EP u rukometu-Danska

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
matematicar_teski

#276 Re: EP u rukometu-Danska

Post by matematicar_teski »

Image
:lol: :lol: :lol:
sreca pa ova krampa ne brani za nas
nas buric je prototip landina
It_is_a_Leclerc

#277 Re: EP u rukometu-Danska

Post by It_is_a_Leclerc »

Hrvatska muška rukometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u finale Europskog prvenstva u Danskoj , u polufinalu u Herningu izgubila je od domaćina i branitelja naslova Danske sa 27-29 (15-13).

Slavko Goluža skoro je zaplakao na konferenciji za novinare, u jednom je trenutku morao stati da zaustavi suze:

- Domaćin je napravio sve da uzme ovdje zlato, sve im je bilo podređeno, a mi smo živjeli kao životinje u tri grada! Tek kad sam došao u Herning prvi sam se puta naspavao. Ovdje na utakmici moji su igrači padali u sredini kao da smo na bowlingu, ne na rukometu. Prije nekoliko godina sam rekao da neću komentirati suđenje, no sada ne mogu izdržati.

Jakov Gojun je potpuno podržao svog izbornika i dodao da je suđenje u polufinalu bilo sramota i poniženje za sport.

Nakon što je danski izbornik Ulrik Wilbek rekao da mu je to bila “najgora press konferencija u životu”, Goluža se ispričao rekavši kako je “sve izjavio vruće glave”.

Čemu ovo, moj Slavko ?! ČEMU ?!
dječak sa šibicama

#278 Re: EP u rukometu-Danska

Post by dječak sa šibicama »

Da se razumijemo, Hrvatska je sama sebi kriva za poraz, ali sudjenje u rukometu je vec godinama i decenijama veliki problem.

Domacin, jos ako je iz reda velikih, a zna se ko drma EHF-om, skandinavski lobi, Nijemci, Francuzi... ima sudjenje ko da je "kod kuce".

Sramotno. Isto kao i vaterpolo, dva sporta u kojima sudije mogu odluciti pobjednika kao od sale... za vaterpolo jos i razumijem, nista se ne vidi ispod vode, ali rukomet i "slobodno sudijsko uvjerenje".

Nigdje toliko skandala kao u rukometu, sudije hapse po aerodromima sa koferima para, pa sjetite se afere oko Kiela, Serdarusica, pa ovo sa Karabaticima sto je zataskano... bruka i sramota.
Bosanski_kralj

#279 Re: EP u rukometu-Danska

Post by Bosanski_kralj »

Ko je gledao prijenos večerašnje utakmice preko HTV-a, nije mogao biti a da ne navija za Dance. Pa ono je bruka od komentarisanja. Baš mi je drago što su Hrvati izgubili. :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#280 Re: EP u rukometu-Danska

Bosanski_kralj wrote:Ko je gledao prijenos večerašnje utakmice preko HTV-a, nije mogao biti a da ne navija za Dance. Pa ono je bruka od komentarisanja. Baš mi je drago što su Hrvati izgubili. :thumbup:
Ne mogu reći da mi je drago, ali da se Ćosić sramoti - sramoti.

Od jauka i zazivanja majke mile, preko naredbe sucima da sude nakon čega ga oni poslušaju, pa sve do obraćanja gledaocima i dramatičnih objašnjenja o tome kako su Danska i Njemačka susjedi.

To se Boži Sušecu nikad nije moglo desiti.
van Basten

#281 Re: EP u rukometu-Danska

Post by van Basten »

Josip321 wrote:
van Basten wrote:Balić sa svojih 24-25 godina masakrirao bi svaku odbranu ovog EP, skakao bi sa 6,5 metara na skok šut ako bi mu to bio ćeif.

Internet je čudo, sve živo se na njemu može naći.
Pa bih te zamolio da odeš na youtube. Ukucaš pojam Ivano Balić. Pogledaš nekoliko videouradaka koje su pravili o njemu. Ja ću najvećim i boldiranim fontom napisati da si ti u pravu ako u svim tim video uradcima nađeš više od pet šuteva koji su bili skok šut.
Čovjek nije u životu tri puta šutnuo iz skoka.

Oprosti ako sam napastan. Stvarno mi nije to namjera. Nije mi namjera tebe pobijati ili ne daj Bože da se svađam sa tobom. Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Ali ja ti dobronamjerno savjetujem da ispečeš pa rečeš. Ispadaš kao netko tko želi komentirati rukomet a godišnje pogleda 2-3 rukometne utakmice.

No hard feeling.
Bas postajes naporan, sa svojim prizivanjem you tube dobijam utisak da pricam sa srednjoskolcem joji rukomet prati 5 godina.
Nisam miskio bukvalno da ce covjek skakati sa 6,5 ve. Sam htio reci da bi rasturao ove odbrane kako mz je ceif.
Nakon danasnjih polufinala jos sam sigurniji u to
Al eto... ima ih kojima je Vettel veci od Schumachera pa sto ne bi bilo onih koji misle da je Duvnjak veci od Balica.
A Duvnjak (Kao i Goluza) nek zahvale kontroverznom njemackom sudjenju inace bi se vec nasao neko da priupita i o njjihovoj odgovornosti za ispadanje
Bosanski_kralj

#282 Re: EP u rukometu-Danska

Post by Bosanski_kralj »

It_is_a_Leclerc wrote:
Bosanski_kralj wrote:Ko je gledao prijenos večerašnje utakmice preko HTV-a, nije mogao biti a da ne navija za Dance. Pa ono je bruka od komentarisanja. Baš mi je drago što su Hrvati izgubili. :thumbup:
Ne mogu reći da mi je drago, ali da se Ćosić sramoti - sramoti.

Od jauka i zazivanja majke mile, preko naredbe sucima da sude nakon čega ga oni poslušaju, pa sve do obraćanja gledaocima i dramatičnih objašnjenja o tome kako su Danska i Njemačka susjedi.

To se Boži Sušecu nikad nije moglo desiti.
Najžalosnije je bilo ono kada je požurio da kritikuju sudije jer nije isključio nekog Danskog igrača, a nakon što je vidio da je ipak dosuđeno isključenje, ćosić počinje da pljuje sudije jer su kao eto malo kasnile sa isključenjem. :-)
Sir Charles

#283 Re: EP u rukometu-Danska

Post by Sir Charles »

Ma Hrvati su pali psihički i izgubili utakmicu početkom drugog poluvremena kada su imali dva igrača više i nisu uspjeli postići gol iz nekoliko napada. A komentator sa HRT-a je navijao, a ne komentarisao, tako da treba zanemariti njegove opaske na sudjenje, mada je bilo nekih grešaka, ali ni blizu onome što je on govorio

Tapatalked
Djuro

#284 Re: EP u rukometu-Danska

Post by Djuro »

Danci su zasluženo pobjedili.
Naravno da su imali sudački poguranac, jebi ga, to spada u "normalno".
Uostalom, kada bi Srbija ili Slovenija bile srebrne na EP da nama dirigiranog žrijeba, pa onda sudačkog navlčenja i tih stvari...
Pitanje je naravno gdje je granica...dokle se može ići, a to je druga priča...po meni - nije bilo ništa skandalozno..

Ovdje su Danci imali sve to - vrišteću publiku u transu, vrištećeg trenera, dobro preparirane suce i da bi ih se dobilo, trebalo je igrati savršeno cijelu tekmu. Hrvatska je igrala odlučno prvo poluvrijeme, i ja sam se bojao da u drugom neće izdržati - i nisu izdržali.

U Drugom poluvremenu se Danska ponudila sa dva isključenja, ali to Hrvatska nije uzela, nije se odvojila i - svi smo znali da je to - to. Isto kao protiv Francuza, kada su vodili 3 razlike i onda propustili nekoliko napada da se odovoje, Francuzi su se vratili i gotova priča. Dodatno je Goluža predugo držao Čupića i Alilovića iako se vidjelo da su obojica totalno indisponirani...

A HTV komentator Ćosić nije za prijenos rukometa. iziritirao je cijelu Hrvatsku. Neobjektivan, ne prati dobro igru, zapaljen....to nije ponašanje komentatora...

Šteta zbog tih dečki, ali ovako je Hrvatska ispala puno puta, to nam je već navika..ja ću biti zdovoljan ako Francuzi ohlade uspaljene Dance i ako Hrvatska uzme broncu. To bi bilo skroz u redu,...
Radar71

#286 Re: EP u rukometu-Danska

Post by Radar71 »

http://m.tportal.hr/sport/311699/Je-li- ... osica.html

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
agnostic_front

#287 Re: EP u rukometu-Danska

Post by agnostic_front »

Neko gore napisa da EHF-om drma skandinavski lobi, a također njemački i francuski. Pa da postavim pitanje, koju je poziciju Njemačka zauzela na ovom prvenstvu, koju je poziciju zauzela Norveška, te Švedska također, i koje je mjesto zauzela Srbija na prošlom Euru, a koje Francuska?

Jašta, nigdje skandala kao u rukometu, dok se u jednoj od najboljih fudbalskih liga, prvak izbacuje u niži rang takmičenja zbog namještanja.

Hrvati izgubili utakmicu, Danci pobijedili. Danci imali golmana koji je branio kad se lomilo, kad je bilo najbitnije i zdravo. Može Goluža do sutra plakati i može se ovdje svaljivati na sudije, ali to ne znači da je to istina.
Sarajevica

#288 Re: EP u rukometu-Danska

Post by Sarajevica »

Cini mi se da je Hrvatska sve vise baksuz nacija sto se tice sporta, da vise nemaju mentalitet za zlato. Gledam fb jutros i vidim postove od prijatelja koji su, cini mi se, isti nakon svakog prvenstva: "RIP fairplay", jebem mater sucima, "jooj toliko smo bili blizu"...eto ih kao BiH za par god :skoljka:
insomnia99

#289 Re: EP u rukometu-Danska

Post by insomnia99 »

Sarajevica wrote:Cini mi se da je Hrvatska sve vise baksuz nacija sto se tice sporta, da vise nemaju mentalitet za zlato. Gledam fb jutros i vidim postove od prijatelja koji su, cini mi se, isti nakon svakog prvenstva: "RIP fairplay", jebem mater sucima, "jooj toliko smo bili blizu"...eto ih kao BiH za par god :skoljka:
ima nešto u tome.....stalno nekakvi porazi u polufinalima i finalima....i to ne samo u rukometu
kako bi vi rekli : ne da se žednom do potoka

ali nije mi jasno ovo : "eto ih kao BIH za par godina".......šta ti to znači?
insomnia99

#290 Re: EP u rukometu-Danska

Post by insomnia99 »

realno jučer su suci malo navlačili za dansku ali ništa strašno....

Čupić je trebao zabiti one zicere na početku drugog poluvremena.....najbolje je što on u tom trenutnu uopće ne bi ni igrao da Horvat malo prije nije dobio udarac zbog kojeg je morao na klupu

naravno i Alilović je bio jako loš.. cijeli turnir....navodno je imao probleme sa virozom....
ne znam zašto je Goluza toliko čekao da uvede u Loserta.....kad golmanu ne ide, valjda moraš uvesti novog da obrani nešto.....prekasno ga je uveo

što se tiče dragog komentatora....jučer je izritirao cijelu Hrvatsku....stvarno je smiješan...trebali bi ga maknuti
Sarajevica

#291 Re: EP u rukometu-Danska

Post by Sarajevica »

insomnia99 wrote: ali nije mi jasno ovo : "eto ih kao BIH za par godina".......šta ti to znači?
Pa sada ste bar u utrci za broncu, niste jos baraz nacija kao mi :D
dječak sa šibicama

#292 Re: EP u rukometu-Danska

Nikola Karabatić:Naši stvarni protivnici u finalu bili bi Hrvati. Jučerašnje suđenje je bilo katastrofalno a i vidilo se iz aviona da je tu nešto trulo. Bojim se da će se nama isto dogodit ali mi se nećemo dati slomiti od strane sudaca mi ćemo ići do kraja..Samo mi je žao Hrvatskih igrača koji su poznati po fair playu

respect Nikola
insomnia99

#293 Re: EP u rukometu-Danska

Post by insomnia99 »

Sarajevica wrote:
insomnia99 wrote: ali nije mi jasno ovo : "eto ih kao BIH za par godina".......šta ti to znači?
Pa sada ste bar u utrci za broncu, niste jos baraz nacija kao mi :D
teško da ćemo baš toliko pasti ;-)
i dalje će Hrvatska imati kvalitetne igrače u svim sportovima....ali to često nije dovoljno za zlato...
ultima_palabra

#294 Re: EP u rukometu-Danska

Post by ultima_palabra »

Ima razloga zašto Nikola to govori, nije zato što voli Hrvate :D
It_is_a_Leclerc

#295 Re: EP u rukometu-Danska

:lol:

Nevjerovatno je kako se hrvatski igrači sramote po medijima. Šteta što im EHF toleriše da poptuno neopravdano vrijeđaju i prozivaju sudije, i da se pritom prave munjeni i ne vide da je Duvnjak krajnje nesportski trgao donji dio trenerke danskom golmanu spriječavajući ga da baci loptu u kontru. Zatim, ono kad Gojun "otvori" Hansena k'o kesu čipsa nije za isključenje, ali zato skidanje dresa na 2 cm od linije jeste ? :lol:

Sva isključenja koja su dobili i jedni i drugi su potpuno opravdana, kao i faulovi. Suđenje je bilo problematično sa aspekta kriterija (premalo kontakta se dozvoljavalo), ali to se dešavalo na obe strane.

Sinoć sam Hrvatima i mogao oprostiti to što bauljaju po medijima i pričaju protiv Danaca i sudija što pas s maslom ne bi pojeo, ali ovo sad je već jedna bruka .
stalaktit

#296 Re: EP u rukometu-Danska

Post by stalaktit »

Ajde odmori malo Leclerc. Svakom si loncu poklopac, a pojma nemaš.

Najbolji primjer kako je navlačenje bilo za Dance jest isključenje Bičanića. U prvom poluvremenu, kada je zagrlio protivničkog igrača kad je trebala ići kontra. Dobio 2 minute. U drugom poluvremenu danski igrač grli Duvnjaka i ruši ga na pod u istoj situaciji, nema 2 minute.

Drugi primjer: Hansen izgubio loptu, Vori je uzima za kontru, Hansen mu izbija loptu iz ruke, lopta odlazi u polovicu Danske onemogućavajući kontru, nema isključenja za Hansena.

Isključenje Ćupića nakon ruka pa noga situacije, bizarno, to se ne sudi. Mora ići direkt u nogu lopta.

Lakat u lice Horvata nije kažnjen s 2 minute, tu je također spriječena kontra, Horvat je već bio u posjedu, zato je Ćupić i ušao i promašio 2 zicera.

Ruka u lice Buntića je suđena 2 minute (ovoga se doduše ne sjećam točno) tek kad je Buntiću krv potekla :)

Ulazak onog malog danskog plavog krila u Horvata pri šutu, tijelom, nije dvije minute, kad je u istoj situaciji Gojun kasnije dobio 2 minute.

Faul u napadu Voriju pri golu Duvnjaka kad je Vori bio srušen, a ne srušio, poništen gol.

Ima tu još puno puno dvostrukih kriterija koje su pokušali kompenzirati u zadnjih 5 minuta kad je Danska već bila na 3 razlike, a kompenzirali su ono u prvom poluvremenu i početku drugog kad nisu dali Hrvatskoj da se u potpunosti odvoji :)

U svakom slučaju, polufinale je OK rezultat, normalno da od rukometaša očekuješ više nego od recimo košarkaša u polufinalu EP, ali dobro.

U svakom slučaju, lijep početak sportske godine, možda medalja rukometaša, mala je finalu juniorskog Australian opena, dosta za 1. mjesec.
Kofer

#297 Re: EP u rukometu-Danska

Post by Kofer »

Nema se tu šta pričati,Danska je nepravedno pobijedila uz pomoć sudaca.Katastrofa igra,suci vidno nepravedno osuđuju,i budala bi skontala da nije u redu.Njihov igrač skida majicu na utakmici i niko mu ništa,niti isključenje,niti išta.Nisu zaslužili slaviti Danci jer su pobijedili uz pomoć sudaca.Danski igrač promaši tj Alilovic obrani i suci kažu sedmerac pa stavrno... to nema nigdje i ne samo to i tu još puno toga.
It_is_a_Leclerc

#298 Re: EP u rukometu-Danska

stalaktit wrote:Ajde odmori malo Leclerc. Svakom si loncu poklopac, a pojma nemaš.

Najbolji primjer kako je navlačenje bilo za Dance jest isključenje Bičanića. U prvom poluvremenu, kada je zagrlio protivničkog igrača kad je trebala ići kontra. Dobio 2 minute. U drugom poluvremenu danski igrač grli Duvnjaka i ruši ga na pod u istoj situaciji, nema 2 minute.

Drugi primjer: Hansen izgubio loptu, Vori je uzima za kontru, Hansen mu izbija loptu iz ruke, lopta odlazi u polovicu Danske onemogućavajući kontru, nema isključenja za Hansena.

Isključenje Ćupića nakon ruka pa noga situacije, bizarno, to se ne sudi. Mora ići direkt u nogu lopta.

Lakat u lice Horvata nije kažnjen s 2 minute, tu je također spriječena kontra, Horvat je već bio u posjedu, zato je Ćupić i ušao i promašio 2 zicera.

Ruka u lice Buntića je suđena 2 minute (ovoga se doduše ne sjećam točno) tek kad je Buntiću krv potekla :)

Ulazak onog malog danskog plavog krila u Horvata pri šutu, tijelom, nije dvije minute, kad je u istoj situaciji Gojun kasnije dobio 2 minute.

Faul u napadu Voriju pri golu Duvnjaka kad je Vori bio srušen, a ne srušio, poništen gol.

Ima tu još puno puno dvostrukih kriterija koje su pokušali kompenzirati u zadnjih 5 minuta kad je Danska već bila na 3 razlike, a kompenzirali su ono u prvom poluvremenu i početku drugog kad nisu dali Hrvatskoj da se u potpunosti odvoji :)

U svakom slučaju, polufinale je OK rezultat, normalno da od rukometaša očekuješ više nego od recimo košarkaša u polufinalu EP, ali dobro.

U svakom slučaju, lijep početak sportske godine, možda medalja rukometaša, mala je finalu juniorskog Australian opena, dosta za 1. mjesec.
Čekaj.. Ja nemam pojma, a ti nisi ni gledao utakmicu, a komentarišeš...

Jer ovo može napisati samo neko ko - ne poznaje pravila rukometa ili - nije gledao utakmicu.
dječak sa šibicama

#299 Re: EP u rukometu-Danska

ultima_palabra wrote:Ima razloga zašto Nikola to govori, nije zato što voli Hrvate :D
A zasto bi ih volio?

Covjek je samo rekao istinu. Takodje i iznio strah da ce se njima isto desiti u finalu.
stalaktit

#300 Re: EP u rukometu-Danska

Post by stalaktit »

It_is_a_Leclerc wrote:
stalaktit wrote:Ajde odmori malo Leclerc. Svakom si loncu poklopac, a pojma nemaš.

Čekaj.. Ja nemam pojma, a ti nisi ni gledao utakmicu, a komentarišeš...

Jer ovo može napisati samo neko ko - ne poznaje pravila rukometa ili - nije gledao utakmicu.
Ad hominem prodaji nekome tko ima manje škole nego ja.

Navedoh ti primjere. Mogu ih još. Recimo, ruke u glavu Buntiću je bio direktan crveni za dansko krilo po rukometnim pravilima. Ali ti od svoje mržnje prema Hrvatima to ne vidiš :)
Locked