EP3 ... Austrija - Hrvatska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
in33sa

#276 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by in33sa »

Vec napisah, mi nemamo pravo nikome reci da je napuhan bez pokrica.

Mi koji u nebesa dizemo nas u svjetskim okvirima mizerno ispodprosjecan sport. Sve sa alibijem "eh da nam je savez normalan, mi bi...". Kitu bi mi, i sa savezom i bez saveza.

Dizemo u nebesa igrace koji odigraju jednu dobru polusezonu u domacoj trolejbus ligi.

Fakat nemamo pravo nikome zamjerati dizanje u nebesa. Hrvati imaju osnova za takvo nesto, uostalom slabo citas njihove medije, ako iko pljuje po svojim igracima onda pljuju novinari Jutarnjeg, Vecernjaka, Vjesnika itd.

Preleti malo po tim portalima.

E sad, sto bi ti volio da se oni ismijavaju Modricu, Kranjcaru, samo da bi ti bio zadovoljan, to je vec tvoj problem.
karanana

#277 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by karanana »

BiH ima veze u fudbalskom smislu, jer usporedjujemo prosjecne, ispod i iznad prosjecne ekipe. BiH je ispod prosjecna ekipa, neko rece da je i Hrvatska ispod prosjecna, znaci da su BiH i Hrvatska tu negdje? S tim se ne slazem i ja kazem da je Hrvatska iznadprosjecna iako ih ne volim zbog ovih herceg bosanaca, inace mi ne bi bili mrski i raja ih po evropi izgleda gotivi.
stulic

#278 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by stulic »

Pa nije bas da se u fudbalu nema nista od proslosti, jedna Njemacka itekako profitira iz svoje reputacije kao fudbalska velesila sto priznacemo, vec odavno vise nije.
Zato ti isti Poljaci i Englezi i svi ostali ulaze u mec protiv Njemacke sa odredjenom dozom kompleksa.
Isto tako to nabrijavanje atmosfere od medija ima svoju svrhu i cilj, samopouzdanje je jednako vazno kao i fudbalsko znanje na terenu.
Zhaba

#279 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by Zhaba »

MA ne ulaze zbog proslosti nego zato sto postoji doza mrznje izmedju Engleske i Njemacke. Znaju sta ih ceka u domovini ako izgube.
in33sa

#280 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by in33sa »

Pa naravno da se nabrijava atmosfera, svako iz svog interesa. Proizvodjaci piva iz svog interesa, jasno, vise fudbalske euforije vise prodatog piva.. novinari iz svog, vise fudbalske euforije, vise prodatih izdanja.

Navijaci se loze jer zele malo uzivati u sportu, zaboraviti na svakodnevne brige i probleme.

Jebiga, sad neki ocekuju da Hrvati svoje isprate na EP bez ikakve pompe jer eto to nekima ovdje smeta :-)

Boli ih kita, nabrijavaju se i idu sa nadom da ce nesto uraditi. Imaju jaku ekipu, jucer su dobili nabrijane domacine koji su igrali kao drogirani, prva utakmica je za domacina uvijek ispit zrelosti i naravno da ginu na terenu. Hrvati su zabili gol, kontrolisali igru 45 minuta, u drugom dijelu se povukli, malo panike (desava se i boljim reprezentacijama) i izvukli pobjedu.

Sto se to ne svidja nekome u BiH, Bugarskoj, Burundiju ili bilo kojoj zemlji u kojoj se EP gleda zbog ljepote igre, i to ih zaboli... oni su tamo zbog rezultata, ne da bi se svidjeli neutralnim posmatracima.
nosara

#281 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by nosara »

Ja govorim o EP i njihovoj bljuvotini od igre sinoc, i nista drugo. Kad kazem ispodprosjecni, mislim na EP.
A pljujem ih jer su puni sebe i redovno se provale kad treba dokazat da nesto (ista) vrijede.
Al' evo, necu vise. Ma sve pet!
stulic

#282 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by stulic »

Zhaba wrote:MA ne ulaze zbog proslosti nego zato sto postoji doza mrznje izmedju Engleske i Njemacke. Znaju sta ih ceka u domovini ako izgube.
Gary Lineker je davno opisao kompleks o kojem pricam kad je rekao: "Football is a game in which 22 men run round after a ball,. and at the end Germany wins."
karanana

#283 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by karanana »

na kraju krajeva, ko da su grci nesto specijalno pokazali prije 4 godine, sve gora od gore tekme i dosadne da ne mogu biti dosadnije, pa su opet postali evropski prvaci
stulic

#284 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by stulic »

nosara wrote:Ja govorim o EP i njihovoj bljuvotini od igre sinoc, i nista drugo. Kad kazem ispodprosjecni, mislim na EP.
A pljujem ih jer su puni sebe i redovno se provale kad treba dokazat da nesto (ista) vrijede.
Al' evo, necu vise. Ma sve pet!
Popij casu vode, kolko si se ispljuvao postoji opasnost od dehidracije. :-)
in33sa

#285 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by in33sa »

Ja licno bi bio najsretniji na svijetu da BiH ode na EP i ovako pobijedi domacine EP-a, taman to bila Austrija.

Puna saka, 3 boda, idemo dalje. Slavilo bi se do ranog jutra u Sarajevu.

A sto bi to u Kutini ili Varazdinu nekome bilo bljuvotina od igre, cisto sumnjam da bi ikoga ovdje tangiralo.

Mislim da Hrvati cak i suvise strogo komentarisu jucerasnje izdanje svojih nogometasa. Neki su valjda ocekivali da ce oni razbiti domacina 5:0. Kao, slaba je Austrija. Jeste slaba, Hrvati su njih na istom ovom stadionu prije 2 godine nabili 4:1, ali to je obicna utakmica a ovo jucer je nesto sasvim deseto. Ko to ne razumije, sta cu mu ja, ne razumije ni fudbal.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#286 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by Nosferatu »

I, izvini se.

Reci, izvinte gospodo Hrvati sto ste se osjecali kao Bosanci - 90 minuta. Igrali ste bezze lose, i pobijedili. Sad ce jos doci da vas uvjeravaju kako imate dobar tim. Budite kao i mi - prihvatite uvjeravanje, nemojte da vam hladna zebnja i stud penju uz kicmu.

Doduse - posto je Njemacka favorit, mozda budu bolje odigrali sljedecu utakmicu. Ima tu nekog vraga. Hrvatska igra dobro s velikim - Brazil/Engleska, a sa onim osrednjim - koje bi trebala rutinski uzeti - Austrija/Japan/Australija - patnja pa to ubij boze...

I pripremna utakmica im je bila losa.

Imaju 4 dana. Bolje da ne spavaju vise od 4 sahata. Ako misle da se ne osramote...
forza milan

#287 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by forza milan »

Ja sam se juce pred utakmicu posvadjo sa dvojicom jarana koji su Hrvatsku dizali u nebesa i govorili da ce tekma biti igra macke i misa. Hrvatska je sinoc pokazala svoje pravo lice: prosjecna evropska ekipa sa naslijedjenom srecom od svih bivsih jugoslovenskih republika. Kadse dijelila sportska zaostavstina od Jugoslavije njima je pripala sreca. Ovo je Bog zna koja tekma da Hrvati ne igraju a da dobivaju. Ako nista pomoci ce im busen koji ce zajebati golmana, crveni karton, penal itd. Rijetko kad sam imao priliku gledati utakmice u kojima jedna ekipa ima 30 gol sansi (Estonija) a druga bas nijednu (Hrvatska) i ova druga pobijedi 1:0. Protiv Njemacke 98. svak ce od vas reci igrali super, unistili Svabe. Prvih 15 min. dok Worns nije dobio crveni lopta nije izlazila iz hrvatskog 16-erca!Ta sreca ide dotle da me je vise pocela nervirati, sto se ponovilo i juce, igra nikakva, austrija ih razmontirala a oni 3 boda u dzep. BTW na prvenstvu navijam za svakoga ko igra protiv Hrvatske i Turske! :)
Last edited by forza milan on 09/06/2008 10:26, edited 1 time in total.
strong69

#288 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by strong69 »

Ovo je otvoreni forum i sluzi tome da ljudi slobodno mogu reci sta misle? Jel´ tako?

Ako neko misli da je Hrvatska prenapuhana to je njegovo pravo. Ako neko navija za Hrvatsku iako Bosanac i Hercegovac i to je njegovo pravo. Uopste mi nije jasno zasto i jedni i drugi tako tvrdo branite svoje stavove i vodite off topic cijelo vrijeme. Da makar komentarisete tekmu...
elSaik

#289 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by elSaik »

Samo se vidi koliko ste mnogi bolesno ljubomorni na Hrvate. Za Hrvate sam navijao protiv Engleske, a li na EP im nisam prognozirao ni prolazak, ne zbog njihovog kvaliteta kojeg posjeduju nego zbog toga što uvijek najufuraniji prvi ispadaju, i zato će Hrvati zajedno sa Francuzima lagano, ruku pod ruku i kućama...
PasHon1

#290 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by PasHon1 »

Ma prica se kako je Hrvatska odigrala lose...Ali oni imaju priliku da igraju i pobjede sto su i uradili,a Austrija je pokazala da zna disciplinovano da igra i k'o je gled'o tekmu mog'o je da vidi da imaju kondicije vise nego svaki Hrvat,ali opet gdje je tu tehnika...Svaka cast Hrvatima,mislim da ce bolje odigrati u nastavku
Ali_G

#291 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by Ali_G »

Evo da ih i ja malo popljujem. Drazi su mi ovi s istoka nego oni. Sve dok se budu sami puhali i vec u mislima bili u polufinalu i dok ih ovi nasi izdajnicki mediji budu dizali u nebesa, a da ne zaboravimo i ove nase navijace (radi dobrosusjedskih odnosa) pljuvacu po njima.
A pred nove utakmice jedine im reprezenatcije ocekujem nove priloge s kamenjara. Zmiuga loma
stulic

#292 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by stulic »

Neznam sto se ovo ne zakljuca, nije se trebalo ni otvarati kad je ocigledno da od ovoliko bolesnika ni obicna tema o utakmici nemoze proci bez sovinizma i politike.
Da se i ja onda prikljucim pa nas sviju ovakve pogane posteno popljujem. Zivjeli.
strong69

#293 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by strong69 »

elSaik wrote:i zato će Hrvati zajedno sa Francuzima lagano, ruku pod ruku i kućama...
Bez Francuza nadam se :D
van Basten

#294 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by van Basten »

Hrvatska se protiv Austrije provukla gore nego Češka protiv Švicarske... domaćini nisu imali ni sreće u prvim tekmama.
Iskreno, iznenađen sam lošom igrom komšija, u drugom poluvremenu pogotovo. kao da se ostalo bez goriva, odmah će se postaviti pitanje fizičke spremnosti... kako god, ako ozbiljno ne podignu nivo igre u iduća 4, a pogotovo 8 dana, teško će proći dalje.
osa

#295 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by osa »

može li netko nabrojati u toj silnoj premoći austrije, pogotovo u drugom poluvremenu, sve njihove izrađene 100%-ne prilike, ja se da budem iskren osim jednog udarca glavom iz gužve, ne sjećam niti jedne.
laku noć

#296 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by laku noć »

osa wrote:može li netko nabrojati u toj silnoj premoći austrije, pogotovo u drugom poluvremenu, sve njihove izrađene 100%-ne prilike, ja se da budem iskren osim jednog udarca glavom iz gužve, ne sjećam niti jedne.
Austrija :lol: ,niđe veze.Još kad uđe Ivica Vastić da ih čupa a 40 mu godina :lol: .Nego eto,imaju para organizuju a bogami da nije toga išli bi na evropsko samo kad bi sve evropske zemlje učestvovale :lol:A što se tiče Hrvata upada u oči to da su katastrofalno fizički pripremljeni,dok su imali snage nije bilo loše ali kad su ispuhali......?
Saian

#297 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by Saian »

evo kontam, ako ko proba povuci paralelu izmedju toka utakmica : Cheshka-Svicarska i Austrija - Hrvatska moze to bez imalo napora, a ni fudbalske pismenosti ne treba puno, obe su tekme bile slichne k tomu domachini i protiv Cheha i protiv Hrvata igrali, onako samo iz fudbalskog ugla, vishe nego dosta slichnosti se da naci, a onda nek ode na temu Cheshka - Svicarska pa nek proba izmedju te i ove teme neku paralelu povuc :D :D :D ja mu zhelim s ovim drugim poduhvatom svu srechu svijeta, tamo su 2 stranice ovdje 12, malo matematike i 10 ljigavih, iskompleksiranih, oberglupih stranica o "nama i njima", tobe jarabi :-) :-) :-)
Meshtar

#298 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by Meshtar »

osa wrote:može li netko nabrojati u toj silnoj premoći austrije, pogotovo u drugom poluvremenu, sve njihove izrađene 100%-ne prilike, ja se da budem iskren osim jednog udarca glavom iz gužve, ne sjećam niti jedne.

Ne znam da li si primjetio odličan šut Korkmaza koji je Pletikosa jedva izvadio, ili npr udarac glavom Kienasta u zadnjoj minuti. Plus mali milon kornera u zadnjih pola sata. Nije me interesovalo ko će dobiti ovu tekmu, ali treba biti pošten pa priznati činjenice.
Stari

#299 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by Stari »

Cestitao bih ovom prilikom zapadnim susjedima na vrijednoj pobjedi u utakmici protiv Austrije. Pobjedi se ne gleda u zube ...kakva god da je ... mada , da sam kojim slucajem navijac Hrvatske nogometne reprezentacije (a nisam) zabrinulo bi me ocigledno lose stanje sa kondicijom kod velikog broja igraca... da znaju igrati lopte , dok imaju snage, stoji. Problem je ...njihov dakako , ne moj...sto izgleda snage nemaju za odigrati cijelu utakmicu istim tempom. Utakmica protiv austrije me je u par navrata bas podsjecala na onu protiv australije ... u stilu ...daju gol...i odigraju 5-6 minuta nakon tog gola pravo zestoko ...a onda , maltene isplaze jezik do koljena trazeci zraka i simulirajuci prekide da se ekipa odmori i sabere. I dan danas smatram da to sve skupa zajedno nije bila greska zlatka kranjcara ... jasno se vidjelo da im govori ...hajte, trcite, borite se, ne povlacite se...ali da ga ekipa ne zeli (ili ne moze- nije u stanju) poslusati.

Vrlo je neizvjesno kako ce to ici protiv poljaka ...koji su sinoc pokazali da (uprkos velikim slabostima u odbrani...pogotovo sa onim kriminalnim "ofsajd-zamkama") kondicije za odigrati 90 minuta brze igre ipak imaju.
osa

#300 Re: EP3 ... Austrija - Hrvatska

Post by osa »

Meshtar wrote:

Ne znam da li si primjetio odličan šut Korkmaza koji je Pletikosa jedva izvadio, ili npr udarac glavom Kienasta u zadnjoj minuti. Plus mali milon kornera u zadnjih pola sata. Nije me interesovalo ko će dobiti ovu tekmu, ali treba biti pošten pa priznati činjenice.
šut sa 20 metara nije izrađena prilika, a taj udarac glavom sam i registrirao kao jedinu ozbiljnu prijetnju jer sudeći po reakciji pletikose(koje nije bilo) da je išla u gol 1:1, logički da je bilo gužve i kornera nakon onakvog pritiska austrijanaca, ali nogomet se ne igra više na onu"tri kornera penal".
Locked