. Oni se placaju nazad i to sa debelom kamatom.
nisi ti vidio identificiranje kad dodje zamljenik savjetnika ambasade Rusije....ili dolazak savjetnika zamjenika gradskog odbora za turizam Krapine....pa da vidis vodanja po vjekovnim/stoljecnim povijesnima zemljama....to je tek svrsavanja....a ovo.....vise nego prenapuhano...najvise se prasine diglo u medijima...i to od strane onih koji bi se rado sageli Erdoganu (nije da ih nema) i onih kojima se zeludac preokrene pri samoj pomisli na nesto "tursko"
Rundekova lojerica

#247 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by Rundekova lojerica »

bh.tornjak wrote:
Rundekova lojerica wrote:Za poka miloga našta je spala ova država, poligon za šarlatane i nacionalističke komandose usto i zle.
....i kukamo kako nas niko ne voli i ne pomaze nam....
Kukamo jer to nam leži u kulturi a vole nas ovi katalizatori nacionalizma koji uspješno uništavaju bosansko-hercegovačko društvo već pune dvije decenije. Hvala ali ne hvala. Mogu bez takve ljubavi.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#248 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by pici »

Erdogana za prdCenika, Mileta za Premijera i Čovića za Ministra Finansija...Bošnjačke poliKITAčare rašĆerat gofnjivim motkama...imali bi Meda ko salate i jeli zlatnim esCajgom :thumbup: :bih:
Bodkin

#249 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by Bodkin »

Pa niko ne prica sultanovom dolasku nego domacim wannabe turcima, njihovom svrsavanju i kopiranju retardiranih navika srba i hrvata pa ocajnicki traze svog "starijeg brata"
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#250 Re: Erdogan u Sarajevu

Post by hrasno38 »

Thorgerson wrote:Nasi najbolji partneri je po mom misljenju, a i nekim statistickim podacima Austrija, Njemacka, Italija. Gotovo jedina zemlja sa kojom imamo suficit u robnoj razmjeni Austrija. I sa takvom npr zemljom se treba lizati koliko god mozemo.

Sa Njemackom, Italijom itd. Naravno susjedne zemlje, pokusati iskoristiti, jer trenutno oni nas handre ovdje.

Mislim nek je Erdogan dosao, bujrum ko god hoce, ali cemu svrsavanje nad turskom!? Totalno neosnovano.

Turska
Uvoz 380 mil
Izvoz 115mil

Uvoz 382 mil
Izvoz 460 mil

Njemačka
Uvoz 1,2 mlrd
Izvoz 1mlrd

Al, eto djaba pisat. Narod negdje procitao Turska ulaze, bla bla...gdje, sta... Mislim ono treba odrazvat odnose, ali kazem imamo puno boljih partnerskih zemalja i bolje paznju na njih usmjeriti, vidjeti sta kako, olaksati im investiranje...
Sve napisano i pametnom dosta!! :thumbup:
Post Reply