EP28 ... 1/4 ... Španija - Italija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
san darius
#26 Re: EP28 ... 1/4 ... Španija - Italija
rezultat je vec zapisan - 2:0 za italiju.
po jedan komad u svakom poluvremenu i veselila nas mamma.
forza azzuri!
d.
po jedan komad u svakom poluvremenu i veselila nas mamma.
forza azzuri!
d.
- Neelix
#27 Re: EP28 ... 1/4 ... Španija - Italija
kako za kogafantom slobode wrote:... Talijani nisu do sada odigrali nijednu utakmicu u kojoj su pokazali bar nesto od fudbala. Mislim da su najlosiji polufinalisti ...
- Sezam
#28 Re: EP28 ... 1/4 ... Španija - Italija
Volio bih da Spanija prodje, atraktivniji su tim...
- blackyveca
#29 Re: EP28 ... 1/4 ... Španija - Italija
spanci uzimaju....Slabi su italijani pravi bunkerasi...
Tu tekmu ce villa da prelomi...
Tu tekmu ce villa da prelomi...
-
shadow
#30 Re: EP28 ... 1/4 ... Španija - Italija
Nadam se da su **** ispucali svoju dozu srece i da ce se veceras pakovati. Dosta ih je vala vise, zgade mi svako prvenstvo. Nesto poput AC Milan-a u evropskim takmicenjima, uvijek neka guzovaca. Fabregas je ove godine potopio Milan, nadam se da ce im veceras sahraniti i reprezentaciju.
. On i Villa po jedan i arrivederci 
- Neelix
#31 Re: EP28 ... 1/4 ... Španija - Italija
shadow wrote:Nadam se da su **** ispucali svoju dozu srece i da ce se veceras pakovati. Dosta ih je vala vise, zgade mi svako prvenstvo. Nesto poput AC Milan-a u evropskim takmicenjima, uvijek neka guzovaca. Fabregas je ove godine potopio Milan, nadam se da ce im veceras sahraniti i reprezentaciju.. On i Villa po jedan i arrivederci
jebemu zivot ja ne mogu da vjerujem da ljudi koji utakmicu nisu pogledali makar 15 godina imaju muda da postave komentar na podforum FUDBAL
-
Enticer
#32 Re: EP28 ... 1/4 ... Španija - Italija
Veceras je noc odluke. Veceras ce Italija slaviti prolazak u 1/2 finale tj. u finale tj. osvajanje EURA. Niko im se poslije ne moze suprostaviti, Rusi jesu jaki, ali su Talijani lukaviji, tako da idu u finale, a tamo oni ne gube, osim ako ih tamo ne bude cekala Turska. Ako ih budu cekali Turci onda ce penali odluciti pobjednika.
Veceras ce Luca Toni proraditi konacno i utrpace dva-tri gola. Mislim da ce Puyol biti smijesan u poredjenju sa njim

Veceras ce Luca Toni proraditi konacno i utrpace dva-tri gola. Mislim da ce Puyol biti smijesan u poredjenju sa njim
- cyprus
#33 Re: EP28 ... 1/4 ... Španija - Italija
Evo usporedba dva tima:
U pogledu golmana, o Bufonu i Kasiljasu ne treba trošiti riječi, to su svjetske klase. Ipak čini mi se da je Buffon trenutno u boljoj formi, međutim ako Casillas poludi odjednom ne mora to ništa značit.
Odbrana Italije je doživljava smjenu generacija, a ovo prvenstvo itekako pokazuje da se to osjeti. Izostanak Kanavara šupljine u njihovoj odbrani samo proširuje. S druge strane ni odbrana Španije nije ništa posebno (nikad nije ni bila), to se vidi iz toga što su im i Švedi, i Rusi i Grci uspjeli zabit, ali opet mi izgleda nekako čvršća od Italijanske te im dajem prednost u odnosu na italijansku.
Vezni red Italije bez Pirla i Gatusa je smješan. Iako na ovom prvenstvu postoje i jači vezni redovi od španskog, mislim da je italijanski naspram njihovog nedvojbeno slabiji.
Italijanski napad ima istina veću širinu (veći broj kvalitetnijih napadača), ali tandem Vilja - Tores je nenadmašan. Italiji ne ide u prilog ni to što Tonija neće gol na ovom prvenstvu, al ko zna, možda mu se odčepi večeras.
Što se tiče trenera Donadoni je još relativna nepoznanica, jer mu je ovo čini mi se tek drugi angažman, a dosad se nije dokazao baš kao trenerska velesila. Aragones, već čiča u poodmaklim godinama, dosta čudan i arogantan, ima odluka koje su genijalne, ali i onih koje su katastrofalne. Ipak zbog iskustva mu dajem neku prednost.
Navijači, reko bi da će zbog blizine biti više Italijana, ali to na EP obično ne mora ništa da znači.
Što se tiče statistike svi segmenti ubjedljivo su na strani Španije, osim broja kornera. Također je interesantno da su Italijani dosad pravili dosta manje prekršaja od Španije, što je meni nako dosta iznenađujuće.
Dakle, gotovo sve ide u prilog pobjede Španije, ali nebrojeno puta i na ovom prvenstvu smo vidjeli da to ne mora ništa da znači i da je lopta okrugla. Tako npr. Rusija i Turska ni sami ne znaju kako su dospjeli na ovo prvenstvo i kojim vilama trebaju zahvalit, a evo ih u polufinalu. Holandija koja je jedva također prošla kvalifikacije i u pojedinim utakmicama se doslovno brukala, impresionirala je cijeli svijet igrama u grupnoj fazi, da bi je sinoć Rusi zgazili. Grčka najbolja reprezentacija kvalifikacija (31 bod iz 12 utakmica) i branilac titule je najgora reprezentacija na EURU sa sva 3 poraza. Francuzi jedan od najvećih favorita prvenstva sa brojnim svjetskim zvjezdama, završe sramotno, meni se čini kao pretposljednji na prvenstvu uopšte. Nijedan od 2 domaćina nije uspio proći drugu fazu, iako su po igrama to možda zaslužili (posebno Švicarska). Dakle, u fudbalu se gotovo ništa više ne može sa sigurnošću prognozirat, te je tako moguće i da večeras Italija razvali Špance.
Ali ipak...moja prognoza... España - Italia 2:0 (Torres x2)

U pogledu golmana, o Bufonu i Kasiljasu ne treba trošiti riječi, to su svjetske klase. Ipak čini mi se da je Buffon trenutno u boljoj formi, međutim ako Casillas poludi odjednom ne mora to ništa značit.
Odbrana Italije je doživljava smjenu generacija, a ovo prvenstvo itekako pokazuje da se to osjeti. Izostanak Kanavara šupljine u njihovoj odbrani samo proširuje. S druge strane ni odbrana Španije nije ništa posebno (nikad nije ni bila), to se vidi iz toga što su im i Švedi, i Rusi i Grci uspjeli zabit, ali opet mi izgleda nekako čvršća od Italijanske te im dajem prednost u odnosu na italijansku.
Vezni red Italije bez Pirla i Gatusa je smješan. Iako na ovom prvenstvu postoje i jači vezni redovi od španskog, mislim da je italijanski naspram njihovog nedvojbeno slabiji.
Italijanski napad ima istina veću širinu (veći broj kvalitetnijih napadača), ali tandem Vilja - Tores je nenadmašan. Italiji ne ide u prilog ni to što Tonija neće gol na ovom prvenstvu, al ko zna, možda mu se odčepi večeras.
Što se tiče trenera Donadoni je još relativna nepoznanica, jer mu je ovo čini mi se tek drugi angažman, a dosad se nije dokazao baš kao trenerska velesila. Aragones, već čiča u poodmaklim godinama, dosta čudan i arogantan, ima odluka koje su genijalne, ali i onih koje su katastrofalne. Ipak zbog iskustva mu dajem neku prednost.
Navijači, reko bi da će zbog blizine biti više Italijana, ali to na EP obično ne mora ništa da znači.
Što se tiče statistike svi segmenti ubjedljivo su na strani Španije, osim broja kornera. Također je interesantno da su Italijani dosad pravili dosta manje prekršaja od Španije, što je meni nako dosta iznenađujuće.
Dakle, gotovo sve ide u prilog pobjede Španije, ali nebrojeno puta i na ovom prvenstvu smo vidjeli da to ne mora ništa da znači i da je lopta okrugla. Tako npr. Rusija i Turska ni sami ne znaju kako su dospjeli na ovo prvenstvo i kojim vilama trebaju zahvalit, a evo ih u polufinalu. Holandija koja je jedva također prošla kvalifikacije i u pojedinim utakmicama se doslovno brukala, impresionirala je cijeli svijet igrama u grupnoj fazi, da bi je sinoć Rusi zgazili. Grčka najbolja reprezentacija kvalifikacija (31 bod iz 12 utakmica) i branilac titule je najgora reprezentacija na EURU sa sva 3 poraza. Francuzi jedan od najvećih favorita prvenstva sa brojnim svjetskim zvjezdama, završe sramotno, meni se čini kao pretposljednji na prvenstvu uopšte. Nijedan od 2 domaćina nije uspio proći drugu fazu, iako su po igrama to možda zaslužili (posebno Švicarska). Dakle, u fudbalu se gotovo ništa više ne može sa sigurnošću prognozirat, te je tako moguće i da večeras Italija razvali Špance.
Ali ipak...moja prognoza... España - Italia 2:0 (Torres x2)
-
elSaik
#34 Re: EP28 ... 1/4 ... Španija - Italija
Ovo sam čekao. Potvrdu da će Italijani proći...[b][u]cyprus[/u][/b] wrote: Ali ipak...moja prognoza... España - Italia 2:0 (Torres x2)![]()
![]()
- bato99
#35 Re: EP28 ... 1/4 ... Španija - Italija
ima jedna statistika koja je porazna za špance a to je da nisu pobjedili italiju 88 godina ni na jednom takmičenju,što ne mora ništa značiti ipak je to samo statistika ali
FORZZA ITALIJA
- van Basten
#36 Re: EP28 ... 1/4 ... Španija - Italija
meni je sasvim svejedno, ali eto, kada već hajruju oni koji nikad nisu (osim njemaca, naravno), neka onda pobijede i španci. A i selektor im je budala svoje vrste izgleda.. na pitanje da li misli da li će izostanak Pirla i Gatusa biti hendikep za Italiju, frajer se složio za Pirla, a onda ispalio: Ako je Gatuso nezamjenjiv igrač ja sam onda sveštenik
btw, očekujem zanimljivu utakmicu, uprkos mišljenju većine
btw, očekujem zanimljivu utakmicu, uprkos mišljenju većine
- cyprus
#37 Re: EP28 ... 1/4 ... Španija - Italija
Izgleda...zoom66 wrote:sajpi, znachi prolaze tale, jel tako?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#38 Re: EP28 ... 1/4 ... Španija - Italija
mogu Baletani proc dalje ali kroz salter na avion
Goalscorers
4 goals
David Villa e jos skromnih 2 da ukanta kroz Blufona i.....a sad adio a sad adio.....Chao, Ragazzi

Goalscorers
4 goals
David Villa e jos skromnih 2 da ukanta kroz Blufona i.....a sad adio a sad adio.....Chao, Ragazzi
- Comrad
#39 Re: EP28 ... 1/4 ... Španija - Italija
Dobija Italija 3-1. 
-
Timotije
#40 Re: EP28 ... 1/4 ... Španija - Italija
Mislim da ce opet biti kao zadnjih dana. Moras nekad i izgubiti. A taj luksuz imas samo u predfazi. Spanci su zreli za pad. Gledam ih 30 godina i uvijek je cetrvrfinale njihov plafon. Uvijek ista prica, super liga, pojedinci, dapace super kolektiv i....pakuj kofere. Oni ce nesto osvojiti kad se mi negdje plasiramo, tj. nikad!
Ima tih nekih nepisanih pravila u fudbalu, Skandinavci nikad nece pobijediti Spance, oni Talijane, a mi nikad prvenstva vidjeti necemo, ko god da sjedi u Ferhadiji!
Ima tih nekih nepisanih pravila u fudbalu, Skandinavci nikad nece pobijediti Spance, oni Talijane, a mi nikad prvenstva vidjeti necemo, ko god da sjedi u Ferhadiji!
Last edited by Timotije on 22/06/2008 20:02, edited 1 time in total.
- Baby Jane
#41 Re: EP28 ... 1/4 ... Španija - Italija
eh, ova tekma je jedini par koji sam pogodila u cetvrtfinalu...i rekla sam da ce igrati 2:2 i da ce ici na penale...kad je mogla svaka do sada na penale, sto ne bi i oni
inace....pobjeda Spanije!
- cyprus
#42 Re: EP28 ... 1/4 ... Španija - Italija
Ima i najvažnije pravilo: NIKAD ne reci nikadTimotije wrote:Mislim da ce opet biti kao zadnjih dana. Moras nekad i izgubiti. A taj luksuz imas samo u predfazi. Spanci su zreli za pad. Gledam ih 30 godina i uvijek je cetrvrfinale njihov plafon. Uvijek ista prica, super liga, pojedinci, dapace super kolektiv i....pakuj kofere. Oni ce nesto osvojiti kad se mi negdje plasiramo, tj. nikad!
Ima tih nekih nepisanih pravila u fudbalu, Skandinavci nikad nece pobijediti Spance, oni Talijane, a mi nikad prvenstava vidjeti necemo, ko god da sjedi u Ferhadiji!
- Gandalf
#43 Re: EP28 ... 1/4 ... Španija - Italija
Krajnje je vrijeme sa EP osvoji reprezentacija koja igra fudbal - pa dosta više Talijana ,Grka , Njemaca- šampion treba više biti neko ko igra lepršavo , ofanzivno , tehnički dotjerano , ma ukratko oni zbog kojih svaki normalan čovjek gleda fudbal. Mojne više Njemacai onog glavonje Balacka (on ne igra nogomet već glavomet), Grci su na sreću svih napustili ovo prvenstvo u uvjerenju da su ispali jer su igrali ofanzivno pa će na sljedeće prvenstvo povesti 18 stopera i 4 golmana. A Talijani uuuuuhhhhhh
samo da ispadnu pa da svoje tetkaste frizurice štele negdje izvan Eura , nek se valjaju po nekom terenu s Francuzima daaaaaaaleko od Švice i Beča 
- spanc777
#44 Re: EP28 ... 1/4 ... Španija - Italija
iskreno se nadam pobjedi spanije,, VAMOS ESPANIA:)
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#45 Re: EP28 ... 1/4 ... Španija - Italija
Spanija nije pobijedila Italiju na velikim natjecanjima 88 godina
...sad rece Drago Cosic na HRT-u
, plus... tri utakmice cetrvtfinala na turnirima odigrane 22.6. Spanija je izgubila 
- rIder
#46 Re: EP28 ... 1/4 ... Španija - Italija
Catenaccio u najboljem izdanju
8-9 igrača uvijek iza lopte....
- pirmin
#47 Re: EP28 ... 1/4 ... Španija - Italija
Kakav smor od tekme
...okrenuo sam na neko heklanje.
- max_power
#48 Re: EP28 ... 1/4 ... Španija - Italija
pravo dobra utakmica....
Imali iko kakvu dobru knjigu preporuciti, da malo citam do penala
Imali iko kakvu dobru knjigu preporuciti, da malo citam do penala
- bato99
#49 Re: EP28 ... 1/4 ... Španija - Italija
e tuge i jada od utakmice, ovo je najgora utakmica prvenstva definitivno, vidim ruse u finalu ko kod od ovih mučenika prošao
- madner
#50 Re: EP28 ... 1/4 ... Španija - Italija
Ovo snimam kad ne budem mogao zaspat.