Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
campa_xxx wrote:Ja nisam gledao tekmu tako da ova tema zdra"o....
Pa stas onda ovdje - eno ljubav i sex!!!
Zezam se ba Meni je sega kad neko pocne pricat zakinuli nas ovdje, sudije krive -SRECA!!!!!!!!!!!!!! Sve je to dio futbala. Danas sam pao od sege kako se Ronaldo fata za clanak reko bi cojek osta bez noge, al sve je to dio nogoneta. Smijao sam se Balaku kako odgurnu covjeka da bi glavom zabio go, al opet sve dio nogometa. Tako se to rai. Probaj pa sta bude.
Nema to veze sa snagom nikakve. To ima veze sa snagom duha.
veceras su na teren istrcale dvije skupine od po 11 igraca. Jedna skupina je bila TIM Njemacke, a druga skupina je bilo 11 individualaca iz Portugala. Necija snaga kolektiva nije toliko jaka i ovih 11 individualaca je moglo da je prevazidje, al kad je tih 11 individualaca naletilo na skupinu koja djeluje kao kolektiv i igra timski oni su vec i prije utakmice bili osudjeni na neuspjeh. Snaga Njemacke je upravo u snaznom duhu i cvrstoj vjeri u sebe, uz naravno disciplinu, kao njihovo glavno obiljezje. 11 ljudi u timu moze drzati disciplinu, ali 11 individualaca to nije u stanju, a fudbal je kolektivna igra. Portugal je veceras izgubio utakmicu u glavi, a ne u nogama i Njemacka je igrala kolliko joj je trebalo i smjesne su price pojedinih da je sudija izbacio portugal, al ko gubi ima pravo da se ljudi. Sudija je Lahm-u dao zuti karton nakon ociglednog prekrsaja nad njim kad mu je igrac djonom startao na list noge. Sudija nije natezao ni za koga nego se jednostavno izgubio. Gol Balacka je neregularan isto onoliko koliko je neregularan gol Bolica protiv Danske na Kosevu. Igrac jeste bio ometan, al ga to nije omelo u namjeri da skoci sto je isti i ucinio. Da je pao, sudija bi sasvim sigurno svirao faul. Onakvih golova iz kornera ima sijaset i pored svega toga veceras su Nijemci nadigrali portugal u svakom smislu i da im je trebalo dali bi jos 3 gola. Sva nemoc portugala se ogledala u tome da su 90% suteva uputili sa daljine 20+ metara sto znaci da nisu mogli prici golu Njemacke.
Smjesni su mi ljudi koji tvrde da je Portugal veceras bio ravnopravan ili bolji. Portugal veceras nije bio dorastao Njemackoj ni u jednom pogledu, a sve iz razloga sto su Nijemci drugi mentalitet totalno i Nijemci ne poznaju predaju, a imaju jak i disciplinovan kolektiv. Spanija i Portugal nisu nikad nista spektakularno uradili bas zbog tog mentaliteta i neodgovornosti i nikad i nece.
Njemacka ceka u polufinalu da izmasakrira Tursku ili Hrvatsku, al Hrvatsku mislim da vise zele i vise im se nece desiti da urade ono sto inace nikad ne cine, a uradili su s hrvatskom, a to je da potcijene protivnika. Bez obzira ko dodje u polufinalu na Njemacku koja sad i pokazuje pravo lice i zasto je fudbalska velesila mislim da su njegove sanse za prolaz u finale ispod 10 %.
Blade wrote:a ne znam, Portugalci su igrali bolje to jest, ali i Njemci nisu podbacili toliko... Uglavnom trebala bi biti dobra tekma, i sa dosta golova... bar se tome nadam
Kao sto sam rekao, puno golova... 5 cak... svaka cast, utakmica dobra, pravo dobra... a zao mi ovog placke
mostarac wrote:
Smjesni su mi ljudi koji tvrde da je Portugal veceras bio ravnopravan ili bolji. Portugal veceras nije bio dorastao Njemackoj ni u jednom pogledu, a sve iz razloga sto su Nijemci drugi mentalitet totalno i Nijemci ne poznaju predaju, a imaju jak i disciplinovan kolektiv. Spanija i Portugal nisu nikad nista spektakularno uradili bas zbog tog mentaliteta i neodgovornosti i nikad i nece.
Ja se slazem s tobom. Ne vidim po cemu je Portugal bio bolji?
duplooooo21 wrote:ovako za raju koja nekonta stvar..
kako je portugal bolji bio tako je i dalje proso..
Ipak je prepotentnost igraca Portugala polazala da to nije dovoljno da se prode dalje...
kako god to zvučalo, ali Njemačka je zasluženo prošla... isprobanim njemačkim receptom šamaranja zvjezdica fizičkim presingom. Njemačkoj su ovakve ekipe tipa Portugal najbolje mušterije - skupina individualaca koji su uvjereni da su moderni Pele, sa velikom željom za samopromocijom dok je tim u drugom planu. Uz to obično ide i tanja odbrana. Nešto kao ex- Jugoslavija koju su švabe redovno mljele u svojoj mašini.
Rezultat svega toga vidio se jučer... Portugal očajan, bezidejan, suze glavne zvijezde im na kraju utakmice najbolje oslikavaju njihovu nemoć u polju. Dobro, sudija malo pogura, ništa strašno, nijemac je to... kako rekoh na jednoj drugoj temi, oni su uvijek u skupini "jednakijih", ali pošteno govoreći - pristupom i borbom i zasluže tu pomoć, autoritet je to.
Da se razumijemo, ne volim njemački fudbal ni sekunde, ali moram poštovati nešto što se godinama i decenijama ponavlja kao pravilo
alphonse kauders wrote:Prokleti njemački fudbal na snagu flanke, flanke kopfball, jaaaaaa weltklasseee..
Neznam sta hoces, prvi gol je postignut iz najljepse akcije cijelog turnira, druga dva iz dvije perfektne nabace. Fudbalska perfekcija iz skolskih udzbenika, sve ostalo je bolesna zavist.
Finale Njemacka - Holandija
van Basten wrote:kako god to zvučalo, ali Njemačka je zasluženo prošla... isprobanim njemačkim receptom šamaranja zvjezdica fizičkim presingom. Njemačkoj su ovakve ekipe tipa Portugal najbolje mušterije - skupina individualaca koji su uvjereni da su moderni Pele, sa velikom željom za samopromocijom dok je tim u drugom planu. Uz to obično ide i tanja odbrana. Nešto kao ex- Jugoslavija koju su švabe redovno mljele u svojoj mašini.
Rezultat svega toga vidio se jučer... Portugal očajan, bezidejan, suze glavne zvijezde im na kraju utakmice najbolje oslikavaju njihovu nemoć u polju. Dobro, sudija malo pogura, ništa strašno, nijemac je to... kako rekoh na jednoj drugoj temi, oni su uvijek u skupini "jednakijih", ali pošteno govoreći - pristupom i borbom i zasluže tu pomoć, autoritet je to.
Da se razumijemo, ne volim njemački fudbal ni sekunde, ali moram poštovati nešto što se godinama i decenijama ponavlja kao pravilo
alphonse kauders wrote:Prokleti njemački fudbal na snagu flanke, flanke kopfball, jaaaaaa weltklasseee..
Neznam sta hoces, prvi gol je postignut iz najljepse akcije cijelog turnira, druga dva iz dvije perfektne nabace. Fudbalska perfekcija iz skolskih udzbenika, sve ostalo je bolesna zavist.
Možemo pričati šta hočemo, ali treči gol je 100% neregularan, jer se iz avion vidjelo da je Ballack napravio faul, odnosno gurnuo protivničkog igrača da bi sebi omogućio šut na gol.
Možemo pričati šta hočemo, ali treči gol je 100% neregularan, jer se iz avion vidjelo da je Ballack napravio faul, odnosno gurnuo protivničkog igrača da bi sebi omogućio šut na gol.
je li ti zaista mislis da onda Balack nije pogodio tj. da je sviran faul, da Njemacka ne bi dala vise nijedan gol? Covjece nakon tog gola Njemacka se potpuno povukla i mirno privela utakmicu kraju. Igrali su koliko treba i da je trebalo jos 3 komada oni bi dali jos 3, jer jednostavno oni su Portugalu sinoc mogli raditi sta im je palo napamet i to je realno stanje stvari na terenu.
Igra Portugala sinoc se moze opisati jednostavno - NEMOC I BEZIDEJNOST
Jel' to nekom krivo? Jel' to neko ljubomoran?
Pa ljudi moji, rekli smo vam mi (navijači/simpatizeri Njemačke) da one ufurane čkepi nemaju šanse protiv germanske mašine. Šta ste se ponadali bili. Nijemci da nisu smanjili za dvije brzine poslije 2:0 bila bi havarija sinoć, a onako su fino gospodski pustili i manekene da pokoji put priđu uspavanom Lehmannu.
respekt svabama za sve njihove uspjehe, al cojece, njihov fudbal je totalno bezveze, ne kontam, kako ikome, osim njima ili ovim sto su ulozili platu na njih, more bit drago sto su prosli pored jednog portugala....a sad sve karte na kroate (naravno ako prodju tursku)....jer ipak kod kroata im nece upalit ovaj njihov kopfball
je li ti zaista mislis da onda Balack nije pogodio tj. da je sviran faul, da Njemacka ne bi dala vise nijedan gol? Covjece nakon tog gola Njemacka se potpuno povukla i mirno privela utakmicu kraju. Igrali su koliko treba i da je trebalo jos 3 komada oni bi dali jos 3, jer jednostavno oni su Portugalu sinoc mogli raditi sta im je palo napamet i to je realno stanje stvari na terenu.
Igra Portugala sinoc se moze opisati jednostavno - NEMOC I BEZIDEJNOST[/quote]
Da, mislim da ne bi dali gol i da bi se vjerovatno otišlo u produžetke. I da dodam da Portugal jeste loše odigrao, ali sudija je direktno uticao na igru vezano za taj gol i davanje samo žutog umjesto crvenog kartona za start na Ronaldu, jer je igrač Njemačke nakon faula namjerno stao na nogu Ronaldu što se fino moglo vidjeti u analizi sinoć na HRT-u.
ili si vrlo subjektivan ili si utakmicu slusao putem radio prijemnika, jer onaj ko je gledao utakmicu vidio je jasno kako stoji odnos snaga na terenu a on je izgledao otprilike tako da su 7 dana igrali portugal ne bi dosao do izjednacenja. Ko je god gledao tekmu lijepo je vidio da je Njemacka igrala onoliko koliko treba, a i izmjene su to potvrdile.
A sad ti se mozes cupat za slamku al daleko je to od stvarnog stanja na terenu.
Moje misljenje je da su Svabe sasvim zasluzeno pobjedile u sinocnoj utakmici. Mozemo sada tri dana raspravljati i zasto i kako, da li je bio faul, da li je stajanje na Ronaldovu nogu trebao biti crveni ili ne, da li je to zbog snage kolektiva, da li je, da li je...
Svidjalo nam se ili ne Svabe su dobile, svidjalo nam se ili ne njihovo poimanje fudbala, ono daje rezultate i zasluzuje respekt. Oni koji igraju iskljucivo za raju, neka idu u Vratnik i neka tamo zavrse karijeru. Pa jah.
Isto tako mislim da je, bez obzira na veliki turski fanatizam, Hrvatska veceras favorit i da ce proci dalje. Turcima nedostaje veliki broj igraca, sto zbog kartona, sto zbog povreda, a i kada su kompletni Hrvatska je kvalitetniji tim. Samo ako Hrvatska potcjeni Turke, oni imaju sansu.
Polufinale GER-CRO (ako do njega dodje)ce biti skroz drugacija utakmica od one u grupi ali Svabe nece moci zabijati Hrvatima iz prekida, kao sto su to radili Portugalcima. Hrvatska odbrana je puno visa i onako smijesne golove nece sebi dopustiti. Kako god, niko protiv Njemacke ne smije uzeti ulogu favorita, to vise nije ni teorema, to je aksiom.