Era post-EU politike u BiH

Vipsilon

#51 Re: Era post-EU politike u BiH

Post by Vipsilon »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Vipsilon wrote:
Pa nego šta je nego međusobni sukob? Čovjek se nije upuštao u političku i pravnu kvalifikaciju tog međusobnog sukoba već se fokusirao po meni na bitnije stvari. Nikakvo pisanje agresije i genocida neće vratiti mrtve u život. Eto po meni svaki član SDA je balija na stand-ba modu. Ostavimo se tih gluposti na ovako dobroj temi.
Naivne Bošnje misle da je balinluk ekvivalent četništva. Hehe, jadna majko, dobro smo ikako opstali.
Pa Amir Zukić (SDA *urac i palac) je recimo jedinica mjere za baliluk. Baliluk je gori nego četnik jer od četnika se ne nadaš ničem dobrom i na čisto si sa njim. :oops:
I... kakve veze sada ima Amir Zukić što je Gojkan napisao velikosrpski članak. Jedan je, sudeći po tebi, balija koji potkrada sopstveni narod, a drugi je velikosrpski agent koji podržava program eliminacije Bošnjaka bilo da su oni balije ili ne-balije.
Drvosjeca iz Dejcica

#52 Re: Era post-EU politike u BiH

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Vipsilon wrote:
I... kakve veze sada ima Amir Zukić što je Gojkan napisao velikosrpski članak. Jedan je, sudeći po tebi, balija koji potkrada sopstveni narod, a drugi je velikosrpski agent koji podržava program eliminacije Bošnjaka bilo da su oni balije ili ne-balije.
Pa eto dao sam ti eklatantan primjer baliluka a ako se sjećam ti si prvi skrenuo sa teme i pomenuo da su svi komunisti stand-by četnici.
Nego vratimo se temi i ne kvarimo je više, era post EU politike u BiH. :thumbup:
seln

#53 Re: Era post-EU politike u BiH

Post by seln »

Vipsilon wrote:
Vipsilon wrote:
Naivne Bošnje misle da je balinluk ekvivalent četništva. Hehe, jadna majko, dobro smo ikako opstali.
Pa Amir Zukić (SDA *urac i palac) je recimo jedinica mjere za baliluk. Baliluk je gori nego četnik jer od četnika se ne nadaš ničem dobrom i na čisto si sa njim. :oops:
Blago Bosnjacima ako im je neprijatelj Gojko Beric...
podsjeti me na onog sitnog balijicu iz budzaka, koji je digao vrevu oko satiricne pjesmice "Ici, mici, Ahmici" Predraga Lucica. Taj je LUcica, jednog od rijetkih iskrenih prijatelja koje Bosna ima, proglasio ustasom koji se ruga bosnjackim zrtvama. I sve to jer nije razumio satiricni smisao pjesmice.
Da stvar bude gora, sitni balijica je neki profesor, pisac, lingvist, sta li... i to je najbolji pokazatelj gdje smo i ko smo.

Za sve one kojima je Bericeva kolumna uz nos: ogledalo nije krivo sto smo mi ruzni. Kriminal, korupcija, zavist, podlost, zaostalost, mrznja... Bosna sve vise lici na Rumuniju od prije rata. Tada su Rumuni bili najomrazeniji narod u Evropi... kradljivi, podli, neposteni, neobrazovani...
sada su u EU, ali iskreno, nisu postali puno bolji. I vjerovatno je neko u EU, glede pristupa BiH, pomislio "a sta ce nam dvije Rumunije u EU".
Alfons Kauders

#54 Re: Era post-EU politike u BiH

Post by Alfons Kauders »

Da se vratimo na temu, evo zakljucka:

Balija je gori od cetnika. Svojom nesposobnoscu, javaslukom i lopovlukom, Balija slabi odbrambenu moc drzave i naroda pred nasrtajima cetnicke i ustaske politike (ili granata).

Nesposobnost koja granici s neprijateljskim djelovanjem se nekad moze razumjeti, u kontekstu, ali nesosobnost u kontinuitetu od 25g ne granici neprijateljskim djelovanjem, vec je ocito neprijateljsko djelovanje.

I hajmo dalje o EU :D
oakville

#55 Re: Era post-EU politike u BiH

Post by oakville »

Alfons Kauders wrote:Da se vratimo na temu, evo zakljucka:

Balija je gori od cetnika. Svojom nesposobnoscu, javaslukom i lopovlukom, Balija slabi odbrambenu moc drzave i naroda pred nasrtajima cetnicke i ustaske politike (ili granata).

Nesposobnost koja granici s neprijateljskim djelovanjem se nekad moze razumjeti, u kontekstu, ali nesosobnost u kontinuitetu od 25g ne granici neprijateljskim djelovanjem, vec je ocito neprijateljsko djelovanje.

Predlažem da za opis balija usvojite moju kovanicu "pripadnici bošnjačkog Fataha" (SDA) :D Dakle najkorumpiraniji, najpodliji i najljeniji likovi na planeti, sposobni i aktivni jedino kad se treba nešto ukrasti.

I kad vidiš bošnjački Fatah, stavljanje skraćenice EU u istu rečenicu s njima izgleda kao loš vic.
insomnia78

#56 Re: Era post-EU politike u BiH

Post by insomnia78 »

I kao takav je kudikamo bolji od eventualnog Hamasa. Ako kod Bošnje dodje do Hamasa onda je sve gotovo
Vipsilon

#57 Re: Era post-EU politike u BiH

Post by Vipsilon »

Zanimljiv fenomen samopovrijeđivanja Bošnjaka (onako kao kod šija) zbog velikosrpskog članka druga Gojkana. Izgleda da su Srbi dobro programirali jadne Bošnje čim ne smiješ nazvati stvari pravim imenom, i ne smiješ ukazati na pogrešku nazovi-komunjara (četnika na stand-by) koju namjerno prave kada izjednačavaju sve tri strane. To su refleksi koji su vam te iste komunjare nametnuli da jadan Bošnjo mora pravdati nečije četništvo postojanjem zlih balija. Da bi balija bio uopšte uporediv sa četnicima i ustašama, on bi valjda trebao da čini zlo drugom narodu (Hrvatima ili Srbima), a ne svom. Jadni Bošnjo nikako da skonta šta priča.
Alfons Kauders

#58 Re: Era post-EU politike u BiH

Post by Alfons Kauders »

insomnia78 wrote:I kao takav je kudikamo bolji od eventualnog Hamasa. Ako kod Bošnje dodje do Hamasa onda je sve gotovo
Dautovic, Zahiragic i tako ta generacija... Jebiga, danas je to omladini cool... Vjera, nacionalizam ovo ono...

U moje doba, raja u tim godinama samo gledala kako da se odvali i zguzi, da se zaradi sta love za more i hodanje...

Omladina danas sanja o kalifatima u pauzama izmedju shishe i kladionice. :)
Streptokok

#59 Re: Era post-EU politike u BiH

Post by Streptokok »

oakville wrote:
Alfons Kauders wrote:Da se vratimo na temu, evo zakljucka:

Predlažem da za opis balija usvojite moju kovanicu "pripadnici bošnjačkog Fataha" (SDA) :D Dakle najkorumpiraniji, najpodliji i najljeniji likovi na planeti, sposobni i aktivni jedino kad se treba nešto ukrasti.

I kad vidiš bošnjački Fatah, stavljanje skraćenice EU u istu rečenicu s njima izgleda kao loš vic.
Ipak mislim da su talibani prikladniji naziv. TDS talibanska demokratska stranka
Alfons Kauders

#60 Re: Era post-EU politike u BiH

Post by Alfons Kauders »

https://www.b92.net/eng/news/world.php? ... _id=102321
In the letter, Juncker "announced that the European Commission plans to create the strategy for the successful accession of Serbia and Montenegro to the European Union by the end of next year, with a perspective of accession to the EU in 2025."

The website added that "in one of the ten priorities of the 'Roadmap for a More United, Stronger and More Democratic Union' Serbia and Montenegro are mentioned as the main candidates from the Western Balkans to join the European Union, whose strategy for successful accession should be created."
Znaci, Srbija i CG 2025, pa onda mi... Nekad...

Naravno, na primjeru Hrvatske vidimo kako ce nas susjedne clanice EU snazno povuci naprijed i truditi se da i mi pristupimo uniji. Nema ni najmanje sanse da ce nam Srbija i Hrvatska praviti probleme oko pristupa. :)
oakville

#61 Re: Era post-EU politike u BiH

Post by oakville »

Alfons Kauders wrote:https://www.b92.net/eng/news/world.php? ... _id=102321
In the letter, Juncker "announced that the European Commission plans to create the strategy for the successful accession of Serbia and Montenegro to the European Union by the end of next year, with a perspective of accession to the EU in 2025."

The website added that "in one of the ten priorities of the 'Roadmap for a More United, Stronger and More Democratic Union' Serbia and Montenegro are mentioned as the main candidates from the Western Balkans to join the European Union, whose strategy for successful accession should be created."
Znaci, Srbija i CG 2025, pa onda mi... Nekad...

Naravno, na primjeru Hrvatske vidimo kako ce nas susjedne clanice EU snazno povuci naprijed i truditi se da i mi pristupimo uniji. Nema ni najmanje sanse da ce nam Srbija i Hrvatska praviti probleme oko pristupa. :)
Promjeniti naziv teme iz "Era post-EU politike u BiH" u "Era post-NATO i post-EU politike u BiH."

https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/inte ... alni-lider
Komandant NATO-štaba Sarajevo
- Kao prvo, članstvo u NATO nije pitanje neposredne budućnosti. Bosna i Hercegovina je cijenjeni partner NATO-a, u programu Partnerstva za mir je više od deset godina.
Post Reply