Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Turaka

House

#51 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by House »

Image
RtrnOfSalisbury

#52 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by RtrnOfSalisbury »

ma ovo on citiro izjave sa kongresa u berlinu 8)
animals

#53 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by animals »

Kazu Nijemci, mi cemo svakom Hrvatu kupiti Mercedes :D
I
Svaka slicnost sa naslovom ove teme je slucajna..
wolf07

#54 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by wolf07 »

reis1 wrote:Nas i Turaka, 100 meleona.

Jbg. opet vise Srba i Rusa, njih je 300 meleona. :D
Rusa je oko 150 miliona, Turaka oko 70-80 miliona. Prema tome, ne truni!
cyprus

#55 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by cyprus »

Ne znam zašto ovo radim, ovo je takav gubitak vremena :-)
Opalica21_ wrote:U Bugarskoj ima 770.000 Turaka po zadnjem popisu.
Lažeš, uvećo si broj...

Opalica21_ wrote:Turski prirodni prirastaj je 900.000 godisnje. To znaci da za 10 godina Turska dobije 9 miliona stanovnika odprilike. Najveci rast im je u Istambulu gdje Turci grade kompletan grad za milion stanovnika.Znaci iz nova. U blizini se gradi i najveci aerodrom na svijetu.

Za samo 10 godina Turska ce "stvoriti" jednu Grcku sa tacke stanovnistva gledano. A Grcka, Srbija , Bugarska padaju naglo.
Dobro se zna kolika je uspješnost zemalja koje odlikuje visok prirodni priraštaj :oops: Vidjeti pod afričke države, Afganistan i recimo pojas Gaze... S druge strane, Turska kao država koja se razvija, u skladu sa demografskom tranzicijom ima sve manji prirodni priraštaj... On i dalje jeste pristojan, ali TFR samo što nije pao ispod nivoa prirodne reprodukcije... To je sasvim normalno, ali apsolutno ne ostaje mjesta za neko likovanje o populacijskom rastu... Pogotovo u kontekstu susjednih država... Što bi Grke ili Bugare trebalo brinuti što se broj Turaka povećava? Ne očekuješ valjda da će ratovat :-)
Opalica21_ wrote:No moramo znati da su zemlje poput Azerbejdzana, Turkmenistana produzena ruka Turske.
Turkmenistan, jedna od država u najvećoj izolaciji na svijetu je produžena ruka Turske? :mrgreen: I u čemu se ta produženost može pročitat? U čemu je jedan od najživopisnijih diktatora svijeta koristan za Tursku? :mrgreen:

Azerbejdžan - OK, tu idu one furke oko bratimljenja... Opet, kakve veze ima Azerbejdžan sa ovim o čemu se priča? Ko takne Bošnjake ima problem i sa 10 miliona Azera? :mrgreen: Al tek nakon što ovi riješe problem sa par stotina hiljada zajebanih brdskih Armenaca iz Nagorno Karabaha :oops:

Opalica21_ wrote:Kazachi i Uzbeki su Turci u etnickom smislu i govore Turskim jezicima. Uz to su suniti i Turkmenistan, Kazachstan i Uzbekistan su clanice "vijeca Turskih zemalja". Turska u Kazachstanu ima ogrome vojne fabrike za poizvodnju oklopnih vozila Otokar marke. Oni su upravo etnicki Turci ali ne i nacionalno Turci.

Etnija je izvedena iz roda. Kazachi su Turskog roda. To niko ne spori. Zato i pricaju Turskim jezikom ali nisu u nacionalnom smislu Turci. Nesto je slicno sa Srbima i Crno Gorcima recimo.
Olandez, ti si ovdje nešto dobro pobrko :mrgreen: Da probam pojasnit: Uzbeci su etnički Turci isto koliko su i Srbi etnički Rusi... Kako, obrati pažnju :oops:

Postoji turska jezička porodica, koja okuplja narode koji govore sličnim jezicima, a to su: turski, azerski, kazaski, uzbečki, turkmenski, kirgiški, ujgurski, tatarski, baškirski, tuvanski, jakutski i još nekoliko manjih... To ne znači da su Azeri, Kazasi, Uzbeci, Turkmeni, Kirgizi, Ujguri, Tatari, Baškiri, Tuvanci i Jakuti ustvari Turci, nego samo da spadaju u istu etno-lingvističku porodicu sa Turcima...

Pandan turskoj jezičkoj porodici može biti slavenska jezička grupa (unutar indoevropske porodice), kojoj pripadaju narodi koji govore sličnim jezicima: ruski, ukrajinski, bjeloruski, poljski, češki, slovački, slovenski, hrvatski, bosanski, srpski, bugarski, makedonski, crnogorski itd. Kako su Turci najbrojsniji narod u svojoj grupi, tako su Rusi u ovoj... To međutim ne znači da su Ukrajinci, Bjelorusi, Poljaci, Česi, Slovaci, Slovenci, Hrvati, Bošnjaci, Srbi, Bugari, Makedonci i Crnogorci zapravo Rusi, nego samo da spadaju u istu etno-lingvističku grupu...

:zid:
Last edited by cyprus on 12/07/2014 18:43, edited 2 times in total.
House

#56 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by House »

Kome puca rinaka za hrvatima?

otvori temu hrvati i mercedes
salik79

#57 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by salik79 »

Hafis wrote:
CungaLunga wrote:
Hafis wrote:U Siriji su šiiti većina.
A u Hrvatskoj pravoslavci.
A da moja greška. Ja sam napisao da su šiiti većina, a htio sam reći šiiti :zzzz:

Wikipedija
Stanovništvo Iraka etnički je i vjerski heterogeno, iako je Islam najzastupljenija religija i pripada mu više od 95% stanovništva. Tri dominantne zajednice su Arapi-Šijiti (oko 60% stanovništva), Arapi-Suniti (oko 20%) i Kurdi (oko 15%).

Ma samo ga udri argumentom, moj Hafise, kad-tad ce popustiti. Argumenti su, kao i uvijek, na tvojoj strani...ha ja :D
House

#58 Re: Erdogan:Ko dirne Bošnjake, ima problem sa 100 miliona Tu

Post by House »

Lijepo je vidjeti kako pojedini forumaši dobiju osip na ove izjavu Babuke Tayyipa :D
Locked