Erdogan prekida kontakte sa Obamom

insomnia78

#51 Re: Erdogan prekida kontakte sa Obamom

Post by insomnia78 »

k3ngur wrote:
insomnia78 wrote:Dje su Turci bili u periodu 92-95?

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk

Upoznao dva turcina koji su se borili sa ArBiH u srednjoj Bosni. Jedan od njih obje noge izgubio u borbi a drugi bio preko dana unproforac a preko noci gazija.
Cak dva, znam i ja za jednog Francuza, jednog Slovenca znaci u slucaju novog rata mozemo ocekivati pomoc od Francuske i Slovenije

It_is_a_Leclerc

#52 Re: Erdogan prekida kontakte sa Obamom

Post by It_is_a_Leclerc »

Još samo da je stavio na Facebook - "Only god can judge me", i ponašao bi se identično kao i svaka uvrijeđena šiparica koju napuca momak.

Erdogan :lol:
insomnia78

#53 Re: Erdogan prekida kontakte sa Obamom

Post by insomnia78 »

It_is_a_Leclerc wrote:Još samo da je stavio na Facebook - "Only god can judge me", i ponašao bi se identično kao i svaka uvrijeđena šiparica koju napuca momak.

Erdogan :lol:
Ma jok, taj rad
Image

Chisum

#54 Re: Erdogan prekida kontakte sa Obamom

Post by Chisum »

:lol: :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#55 Re: Erdogan prekida kontakte sa Obamom

Post by pici »

Image

deer_hunter

#56 Re: Erdogan prekida kontakte sa Obamom

Post by deer_hunter »

insomnia78 wrote: Cak dva, znam i ja za jednog Francuza, jednog Slovenca znaci u slucaju novog rata mozemo ocekivati pomoc od Francuske i Slovenije

taj Slovenac se ne pika, njemu je babo Bosanac 100% :D
"Ranije sam s Obamom razgovarao direktno. No, pošto od njega ne mogu dobiti očekivane rezultate oko Sirije, danas se komunikacija vodi između naših ministara vanjskih poslova", rekao je Erdogan ovog ponedjeljka u razgovoru za turski TV kanal ATV.

"Razgovarao sam s potpredsjednikom Bidenom. On zove mene i ja zovem njega", rekao je. Ništa čudno, Biden je uvijek bio daleko spremniji na "akciju" od Obame.
drugim rijecima Obama ga odjebao i prepustio ovim ispod da se zajebavaju s njim. uskoro ocekujem i da Bidenu dosadi, a onda ce ga prepustiti nekom stazisti u Bijeloj kuci :bih:
Kikibombona

#57 Re: Erdogan prekida kontakte sa Obamom

Post by Kikibombona »

Ljut na Obamu ali nije na Bajdena. :D :lol: :lol:

Obicna ubleha i finta za naivne.

Erdogan se pokusava pozicionirati kao regionalni i lider islamskog svijeta. Bilo bi degradirajuce kada ne bi nista uradio po pitanju agresije Izraela. Ni sada nije nista uradio, ali je smislio odlican supljak koji su sasvim sigurno podrzali Obama i Natanjahu. Lako se rijesise Erdogana, dopustivsi mu da se verbalno ispuse i opravda kod naroda. Sitnica, nista ih ne kosta.

S druge strane, Amerika direktno podrzava Izrael i odobrava pomoc za uzurpaciju i terorisanje Palestinaca.

Amerika, Izrael i Turska iz ovoga izadjose kao pobjednici.... Palestinci kao apsolutni i jedini gubitnici!

Jadan onaj ko ima prijatelje poput Turske, Rusije ili Amerike! Jadan, jadan!
Mister Yes

#58 Re: Erdogan prekida kontakte sa Obamom

Post by Mister Yes »

insomnia78 wrote:
k3ngur wrote:
insomnia78 wrote:Dje su Turci bili u periodu 92-95?

Upoznao dva turcina koji su se borili sa ArBiH u srednjoj Bosni. Jedan od njih obje noge izgubio u borbi a drugi bio preko dana unproforac a preko noci gazija.
Cak dva, znam i ja za jednog Francuza, jednog Slovenca znaci u slucaju novog rata mozemo ocekivati pomoc od Francuske i Slovenije

Ja sam znao nekoliko Srba koji su bili u Armiji BiH. Znači Srbija je bila na našoj strani? :?
Drinski

#59 Re: Erdogan prekida kontakte sa Obamom

Post by Drinski »

Mister Yes wrote: Ja sam znao nekoliko Srba koji su bili u Armiji BiH. Znači Srbija je bila na našoj strani? :?
jeste. oni su nam slali municiju preko linija u najtezim borbama. :mrgreen:
insomnia78

#60 Re: Erdogan prekida kontakte sa Obamom

Post by insomnia78 »

Drinski wrote:
Mister Yes wrote: Ja sam znao nekoliko Srba koji su bili u Armiji BiH. Znači Srbija je bila na našoj strani? :?
jeste. oni su nam slali municiju preko linija u najtezim borbama. :mrgreen:
Hahaha

muzicar_iz_parka

#61 Re: Erdogan prekida kontakte sa Obamom

Post by muzicar_iz_parka »

Otvorio Obama facebook stranicu: "Ako dobijem 1 000 000 lajkova Erdogan će me vratiti na listu prijatelja". :D
insomnia78

#62 Re: Erdogan prekida kontakte sa Obamom

Post by insomnia78 »

:D

Lokman

#63 Re: Erdogan prekida kontakte sa Obamom

Post by Lokman »

Kikibombona wrote:Ljut na Obamu ali nije na Bajdena. :D :lol: :lol:

Obicna ubleha i finta za naivne.

Erdogan se pokusava pozicionirati kao regionalni i lider islamskog svijeta. Bilo bi degradirajuce kada ne bi nista uradio po pitanju agresije Izraela. Ni sada nije nista uradio, ali je smislio odlican supljak koji su sasvim sigurno podrzali Obama i Natanjahu. Lako se rijesise Erdogana, dopustivsi mu da se verbalno ispuse i opravda kod naroda. Sitnica, nista ih ne kosta.

S druge strane, Amerika direktno podrzava Izrael i odobrava pomoc za uzurpaciju i terorisanje Palestinaca.

Amerika, Izrael i Turska iz ovoga izadjose kao pobjednici.... Palestinci kao apsolutni i jedini gubitnici!

Jadan onaj ko ima prijatelje poput Turske, Rusije ili Amerike! Jadan, jadan!
Poznat si po podršci monstrumu Al Sisiju i njegovim progonima neistomišljenika. Postirao si stotine postova opravdanja za masovna pogubljenja i montirane sudske procese koje provodi monstrum Al Sisi, ali si veoma aktivan kada treba širiti negativnu energiju oko Turske i Erdogana koji je na vlast došao demokratskim putem i transformisao svoju zemlju iz vazalne u prosperitetnu i moćnu državu. Proces turske infiltracije u BiH ide svojim putem i logičkim okvirom, svake godine iz turskih škola u BiH izađu stotine intelektualaca koji nisu opterećeni mržnjom i islamofobijom=turkofobijom poput tebe. Komentari su ti bezvrijedni jer ne nude ništa osim depresije i defetizma. Turska je iskrena prema Bošnjacima iz mnogo razloga i to ne može spinovati nikakva propaganda zasnovana na lažima i zamjeni teza, u osnovi koje leži jugonostalgija i srbofilija fosiliziranih komunjara.
MMM1977

#64 Re: Erdogan prekida kontakte sa Obamom

Post by MMM1977 »

O brki se makar priča a i brko priča, možemo mi sad nagađati da li je to u dogovoru sa USA ili ne. Volio bih da lideri i ostalih islamskih zemalja isto zatraže izun da i oni pričaju, možda bi to onda djelovalo kao da ih zanima sudbina Palestine?

A oni spavaju...
neretvanac

#65 Re: Erdogan prekida kontakte sa Obamom

Post by neretvanac »

1. Turska je protjerala izraelskog ambasadora nakon izraelskog napada na brod Mavi Marmaris. U diplomatskim okvirima, ovo je najoštrija moguća poruka.
2. Turska je smanjila isporuku vode Izraelu za 40% u zadnje dvije godine. Turska je, inače, jedan od najvećih snabdjevača Izraela pitkom vodom.
3. Turska je nakon ovih izraelskih napada poduzela niz mjera - obustavili su svaku vrstu saradnje sa Izraelom.
4. Dok arapske zemlje gledaju kako im taru pripadnike malte ne njihovog naroda, jelte, na hiljade supermarketa u Turskoj su sa polica izbacili sve produkte iz Izraela.
5. "Erdogan samo priča"... "samo" priča cijelom svijetu i naziva ovo što se dešava pravim imenom.
6. Što se tiče pomoći nama Bošnjacima, ona je od strane Turske u ratu itekako bila prisutna. Nedavno je izašao intervju sa tadašnjim predsjednikom Demirelom koji tvrdi da je činio sve što je mogao da Hrvati popuste pritisak i lobirao kod Amerike za mir sa Hrvatima. Također, Turska je bila jedan od najvećih zagovaratelja i lobista za vojne udare NATO-a protiv četnika, koji su na kraju i okončali rat.
7. Da ne spominjem pomoć poslije rata i činjenicu da su dali milione i milione eura bespovratne pomoći za obnovu historijskih jezgra širom BiH. Konkretno, u Hercegovini su dali ogromnu finansijsku, kadrovsku i tehničku pomoć za obnovu Starog Grada u Mostaru, Počitelja, Blagaja i Stoca. Također su dali dobre pare kao pomoć fakultetima na Univerzitetu Džemal Bijedić. "Šta će nam džamije, što nisu dali pare za fabrike"... :-)
7. Turska državna politika, kao i sam turski narod, je prema nama izuzetno prijateljski raspoložen. Ko se s ovim ne slaže, nek i dalje jede gljive ludare.

Al proći će još vode Drinom dok se Bošnjo oslobodi kompleksa muslimanskog identiteta i da ga vežu i na kakav način sa tamo nekom Turskom... Šta će nam oni, dovoljna je nama naša mahala... Ko šiša državu koja nikada neće u Europu, onu istu koja je nas na pladnju isporučila dželatima.
:bih: :bih: :bih:
Lokman

#66 Re: Erdogan prekida kontakte sa Obamom

Post by Lokman »

neretvanac wrote:1. Turska je protjerala izraelskog ambasadora nakon izraelskog napada na brod Mavi Marmaris. U diplomatskim okvirima, ovo je najoštrija moguća poruka.
2. Turska je smanjila isporuku vode Izraelu za 40% u zadnje dvije godine. Turska je, inače, jedan od najvećih snabdjevača Izraela pitkom vodom.
3. Turska je nakon ovih izraelskih napada poduzela niz mjera - obustavili su svaku vrstu saradnje sa Izraelom.
4. Dok arapske zemlje gledaju kako im taru pripadnike malte ne njihovog naroda, jelte, na hiljade supermarketa u Turskoj su sa polica izbacili sve produkte iz Izraela.
5. "Erdogan samo priča"... "samo" priča cijelom svijetu i naziva ovo što se dešava pravim imenom.
6. Što se tiče pomoći nama Bošnjacima, ona je od strane Turske u ratu itekako bila prisutna. Nedavno je izašao intervju sa tadašnjim predsjednikom Demirelom koji tvrdi da je činio sve što je mogao da Hrvati popuste pritisak i lobirao kod Amerike za mir sa Hrvatima. Također, Turska je bila jedan od najvećih zagovaratelja i lobista za vojne udare NATO-a protiv četnika, koji su na kraju i okončali rat.
7. Da ne spominjem pomoć poslije rata i činjenicu da su dali milione i milione eura bespovratne pomoći za obnovu historijskih jezgra širom BiH. Konkretno, u Hercegovini su dali ogromnu finansijsku, kadrovsku i tehničku pomoć za obnovu Starog Grada u Mostaru, Počitelja, Blagaja i Stoca. Također su dali dobre pare kao pomoć fakultetima na Univerzitetu Džemal Bijedić. "Šta će nam džamije, što nisu dali pare za fabrike"... :-)
7. Turska državna politika, kao i sam turski narod, je prema nama izuzetno prijateljski raspoložen. Ko se s ovim ne slaže, nek i dalje jede gljive ludare.

Al proći će još vode Drinom dok se Bošnjo oslobodi kompleksa muslimanskog identiteta i da ga vežu i na kakav način sa tamo nekom Turskom... Šta će nam oni, dovoljna je nama naša mahala... Ko šiša državu koja nikada neće u Europu, onu istu koja je nas na pladnju isporučila dželatima.
Potpisujem svaku riječ.... :thumbup:
muzicar_iz_parka

#67 Re: Erdogan prekida kontakte sa Obamom

Turska baš domaćinski kažnjava Izrael:
Turkish-Israeli trade booms amid Gaza debate
While calls increase on the government to review Turkey's trade relations with Israel in response to the humanitarian crisis in Gaza, figures reveal that business ties with the Israeli state boomed over the past year.

Figures from the Turkish Statistics Institute (TurkStat) reveal that Turkey's mutual trade volume with Israel increased to $5 billion from $3.4 billion in 2008, and the size is expected to grow even bigger this year.
http://www.todayszaman.com/business_tur ... 53447.html
mirsek

#68 Re: Erdogan prekida kontakte sa Obamom

Post by mirsek »

muzicar_iz_parka wrote:Turska baš domaćinski kažnjava Izrael:
Turkish-Israeli trade booms amid Gaza debate
While calls increase on the government to review Turkey's trade relations with Israel in response to the humanitarian crisis in Gaza, figures reveal that business ties with the Israeli state boomed over the past year.

Figures from the Turkish Statistics Institute (TurkStat) reveal that Turkey's mutual trade volume with Israel increased to $5 billion from $3.4 billion in 2008, and the size is expected to grow even bigger this year.
http://www.todayszaman.com/business_tur ... 53447.html
Turska hoce da se hebe a da joj ne udje.
Sa svima dobra a da joj niko ne zamjeri kad hoce da bude glavna.
Mozda moraju ovako dok su pod americkom šapom ali mi djeluju pogubljeno.
5 0 5

#69 Re: Erdogan prekida kontakte sa Obamom

Post by 5 0 5 »

neretvanac wrote:1. Turska je protjerala izraelskog ambasadora nakon izraelskog napada na brod Mavi Marmaris. U diplomatskim okvirima, ovo je najoštrija moguća poruka.

1 je li turska prekinula sve ekonomske i diplomatske odnose sa izraelom?
2, 3 i 4 to sto ti kazes, ne znaci da ti se mora i vjerovati. potrudi se da ponudis i kakav relevantar izvor.
5 pas koji laje ne ujeda. ako je ujeo, pokazi gdje.
6 i 7 pomagali su i drugi. nije to njihova eksluziva. po mom ukusu, premalo s obzirom na mogucnosti. sto ne izlobirase oslobodjenje cijele zemlje. jesu li i izlobirali republiku srpsku, s obzirom da su izlobirali bombardovanje koje je rezultiralo krajem rata, po tebi?
8 kao i drugi. nista posebno.

sta je muslimanski identitet? sta je bosanskohercegovacki identitet. sta je bosnjacki identitet? koji od ova tri ima ikakve veze sa turskim identitetom?
muzicar_iz_parka

#70 Re: Erdogan prekida kontakte sa Obamom

mirsek wrote: Turska hoce da se hebe a da joj ne udje.
Sa svima dobra a da joj niko ne zamjeri kad hoce da bude glavna.
Mozda moraju ovako dok su pod americkom šapom ali mi djeluju pogubljeno.
Pokoji gospodin forumaš tvrdi kako Turci ozbiljno kažnjavaju Izrael prekidajući svaku moguću saradnju sa njima, dok trgovinski volumen raste iz godine u godinu, pa čak i nakon slučaja "flotile".

Još jedno čudo za vrijeme vladavine Edrogana:
One could also note that bilateral trade between the two countries have quadrupled from just above 1 billion during early 2002 dollars to 4 billions dollars by the end of 2012.
http://www.turkishweekly.net/columnist/ ... -view.html
Nomo

#71 Re: Erdogan prekida kontakte sa Obamom

Post by Nomo »

gomila supljih rijeci koje nisu potkrijeljene niti jednim dokazom . argumentacija na ovu hrpu rijeci , koje zvuce kao prazna kanta kada je nabijes nogom , je nula . u ratu nisu ni znali da postojimo . ponekad se pitam da li je prosjecan turcin ili politicar uopce znao sta se ovdje desava 92 96 .svaka zemlja na svijetu koja ima milione svojih radnika azilanata u zapadnom svijetu sa tendencijom da ih bude jos vise ne vrijedi pet para . ja bi volio da je turska sila koja ce nam osloboditi Bosnu od okupacije ali nista od toga . Uzdaj se use i u svoje kljuse dragi moj Bosnjo !
Cybernetic

#72 Re: Erdogan prekida kontakte sa Obamom

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 01:43, edited 1 time in total.
kanaan

#73 Re: Erdogan prekida kontakte sa Obamom

Post by kanaan »

Cybernetic wrote:Da da, tko god se ne zeli pripojiti Turskoj, dozvoliti im da preplave tvoje trziste svojom trecerazrednom robom, poklanja Erdoganu je naravno turkofob i islamofob koji sprema novu Srebrenicu, odnosno vec vrsi novi genocid svojim misljenjem. Pa kako vas nije stid i sram da su vam interesi BiH ispred interesa turske ekonomske elite? Genocidasi jedni!
Ne kaki.;-)
Kikibombona

#74 Re: Erdogan prekida kontakte sa Obamom

Post by Kikibombona »

Lokman wrote: Poznat si po podršci monstrumu Al Sisiju i njegovim progonima neistomišljenika. Postirao si stotine postova opravdanja za masovna pogubljenja i montirane sudske procese koje provodi monstrum Al Sisi, ali si veoma aktivan kada treba širiti negativnu energiju oko Turske i Erdogana koji je na vlast došao demokratskim putem i transformisao svoju zemlju iz vazalne u prosperitetnu i moćnu državu. Proces turske infiltracije u BiH ide svojim putem i logičkim okvirom, svake godine iz turskih škola u BiH izađu stotine intelektualaca koji nisu opterećeni mržnjom i islamofobijom=turkofobijom poput tebe. Komentari su ti bezvrijedni jer ne nude ništa osim depresije i defetizma. Turska je iskrena prema Bošnjacima iz mnogo razloga i to ne može spinovati nikakva propaganda zasnovana na lažima i zamjeni teza, u osnovi koje leži jugonostalgija i srbofilija fosiliziranih komunjara.
Boze oslobodi, sta covjek napisa.

Prema Turcima uopste nisam negativan. U vise navrata sam tvrdio da bi bilo super kada bi se sve islamske drzave ugledale na Tursku. Turska bi trebala biti primjer za sve.

Erdogana niti volim niti mrzim. Zamjeram mu zato sto podrzava selefije u Siriji i ihvanije u Egiptu. I jedni i drugi nanose stetu muslimanima i islamskim drzavama. Od vjerskih fanatika covjek nista dobro ne moze ocekivati. Al eto, vjerovatno je Erdogan vidio korist Turske u slabom Egiptu i Siriji. Vjerovatno smatra da bi ih onda mogao kontrolisati, tretirati kao vazale. Lukav je Erdo.

I na ovoj temi sam pohvalio Erdogana. Odigrao je majstorski. Jos jednom je kupio svoje pristalice (sa samo par rijeci) i zadrzao dobre odnose sa Izraelom i Amerikom. Supljak od kojeg svi imaju koristi osim Palestinaca.

Da Palestinci imaju ijednog iskrenog prijatelja mnoge stvari bi bile drugacije. U politici prijateljstva nema, samo interes.
Post Reply