EP18 ... Turska - Češka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
NNneko

#126 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by NNneko »

Ne mogu da vjerujem da je neko poslije onakve igre i borbenosti Turske navijao za Cesku. Turci su zasluzili da pobjede ovu utakmicu. Evo druga utakmica u kojoj su Turci preokrenuli rezultat. Postali su nove Svabe. Nema predavanja do zadnjeg.
and

#127 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by and »

turci su pokazali svu ljepotu fudbala i kako se igra srcem.na ep za 15 minuta dati 3 gola najboljem golmanu svijeta :D nije baš lako.
Renta

#128 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by Renta »

Niti meni se ne sviđa kako igraju turci, bez pravila, povuci potegni nabaci pa što uđe.. :-) To za mene nije pravi nogomet. Česi su puno kvalitetnija momčad ali su sami dozvolili pobjedu turcima nepotrebnim povlačenjem pri kraju utakmice. Utakmica Hrvatska-Turska je otvorena iako blagu prednost dajem nama,tj. hrvatima. ;-)

I pridružujem se apelima za izbacivanje politike iz postova. Razumijem da se radi o Bosni i Hercegovini i tri naroda ali ljudi pa zar baš u svakoj temi..?? :-) Osobno sam moderator jednog foruma u Hr i postovi sa pol. predznakom bili bi teško sankcionirani (čitaj baniran ip dovijeka). ;-)
Mikado

#129 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by Mikado »

Ovakvi turci sa svabskim mentalitetom mogu daleko dogurat. Nebi cudilo da preokrenu i 0:3 : protiv Hrvatske :mrgreen, posto su dosad vec preokrenuli 0:1 protiv Svice i veceras 0:2 protiv Ceha. Veliki hendikep u 1/4 finalu ce im bit suspenzija golmana Demirela koji je napravio glupost. Cesi su totalno razocarali na ovom prvenstvu.

U rajvoSa turci su s par auta nakicenih salovima proslavili vecerasnju pobjedu.
NNneko

#130 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by NNneko »

Ne znam za koga da navijam kad budu igrali Hrvatska i Turska. Bice mi drago da bilo koja od ove dvije prodje dalje. Da su Cesi prosli navijao bih za komsije. Ovako, volio bih da pobjedi Turska koliko i Hrvatska.
madalen

#131 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by madalen »

NNneko wrote:Ne mogu da vjerujem da je neko poslije onakve igre i borbenosti Turske navijao za Cesku. Turci su zasluzili da pobjede ovu utakmicu. Evo druga utakmica u kojoj su Turci preokrenuli rezultat. Postali su nove Svabe. Nema predavanja do zadnjeg.

E vjerovo ili ne ovdje je veci broj Turaka ( a ima ih ) navijao za Cehe u znak nekog protesta ,nisam bas upoznata ali izgleda da i oni imaju nekih *ebada u savezu....
homo_sapiens

#132 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by homo_sapiens »

Vaso wrote:presudio je turski POBJEDNICKI MENTALITET, koji iskazuju po ko zna koji put.

hrvati prvi put igraju s ekipom koja im moze tehnicki parirati.
Sorry, ali ti nemas pojma o nogometu :sad: Turci samo trce po terenu, bez gotovo ijedne planirane akcije, napad im je jako, jako los (i ovi golovi veceras su samo rezultat viska srece, a ne smisljene akcije). Ono sto je primjetno je da su igrali sve vrijeme samo u jednoj nametnutoj euforiji i imperativu pobjede. Da su Cesi imali povoljniji rezultat do kraja utakmice, mislim da bi doslo cak i do tuce na terenu.

Milsim da ce ih hrvatska reprezentacija okrenuti oko malog prsta, da na kraju nece znati ni je li EURO'08 zavrsava, ili tek pocinje :D
fantom slobode

#133 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by fantom slobode »

Velika tuga i depresija medju navijacima Ceske u Pragu."Cupaju kose"(ovo oni sa repovima, kod njih je to jos uvijek moderno) , nije im lako, a sve je tako ruzicasto izgledalo do zadnjih 15 minuta.Ko bi to ocekivao od tako naizgled hladne i samouvjerene nacije.Hajde neka, nadam se da se nece odraziti na turisticku sezonu, valjda nije zensku populaciju toliko pogodio poraz.
Vaso

#134 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by Vaso »

reče homosapiens, i vrati se u spilju. totalna idiotarija. turci su kombinovali ko brazil u najsretnija vremena, toliko uspjesno predatih pasova, razvlacenja protivnika, prodora kroz sredinu, oranja terena, razbijanja protivnickih kontri, apsulutne DOMINACIJE..
jednostavno receno, hrvati znaju da bi prosli premlake cehe, koji imaju strah od nekog veceg uspjeha, citaj "luezerski mentalitet"...stoga si se i nalupao ovakvih besmislica, jer dobro znaju, da su turci puno jaci protivnik, koji ce znati kazniti svaku gresku hrvatske. :wink:
s onakvim tempom koji turska zna nametnut, hrvatska nema sta traziti.

ako je neko gledao ZDF, mogao je vidjet da Njemacka gori :D ...javljanje iz Berlina loodilo :-)

osim na terenu, hrvati ce konacno dobiti pravog suparnika i na tribinama....blago receno :dance:
btw, i meni turci izbise peticu u zadnjoj minuti, ali halalim 8)
Last edited by Vaso on 16/06/2008 00:52, edited 1 time in total.
sofist

#135 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by sofist »

Bice dobra utakmica Hrvatska-Turska iako je nezahvalno prognozirati rezultat. Ono sto ja mislim je da ce biti crvenih kartona. :D
madalen

#136 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by madalen »

fantom slobode wrote:Velika tuga i depresija medju navijacima Ceske u Pragu."Cupaju kose"(ovo oni sa repovima, kod njih je to jos uvijek moderno) , nije im lako, a sve je tako ruzicasto izgledalo do zadnjih 15 minuta.Ko bi to ocekivao od tako naizgled hladne i samouvjerene nacije.Hajde neka, nadam se da se nece odraziti na turisticku sezonu, valjda nije zensku populaciju toliko pogodio poraz.
a znas li zasto navijaci nose repove ?
rajvosa^

#137 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by rajvosa^ »

JThomas wrote:
zoom66 wrote:
DaysleepeR wrote:bošnjak sam ali za mene turci nisu "naši"

ne kontam ovu raju što ih zovu našima pa im onda smeta kad ih četnici zovu turcima

uopšte ne kontam :?
ne kontam ni ja...:-)
pridružujem se onima koji ne kontaju :-?
Isto. :-) Cuj nasi :lol: :lol:

Dva dana za redom mi ljudi uzimaju petice. Sramota. :-D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#138 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by pape »

Vaso wrote:reče homosapiens, i vrati se u spilju. totalna idiotarija. turci su kombinovali ko brazil u najsretnija vremena, toliko uspjesno predatih pasova, razvlacenja protivnika, prodora kroz sredinu, oranja terena, razbijanja protivnickih kontri, apsulutne DOMINACIJE..
jednostavno receno, hrvati znaju da bi prosli premlake cehe, koji imaju strah od nekog veceg uspjeha, citaj "luezerski mentalitet"...stoga si se i nalupao ovakvih besmislica, jer dobro znaju, da su turci puno jaci protivnik, koji ce znati kazniti svaku gresku hrvatske. :wink:

ako je neko gledao ZDF, mogao je vidjet da Njemacka gori :D ...javljanje iz Berlina loodilo :-)

osim na terenu, hrvati ce konacno dobiti pravog suparnika i na tribinama....blago receno :dance:
@Vaso, ... moze li bez uvreda na racun sugovornika. Ne morate razmisljati na isti nacin, ali .... morate pokazati respekt.
McDizdar

#139 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by McDizdar »

Iako vjerujem u kvalitet hrvatske ekipe ipak turci nisu za potcijeniti.

Po kvalitetu su ipak iza hrvata ali imaju strašan mentalitet, nezaustavljivi su, vatreni, gaze sve pred sobom i ne može ih se nikako uplašiti. Ovo večeras im je još dalo krila.

Jedna od mogućih varijanti je da će Bilić dobro složiti taktiku, u to nema sumnje jer kad je taktički zgazio precizne taktičare njemce onda se tu nema šta mnogo pričati, ali je moguće da vatrenost turskih igrača svu taktiku sruši u vodu i da i hrvati budu primorani na gerilsku borbu a to njima ne ide od ruke, nikako.
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#140 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by Faruk »

izgori HALA... :D
drago mi je zbog 1/4 finala da igraju borbene ekipa, a ne mlitavi Česi
ovako Hrv-Tur ide u možda najbolje tekme prvenstva
neko je dobro napisao, da će pored borbe na terenu biti odlična atmosfera i na tribinama
jedva čekam utakmicu
bos

#141 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by bos »

bos wrote:U zadnjih 10 minuta 2 gola za Tursku. Nihat x2 insallah... :D :D
Da ostane zabiljezeno. :D :D

Na stranu simpatije prema Turcima ali stvarno ljudi su genijalno odigrali ove tekme. To ne vidi onaj ko to nece ili se boji da vidi. Tri gola u posljednjih 15 minuta utakmice takvog znacaja ne moze biti tek tako sretna okolnost. Siguran sam da i Bilic je vise bio za varijantu starih coolera Ceha nego ovako lude Turke. Ne kazem da Hrvati nisu favoriti ali da ce bez problema proci je besmislica...
rajvosa^

#142 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by rajvosa^ »

Vaso wrote:presudio je turski POBJEDNICKI MENTALITET, koji iskazuju po ko zna koji put.

Totalna greska. Turska tehnicki NE MOZE Hrvatima parirat, al mozda igraju sa vecim srcem nego Hrvati. Za ovu utakmicu ne mogu postaviti originalne rezultate jer nemam Tursku da igra sa HR, ali zato sad kazem 3:1 HR. :D

HR ce protiv Poljske vjerovatno zamijeniti igrace sa zutim kartonima, tako da su friski za Tursku.
Last edited by rajvosa^ on 16/06/2008 01:11, edited 1 time in total.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#143 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by Admir_1984 »

Nikako se ne bih mogao sloziti sa ovim. Turci imaju sve osim te neke tehnicke potkovanosti. Vise su mi fanaticni, borbeni, agresivni nego da neshto lijepo igraju fudbal. Mislim da bash takva igra nece odgovarati hrvatima i bice pravo gutavo. Moja prognoza su produzetci, a vrlo moguce i penali ;-)
cyprus

#144 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by cyprus »

Ma koje su tarabe i Česi i Turci. Nemaju pojma koliko su ih vile i njihovi golmani nosali protiv Švicarske. Švicarska je nezasluženo ispala, a golmani (Čeh i Volkan) su na kraju ipak sjebali stvari (više ili manje) svojoj reprezentaciji. Ipak čestitke Turskoj prije svega na preokretu, ono ipak treba znat uradit.

Što se tiče četvrtfinala, neću još ništa da komentarišem - rano je :-) .
bice_bice

#145 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by bice_bice »

vecerasnja turska reprezentacija nam treba bit primjer recimo u rukometu ako ne u nogometu.. nepozeljni, nerado vidjeni, niko na zapadu za njih ne navija, negdje cak i zamrzena nacija, ali kad sportski pokazes borbenost i stisnes zube, ponasas se kulturno na tribinama, nijedna sudijska kradja a ni delegat te ne moze zaustavit..

hrvatska - turska.. mislim da ce se bilic na kraju slatko smjeskat u terimovu facu..
Vaso

#146 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by Vaso »

ljudi, sta pricate, jel vi mislite da onako tecnu igru i pasove na malom prostoru mogu izvodit netehnicari? plus ona ubojita krila, koja mogu probit svaku odbranu. ona proigravanja i duple-pasove ste zaboravili? :) nevejerovatno

jedino je cazim kazim nesto siroviji igrac :D..ostali rade k'o sat. i fizicki su dosta spremiji od hrvata...

pape, moze :) ...izbrisi ako smeta :oops:

covjek je pristrasan, sto razumim, ali ovako nipodostavat onakvu rapsodiju turske je cisto samozavaravanje.

oni cak umisljaju i da su nekakvi favoriti :zoka: ...kakva spanija, holandija, portugal, pa i turska...hrvatska je odigrala najbolje od svih :-D
a ljudi su prosli u najlaksoj grupi na euru, zabili gol iz penala ,jedan poslije nevjerovatne srecne okolnosti...dok je tek onaj jedan gol pao iz plodne akcije. to su cinjenice. hrvati mogu proci samo ako ih i dalje sreca pratila, ili ako turci pregore, pocnu dobijat crvene i td.

:zzzz:
campa_xxx

#147 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by campa_xxx »

Ja ne znam gdje ste vi gledali Bilicevu izjavu da bi vise volio Cehe nego Turke u 1/4f , ja sam gledao izjavu u kojoj kaze da su Cesi bolja ekipa i da bi vise volio igrati sa Turskom dok je Luka Modric prizeljkivao Cehe...
homo_sapiens

#148 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by homo_sapiens »

Vaso wrote:reče homosapiens, i vrati se u spilju. totalna idiotarija. turci su kombinovali ko brazil u najsretnija vremena, toliko uspjesno predatih pasova, razvlacenja protivnika, prodora kroz sredinu, oranja terena, razbijanja protivnickih kontri, apsulutne DOMINACIJE..

dosadno u spilji :D

da smo mladji, moja raja iz ulice i ja, bismo Turke povaljali po terenu :D

navijao sam za Tursku veceras (zbog 5 poena :lol: ) samo nadajuci se da u cetvrtfinalu Hrvatska, za koju navijam na ovom odlicnom turniru, ne bi igrala sa Ceskom, i tako ugrozila sanse za plasman u polufinale. Mislim cak da ih ne bi prosli, jer Cesi igraju mrtav nogomet, dosadan, neaktivan bunkeraj, sa izuzetno jakom odbranom i golmanom. Za poraz Ceha krivac je izjednacujuci gol, i psihicka nespremnost u ovakvim situacijama.
S druge strane su Tursci, ponavljam, po terenu trcali kao muhe bez glava, bez skori ijedne osmisljene akcije, i njihova pobjeda je cista sreca.

Uglavnom, @vaso, nemoj se pretjerano uzbudjivati :D
ragib

#149 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by ragib »

kad igra turska to mi je isto kao i kad igra bih(skoro)
rajvosa^

#150 Re: EP18 ... Turska - Češka

Post by rajvosa^ »

Vaso wrote:ljudi, sta pricate, jel vi mislite da onako tecnu igru i pasove na malom prostoru mogu izvodit netehnicari? plus ona ubojita krila, koja mogu probit svaku odbranu. ona proigravanja i duple-pasove ste zaboravili? :) nevejerovatno

jedino je cazim kazim nesto siroviji igrac :D..ostali rade k'o sat. i fizicki su dosta spremiji od hrvata...

pape, moze :) ...izbrisi ako smeta :oops:

covjek je pristrasan, sto razumim, ali ovako nipodostavat onakvu rapsodiju turske je cisto samozavaravanje.

oni cak umisljaju i da su nekakvi favoriti :zoka: ...kakva spanija, holandija, portugal, pa i turska...hrvatska je odigrala najbolje od svih :-D
a ljudi su prosli u najlaksoj grupi na euru, zabili gol iz penala ,jedan poslije nevjerovatne srecne okolnosti...dok je tek onaj jedan gol pao iz plodne akcije. to su cinjenice. hrvati mogu proci samo ako ih i dalje sreca pratila, ili ako turci pregore, pocnu dobijat crvene i td.

:zzzz:
Moj Vaso ovo se moze reci za sve i jednu ekipu haman na ovom prvenstvu. Sve i jedan tim ti posluzi sreca negdje, negdje protivnicki tim sam sebe ujebe itd..itd. Sve je to OK, lopta je okrugla, al ono da su Turci tehnicki bolji od Hrvata koji takticki i tehnicki otresose Svabe ko slinu (jedan rece al prognozira za drugi tim :D ), ti ne mogu oprostit. :D
Last edited by rajvosa^ on 16/06/2008 01:27, edited 1 time in total.
Locked