EP22 ... Francuska - Italija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

boston_c

#76 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by boston_c »

Ljudi pričajte vi šta hoćete, ali činjenica je da su italijani velemajstori fudbala to su i na ovom prvenstvu po hiljaditi put dokazali... Po meni su sada glavni favoriti za osvajanje naslova, mada ih zeza ne igranje Pirla protiv ESP,ali mislim ipak da španci tu ispadaju...
Enticer

#77 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by Enticer »

ado-šampion wrote:Nisam se mislio petljat u ovu raspravu, ali pitam se sjećaju li se oni koji spominju "smiješan" penal protiv Australije (koji na kraju krajeva i nije bio toliko smiješan) crvenog kartona Materazzija iz iste utakmice?! Siguran sam da ovo prvenstvo nije zavjera protiv Talijana, mada im je ponišen čist gol protiv Rumunije, a i ono za ofsajd Van Nistelrooya UEFA može maloj djeci pričat i izmišljat pravila. Ali u Koreji/Japanu je bila zavjera da bi Koreja prošla što je moguće dalje i tu su najviše zakinuti Talijani kojim su u grupnoj fazi sumnjivo poništena 4 gola, od kojih su 2 poništena presmješna, i još jedan čisti (zlatni gol) u osmini finala. O Tottijevom crvenom da ne pričam...

Pogledajte: http://www.youtube.com/watch?v=2Pm4jD5kU4U

Nije baš ovo tema, ali je interesanto. Oba gola protiv Hrvatske su čista, kao i (zlatni) protiv Koreje. Ova dva protiv Meksika su diskutabilna. Da napomenem da sudija ne smije dosuditi nešto ako nije siguran.

Inače vidim da se većina prisutnih jaaako razumije u fudbal :x Italija nema šanse protiv Španije ... Toni kloc ... pokrijte se
:thumbup: :thumbup: :thumbup: I svaka cast za youtube, samo tada te 2002 nisu samo Talijani naj.ebali od sudija, pa sjetimo se kako je Koreja pobijedila u cetvrtfinalu Spance, a Njemacka dodje do finala preko levatskih ekipa i Brazil joj je bio prva ozbiljnija ekipa na koju su naisli i lagano izgubise i niko ne spominje da se Njemacka provlaci godinama, pa pogledajmo sada, u najlaksoj grupi naguzove prodjose dalje, a svi pricaju da se Italija provlaci godinama, a zanemaruju cinjenice kakvo sudjenje Italija ima na prvenstvima i kako Talijani ispadaju sa prvenstava:

1990. god. SP u Italiji, Talijani gube u polufinalu na penale od Argentine
1994. god. SP u USA, Talijani gube finale na penale od Brazila
1996. god. EP, Talijani ne prolaze grupu, u odlucujucoj utakmici protiv Njemacke Zola promasio penal, ostaje 0:0 i Italija ispada, a Njemci i Cesi prolaze dalje
1998. god. SP u Francuskoj, Talijani gube u cetvrtfinalu na penale od Francuza i ispadaju
2000. god. EP. u Bel i Hol, Talijani vode do 94.min 1:0 i primaju gol u zadnjoj sekundi i u produzecima jos jedan i gube finale ponovo.
2002. god. SP u Japanu i Koreji, Talijani gube u osmini finala od Koreje u utakmici gdje je bila vidjena najveca sudijska kradja mozda svih vremena, gdje je Koreji dosudjen nepostojeci penal kojeg Buffon brani, iskljucen Totti prd kraj utakmice sasvim neopravdano, u produzecima Talijana sa igracem manje daju gol, a naravno sudije poniste zbog navodnog ofsajda, a nije ga s glave bilo i onda na kraju primaju gol u 117.min i ispadaju. Uz ovo je jos bitno napomenuti da su Talijanima tada u grupama jos ponistena 4 regularna gola.
2004. god, EP u Portugalu, Talijani ispadaju u grupi nakon sto su Danska i Svedska sramno dogovrili da odigraju 2:2 i samo sa tim rezultatom Italija je ispala, a skandinavci se plasirali dalje.
2006 god, SP u Njemackoj, Italija konacno sampion, nakon penala pobijedili Francuze.
2008. god. EP, prvo onaj neregularan gol Nistelroya, pa ponisten cist gol Tonija, sada u trecoj utakmici sudije sviraju konacno posteno, mozda samo kako bi zavaravali javnost, a u sljedecim utakmicama nastavljaju po starom.
Italija je najnesretnija fudbalska nacija gledajuci ove podatke, a neki i dalje pricaju kako imaju srece i kako se provlace :? :? :? E stvarno, pa ko je ovdje pametan? :?
shadow

#78 Re: EP21... Italija - Francuska

Post by shadow »

elSaik wrote:
ado-šampion wrote: Inače vidim da se većina prisutnih jaaako razumije u fudbal :x Italija nema šanse protiv Španije ... Toni kloc ... pokrijte se
Eto nek nije kloc. Samo ne zna dati gola, to je sve. I da ne bude zablude, navijam za Italiju. ;-)
Fakat, sva sreca pa je to sve sto se od njeg ocekuje. :wink: Daj ba Ado, frajer se propisno isfulao, ne bi dao gol ni da ga Abidal nije srusio. Kloc, nego sta je.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#79 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by Admir_1984 »

Ne ide ga nikako na ovom EP, ne znam fakt sta mu je. Klocevi bash ne mogu konstantno po sezonama zabijati preko 20 golova ;-)
van Basten

#80 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by van Basten »

u ovoj "grupi smrti" tri reprezentacije su odigrale ispod svakog nivoa. Od te tri Italija je najmanje loša bila pa eto recimo kao da je i zaslužila prolaz dalje. Talijana se sada svi boje ko iole prati fudbal, jer historija nas uči da su oni sada (kad se provuku kroz grupu) najopasniji. I ta historija je jedini argument na njihovoj stran9i proti španaca, sve ostalo govori u korist debakla Italije. Ne bi me čudilo da prođu :D
Francuska - smiješna ekipa. Možda su već do sada smjenili onog klauna sa klupe... šta uradi čovjek sa onakvim imenima... pa to je za prijekog suda
san darius

#81 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by san darius »

cyprus wrote:Prođe Italija, ali teško da imaju realnih šansi protiv Španije. :-)
hahaha. mislis obrnuto? :D tesko da espana ima sansi protiv ovakve (ili bilo kakve) italije.
jako se lomim ovdje. emotivno. zivio sam u espani, imam puno dragih ljudi tamo, najdraza mi je zemlja, uz hrvatsku i bosnu, ali jako volim kako azzuri igraju nogomet (da, i provlacenje je dio igre).

srce je malo vise na strani espane, razum i iskustvo vele- italia 2:0.

san darius

p.s.

svejedno, najebali su u finalu protiv kroejse.
Chemist

#82 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by Chemist »

Opet prodjose talijani vise sretno nego spretno, francuze izbilo iz cipela, prvo povreda Ribieriya, pa penal + crveni, pa onaj Nasri udje,proseta se i izadje a da ne govorim o onom majmunu od trenera, njega treba u sred Pariza na giljotinu....Vidim dosta se prica o finalima i polufinalima a ono nisu jos ni etrvrtfinala prosla, sad je knockout faza bit ce svasta...komsijama nece biti NIMALO LAKO sa fanaticima turcima, mene strah kad pogledam onog Terima na TV a mogu zamislit kako je igracima...i jednim i drugim...sve imam osjecaj kad neko nesto zabrlja da ce sablju da izvadi :)
Neelix

#83 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by Neelix »

JEDRILICA wrote:Mada mi je Italija draza od Francuske moram reci da je ono anti-propaganda fudbala! Oni igraju sa jednim spicem i sve lopte salju na njega protiv 10 igraca francuske i bez lica sa oziljkom! Ono je sramota za fudbal!!
Jos mrzi Spanci ih trebaju poderati u ime fudbala.

Ako ih ti ne poderu onda ce im Holandija opet 3 uvaliti!
dobro jarane, osim 2 gola i 17 100% prilika, sta trebaju uradit da se uvjeris da su najjaca svjetska fudbalska sila? igrat sa 8 shpiceva?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#84 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by pici »

e ako manekeni osvoje euro 2008 a sve su prilike da hoce ,gledacu samo klizanje :x pa koja bruka za fudbal ona igra italije i francuske pa to vrbanjusa protiv laktasa bi bolje odigrala,uzas gadi mi se fudbal ,pa ono je.....ma ...talijani uzimaju euro ko da gledam :evil: :x
san darius

#85 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by san darius »

forza azzuri!

bit, a moglo bi se reci, i sva ljepota nogometa sadrzana je u nacinu igre talijanske nogometne reprezentacije i njihovih timova. ono kako talijani igraju nogomet amalgam je umjetnosti, vrhunskog rafinmana u tehnickom i taktickom pogledu (nema nogometno obrazovanijih nogometasa od talijana)- znaci vrhunskog zanatstva, psihologije i tehnologije, ali i sitnih pijacnih trikova, prevara za koje mislimo (za koje misle) da nece biti uocene te neprestalnog hrvanja i borbe s protivnicima, samim sobom i nepredvidjenim okolnostima. u svemu tome, talijani cesto, i kad izgleda da nemaju sansi i kad su naizgled losi (da se ne lazemo, osim nijemaca, svi smo mi naizgled losi), nekim cudom uspiju odigrati nerijeseno ili pobijediti sa 1:0 ili 2:1. uvijek sam postovao razum, mjeru i smisao za kalkulaciju u talijanskim pobjedama (rijetko koga talijani pobijede sa 4:0 ili cak sa 3:0) i tvrdocu u porazima (rijetko, gotovo nikad talijani ne gube s vise od dva gola razlike, a i to se na prste moze nabrojati). zvuci paradoksalno, ali je potpuno istinito - pobjeda nad talijanima iscrpi vise nego poraz od njih. kako i zasto, ja ne umijem objasniti.

kad bismo ovaj tekst pisali na filozofiji, mogli bismo reci da su nogometna reprezentacija italije i talijanski klubovi najbolji i najcasniji predstavnici ljudskog roda u borbi protiv svakodnevnice. da bi to postali, talijani su u nogometu morali potpuno pobijediti sami sebe i promijeniti stil kojim zive u svojim obicnim i malim, dakle nenogometnim zivotima. razmislite, sve nacionalne reprezntacije i klubovi iz tih zemalja svojom igrom uglavnom reprezentiraju karakter zemlje.

tako brazilci igraju kao da plesu, majstorski i opusteno, s puno ritma, stila i duha, ali ponekad neozbiljno; nijemci igraju isto onako kako prave automobile - kvalitetno, precizno, bez fuseraja i s garancijom; englezi igraju kao da jos uvijek grade i odrzavaju imperiju - nikad ne staju, beskompromisno, nisu njezni ni prema protivniku, ali ni prema sebi; francuzi, strahovit potencijal i strahoviti izljevi nogometnog genija i maste, ali vrlo rijetko (osim kad igraju na domacem terenu i pred domacom publikom) ta genijalnost biva do kraja priznata. spanjolci, veliki i talentirani pojedinci, biseri i dijamanti, ali skupno, nit se zna tko pije, nit se zna tko placa. i zasto. slika i prilika zemlje. portugalci- meko, lijepo, leprsavo, ali bez daha; djevojacki nogomet, moglo bi se reci. slaveni, cast rijetkim izuzecima, ne igraju nogomet. oni se bore s nogometom i provlace ('dobro je, jos smo zivi').

i da, talijani. u nenogometnom zivotu zemlja izrazitih i jakih individualaca koji otvoreno preziru sve forme drzavnih i inih organizacija i institucija; zemlja opceg kaosa, konfuzije i dezorganizacije, zemlja genijalnih pojedinaca, kreativaca i umjetnika cija su nadahnuca nerijetko dolazila s one strane racionalnog. jedino u nogometu cini se da su talijani uspjeli podrediti pojedinacno opcem; jedino u nogometu izgleda da talijani mogu biti savrseno racionalni, precizni i organizirani i jedino u nogometu postoji velika mogucnost i vjerojatnost da talijani dosljedno sprovedu u djelo dogovorenu strategiju i taktiku i da se pokore visem autoritetu (trenerskom, recimo). od svih nogometnih nacija, jedino talijani igraju nogomet onako kako ne zive.

volio bih da u zivotu prolazim kao talijani u nogometu. da odigram 0:0 kad se ujutro jedva izvucem iz kreveta, nikakav, a s druge strane me cekaju dnevne obaveze i iznenadjenja, beskompromisni kao njemacki bekovi, da pobijedim u gostima sa 1:0, golom iz kontranapada u 89. minutu kad me zatrpaju rokovi i prezentacije, nemilosrdni i strasni kao amsterdamski ajax iz najboljih dana (i da svi kazu 'majku mu, kako li mu je ovo uspjelo') i da pobijedim nekog izrazito slabijeg od mene, nekog tri kategorije slabijeg od mene sa 1:0 ili 2:0 uvrh glave, da imam toliko zdravog razuma i jos zdravijeg smisla za kalkuliranje i da si kazem 'dobro je, dari, dosta ti je. ne treba se nad slabijim izivljavati. plus, sto bi se ubijao od bespotrebnog posla s ovim jadnicima. razvuci igru.'

eh, ali treba znati pobijediti i obuzdati sebe. vec godinama, svake nedjelje, na rai-u, gledam talijanske tekme i ucim. mozda jednom i bude nesto od mene.

san darius

p.s.

ovo sam davno napisao. jos stojim iza svega. forza azzuri. 8)
rajvosa^

#86 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by rajvosa^ »

Francuzi su dobro krenuli, medjutim crveni karton, i jos izgube igraca zbog povrede - a da ne spominjemo da im je autobus imao mali sudar prije nego sto su dosli na stadion :roll: Nije bio dobra dan za Francuze.
Neelix

#87 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by Neelix »

pici wrote:e ako manekeni osvoje euro 2008 a sve su prilike da hoce ,gledacu samo klizanje :x pa koja bruka za fudbal ona igra italije i francuske pa to vrbanjusa protiv laktasa bi bolje odigrala,uzas gadi mi se fudbal ,pa ono je.....ma ...talijani uzimaju euro ko da gledam :evil: :x
Image

:oops:
strong69

#88 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by strong69 »

Ovo kako igraju svjetski prvak i viceprvak je u najmanju ruku jadno. S obzirom na imena i reputaciju prikazana igra je katastrofalna.

I ne, ja njih ne mogu porediti sa Poljacima, Austrijancima, Rumunima i ostalima jer su to objektivno prosjecne reprezentacije koje su po prvi put (AUT i POL) osjetile slast ucesca na EP. Zbog toga tvrdim da su ovo najgore reprezentacije na ovom takmicenju.

Nema tu nikakve ljepote u igri, pozrtvovanosti i hrabrosti. To je los fudbal koji, na kraju krajeva, nije ni produktivan jer od ljepote se i ne zivi.
Dr.Cuddy

#89 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by Dr.Cuddy »

a sada spektakl: :lol: :lol: :lol:
ODMAH nakon poraza od Italije i ispadanja sa Eura, ekscentrični izbornik Tricolora je pred kamerama televizije M6 zaprosio djevojku Estelle Denis.

Zanimljivo je da odabranica njegovog srca radi upravo za tu televizijsku postaju

56-godišnji amaterski astrolog i "jednako upućen" trener je izbjegao odgovor na pitanje o njegovoj budućnosti na čelu francuske reprezentacije prosidbom djevojke s kojom je u dugogodišnjoj vezi.

"Trenutno imam samo jedan plan; oženiti Estelle i samo ću ove noći tražiti njenu ruku", izjavio je francuski Ćiro upitan da li se osjeća kao budući francuski izbornik.

"U teškim trenucima kao što je ovaj svakom treba netko, a meni treba ona", otvorio je dušu Domenech pred desecima milijuna gledatelja.

"Sve je večeras bilo tako tužno, a u životu postoje i predivni trenuci. U teškima kao što je ovaj, moramo se vratiti iskonu".

Poslije je na tiskovnoj konferneciji objasnio zašto je odabrao upravo ovaj trenutak: "Jednostavno mi je palo na pamet. Morate ljudima koji vam znače reći kako ih volite i u ovako teškim trenucima napraviti nešto važno. Želio sam pokazati osjećaje".

Iako je osebujni Domenech ovim činom svakako zasjenio kolegu Donadonija, teško da će njegova grandiozna gesta prikriti užasnu francusku igru na Euru.

Domenech je na kraju ipak odogovorio na pitanje o njegovog budućnosti na mjestu izbornika i "otkrio" kako to nije sportsko pitanje: "To je politički problem, a ja se nikad nisam petljao u ništa osim sportsku problematiku".
kijameta

#90 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by kijameta »

Italia bude prvak ai zasluzili su,najbolji su,Spaniju uzimaju lagano a Holandezi nece dvaput povesti iz 'ofsajda' i nece ih dvaput vile nosati da budu stisnuti a daju golove iz kontri.
Forza Italia
Better Man

#91 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by Better Man »

kijameta wrote:Italia bude prvak ai zasluzili su,najbolji su,Spaniju uzimaju lagano a Holandezi nece dvaput povesti iz 'ofsajda' i nece ih dvaput vile nosati da budu stisnuti a daju golove iz kontri.
Forza Italia

Očito nisi pratio dosadašnji tok Eura pa tvrdiš da su Talijani zaslužili uzeti Euro. Sinošnja pobjeda Italije je rezultat povrede Ribieriya i penala sa crvenim kartonom za Abidala. Italija je pokazala na ovom Euru najgore od nogometa zajedno sa Francuzima i još nekim. Totalni antinogomet, pravi penzioneri koji nisu u stanju dobro potrčati što se vidjelo protiv Holandije. Ovi koji vide Italiju u finalu zaboravljaju, da ih u četvrtfinalu čeka Španija sa i više nego raspoloženim Davido Villom i da u toj utakmici će nastupiti bez 2 standardna i možda glavna igrača. A treba spomenuti i Luku Tonija koji je sinoć bio prava taraba (milion 100% šansi i sve i jedna promašena, čak bi i mrljavi Pipo jednu iskoristio), a i u prve dvije se nije previše istakao. Smatram da je definitivno precjenjen i da njegovo vrijeme prolazi (ima 31 godinu).
sofist

#92 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by sofist »

Better Man wrote:
kijameta wrote:Italia bude prvak ai zasluzili su,najbolji su,Spaniju uzimaju lagano a Holandezi nece dvaput povesti iz 'ofsajda' i nece ih dvaput vile nosati da budu stisnuti a daju golove iz kontri.
Forza Italia

Očito nisi pratio dosadašnji tok Eura pa tvrdiš da su Talijani zaslužili uzeti Euro. Sinošnja pobjeda Italije je rezultat povrede Ribieriya i penala sa crvenim kartonom za Abidala. Italija je pokazala na ovom Euru najgore od nogometa zajedno sa Francuzima i još nekim. Totalni antinogomet, pravi penzioneri koji nisu u stanju dobro potrčati što se vidjelo protiv Holandije. Ovi koji vide Italiju u finalu zaboravljaju, da ih u četvrtfinalu čeka Španija sa i više nego raspoloženim Davido Villom i da u toj utakmici će nastupiti bez 2 standardna i možda glavna igrača. A treba spomenuti i Luku Tonija koji je sinoć bio prava taraba (milion 100% šansi i sve i jedna promašena, čak bi i mrljavi Pipo jednu iskoristio), a i u prve dvije se nije previše istakao. Smatram da je definitivno precjenjen i da njegovo vrijeme prolazi (ima 31 godinu).
Izvini expert, nisam te prepozn'o. Sta je to Francuska uradila dok je Riberi bio u igri? Cak je u tom periodu Italija imala 100% sansu preko Tonija. Crveni karton Abidala je potpuno zasluzen a izborio ga je, po tebi, precijenjeni igrac Luka Toni. :roll:

Italijani igraju kao i svaki put na turnirima i uvijek daleko doguraju. Ne sumnjam da ce i ovaj put biti isto.
JEDRILICA

#93 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by JEDRILICA »

Ko ono rece da su se Holandezi branili protiv talijana! :lol: :lol: :lol:

Joooj ko dolazi na ove teme!!! :shock: :?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#94 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by pici »

Ma manekenima talijanima je definitifno mjesto medju penzionerskim udruzenjem na podhrastovima :x slobodno se kladite na manekene idu u finale,ko sto uvjek prolaze,bunkeristi GO GO :evil:
Enticer

#95 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by Enticer »

Better Man wrote:
Forza Italia

Ocito je da ti nisi pratio dosadasnji tok Eura pa tvrdis da Talijani nisu zasluzili uzeti Euro. Da te napomenem da su Talijani u sve 3 utakmice igrali izvrsno iako rezultat to ne pokazuje. Italija je do sada, pa ubjedjen sam ekipa koja je najvise stvorila 100% sansi koje nije realizovala, a pri tome dodaj katastrofalno sudjenje u prve 2 utakmice protiv njih (Ruud-ofsajd, Toni-gol, penal za Rumune) i prosto je za nepovjerovati kako su ikako uspijeli proci dalje. Je li to zahvaljujuci Buffonu, mentalitetu njihovom, Bogu...ne znam, ali kazem SVAKA IM CAST. Pobijedili su i Rumuniju i Francusku i sudije, a i sami sebe kao sto rece san darius, jer iako su bili neprecizni u napadu i nista ih nije islo opet su prosli dalje. Ubijedjan sam da su samo oni u stanju ovo napraviti.
Hvalite Spance, na osnovu cega? :? Jedini adut imate dobru formu i to protiv Rusa i Sveda koje u svijetu fudbala nista ne znace. Spanci su poznati da se mogu nositi sa samo slabijim od sebe, a cim im dodje neko ravan njima ili jaci oni se istope, nigdje ih nema. Djaba im Villa, djaba im Tores, sve im djaba kad oni nemaju pobjednicki i osvajacki karakter.
Sjetimo se SP 1998. god. Francuzi su osvojili prvenstvo, a za 2 god i EP 2000. Sada ce to ako Bog da ponoviti Talijani :dance:
Vedoni

#96 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by Vedoni »

Ja samo znam da svaki put kad Talijani udju u drugo kolo...kvalitet fudbala na EP ili SP se drasticno snizi. Nadam se da ce ih Portugalci smaknuti u kvart-finalu i spasiti prvenstvo.
Vedoni

#97 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by Vedoni »

Vedoni wrote:Ja samo znam da svaki put kad Talijani udju u drugo kolo...kvalitet fudbala na EP ili SP se drasticno snizi. Nadam se da ce ih Portugalci smaknuti u kvart-finalu i spasiti prvenstvo.
Pardon Spanci.
elSaik

#98 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by elSaik »

Bit će teško, bez Pirla i Gattusa.
Better Man

#99 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by Better Man »

Enticer wrote:
Better Man wrote:
Forza Italia

Ocito je da ti nisi pratio dosadasnji tok Eura pa tvrdis da Talijani nisu zasluzili uzeti Euro. Da te napomenem da su Talijani u sve 3 utakmice igrali izvrsno iako rezultat to ne pokazuje. Italija je do sada, pa ubjedjen sam ekipa koja je najvise stvorila 100% sansi koje nije realizovala, a pri tome dodaj katastrofalno sudjenje u prve 2 utakmice protiv njih (Ruud-ofsajd, Toni-gol, penal za Rumune) i prosto je za nepovjerovati kako su ikako uspijeli proci dalje. Je li to zahvaljujuci Buffonu, mentalitetu njihovom, Bogu...ne znam, ali kazem SVAKA IM CAST. Pobijedili su i Rumuniju i Francusku i sudije, a i sami sebe kao sto rece san darius, jer iako su bili neprecizni u napadu i nista ih nije islo opet su prosli dalje. Ubijedjan sam da su samo oni u stanju ovo napraviti.
Hvalite Spance, na osnovu cega? :? Jedini adut imate dobru formu i to protiv Rusa i Sveda koje u svijetu fudbala nista ne znace. Spanci su poznati da se mogu nositi sa samo slabijim od sebe, a cim im dodje neko ravan njima ili jaci oni se istope, nigdje ih nema. Djaba im Villa, djaba im Tores, sve im djaba kad oni nemaju pobjednicki i osvajacki karakter.
Sjetimo se SP 1998. god. Francuzi su osvojili prvenstvo, a za 2 god i EP 2000. Sada ce to ako Bog da ponoviti Talijani :dance:
Ne nasmijavajme Talijani igrali izvrstan nogomet u sve 3 utakmice :lol: :lol: .Toliko je bio izvrstan da su ih Holandezi pretrčali milon puta i izbušili ko Švicarski sir. Samo su sinoć koliko toliko dobri.
ado-šampion

#100 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by ado-šampion »

Admir_1984 wrote:Ne ide ga nikako na ovom EP, ne znam fakt sta mu je. Klocevi bash ne mogu konstantno po sezonama zabijati preko 20 golova ;-)
Ma pusti ti ba priče, ljudi su prvi put vidjeli Tonija na ovom EP-u pa na osnovu toga zaključuju. Čovjek je dao 30 golova u Serie A u jednoj sezoni, isto toliko u Bundesligi. Ispromašivao se na ovom prvenstvu, jer ga jednostavno ne ide, ali da "kloc" može onako majstorski primit loptu u trku (zapravo potez koji je odlučio utakmicu) to još nisam vidio. Plus ona peta ... Svima su puna usta kako promašuje prilike, a niko ne priča kako se frajer stalno nalazi u prilici i kako je dosad mogao dati minimum 5-6 golova.
Post Reply