EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Chairman
#151 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
Razocaran sam.
Ocekivao sam rutinsku pobjedu Holandije,ali su me Rusi odusevili.
Mislim da mogu i do titule sa onakvim trenerom.
Ocekivao sam rutinsku pobjedu Holandije,ali su me Rusi odusevili.
Mislim da mogu i do titule sa onakvim trenerom.
-
Chairman
#152 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
cyprus wrote:E sjetih se. Zar se Pavlyuchenko ne izgovara Pavljučenko, a ne Pavličenko? Isto važi i za Sycheva (Sičev, a ne Sučev). Baho malo pomješo ćirilicu i latinicu![]()
Correct me if I wrong.
Za te Ruse ne znam ali te treba ispraviti za jezik
Pravilno je "Correct me if I'm wrong".
- Corvus
#153 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
Ro-si-ja
)))))
apsolutni favorit!
samo naprijed!
apsolutni favorit!
samo naprijed!
- dottore
#154 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
Pogodio si rezultat, ali nisi pobjednika...baGx wrote:3 - 1 za Holland
- dottore
#155 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
Šteta za Holanđane
Last edited by dottore on 22/06/2008 13:22, edited 1 time in total.
- dottore
#156 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
Van Basten nije trebao onda odmarati cijeli prvi tim u utakmici protiv Rumunije, jer su se opustili i nisu igrali kako su pokazali u utakmicama protiv Francuske i Italije...
-
Bušman
#157 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
Pa jel Michel Platini predsjednik UEFE ili nijeelSaik wrote:Ček. Jel to po tome rankingu, francuska liga ispred Bundeslige?Bušman wrote:Po UEFA rankingu su prosle godine bili 6. liga Evrope... Iza njemacke ligeBorej wrote:ma dobro nisam ni rekao da je cijela liga jaka, mislim da tu ima jos par ozbiljnih klubova. ni u francuskoj nemas puno vishe jakih klubova i ne kazem da je ta liga jaka kao i francuska ali tendcija zadnjih godina postaje jasna i ako nastave ovako onda svakako mogu daleko i klupskom fudbalu. imaju problema klima, geografski polozaj ali imaju lovu......
-
elSaik
#158 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
Što jest jest, ali ipak...Bušman wrote:Pa jel Michel Platini predsjednik UEFE ili nijeelSaik wrote:Ček. Jel to po tome rankingu, francuska liga ispred Bundeslige?Bušman wrote: Po UEFA rankingu su prosle godine bili 6. liga Evrope... Iza njemacke lige![]()
-
Bušman
#159 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
Uostalom, uvjeri se sam. Pazi i skok ruske lige. Sa 9. na 6. mjesto...
http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coeff ... titions.29
http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coeff ... titions.29
- cyprus
#160 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
Haj priznajem da mi gramatika engleskog i nije baš jača strana. Al zato sam uvjek iz diktata iz bilo kog jezika dobivo same peticeChairman wrote:cyprus wrote:E sjetih se. Zar se Pavlyuchenko ne izgovara Pavljučenko, a ne Pavličenko? Isto važi i za Sycheva (Sičev, a ne Sučev). Baho malo pomješo ćirilicu i latinicu![]()
Correct me if I wrong.
Za te Ruse ne znam ali te treba ispraviti za jezik![]()
Pravilno je "Correct me if I'm wrong".
- cyprus
#161 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
Pa ne bih se ja baš složio.elSaik wrote:Pa dobro, nije baš da im je čitava liga jaka. Okosnicu repke im čine igrači dva tima, CSKA i Zenit.
CSKA istina ima najviše igrača u ruskoj reprezentaciji (5), ali samo dvojica su standardni u prvom timu: golman Akinfeev i stoper Ignjaševič.
Lokomotiv ima isto igrača kao i Zenit u reprezentaciji - četiri (4). Istina Zenitovi Aršavin, Zirjanov i Anjukov čine okosnicu cijelog tima. Ali i igrači Lokomotiva: Sičev, Biljaletdinov i sinoćnji strijelac Torbinski su važne karike Rusije.
Za onako moćan Zenit treba napomenuti da se nalazi na 14. mjestu ruske lige (istina uz dosta utakmica manje) sa samo jednom pobjedom u 6 kola. Koliko god oni mislima bili okrenuti ka Kupu UEFA, ovaj podatak dovoljno govori o jačini ostalih klubova u Rusiji.
Rubin Kazan (Kazan - glavni grad Tatarstana) trenutno vodeći u ligi (bježi drugom 5 bodova). Za mnoge iznenađujuća informacija, ali znamo šta novac sve radi, pogotovo kad su u pitanju Rusi. Za Rubin igra kapiten Rusije i jedan od nosilaca njihove igre - Semak.
Spartak iz Moskve, možda najveći ruski klub (uz CSKA) na ovom prvenstvu daje samo 2 igrača, od kojih je jedan Pavlyuchenko.
Za Dinamo Moskvu, znate da su prije koju sezonu bili doveli Maničea i još kamaru Portugalaca. Danas 2 njihova igrača igraju bitne uloge u reprezentaciji Rusije: stoper bombarder - Kolodin i Semšov.
Osim ovih klubova veliki broj internacionalaca i povremenih i stalnih domaćih reprezentativaca okupljaju i Saturn, Amkar, Krilja Sovetov, FK Moskva itd, pa čak i čečenski Terek Grozni.
O jačini ruske lige govori možda najbolje i činjenica da od ova 23 igrača samo Saenko igra vani. A mogli su se komotno svi ovi igrači prodat u najjače evropske lige i klubove. Nadam se da će bar većina, a već ne mogu svi ostat i dalje, jer nikome neće štetiti dodatna konkurencija ligama petice. Po meni, ruska liga je već tu negdje sa francuskom i bundesligom, a ako nastave vako za 3-4 godine biti će sigurno i jača.
- van Basten
#162 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
rusi su oduševili svojom igrom... nije to ona ekipa sa početka prvenstva koju je Španija nakaratala k'o malo dijete... dižu se očito, a pride vratio se i Arsavin, sa kojim su sasvim druga ekipa. Još da im je Pogrebnyak tu... iako, i ovako mogu do kraja otići, zadnje dvije utakmice govore u prilog tome.
Hiddink je ipak dosta iskusniji od van Bastena i to se vidjelo sinoć... iako Marco nije imao sreće ni sa izmjenama. Van Persie i Affelay nisu dvije lopte odigrlai kako treba a Heitinga je svojim ulaskom označio svečano otvaranje korza po desnoj strani odbrane. Namjerno kažem nije imao sreće, jer lako je sada biti pametan i reći - trebali su ući Robben, Huntelaar... ili neko treći.
p.s. "komentatorima" euro zbivanja sa radija Kalman ne dam dozvolu za citiranje bilo koje moje rečenice iz ovog i ostalih mojih budućih komentara, bez da mi se jave na pp i dogovorimo način plaćanja za citiranje
. Ako se ponovi situacija kao za komentar utakmice Hrvatska- Turska gdje svoje rečenice čuh na radiju, biće tužbi
Hiddink je ipak dosta iskusniji od van Bastena i to se vidjelo sinoć... iako Marco nije imao sreće ni sa izmjenama. Van Persie i Affelay nisu dvije lopte odigrlai kako treba a Heitinga je svojim ulaskom označio svečano otvaranje korza po desnoj strani odbrane. Namjerno kažem nije imao sreće, jer lako je sada biti pametan i reći - trebali su ući Robben, Huntelaar... ili neko treći.
p.s. "komentatorima" euro zbivanja sa radija Kalman ne dam dozvolu za citiranje bilo koje moje rečenice iz ovog i ostalih mojih budućih komentara, bez da mi se jave na pp i dogovorimo način plaćanja za citiranje
- baGx
#163 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
tja, Van Basten napravio veliku gresku... Tim nikako nije bio zagrijan a on izbacuje najboljeg beka :S
-
boanceros
#164 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
Sinoc je odje u Moskvi bio HAOS cijelu noc
-
laku noć
#165 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
Mislim da Rusi onaku igru od sinoć više nemogu ponoviti ,ono je bilo kao pod dopingom. 
- Gandalf
#166 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
Možda su uzeli Red Bull pa ih puklo , ono žešćelaku noć wrote:Mislim da Rusi onaku igru od sinoć više nemogu ponoviti ,ono je bilo kao pod dopingom.
- Edin H.
#167 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
Ono zaista mirise na doping, ali bez zezanja. Imaju oni majstora za to, sjetimo se atleticara/ki, gimnasticara/ki, plivaca/ca....
Ne mogu da uzmu Izrael kada im treba za plasman na Evropsko prvenstvo, spase ih Hrvati i onda odjednom onako razbiju Holandiju
Ne mogu da uzmu Izrael kada im treba za plasman na Evropsko prvenstvo, spase ih Hrvati i onda odjednom onako razbiju Holandiju
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
#168 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
stvarno ovi rusi su rasturali, igrali su nekako lagano jednostvano svaka akcija prema golu, cojece pokazali su ovim sto su zaboravili da je fudbal ipako samo igra, i tako trreba da bude, a ne neko takticko mrcvarenje na pola terena, i iako ih bas nesto i ne volim moro sam navijat za njih
- max_power
#169 Re: EP27... 1/4 ... Holandija - Rusija
pa evo vec su spekulacije o dopingu pocele, kazu da Hiddink koju god ekipu preuzme vodi svoje ljekare sa sobom, sto inace nije praksa.Edin H. wrote:Ono zaista mirise na doping, ali bez zezanja. Imaju oni majstora za to, sjetimo se atleticara/ki, gimnasticara/ki, plivaca/ca....
a znamo kako su mu Australijanci i posebno Juznokoreanci trcali kao duracel zecici