EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
campa_xxx

#201 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by campa_xxx »

Evo jedna slika vezana za ovu utakmicu:
Slikano u Berlinu...

Image
Enticer

#202 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by Enticer »

Kako ispadose Turci i Italijani sa EP nekako sam se i ja ohladio i od EP i od komentarisanja. Ali samo ne mogu da shvatim kako neki mogu voljeti i cijeniti igru Njemaca kad njih Turci sa C timom razvale, rastave ih na proste faktore, u prvom poluvremenu trebalo je biti 4:1 za Tursku da su imalo srece imali, a "vrli Njemci" igrali sa najjacim timom :shock: i opet prodje Njemacka :sad: , jer ipak koliko god Turci bili jaki, spremni kako fizicki tako i psihicki ne mogu se nositi i sa protivnikom i sa sudijama, EUFOM, FIFOM...Ipak su oni za mene moralni pobjednici ovog EURA i uzivao sam gledajuci Tursku i neprocjenljivi su oni trenuci srece kad su u zadnjim sekundama preokretali rezultat u svoju korist.
elSaik

#203 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by elSaik »

Enticer wrote:Kako ispadose Turci i Italijani sa EP nekako sam se i ja ohladio i od EP i od komentarisanja. Ali samo ne mogu da shvatim kako neki mogu voljeti i cijeniti igru Njemaca kad njih Turci sa C timom razvale, rastave ih na proste faktore, u prvom poluvremenu trebalo je biti 4:1 za Tursku da su imalo srece imali, a "vrli Njemci" igrali sa najjacim timom :shock: i opet prodje Njemacka :sad: , jer ipak koliko god Turci bili jaki, spremni kako fizicki tako i psihicki ne mogu se nositi i sa protivnikom i sa sudijama, EUFOM, FIFOM...Ipak su oni za mene moralni pobjednici ovog EURA i uzivao sam gledajuci Tursku i neprocjenljivi su oni trenuci srece kad su u zadnjim sekundama preokretali rezultat u svoju korist.
Jebeš ti toga koji navija za najbolje i one koji uvijek igraju odlično i pobjeđuju...
JohnnyS

#204 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by JohnnyS »

Enticer wrote: ...sudijama, EUFOM, FIFOM...Ipak su oni za mene moralni pobjednici ovog EURA i uzivao sam gledajuci Tursku i neprocjenljivi su oni trenuci srece kad su u zadnjim sekundama preokretali rezultat u svoju korist.

Šta, hoćeš reći da je Njemačka uz sudačku pomoć prošla dalje? Kakva UEFA, kakva FIFA?! Najjači su mi ovi sa belosvetskim zaverama... :roll:

I da, neprocjenivi su i oni momenti kad je Vaterland :D u zadnjim sekundama preokrenuo rezultat u svoju korist. Dotad su Turci igrali protiv levatskih ekipa koji misle da kad povedu da je fajrunt. U polufinalu su naletili na ekipu koja igra ma i iza zadnjeg zvižduka :D Pobijedili su Turke njihovim načinom i u to je pobjeda još i slađa...
Abacija

#205 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by Abacija »

Enticer wrote:Kako ispadose Turci i Italijani sa EP nekako sam se i ja ohladio i od EP i od komentarisanja. Ali samo ne mogu da shvatim kako neki mogu voljeti i cijeniti igru Njemaca kad njih Turci sa C timom razvale, rastave ih na proste faktore, u prvom poluvremenu trebalo je biti 4:1 za Tursku da su imalo srece imali, a "vrli Njemci" igrali sa najjacim timom :shock: i opet prodje Njemacka :sad: , jer ipak koliko god Turci bili jaki, spremni kako fizicki tako i psihicki ne mogu se nositi i sa protivnikom i sa sudijama, EUFOM, FIFOM...Ipak su oni za mene moralni pobjednici ovog EURA i uzivao sam gledajuci Tursku i neprocjenljivi su oni trenuci srece kad su u zadnjim sekundama preokretali rezultat u svoju korist.
Turska je super prosla sa sudijama. Drugi timovi su bili vise zakinuti; od nedosudjenih faulova i kornera pa do cistih penala... UEFA nije dala da se igraci dovedu sa strane zato sto je Turska sama upala u probleme sa prevelikim brojem kartona.
elSaik

#206 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by elSaik »

JohnnyS wrote:
Enticer wrote: ...sudijama, EUFOM, FIFOM...Ipak su oni za mene moralni pobjednici ovog EURA i uzivao sam gledajuci Tursku i neprocjenljivi su oni trenuci srece kad su u zadnjim sekundama preokretali rezultat u svoju korist.

Šta, hoćeš reći da je Njemačka uz sudačku pomoć prošla dalje? Kakva UEFA, kakva FIFA?! Najjači su mi ovi sa belosvetskim zaverama... :roll:

I da, neprocjenivi su i oni momenti kad je Vaterland :D u zadnjim sekundama preokrenuo rezultat u svoju korist. Dotad su Turci igrali protiv levatskih ekipa koji misle da kad povedu da je fajrunt. U polufinalu su naletili na ekipu koja igra ma i iza zadnjeg zvižduka :D Pobijedili su Turke njihovim načinom i u to je pobjeda još i slađa...
Nemoj tako. Kada Portugalci, Turci, Česi... zabiju u zadnjoj onda je to borba do zadnje minute. Međutim, kada to isto urade Nijemci ili Italijani onda se to zove na guzove. Dvostruki standardi, ništa drugo. ;-)
JThomas

#207 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by JThomas »

ovi "objektivni" turkofili mi idu na neku stvar :zzzz:

ne mogu vjerovati da branim nijemce i njihov anti fudbal, ali tačno je tako, kad je turska digla hrvatsku to je bilo herojstvo, trijumf srca, borbe, a kad nijemci urade to isto, onda je "na guzove"...bez obzira što je lahmov gol jedna od najljepših akcija na prvenstvu

helem nejse, večeras im ipak od sveg srca želim da izvise 8-)
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#208 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by since1921 »

ma ne mogu sebi jos da dodju pa ovdje i dalje pisu nebuloze....pola njih se raspituju o tekmi za 3.mjesto :-) ....
-danTe-

#209 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by -danTe- »

ja mislim da bi bio red da mod sad zatvori ovu temu...
Locked