EP22 ... Francuska - Italija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Better Man

#101 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by Better Man »

sofist wrote:
Better Man wrote:
kijameta wrote:Italia bude prvak ai zasluzili su,najbolji su,Spaniju uzimaju lagano a Holandezi nece dvaput povesti iz 'ofsajda' i nece ih dvaput vile nosati da budu stisnuti a daju golove iz kontri.
Forza Italia

Očito nisi pratio dosadašnji tok Eura pa tvrdiš da su Talijani zaslužili uzeti Euro. Sinošnja pobjeda Italije je rezultat povrede Ribieriya i penala sa crvenim kartonom za Abidala. Italija je pokazala na ovom Euru najgore od nogometa zajedno sa Francuzima i još nekim. Totalni antinogomet, pravi penzioneri koji nisu u stanju dobro potrčati što se vidjelo protiv Holandije. Ovi koji vide Italiju u finalu zaboravljaju, da ih u četvrtfinalu čeka Španija sa i više nego raspoloženim Davido Villom i da u toj utakmici će nastupiti bez 2 standardna i možda glavna igrača. A treba spomenuti i Luku Tonija koji je sinoć bio prava taraba (milion 100% šansi i sve i jedna promašena, čak bi i mrljavi Pipo jednu iskoristio), a i u prve dvije se nije previše istakao. Smatram da je definitivno precjenjen i da njegovo vrijeme prolazi (ima 31 godinu).
Izvini expert, nisam te prepozn'o. Sta je to Francuska uradila dok je Riberi bio u igri? Cak je u tom periodu Italija imala 100% sansu preko Tonija. Crveni karton Abidala je potpuno zasluzen a izborio ga je, po tebi, precijenjeni igrac Luka Toni. :roll:

Italijani igraju kao i svaki put na turnirima i uvijek daleko doguraju. Ne sumnjam da ce i ovaj put biti isto.
Zaboravljaš da se Ribiery povrijedio u ranoj fazi utakmice i da je uz njegovu povredu penal i isključenje Abidala (niko nije rekao da je ne zasluženo) potpuno demoralisalo Francuze koji se nisu uspjeli oporavit od tog šoka, mada je Henrry imao par finih prilika. Talijani jesu bolje otvorili susret, ali da se nije desilo to što se desilo Francuzima drugačije bi se odvijala utakmica. Što se tiće Tonija rekao sam da je žešća taraba, jer za igrača koji ima milion 100% šansi, a ne postigne ni jedan gol se ništa drugo i ne može reči osim već spomenutog. Evo, uzmimo Davida Villu imao je neuporedivo manje šansi od Tonija, a već je zabio 4 gola u dvije utakmice, od čega 3 u prvoj. Talijani i da prođu Špance vjerovatno če ih čekati opet Holandija kojoj ne mogu nikako parirati, jer Holandija je na svim pozicijama jaća od Italije. Dovoljno je spomenuti vezni red Holandije koji je ubojitiji od Talijanskog napada. A da ne spominjem raznovrsnost igrača koji mogu dati gol kod Holandije, dok se kod Italije sve svodi na Tonija ili Del Piera i Casana kad uđu u igru.
Enticer

#102 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by Enticer »

Better Man wrote:Ne nasmijavajme Talijani igrali izvrstan nogomet u sve 3 utakmice :lol: :lol: .Toliko je bio izvrstan da su ih Holandezi pretrčali milon puta i izbušili ko Švicarski sir. Samo su sinoć koliko toliko dobri.
Naravno da su igrali izvrstan nogomet, ne spominjes da je Van der Saar cuda branio na toj utakmici i da ih je spasio, a Talijani nisu spori iako ti se to cini, spor je bio samo kloc Materazzi, al kako njega zamijeni Donadoni ne znam da je iko bio pretrcan.
FORZZA ITALIA
sofist

#103 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by sofist »

Better Man, da je ovo, da je ono... Da su babi muda... :roll: :D
Better Man

#104 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by Better Man »

Enticer wrote:
Better Man wrote:Ne nasmijavajme Talijani igrali izvrstan nogomet u sve 3 utakmice :lol: :lol: .Toliko je bio izvrstan da su ih Holandezi pretrčali milon puta i izbušili ko Švicarski sir. Samo su sinoć koliko toliko dobri.
Naravno da su igrali izvrstan nogomet, ne spominjes da je Van der Saar cuda branio na toj utakmici i da ih je spasio, a Talijani nisu spori iako ti se to cini, spor je bio samo kloc Materazzi, al kako njega zamijeni Donadoni ne znam da je iko bio pretrcan.
FORZZA ITALIA
Znaći po tebi ekipa koja nije u stanju da savlada protivničkog golmana igrala je izvrstan nogomet. Šta bi tek onda rekli na igru Holandije do sada? Možda da su igrali vanzemaljski nogomet.
2407

#105 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by 2407 »

san darius wrote:forza azzuri!

bit, a moglo bi se reci, i sva ljepota nogometa sadrzana je u nacinu igre talijanske nogometne reprezentacije i njihovih timova. ono kako talijani igraju nogomet amalgam je umjetnosti, vrhunskog rafinmana u tehnickom i taktickom pogledu (nema nogometno obrazovanijih nogometasa od talijana)- znaci vrhunskog zanatstva, psihologije i tehnologije, ali i sitnih pijacnih trikova, prevara za koje mislimo (za koje misle) da nece biti uocene te neprestalnog hrvanja i borbe s protivnicima, samim sobom i nepredvidjenim okolnostima. u svemu tome, talijani cesto, i kad izgleda da nemaju sansi i kad su naizgled losi (da se ne lazemo, osim nijemaca, svi smo mi naizgled losi), nekim cudom uspiju odigrati nerijeseno ili pobijediti sa 1:0 ili 2:1. uvijek sam postovao razum, mjeru i smisao za kalkulaciju u talijanskim pobjedama (rijetko koga talijani pobijede sa 4:0 ili cak sa 3:0) i tvrdocu u porazima (rijetko, gotovo nikad talijani ne gube s vise od dva gola razlike, a i to se na prste moze nabrojati). zvuci paradoksalno, ali je potpuno istinito - pobjeda nad talijanima iscrpi vise nego poraz od njih. kako i zasto, ja ne umijem objasniti.

kad bismo ovaj tekst pisali na filozofiji, mogli bismo reci da su nogometna reprezentacija italije i talijanski klubovi najbolji i najcasniji predstavnici ljudskog roda u borbi protiv svakodnevnice. da bi to postali, talijani su u nogometu morali potpuno pobijediti sami sebe i promijeniti stil kojim zive u svojim obicnim i malim, dakle nenogometnim zivotima. razmislite, sve nacionalne reprezntacije i klubovi iz tih zemalja svojom igrom uglavnom reprezentiraju karakter zemlje.

tako brazilci igraju kao da plesu, majstorski i opusteno, s puno ritma, stila i duha, ali ponekad neozbiljno; nijemci igraju isto onako kako prave automobile - kvalitetno, precizno, bez fuseraja i s garancijom; englezi igraju kao da jos uvijek grade i odrzavaju imperiju - nikad ne staju, beskompromisno, nisu njezni ni prema protivniku, ali ni prema sebi; francuzi, strahovit potencijal i strahoviti izljevi nogometnog genija i maste, ali vrlo rijetko (osim kad igraju na domacem terenu i pred domacom publikom) ta genijalnost biva do kraja priznata. spanjolci, veliki i talentirani pojedinci, biseri i dijamanti, ali skupno, nit se zna tko pije, nit se zna tko placa. i zasto. slika i prilika zemlje. portugalci- meko, lijepo, leprsavo, ali bez daha; djevojacki nogomet, moglo bi se reci. slaveni, cast rijetkim izuzecima, ne igraju nogomet. oni se bore s nogometom i provlace ('dobro je, jos smo zivi').

i da, talijani. u nenogometnom zivotu zemlja izrazitih i jakih individualaca koji otvoreno preziru sve forme drzavnih i inih organizacija i institucija; zemlja opceg kaosa, konfuzije i dezorganizacije, zemlja genijalnih pojedinaca, kreativaca i umjetnika cija su nadahnuca nerijetko dolazila s one strane racionalnog. jedino u nogometu cini se da su talijani uspjeli podrediti pojedinacno opcem; jedino u nogometu izgleda da talijani mogu biti savrseno racionalni, precizni i organizirani i jedino u nogometu postoji velika mogucnost i vjerojatnost da talijani dosljedno sprovedu u djelo dogovorenu strategiju i taktiku i da se pokore visem autoritetu (trenerskom, recimo). od svih nogometnih nacija, jedino talijani igraju nogomet onako kako ne zive.

volio bih da u zivotu prolazim kao talijani u nogometu. da odigram 0:0 kad se ujutro jedva izvucem iz kreveta, nikakav, a s druge strane me cekaju dnevne obaveze i iznenadjenja, beskompromisni kao njemacki bekovi, da pobijedim u gostima sa 1:0, golom iz kontranapada u 89. minutu kad me zatrpaju rokovi i prezentacije, nemilosrdni i strasni kao amsterdamski ajax iz najboljih dana (i da svi kazu 'majku mu, kako li mu je ovo uspjelo') i da pobijedim nekog izrazito slabijeg od mene, nekog tri kategorije slabijeg od mene sa 1:0 ili 2:0 uvrh glave, da imam toliko zdravog razuma i jos zdravijeg smisla za kalkuliranje i da si kazem 'dobro je, dari, dosta ti je. ne treba se nad slabijim izivljavati. plus, sto bi se ubijao od bespotrebnog posla s ovim jadnicima. razvuci igru.'

eh, ali treba znati pobijediti i obuzdati sebe. vec godinama, svake nedjelje, na rai-u, gledam talijanske tekme i ucim. mozda jednom i bude nesto od mene.

san darius

p.s.

ovo sam davno napisao. jos stojim iza svega. forza azzuri. 8)
Odlicno napisano, svidja mi se tekst. Svaka cast!!!

Italija osvaja prvenstvo, jedino ako je u Finalu ne zaustave turci :D
Enticer

#106 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by Enticer »

Better Man wrote:Znaći po tebi ekipa koja nije u stanju da savlada protivničkog golmana igrala je izvrstan nogomet. Šta bi tek onda rekli na igru Holandije do sada? Možda da su igrali vanzemaljski nogomet.
Naravno da ekipa moze igrati izvrstan nogomet iako ne postgne pogodak, zar to ne znas? :? Ekipa moze stvarati sanse, igrati lijepo, pozrtvovano pa ako je taj dan ne ide gol ne znaci da nije igrala dobro, ha ya... 8-)
Epitop

#107 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by Epitop »

Italija je sve tri utakmice igrala dobro, ali u prve dvije jednostavno nisu imali sreče. Na kraju to nije ni bitno jer je Italija prošla dalje, a igre iz grupe padaju u vodu od 1/4 finala i dalje do kraja.
Enticer

#108 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by Enticer »

Epitop wrote:Italija je sve tri utakmice igrala dobro, ali u prve dvije jednostavno nisu imali sreče. Na kraju to nije ni bitno jer je Italija prošla dalje, a igre iz grupe padaju u vodu od 1/4 finala i dalje do kraja.
Da, bas tako. Od 1/4 finala tek cemo vidjeti prave kvalitete ekipa gdje nema popravnog. U jedno sam samo siguran, a to je da ni Holandjani ni Spanci nece moci ponoviti tako efikasnu igru kao u grupama i mislim da ce sada samo odbrane rijesavati utakmice, ko ima jacu i bolju odbranu ide dalje, jer napad kad-tad mora stati, a onda je sve na odbrani. Sada je red da Talijanima proradi napad, a Holandjanima da malo fulaju :wink:
elSaik

#109 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by elSaik »

ado-šampion wrote:
Admir_1984 wrote:Ne ide ga nikako na ovom EP, ne znam fakt sta mu je. Klocevi bash ne mogu konstantno po sezonama zabijati preko 20 golova ;-)
Ma pusti ti ba priče, ljudi su prvi put vidjeli Tonija na ovom EP-u pa na osnovu toga zaključuju. Čovjek je dao 30 golova u Serie A u jednoj sezoni, isto toliko u Bundesligi. Ispromašivao se na ovom prvenstvu, jer ga jednostavno ne ide, ali da "kloc" može onako majstorski primit loptu u trku (zapravo potez koji je odlučio utakmicu) to još nisam vidio. Plus ona peta ... Svima su puna usta kako promašuje prilike, a niko ne priča kako se frajer stalno nalazi u prilici i kako je dosad mogao dati minimum 5-6 golova.
Da se čitava igra Italijana bazira na dodavanju lopte meni, i ja bih se našao u 5-6 izvrsnih situacija i dao tačno 0 golova. Igra Italije se bazira na upošljavanju Tonija što očigledno ne ide, a izgleda da oni nisu u stanju da promijene način igranja što će ih koštati glave na ovom takmičenju.

Što se Holandije tiče, 100% tvrdim da oni neće biti prvaci Europe. Nikada ekipa koja najbolje igra ne bude prvak, jer kad tad će ih stati, a protivnici će to znati iskoristiti.
Better Man

#110 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by Better Man »

Enticer wrote:
Epitop wrote:Italija je sve tri utakmice igrala dobro, ali u prve dvije jednostavno nisu imali sreče. Na kraju to nije ni bitno jer je Italija prošla dalje, a igre iz grupe padaju u vodu od 1/4 finala i dalje do kraja.
Da, bas tako. Od 1/4 finala tek cemo vidjeti prave kvalitete ekipa gdje nema popravnog. U jedno sam samo siguran, a to je da ni Holandjani ni Spanci nece moci ponoviti tako efikasnu igru kao u grupama i mislim da ce sada samo odbrane rijesavati utakmice, ko ima jacu i bolju odbranu ide dalje, jer napad kad-tad mora stati, a onda je sve na odbrani. Sada je red da Talijanima proradi napad, a Holandjanima da malo fulaju :wink:
Obzirom da im se čitava igra u napadu bazira na Tonija teško.
Better Man

#111 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by Better Man »

elSaik wrote:
ado-šampion wrote:
Admir_1984 wrote:Ne ide ga nikako na ovom EP, ne znam fakt sta mu je. Klocevi bash ne mogu konstantno po sezonama zabijati preko 20 golova ;-)
Ma pusti ti ba priče, ljudi su prvi put vidjeli Tonija na ovom EP-u pa na osnovu toga zaključuju. Čovjek je dao 30 golova u Serie A u jednoj sezoni, isto toliko u Bundesligi. Ispromašivao se na ovom prvenstvu, jer ga jednostavno ne ide, ali da "kloc" može onako majstorski primit loptu u trku (zapravo potez koji je odlučio utakmicu) to još nisam vidio. Plus ona peta ... Svima su puna usta kako promašuje prilike, a niko ne priča kako se frajer stalno nalazi u prilici i kako je dosad mogao dati minimum 5-6 golova.
Da se čitava igra Italijana bazira na dodavanju lopte meni, i ja bih se našao u 5-6 izvrsnih situacija i dao tačno 0 golova. Igra Italije se bazira na upošljavanju Tonija što očigledno ne ide, a izgleda da oni nisu u stanju da promijene način igranja što će ih koštati glave na ovom takmičenju.

Što se Holandije tiče, 100% tvrdim da oni neće biti prvaci Europe. Nikada ekipa koja najbolje igra ne bude prvak, jer kad tad će ih stati, a protivnici će to znati iskoristiti.
Tačno prije 20 godina Holandija je igrala najljepši nogomet na Euru u Njemačkoj i osvojila ga i ne vidim zašto to ne bi uradili i danas.
elSaik

#112 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by elSaik »

Better Man wrote:
Enticer wrote:
FORZZA ITALIA
Znaći po tebi ekipa koja nije u stanju da savlada protivničkog golmana igrala je izvrstan nogomet. Šta bi tek onda rekli na igru Holandije do sada? Možda da su igrali vanzemaljski nogomet.
Manchester United - Real Madrid 0:0
Jedna od najboljih utakmica Lige Prvaka ikada...
kofi anan

#113 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by kofi anan »

Bilo kako bilo, žabari se provukoše, a nama ljubiteljima fudbala ostade žal za Mutuovim penalom....
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#114 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by Admir_1984 »

kofi anan wrote:Bilo kako bilo, žabari se provukoše, a nama ljubiteljima fudbala ostade žal za Mutuovim penalom....
Rumunija u prve dvije utakmie imala ukupno 4 shuta na gol, a ovaj expert izjavi ovako neshto, nezamislivo :D
Ali_G

#115 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by Ali_G »

Medju ljude se uvukao stereotip da Italija igra bunker i da igra lose, i onda se svaka njihova utakmica svede na iste komentare. Ako je nekom Italija na ovom euru igrala zatvorenu varijantu onda taj nema blage veze o fudbalu.
S druge strane u grupi su najvise pokazali Holandjani i nerealno je reci da nisu. Al isto tako Italija nije uopste lose odigrala. Kako bi se stvari zavrsile da je Ruduu ponisten gol, da je Toniju priznat, to su sada sve nagadjanja, al' se stvari ne bi isto odvijale, isto kao da sinoc nije bilo penala i povrede Riberija ko zna sta bi se na kraju desilo.
Za cetvrfinale je tesko prognozirati. Onako simpatizerski tipujem na Italiju. Spanci su jaki, al' isto tako nisu imali pravog protivnika u grupi. Fali Pirlo, mada je imao dosta potrosenih lopti u grupnoj fazi. Trebala bi biti solidna utakmica i prizeljkujem da sudjenje po prvi put bude na nivou.

a jakih ljubitelja fudbala, ako vam Rumunija predstavlja ljepotu. Drugi tim Holandije, i ne naprave postenu priliku. Boze sacuvaj, da ne govorim o prve dvije utakmice.
elSaik

#116 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by elSaik »

Stereotipi su čudo...
Comrad

#117 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by Comrad »

kofi anan wrote:Bilo kako bilo, žabari se provukoše, a nama ljubiteljima fudbala ostade žal za Mutuovim penalom....
A nama ljubiteljima Italije ostade slavlje zbog te izvrsne odbrane Buffona i prolaska dalje :)

Ma Italija osvaja :)
A ima na klupi dobrih igrača, sljedecu Del Piero valjda pocinje u prvih 11. Spanci nemaju sansi.
kofi anan

#118 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by kofi anan »

Ali_G wrote:Medju ljude se uvukao stereotip da Italija igra bunker i da igra lose, i onda se svaka njihova utakmica svede na iste komentare. Ako je nekom Italija na ovom euru igrala zatvorenu varijantu onda taj nema blage veze o fudbalu.
S druge strane u grupi su najvise pokazali Holandjani i nerealno je reci da nisu. Al isto tako Italija nije uopste lose odigrala. Kako bi se stvari zavrsile da je Ruduu ponisten gol, da je Toniju priznat, to su sada sve nagadjanja, al' se stvari ne bi isto odvijale, isto kao da sinoc nije bilo penala i povrede Riberija ko zna sta bi se na kraju desilo.
Za cetvrfinale je tesko prognozirati. Onako simpatizerski tipujem na Italiju. Spanci su jaki, al' isto tako nisu imali pravog protivnika u grupi. Fali Pirlo, mada je imao dosta potrosenih lopti u grupnoj fazi. Trebala bi biti solidna utakmica i prizeljkujem da sudjenje po prvi put bude na nivou.

a jakih ljubitelja fudbala, ako vam Rumunija predstavlja ljepotu. Drugi tim Holandije, i ne naprave postenu priliku. Boze sacuvaj, da ne govorim o prve dvije utakmice.
Ja se ispricavam :) :) , ko je spomenuo rumuniju ili njihovu igru i ljepotu, to ne zasluzuje da ide u istoj recenici, medjutim kakvi god da su drazi su mi od zabara
elSaik

#119 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by elSaik »

kofi anan wrote:
Ali_G wrote:Medju ljude se uvukao stereotip da Italija igra bunker i da igra lose, i onda se svaka njihova utakmica svede na iste komentare. Ako je nekom Italija na ovom euru igrala zatvorenu varijantu onda taj nema blage veze o fudbalu.

Ja se ispricavam :) :) , ko je spomenuo rumuniju ili njihovu igru i ljepotu, to ne zasluzuje da ide u istoj recenici, medjutim kakvi god da su drazi su mi od zabara
To je to. Ovi mrzitelji (da ih tako nazovem) Italije su mnogobrojni. Njima je svejedno kako Italija igra, bitno je samo da je Italija u pitanju i onda mora nevaljati. Ali shvatam ih... ne bih ni ja volio ekipu koja kako god da igra svi je se plaše... ili možda bih... :mrgreen:

FORZA ITALIA!
Last edited by elSaik on 18/06/2008 15:12, edited 1 time in total.
kofi anan

#120 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by kofi anan »

elSaik wrote:
kofi anan wrote:

To je to. Ovi mrzitelji (da ih tako nazovem) Italije su mnogobrojni. Njima je svejedno kako Italija igra, bitno je samo da je Italija u pitanju i onda mora ne valjati. Ali shvatam ih... ne bih ni ja volio ekipu koja kako god da igra svi je se plaše, ili možda bih... :mrgreen:

FORZA ITALIA!
Mrzim njihov stil igre, al to bi im i oprostio nego imaju plave dresove :x :x :D :D
kofi anan

#121 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by kofi anan »

Comrad wrote:
A nama ljubiteljima Italije ostade slavlje zbog te izvrsne odbrane Buffona i prolaska dalje :)

Ma Italija osvaja :)
A ima na klupi dobrih igrača, sljedecu Del Piero valjda pocinje u prvih 11. Spanci nemaju sansi.
Ne bih se slozio, uz ovu igru 0 boba za prolaz dalje, i ako ovaj klovn od trenera Italije oce dalje mora mu Del Piero igrati
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#122 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by pici »

Koja provlakuša ,manekena pa za ne povjerovati,evo jopet sam gledao reprizu i to je ko da gledam fuzbal srednjoskolki :shock: svima bi podjelio prije tekme par lijevi kopacki....Cassano i Toni bolje da su sjedili na tribinama ,vise bi manekeni dali golova,a Zambrotta da sjedne na precku kod Buffona i dat mu kahvu sa rahatlokumom :x jao igre i crtanog filma :shock: :x :evil:
elSaik

#123 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by elSaik »

Mislim da bi ključ uspjeha za Italijane bila promjena igre. Ubaciti Del Piera u prvih 11, postaviti se malo ofanzivnije i to je to. Šveđani su pokazali da Španci nisu bogovi.
rIder

#124 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by rIder »

Moonlight & Magnolia wrote:a sada spektakl: :lol: :lol: :lol:
ODMAH nakon poraza od Italije i ispadanja sa Eura, ekscentrični izbornik Tricolora je pred kamerama televizije M6 zaprosio djevojku Estelle Denis.

Zanimljivo je da odabranica njegovog srca radi upravo za tu televizijsku postaju

56-godišnji amaterski astrolog i "jednako upućen" trener je izbjegao odgovor na pitanje o njegovoj budućnosti na čelu francuske reprezentacije prosidbom djevojke s kojom je u dugogodišnjoj vezi.

"Trenutno imam samo jedan plan; oženiti Estelle i samo ću ove noći tražiti njenu ruku", izjavio je francuski Ćiro upitan da li se osjeća kao budući francuski izbornik.

"U teškim trenucima kao što je ovaj svakom treba netko, a meni treba ona", otvorio je dušu Domenech pred desecima milijuna gledatelja.

"Sve je večeras bilo tako tužno, a u životu postoje i predivni trenuci. U teškima kao što je ovaj, moramo se vratiti iskonu".

Poslije je na tiskovnoj konferneciji objasnio zašto je odabrao upravo ovaj trenutak: "Jednostavno mi je palo na pamet. Morate ljudima koji vam znače reći kako ih volite i u ovako teškim trenucima napraviti nešto važno. Želio sam pokazati osjećaje".

Iako je osebujni Domenech ovim činom svakako zasjenio kolegu Donadonija, teško da će njegova grandiozna gesta prikriti užasnu francusku igru na Euru.

Domenech je na kraju ipak odogovorio na pitanje o njegovog budućnosti na mjestu izbornika i "otkrio" kako to nije sportsko pitanje: "To je politički problem, a ja se nikad nisam petljao u ništa osim sportsku problematiku".
Jadna žena :roll: valjda će znati reći ne :D
delightful

#125 Re: EP22 ... Francuska - Italija

Post by delightful »

:lol: :lol: :lol:
Post Reply