EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
elSaik

#176 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by elSaik »

strong69 wrote:
Zwanziger wrote: evo holandija je igrala za publiku pa ispadose. nijemci igraju tacno onoliko koliko im treba.
Jeste, igrala je dok nije naletila na ozbiljnog protivnika koji je igrao mnogo ljepse od Holandije i samljeo je. Nijemci ne igraju koliko im treba jer to ne mogu. Imali su srece i mislim da su oni ti koji su imali najvise srece na EP a ne Turci.
Postići 3 gola iz 3 šuta na gol nije sreća. Pobijediti protivnika i kada si lošiji nije sreća. Od 10 učešća na EURO-u, na 6 od njih ući u finale nije sreća. To su znanje, efikasnost i na kraju krajeva mentalitet. Isto kao što i mnoge države mogu igrati kako hoće nikada neće osvojiti ni Euro i SP, tako i Nijemci mogu igrati kako hoće, a uvijek će biti među favoritima.
van Basten

#177 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by van Basten »

Turci su sinoć bili bolji, pogotovo u prvomn poluvremenu i oni su na poluvrijeme trebali otići sa bilo kakvom prednošću... pošto nisu desilo se što se desilo... nakon 3 vraćanja na kraju, 4 put nije išlo. Ironija je da im je gol zabio igrač koji je do tada (uz standardno već Ballacka) bio najlošiji igrač Njemačke.
sjajna utakmica koju nam je pokvarilo nekakvo nevrijeme negdje, ali opet nama je bilo bolje nego jadnom Bahi koji je pričao u prazno i smorio se :lol:
švabe se provlače ali i trpaju po 3 gola... ja bih i italijane rado gledao kada bi se provlačili sa 3:2 a ne 1:0 ili čak 0:0 pa penali
kijameta

#178 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by kijameta »

Rusija dobija posteno,kada popuno nadigra,rasturi,razvali,deklasira protivnika.
Pogledati pod Rusija-Svedska,Rusija-Holandija. :D :D :D
Od 80-e gledam fudbal i nisam nikad ali bas nikad vidio da je Njemacka nekoga deklasirala a osvojila je kamaru toga.[/quote]

1990 Njemacka - Jugoslavija[/quote]

Jeah,pa ta se moze priznati,kao dobra.Dobro se je sjecam,2 suta Matheusa,koji je imao ludu noc ali i gol Jozica za 2-1 na odmor,da bi tek pred kraj Njemacka napravila rezultat ali takodze to je Njemackoj bila daleko najbolja utakmica na prvenstvu a Jugoslaviji daleko najgora.U toj reprezentaciji su igrale zvijezde tada najace evropske lige-italijanske:Klinsman,Matheus,Brehme a danas igraju igraci drugorazrednog Bayerna,koji je ruku na srce nivo osrednjih ;engleskih,spanskih ,italijanskih premierligasa.
Elem,po meni previse toga se osvojilo preko ;Kameruna,Meksika,zlatnih golova,lakih grupa a premalo se zna igrati,sve na lobiranje,sve na politiku,nista na igru.
Ostajem cvrsto protiv ovakve Njemacke,dokle god ne pocnu igrati nogomet,onda se mozda predomislim.
amarpitar

#179 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by amarpitar »

Evo jedne zanimljive slike sa tribina.

Image

A što se tiče utakmice, nažalost je još jednom potvrđeno staro pravilo, da fudbalska utakmica traje 90 minuta i da na kraju uvijek pobjeđuju njemci.
madner

#180 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by madner »

kijameta wrote: Jeah,pa ta se moze priznati,kao dobra.Dobro se je sjecam,2 suta Matheusa,koji je imao ludu noc ali i gol Jozica za 2-1 na odmor,da bi tek pred kraj Njemacka napravila rezultat ali takodze to je Njemackoj bila daleko najbolja utakmica na prvenstvu a Jugoslaviji daleko najgora.U toj reprezentaciji su igrale zvijezde tada najace evropske lige-italijanske:Klinsman,Matheus,Brehme a danas igraju igraci drugorazrednog Bayerna,koji je ruku na srce nivo osrednjih ;engleskih,spanskih ,italijanskih premierligasa.
Elem,po meni previse toga se osvojilo preko ;Kameruna,Meksika,zlatnih golova,lakih grupa a premalo se zna igrati,sve na lobiranje,sve na politiku,nista na igru.
Ostajem cvrsto protiv ovakve Njemacke,dokle god ne pocnu igrati nogomet,onda se mozda predomislim.
Jozic je dao 2:1 u drugom poluvremenu.

Drugorazredni Bayern? Profulili su jednu godinu CL, ali to je ekipa koja sljedece godine ide bar do polufinala.
Znas zasto su im grupe uvjek lake? Zato sto su oni ekipa sa haman najvecim koeficijentom.

Sta je bio sa Portugalom? Oni su kao bili klasa, favorit za titulu, pokazali se u grupi itd...

Sad love ribu oko Lisabona i kontaju sta ih je zgazilo.
rIder

#181 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by rIder »

Vidi kijamete što rastura :-) :D slažem se sa tobom, mateus je bio igračina i ne može se porediti ballack sa njim, kao ni klose sa klinsmanom ili Lahm sa Brehmeom :D
Ali_G

#182 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by Ali_G »

Ne treba sporiti da Njemci dolaze do kraja zadnjih godina, al' to je najvecim dijelom zasluga dobrog zrijeba. Pa prije nego je prvenstvo pocelo davane su im najvece sanse, jer su sve najjace reprezentacije bile na drugoj strani. Proslo SP djecija grupa, provlacenje na penale, u Japanu do finala nisu imali ozbiljnog protivnika, jedino ako su to Paragvaj, SAD i Koreja. Al' eto, na kraju se pamte oni koji idu do kraja, al daleko da je Njemacka od 90ih sila kakva je bila do tada.
elSaik

#183 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by elSaik »

Ali_G wrote:Ne treba sporiti da Njemci dolaze do kraja zadnjih godina, al' to je najvecim dijelom zasluga dobrog zrijeba. Pa prije nego je prvenstvo pocelo davane su im najvece sanse, jer su sve najjace reprezentacije bile na drugoj strani. Proslo SP djecija grupa, provlacenje na penale, u Japanu do finala nisu imali ozbiljnog protivnika, jedino ako su to Paragvaj, SAD i Koreja. Al' eto, na kraju se pamte oni koji idu do kraja, al daleko da je Njemacka od 90ih sila kakva je bila do tada.
Čovječe, ista ta Koreja je izbacila Španiju i Italiju, a SAD su izbacile Meksiko... ne znam po kojem kriteriju ocjenjujete lagane i teške protivnike. Normalno da niko od velikih repki neće biti sa njima u grupi kad imaju među najvećim FIFA i UEFA koeficijentima. Njemačka nacija je možda i nauspješnija fudbalska nacija na svijetu, sviđalo se to vama ili ne.
gumifufna

#184 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by gumifufna »

Turci su sinoc pokazali da su u dóbroj formi i da imaju kondicije,a nijemci da znaju igrati fudbal.
Tesko je igrati protiv nepoznatih igraca koje nisi vidio kako igraju i ko ima kakvu poziciju sto je pokazalo sam pocetak utakmice kad su nijemci bili ko bez glave,neznaju kako da krenu.
Kod turaka je bilo svi u napad svi u odbranu sto pokazuje statistika u ofsajdima samo 1.Znaci nije bilo puno smisljenih akcija ni u napadu ni u odbrani.
Cestitam Njemackoj i nadam se da ce osvojiti ovo prvenstvo
nikad_izvini

#185 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by nikad_izvini »

Ali_G wrote:Ne treba sporiti da Njemci dolaze do kraja zadnjih godina, al' to je najvecim dijelom zasluga dobrog zrijeba. Pa prije nego je prvenstvo pocelo davane su im najvece sanse, jer su sve najjace reprezentacije bile na drugoj strani. Proslo SP djecija grupa, provlacenje na penale, u Japanu do finala nisu imali ozbiljnog protivnika, jedino ako su to Paragvaj, SAD i Koreja. Al' eto, na kraju se pamte oni koji idu do kraja, al daleko da je Njemacka od 90ih sila kakva je bila do tada.
Dobar žrijeb na EP-u :roll: Austrija koja nije nimalo lošija, barem po predstavi od Talijana,Rumuna i Francuza.Portugal koji je baš odron :roll: i Turski levati koji izbaciše Čehe i Hrvate :skoljka: De, ne provaljuj se :D
Švabe organski ne podnosim, al brate prolaze i zabijaju po tri komada u najbitnijim utakmicama.Baš su loši ;-)
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#186 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by Admir_1984 »

elSaik wrote:
Čovječe, ista ta Koreja je izbacila Španiju i Italiju, a SAD su izbacile Meksiko... ne znam po kojem kriteriju ocjenjujete lagane i teške protivnike. Normalno da niko od velikih repki neće biti sa njima u grupi kad imaju među najvećim FIFA i UEFA koeficijentima. Njemačka nacija je možda i nauspješnija fudbalska nacija na svijetu, sviđalo se to vama ili ne.
I jedne i druge uz enormno veliku sudijsku pomoc. Ajd protiv talijane neki ce reci slucajno sudac nije vidio neke stvari, ali onakvu kradju protiv Spanije ja do sada nisam vidio. Ofirno do bola je bilo. Ta koreja uopce po meni nije bila neki hit, nego su ih gurale sudije isto kao neke timove u premier ligi BiH (orasje)
Ali_G

#187 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by Ali_G »

Njemacka da je bila na drugoj strani zrijeba upitno bi bilo da li bi prosli i grupe. Od svih utakmica koje su do sada odigrali jedino su protiv Poljaka licili na ekipu, al' jbg kad vecina gleda sve subjektivno :D
Mikado

#188 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by Mikado »

Zwanziger wrote:
je li te stid?

nikako da neki shvate da nema vise fudbala za publiku, bitan je rezultat. evo holandija je igrala za publiku pa ispadose. nijemci igraju tacno onoliko koliko im treba.
Pa sto se onda dize hajka na italijane, kad svabe nisu stilom igre nista bolje od azzura, koji su ih prizemljili na zadnjem SP.
madner

#189 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by madner »

Njemci su efikasni, ali ne igraju bunker.

Italijani ako nisu bolji uniste igru i pocnu izvodit karafeke, onda dodju do penala i onda srecom uglavnom izgube. :D
Mikado

#190 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by Mikado »

madner wrote:Njemci su efikasni, ali ne igraju bunker.

Italijani ako nisu bolji uniste igru i pocnu izvodit karafeke, onda dodju do penala i onda srecom uglavnom izgube. :D
Hoces rec da Njemacka nije bila nadigrana od Engleza 1990. i 1996. kad se nakon penala provlacila u finale i na kraju sretno osvajala SP, odnosno EP ?

2006. Italija mozda jest imala podredjen polozaju na zadnjem finalu SP, al je zasluzeno dosla do finala. Namucili su se protiv Australije, al su razbili Ukrajinu.
2000. Nadigrali francuze u finalu EP i trikolori mogu najvise Del Pieru zbog njegovih nevjerovatnih promasaja zahvalit sto su na kraju dosli do pobjede. Prije toga se jesu izvukli protiv Holandije koja je sama sebe pobjedila s onolikim neiskoristenim penalima.
1998. U 1/4 finalu bili bolji od francuza koji su zahvaljujuci penalima prosli dalje.
1994. Italija je u finalu nadigrala Brazil i na kraju izgubila na penale.
mavcs

#191 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by mavcs »

U utakmici sa Njemackom Turci su bili dosta bolji, odigrali su hrabro i borbeno. Njemci su imali sreće i raspoloženog Recbera koji im je bio 12 igrač. Nemaju za čim žaliti, ipak su igrali sa drugom postavom...Sve u svemu, Turska je najprijatnije iznenađene prvenstva i zasluženo je među 4 najbolje ekipe Evrope!
elSaik

#192 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by elSaik »

Italijani ne igraju bunker. Italijani svjesno puste protivnika da igra čekajući greške. To što nijedna ekipa ne zna igrati protiv Italijana, iako svi znaju kako Italijani igraju, to nije problem Italije.

Ne znam uopšte ko ima pravo da komentariše način igre dvaju najuspješnijih europskim fudbalskih nacija? Kakav god da stil fudbala igraju, igraju uspješno, a to je jedino bitno. Ako je nekome do zajebancija s loptom, neka se onda nađe s rajom ili nek ide u cirkus.
madner

#193 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by madner »

Mikado wrote:

Hoces rec da Njemacka nije bila nadigrana od Engleza 1990. i 1996. kad se nakon penala provlacila u finale i na kraju sretno osvajala SP, odnosno EP ?
1990: Nisu ih nadigrali, Englezi su imali jednu odlicnu sansu poslje 1:1, ali to je to.
1996: To utakmica je bila jedna od najboljih, i obje ekipe su imale odlicne sanse da zavrse.

To sto Njemci igraju do kraja i uvjek vjeruju da mogu pobijedit, to nema veze sa srecom.
madner

#194 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by madner »

elSaik wrote:

Italijani ne igraju bunker. Italijani svjesno puste protivnika da igra čekajući greške. To što nijedna ekipa ne zna igrati protiv Italijana, iako svi znaju kako Italijani igraju, to nije problem Italije.

Ne znam uopšte ko ima pravo da komentariše način igre dvaju najuspješnijih europskim fudbalskih nacija? Kakav god da stil fudbala igraju, igraju uspješno, a to je jedino bitno. Ako je nekome do zajebancija s loptom, neka se onda nađe s rajom ili nek ide u cirkus.
Govorimo o tome zasto ih ne gotive, a Italijanski stil igre je glavni razlog, uz scene za oskare.
Matarazi i Zidan, sta vise reci.

Ne govorimo o uspjehu, tu im se moze malo prigovorit.
elSaik

#195 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by elSaik »

Ne znam što ljudi pobjede u zadnjim minutama uvijek okarakterišu kao sreća i na guzove. Meni je veća sreća bila ona pobjeda Hrvata, jer onakav drugi gol pada jednom u 1000 pokušaja, nego preksinoć Njemačka - Turska.
elSaik

#196 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by elSaik »

madner wrote:
elSaik wrote:

Govorimo o tome zasto ih ne gotive, a Italijanski stil igre je glavni razlog, uz scene za oskare.
Matarazi i Zidan, sta vise reci.

Ne govorimo o uspjehu, tu im se moze malo prigovorit.
Ja koliko znam, jedan od najvećih je u toj sceni popustio i udario glavom Materazzia. Nije ovaj kriv što se Zinedine ne zna suzdržati. ;-) Sve je to dio igre, povlačenje za dres, simuliranje, provociranje, izležavanje... da nema toga, fudbal ne bi bio to što jeste. Barem meni.
Better Man

#197 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by Better Man »

elSaik wrote:Ne znam što ljudi pobjede u zadnjim minutama uvijek okarakterišu kao sreća i na guzove. Meni je veća sreća bila ona pobjeda Hrvata, jer onakav drugi gol pada jednom u 1000 pokušaja, nego preksinoć Njemačka - Turska.
Ljudi u svim segmentima nadigrali Njemce i pobjedili ih, a ti se usuđuješ reči sreća, a ni je ti sreća kad Njemci ili neko drugi u zadnjim sekundama da gol na način pukni loptu pa šta bude. Reči da drugi gol Hrvatske protiv Njemačke pada jednom u hiljadu slučajeva je čista glupost.
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#198 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by since1921 »

ne mogu da vjerujem da se jos prica o ovoj tekmi......nijemci u finalu turci kuci.Zatvarajte ove zalopojke!
elSaik

#199 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by elSaik »

Better Man wrote:
elSaik wrote:Ne znam što ljudi pobjede u zadnjim minutama uvijek okarakterišu kao sreća i na guzove. Meni je veća sreća bila ona pobjeda Hrvata, jer onakav drugi gol pada jednom u 1000 pokušaja, nego preksinoć Njemačka - Turska.
Ljudi u svim segmentima nadigrali Njemce i pobjedili ih, a ti se usuđuješ reči sreća, a ni je ti sreća kad Njemci ili neko drugi u zadnjim sekundama da gol na način pukni loptu pa šta bude. Reči da drugi gol Hrvatske protiv Njemačke pada jednom u hiljadu slučajeva je čista glupost.
Ako je tebi ona akcija za 3:2, "pukni loptu pa šta bude" onda fakat ne znam što išta više raspravljamo [ovdje bih prokomentarisao činjenicu da to ne valja kod Nijemaca, a kada su Turci to isto uradili protiv Hrvatske onda je to herojstvo, borba, srce, blablabla, ali nebitno]. Dati tri gola iz tri šanse nije niti će ikada biti sreća, nego je znanje, efikasnost, kažnjavanje protivničke nemarnosti, korištenje tuđih grešaka... Svako bi volio da ima 3 šuta na gol i da postigne 3 gola, ali to ne zna svako, to znaju samo rijetki, to znaju samo oni najbolji. Prvi ili drugi, ne znam koji je, ali znam da se lopte nekim čudom odbila od stativu tačno na nogu napadaču. I prvi gol Turske je sreća, jer kada se lopta onako odbije od prečku napadaču i onda na onakav način prođe golmana, nije znanje već sreća.
Gandalf

#200 Re: EP29 ... 1/2 ... Njemacka - Turska

Post by Gandalf »

Nisam neki veliki navijač Turske pa nešto ne žalim što su ispali , ali mi je krivo što su glavometaši u finalu . Volio bih da Španci u finalu igraju s Portugalom ili Holandijom , a ne s onim dosadnim šahistima koji su svaki potez na ovom prvenstvu razrađivali još na EP 2004. Očekujem izuzetno dosadnu utakmicu u finalu , gdje će hiclšpergerbergersovskibalackštajneri nekako na guzove pobjedit , na žalost fudbala kao sporta
Locked