"Entitetsko drzavljanstvo" znaci - sta?!

Post Reply
Srpko

#101 Re: "Entitetsko drzavljanstvo" znaci - sta?!

Post by Srpko »

Dozer wrote:@res publica

Imas samo jednu pogresnu postavku u elaboratu, a to je da je BiH sastavljena od entiteta. Naravno, i ti i ja i svi ostali znamo da BiH nije sastavljena od entiteta, nego je obratno - rastavljena je na entitete. Slozices se da su ove dvije kategorizacije dijametralno suprotne. Naravno, iz te pogresne postavke i razumijevanja stvari proizilaze i sve ostale nelogicnosti, nepravilnosti i nebuloze.

Da li bi se ti, recimo, slozio sa definicijom da je Srbija sastavljena od entiteta - Vojvodine, Sandzaka i Srbije?
Naravno da ne bi, ali u skladu s tvojim nacinom razmisljanja, razumijevanja i postavljanja stvari, sve sto si napisao za BiH moze se hladno primijeniti i na Srbiju, zar ne?

Zasto sad i u Srbiji ne bi postojalo drzavljanstvo Vojvodine ili Sandzaka? Zar, po tvojoj logici, to nije federacija identicna ovoj u BiH, izmedju entiteta? I Vojvodina i Sandzak se mogu tretirati i percipirati kao entiteti, pa zasto onda ne bi imali i svoja drzavljanstva?
Najbolji odgovor na pitanje koje si postavio možeš da čuješ od Ive Komšića na 16 00 - 16 30 [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6f6ikd-ORiA [/youtube]
Aspekt

#102 Re: "Entitetsko drzavljanstvo" znaci - sta?!

Post by Aspekt »

srpsko ,
pravo je cudo da si nasao sugovornika u ovoj besmislenoj igri nadmudrivanja dokazujici da je tzv rs neko i nesto . Svi su se vec odavno povukli a ni Dozer nece vjecno . to je jednostavno silovanje i naguravanje . Da mozete vi bi se odcijepili . to je vam bio cilj . toliko truda a corak . 28 000 srba je u bosanskom karakazanu platilo glvaom . Zasto ? Da bi imali entitet sa kojim mogu guzicu obrisati . Je si vidio granice tog entiteta . Je li vidio njegov izgled . Znam da jesi , znam da svaki dan gledas onu karikaturu nacrtanu krvlju .
Dozer

#103 Re: "Entitetsko drzavljanstvo" znaci - sta?!

Post by Dozer »

Ma meni je ovo sega, cista razonoda :D
Nekako mi milo gledati pateticne pokusaje izdizanja necega sto je, sustinski, dno dna. A RS, s obzirom na nacin nastanka, i to na pocetku 21. vijeka, nije nista drugo nego dno dna.

Ali, eto...ima ih koji se zaklinju u tu tvorevinu, pa je cak nazivaju i domovinom :D :D
Srpko

#104 Re: "Entitetsko drzavljanstvo" znaci - sta?!

Post by Srpko »

Dozer wrote:Ma meni je ovo sega, cista razonoda :D
Teško da je tako al eto neka bude :mrgreen:
Dozer

#105 Re: "Entitetsko drzavljanstvo" znaci - sta?!

Post by Dozer »

Ma vjeruj mi na rijec da jeste :)
Stvar je u tome sto ja imam dovoljno godina da se i te kako sjecam kako je sve krenulo, od SLO, preko HR, pa do nas ovdje u BiH.
Vrlo se dobro sjecam i 90-91, nastanka ovih maloumnih etno-nacionalistickih stranaka, njihovih trvenja, natezanja i prepucavanja, a u stvari je sve to bila samo predstava za mase. U pozadini su uredno sve vec bili dogovorili, kompletnu podjelu teritorija, a rat je bio samo alat kojim su to postigli.

Ja sam ti, vjerovao ili ne, na ljeto '91 znao da ce ovdje, u BiH biti rat. Nisam ocekivao da ce trajati koliko je trajao, istina, ali da ce biti njesra - znao sam. A znas li zasto se bas moralo pucati? Jer imbecili na sve tri strane, a nakon sto se "mehanizam" podjele i animoziteta pokrenuo, tj. poceo nametati narodu, tada nisu mogli jednostavno svaki svom narodu reci - haj'te, ljudi, ispreseljavajte se jer smo se mi dogovorili da se podijelimo.
Mislis da bi se tvoj otac, ili bilo ciji otac pomjerio sa/iz svog doma samo zato sto su se tamo neki jebivjetri dogovorili da se pomjeri?
Jasta bi... E, zato je trebalo malo pripucati, da se ljudi natjeraju na pomjeranje i preseljenje. Sjecam se ja vrlo dobro kako je SDS obilazio Srbe po Sarajevu, dijelio im oruzje, a ko nije htio, njega se prepadalo, strasilo, a onda i prijetilo raznoraznim budalastinama, najcesce nekim zlom po porodicu.
A trajalo je koliko je trajalo jer se ni nakon pocetka, i podjele koja je bila zavrsena za manje od 2 mjeseca '92, narodu nije moglo reci - e, to je to ljudi.
Uz to, naravno, onima na vrhu i pri vrhu su se otvorile nevjerovatne mogucnosti brzog bogacenja. "Tvoji" su se bogatili vecinom na svercu svega i svacega, najcesce nafte, cigara, alkohola, oruzja i municije, isto kao i Hrvati, a ovi ovamo su se zadali u "prikupljanje" donacija za pomoc, mahom iz islamskih drzava, kojima su onda djelimicno finansirali "odbranu" kupujuci oruzje i naftu od vas, a djelimicno su cifre i cifre nestajale bez traga. A ne pricamo o hiljadama, nego o desetinama miliona.

E, zato ti je sve trajalo koliko je trajalo. Kada je sve to pocelo presusivati, sve te vanjske donacije i pomoc, i kada im je svima postalo jasno da se tako vise ne moze jer je narodu pun klinac rata, onda se krenulo u "odlucujuce" bitke, koje su okoncane vanjskom intervencijom. To sto ste se vi usput povampirili i u svom mitomanskom stilu poceli prizivati kojekakve Turke i slicne pi*de materine, ipak je do vas i vasih mentalnih sklopova. Izgleda da jos uvijek niste shvatili da su Turci odavde otisli poprilicno davno...
BHCluster

#106 Re: "Entitetsko drzavljanstvo" znaci - sta?!

Post by BHCluster »

Image
Image
Srpko

#107 Re: "Entitetsko drzavljanstvo" znaci - sta?!

Post by Srpko »

Dozer wrote:Ma vjeruj mi na rijec da jeste :)
Stvar je u tome sto ja imam dovoljno godina da se i te kako sjecam kako je sve krenulo, od SLO, preko HR, pa do nas ovdje u BiH.
Vrlo se dobro sjecam i 90-91, nastanka ovih maloumnih etno-nacionalistickih stranaka, njihovih trvenja, natezanja i prepucavanja, a u stvari je sve to bila samo predstava za mase. U pozadini su uredno sve vec bili dogovorili, kompletnu podjelu teritorija, a rat je bio samo alat kojim su to postigli.

Ja sam ti, vjerovao ili ne, na ljeto '91 znao da ce ovdje, u BiH biti rat. Nisam ocekivao da ce trajati koliko je trajao, istina, ali da ce biti njesra - znao sam. A znas li zasto se bas moralo pucati? Jer imbecili na sve tri strane, a nakon sto se "mehanizam" podjele i animoziteta pokrenuo, tj. poceo nametati narodu, tada nisu mogli jednostavno svaki svom narodu reci - haj'te, ljudi, ispreseljavajte se jer smo se mi dogovorili da se podijelimo.
Mislis da bi se tvoj otac, ili bilo ciji otac pomjerio sa/iz svog doma samo zato sto su se tamo neki jebivjetri dogovorili da se pomjeri?
Jasta bi... E, zato je trebalo malo pripucati, da se ljudi natjeraju na pomjeranje i preseljenje. Sjecam se ja vrlo dobro kako je SDS obilazio Srbe po Sarajevu, dijelio im oruzje, a ko nije htio, njega se prepadalo, strasilo, a onda i prijetilo raznoraznim budalastinama, najcesce nekim zlom po porodicu.
A trajalo je koliko je trajalo jer se ni nakon pocetka, i podjele koja je bila zavrsena za manje od 2 mjeseca '92, narodu nije moglo reci - e, to je to ljudi.
Uz to, naravno, onima na vrhu i pri vrhu su se otvorile nevjerovatne mogucnosti brzog bogacenja. "Tvoji" su se bogatili vecinom na svercu svega i svacega, najcesce nafte, cigara, alkohola, oruzja i municije, isto kao i Hrvati, a ovi ovamo su se zadali u "prikupljanje" donacija za pomoc, mahom iz islamskih drzava, kojima su onda djelimicno finansirali "odbranu" kupujuci oruzje i naftu od vas, a djelimicno su cifre i cifre nestajale bez traga. A ne pricamo o hiljadama, nego o desetinama miliona.

E, zato ti je sve trajalo koliko je trajalo. Kada je sve to pocelo presusivati, sve te vanjske donacije i pomoc, i kada im je svima postalo jasno da se tako vise ne moze jer je narodu pun klinac rata, onda se krenulo u "odlucujuce" bitke, koje su okoncane vanjskom intervencijom. To sto ste se vi usput povampirili i u svom mitomanskom stilu poceli prizivati kojekakve Turke i slicne pi*de materine, ipak je do vas i vasih mentalnih sklopova. Izgleda da jos uvijek niste shvatili da su Turci odavde otisli poprilicno davno...
Znam da niste Turci.
olllie4

#108 Re: "Entitetsko drzavljanstvo" znaci - sta?!

Post by olllie4 »

Ne znam zašto se toliko čudite pred entitetskim državljanstvom... To nije ništa čudno za države sa složenim državnim uređenjem (federacije, konfederacije, unije...). U takvim zemljama je uobičajeno da postoji i složeno državljanstvo, i to državljanstvo federacije\konfederacije i državljanstvo federalne jedinice\države članice(one se inače različito nazivaju, ali najčešće su to republike, oblasti, pokrajine, države i sl. Kad je u pitanju BiH one se nazivaju entitetima, pa zbog toga entitetsko državljanstvo.) Na kraju krajeva i u SFRJ je postojalo državljanstvo SFRJ i državljanstvo Republika.
Kemo BA

#109 Re: "Entitetsko drzavljanstvo" znaci - sta?!

Post by Kemo BA »

olllie4 wrote:Ne znam zašto se toliko čudite pred entitetskim državljanstvom... To nije ništa čudno za države sa složenim državnim uređenjem (federacije, konfederacije, unije...). U takvim zemljama je uobičajeno da postoji i složeno državljanstvo, i to državljanstvo federacije\konfederacije i državljanstvo federalne jedinice\države članice(one se inače različito nazivaju, ali najčešće su to republike, oblasti, pokrajine, države i sl. Kad je u pitanju BiH one se nazivaju entitetima, pa zbog toga entitetsko državljanstvo.) Na kraju krajeva i u SFRJ je postojalo državljanstvo SFRJ i državljanstvo Republika.
Koje pogrešno razmisljanje. :D
Kad si vec doveo Entitet u nivo drzave moze li neko ko je rođen u jednom entitetu a zivi u drugom glasati na izborima po entitetskom drzavljanstvu? Ti i Dodik razmisljate isto!
Aspekt

#110 Re: "Entitetsko drzavljanstvo" znaci - sta?!

Post by Aspekt »

olllie4 wrote:Ne znam zašto se toliko čudite pred entitetskim državljanstvom... To nije ništa čudno za države sa složenim državnim uređenjem (federacije, konfederacije, unije...). U takvim zemljama je uobičajeno da postoji i složeno državljanstvo, i to državljanstvo federacije\konfederacije i državljanstvo federalne jedinice\države članice(one se inače različito nazivaju, ali najčešće su to republike, oblasti, pokrajine, države i sl. Kad je u pitanju BiH one se nazivaju entitetima, pa zbog toga entitetsko državljanstvo.) Na kraju krajeva i u SFRJ je postojalo državljanstvo SFRJ i državljanstvo Republika.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:jucer se registrirao i drugi post napisao :lol: :lol: :lol: treci ce biti psovanje balijske majke :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i opet iznova :lol: 8-) 8)
Srpko

#111 Re: "Entitetsko drzavljanstvo" znaci - sta?!

Post by Srpko »

Aspekt wrote:srpsko ,
pravo je cudo da si nasao sugovornika u ovoj besmislenoj igri nadmudrivanja dokazujici da je tzv rs neko i nesto . Svi su se vec odavno povukli a ni Dozer nece vjecno . to je jednostavno silovanje i naguravanje . Da mozete vi bi se odcijepili . to je vam bio cilj . toliko truda a corak . 28 000 srba je u bosanskom karakazanu platilo glvaom . Zasto ? Da bi imali entitet sa kojim mogu guzicu obrisati . Je si vidio granice tog entiteta . Je li vidio njegov izgled . Znam da jesi , znam da svaki dan gledas onu karikaturu nacrtanu krvlju .
Normalno da sam vidio,imam mapu Srpske okačenu na zidu radnog kabineta.
Šunj

#112 Re: "Entitetsko drzavljanstvo" znaci - sta?!

Post by Šunj »

10 KM za potvrdu o entitetskom drzavljanstvu, i postarina 1.20 KM (posta zaradila veliku lovu). Oko 10.000 ljudi je to moralo da uradi,drzava zaradila 100.000 KM! Cista pljacka!

http://www.otisak.ba/brcko/20762-brcaci ... nstvo.html
BRČACI ĆE MOĆI GLASATI SA LIČNOM KARTOM U KOJOJ NIJE NAVEDENO ENTITETSKO DRŽAVLJANSTVO!?
Petak, 28 Februar 2014 11:01

brcko-centar
Image
Image

Code: Select all

Za predstojeće izbore, Brčacima koji imaju pravo glasa, neće biti preduslov, kako bi glasali, da moraju posjedovati lične karte na kojoj je navedeno entitetsko državljanstvo- kazao je „otisku“ izvor blizak Međunarodnim institucijama u Bosni i Hercegovini.

Ova informacija bi trebala zvanično biti saopćena javnosti tokom naredne sedmice, a krajnji ishod svega bi trebalo biti i to da će građani Brčko Distrikta moći dobijati lične karte u kojima neće biti navedeno entitetsko državljanstvo.

Podsjećamo da je Brčak Mujo Hadžić odbijanjem lične karte u kojoj je navedeno entitetsko državljanstvo skrenuo pažnju javnosti i Međunarodnih organizacija na ovo pitanje.

Zbog toga je pao u nemilost lokalnih vlastodržaca u bh. Distriktu koji su mu čak prijetili i otkazom sa posla./E.R./
http://www.otisak.ba/bih/19202-prema-in ... stvom.html
http://www.otisak.ba/brcko/18792-koalic ... dzicu.html
http://www.otisak.ba/bih/19359-agencija ... avu-f.html
Image

[email protected]
olllie4

#113 Re: "Entitetsko drzavljanstvo" znaci - sta?!

Post by olllie4 »

Kemo BA wrote: Koje pogrešno razmisljanje. :D
Kad si vec doveo Entitet u nivo drzave moze li neko ko je rođen u jednom entitetu a zivi u drugom glasati na izborima po entitetskom drzavljanstvu? Ti i Dodik razmisljate isto!

Zašto misliš da je moje razmišljanje pogrešno? Misliš da BiH nije složena država?
Ja sam entitet doveo na nivo federalne jedenice ili clanice konfederacije (što se obično naziva državom ČLANICOM), jer je nejasno šta je BIH po državnom uređenju, tj. nalazi se negdje između federacije i konfederacije, a i ima i elemenata realne unije.
Da, neko ko je rođen u jednom entitetu i ima državljanstvo tog entiteta može glasati u drugom entitetu, ako ima prijavljeno prebivalište u tom entitetu. Dakle, kriterij je prebivalište. Nešto je drugačija situacija Brčko Distriktu, gdje je upravo entitetsko državljanstvo kriterij.
Inače, nisam Dodikov istomišljenik, naprotiv.
Aspekt wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:jucer se registrirao i drugi post napisao :lol: :lol: :lol: treci ce biti psovanje balijske majke :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i opet iznova :lol: 8-) 8)
Komentar ti je fašistički, u najmanju ruku...
Jedaj

#114 Re: "Entitetsko drzavljanstvo" znaci - sta?!

Post by Jedaj »

Ja se sjecam jedne price iz rata gjde je cetnicki snajperista ubio jedno dijete. I onda se otac tog djeteta oglasio sa pozivom tom cetniku da sjednu I popiju kafu I da ga pita zasto mu je ubio dijete. Eto to vam je u preslikanom obliku prica o entiteskom drzavljanstvu.

Narod glasa za kriminalce kojima je Bosna sredstvo bogacenja, prodavajuci drzavu cetnicima, kroz prodaju za zelenim stolom svega onog sto Karadzic nije mogao osvojiti tenkovima (DRZAVNU IMOVINU, PRAVA, ZAKON O PREBIVALISTU, ENTITESKO GLASANJE, BRCKO DISTRIKT, UNISTAVANJE KULTURE I DRZAVNIH INSTITUCIJA, DRZAVNIH FIRMI, PRODAJU RESURSA, ENTITESKO DRZAVLJANSTVO I TD.). A narod tu bandu nagradjue novim glasanjem za njih ....SVAKE 4 GODINE.

Jedino sto bi taj narod zadovoljilo je da sjednu I popiju kafu sa Miletom, Covicem, Bosicem, lagumdzijom, Radoncicem, Tihicem, Bakirom I ostalim otvorenim cetnicima I da ih pitaju eto zasto nam prodajete (unistavate) drzavu... Po odgovoru narod bi se zadovoljan vratio kuci I VEZAO KONJA GDJE MU AGA KAZE....

To vam je gospodo Darvinova teorija o odrzanju vrsta. Glupe I nesposobne vrste izumiru a jake I sposobne opstaju. Narod je odlucio da im je sudbina da budu novi Cigani, narod bez drzave I to bez pogovora prihvata, a hahari UZIMAJU STO IM JE POKLONJENO BEZ BORBE.

Zato imate na protestima I na plenumima klasicnu ciganiju, daj banku, daj banku...Ni jedne rijeci o uzrocima socijalnog pakla a to je blokada drzave od strane sljedbenika ratnih zlocionaca Milosevica I Tudjmana I domace mafije-veleizdajnika. KAO ONI NECE PA STA MI MOZEMO?????? A nas su isto tako pitali HOCEMO LI GENOCID, DVA APRTHEJDA U JEDNOJ DRZAVI, 10 PARLAMENATA, PIJAVICA KOJE PIJU KRV NARODU I STEZU OMCU OKO VRATA HILJADUGODISNJOJ DRZAVI. To sto nas nisu pitali vec agresijom I koncologorima stvorili TO NIJE BITNO?????? za nase jetime bitno je hoce li ta multi-cetnicka banda pristati ???????????? da nam vrati prava I gradjansku drzavu kakva je bila prije rata I kakvu imaju svi susjedi I drzave EU??? Sve one su I multi-etnicke I multi-konfesionalne kao I BH. Odgovor je poznat, sto poklonis ne trazi nazad-nisu vukovi krivi sto ovce nece da se brane. Zbogom Bosno, ova generacija naivaca, poltrona i kukavica je na putu da te unisti za sva vremena a od svoje djece napravi skupljace gvozdja u cergama na drumovima Balkana.
zavrzlama

#115 Re: "Entitetsko drzavljanstvo" znaci - sta?!

Post by zavrzlama »

Znaci cucla za one koji ne vole BIH ,da bi se tako zadrzali u BIH....kad ne mogu dijelove BIH pripojiti maticama(macehama) onda da ih barem proglase drzavom u drzavi....the end.
Srpko

#116 Re: "Entitetsko drzavljanstvo" znaci - sta?!

Post by Srpko »

Jedaj wrote:Ja se sjecam jedne price iz rata gjde je cetnicki snajperista ubio jedno dijete.
Imate originalan i rekao bih konstruktivan pristup temi.
Srpko

#117 Re: "Entitetsko drzavljanstvo" znaci - sta?!

Post by Srpko »

Kemo BA wrote:
Koje pogrešno razmisljanje. :D
Do sad je moglo ali zbog zlouptreba odnosno fiktivnog prijavljivanja (Zukorlić, Duška Jurišić ...) vlasti RS nastoje da se biračko pravo vezuje i za entitetsko državljanstvo.
Jedaj

#118 Re: "Entitetsko drzavljanstvo" znaci - sta?!

Post by Jedaj »

Srpko wrote:
Jedaj wrote:Ja se sjecam jedne price iz rata gjde je cetnicki snajperista ubio jedno dijete.
Bit ce jos originalniji kada u Sandzaku napravimo Republiku bosnjacku, a uz pomoc Rumunije, Madjarske, Albanije I Bugarske (sve vasi prijatelji) naparavimo od Srbije Beogradski pasaluk. Naravno ako princip SILE OSTANE na snazi, a ne princip unutranjeg I internacionalnog prava. DO VAS JE!. Ko drugom jamu kopa sam u nju upadne.
Srpko

#119 Re: "Entitetsko drzavljanstvo" znaci - sta?!

Post by Srpko »

Jedaj wrote:
Srpko wrote:
Bit ce jos originalniji kada u Sandzaku napravimo Republiku bosnjacku, a uz pomoc Rumunije, Madjarske, Albanije I Bugarske (sve vasi prijatelji) naparavimo od Srbije Beogradski pasaluk. Naravno ako princip SILE OSTANE na snazi, a ne princip unutranjeg I internacionalnog prava. DO VAS JE!. Ko drugom jamu kopa sam u nju upadne.
Ja sam državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.Nemam veze ni sa Sandžakom ni sa Srbijom ni sa Beogradskim pašalukom.Šta ćete vi da radite,to je vaš problem ili vaša stvar.
zavrzlama

#120 Re: "Entitetsko drzavljanstvo" znaci - sta?!

Post by zavrzlama »

Ja sam državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.Nemam veze ni sa Sandžakom ni sa Srbijom ni sa Beogradskim pašalukom.Šta ćete vi da radite,to je vaš problem ili vaša stvar

Ili u prevodu....kad treba izaci na svjetsku scenu onda si drzavljanin BIH(repka,evrovizija,medjunardoni skupovi UN itd)
kad treba srbovati i tresti praznu slamu onda si drzavljanin rs-a...sad shvati koliko sam sebe ponizavas jer podrzavas dva drzavljanstva u jednoj drzavi,podrzavas konstantnu potvrdu da podrzavas nesto sto je na genocidu nastalo,podrzavas i odrzavas da vecina nesrba je u konfrontaciji i negaciji tog rs-a i tog njenog kvazi drzavljanstva...na kraju shvacas da je entitetsko drzavljnstvo bolna utjeha za moralni,vojni i strateski poraz srpske politike i mali ustupak zapada da bi se izbjegao masovni egzodus srba iz BIH jer neznaju,nece i ne smiju da zive u jednistvenoj ,normalnoj i demokratskoj drzavi sa drugima...na duge staze same srbe ce kostati ta usluga zapada,jer podrzavaju nesto sto je nerealno i nemoguce ,a negiraju nesto sto je realno i dugorocno,a to je BIH jedna i jedina i za srbe i za hrvate i za bosnjake...

Zivio ti nama sa dva drzavljanstva u jednoj drzavi :D
Srpko

#121 Re: "Entitetsko drzavljanstvo" znaci - sta?!

Post by Srpko »

zavrzlama wrote:
Ja sam državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.Nemam veze ni sa Sandžakom ni sa Srbijom ni sa Beogradskim pašalukom.Šta ćete vi da radite,to je vaš problem ili vaša stvar

Ili u prevodu....kad treba izaci na svjetsku scenu onda si drzavljanin BIH(repka,evrovizija,medjunardoni skupovi UN itd)
kad treba srbovati i tresti praznu slamu onda si drzavljanin rs-a...sad shvati koliko sam sebe ponizavas jer podrzavas dva drzavljanstva u jednoj drzavi,podrzavas konstantnu potvrdu da podrzavas nesto sto je na genocidu nastalo,podrzavas i odrzavas da vecina nesrba je u konfrontaciji i negaciji tog rs-a i tog njenog kvazi drzavljanstva...na kraju shvacas da je entitetsko drzavljnstvo bolna utjeha za moralni,vojni i strateski poraz srpske politike i mali ustupak zapada da bi se izbjegao masovni egzodus srba iz BIH jer neznaju,nece i ne smiju da zive u jednistvenoj ,normalnoj i demokratskoj drzavi sa drugima...na duge staze same srbe ce kostati ta usluga zapada,jer podrzavaju nesto sto je nerealno i nemoguce ,a negiraju nesto sto je realno i dugorocno,a to je BIH jedna i jedina i za srbe i za hrvate i za bosnjake...

Griješiš,meni reprezentacja,evrovizija i sve što je vezano za BiH znači jedno ništa.Sve što mi je potrebno u vezi političkog identiteta sadržano je u dvije riječi - Republika Srpska ali uvažavam i realnost da je Republika Srpska još uvijek u aranžmanu sa Federacijom BiH.Ako se već govori o budućnosti,iskreno ne vidim da kao država BiH ima budućnost.
Kemo BA

#122 Re: "Entitetsko drzavljanstvo" znaci - sta?!

Post by Kemo BA »

Srpko wrote: Griješiš,meni reprezentacja,evrovizija i sve što je vezano za BiH znači jedno ništa.Sve što mi je potrebno u vezi političkog identiteta sadržano je u dvije riječi - Republika Srpska ali uvažavam i realnost da je Republika Srpska još uvijek u aranžmanu sa Federacijom BiH.Ako se već govori o budućnosti,iskreno ne vidim da kao država BiH ima budućnost.
U kojoj si ti zabludi nisi svjestan.
Ako se već govoriš o budućnosti,iskreno ne vidim da rs ima budućnost.
zavrzlama

#123 Re: "Entitetsko drzavljanstvo" znaci - sta?!

Post by zavrzlama »

Srpko wrote:
zavrzlama wrote:

Griješiš,meni reprezentacja,evrovizija i sve što je vezano za BiH znači jedno ništa.Sve što mi je potrebno u vezi političkog identiteta sadržano je u dvije riječi - Republika Srpska ali uvažavam i realnost da je Republika Srpska još uvijek u aranžmanu sa Federacijom BiH.Ako se već govori o budućnosti,iskreno ne vidim da kao država BiH ima budućnost.
Znam ja da tebi ne znaci nista :D ....nego ja govorim o tome da to sto tebi ne znaci nista je priznato u civiliziranom svijetu,a to sto ti znaci je nepriznato i nastalo na vec dokazanim haskim presudama genocidom...o tome ja pricam...
sad da li ce opstati BIH ili ce se rs pripojiti srbiji nije tesko znati...mislim da su sve moralne,demokratske i geopoliticke sanse da rs dobije ovu bitku :D

Da ti malo objasnim situaciju....prije raspada BIH se raspada medjunarodni mirovni sporazum"dejton" gdje nema federacije i rs-a,gdje rezultati rata ne vaze niti entitetske administrativne granice,vraca se ustav RBIH i onda idu razgovori o podjeli BIH u PSBIH u kojoj nema zakona i ustavom donesenog prava konstutivnih naroda na samoopredjeljenje...tad ostaje da dodik poput karadzicapovuce svoje predstavnike na Pale i objavi rat BIH...sad sam znas kako stvari stoje sa ljudstvom i naoruzanjem i da li se isplati...drugi cas naplacujem :D
Srpko

#124 Re: "Entitetsko drzavljanstvo" znaci - sta?!

Post by Srpko »

Kemo BA wrote:
Srpko wrote: Griješiš,meni reprezentacja,evrovizija i sve što je vezano za BiH znači jedno ništa.Sve što mi je potrebno u vezi političkog identiteta sadržano je u dvije riječi - Republika Srpska ali uvažavam i realnost da je Republika Srpska još uvijek u aranžmanu sa Federacijom BiH.Ako se već govori o budućnosti,iskreno ne vidim da kao država BiH ima budućnost.
U kojoj si ti zabludi nisi svjestan.
Ako se već govoriš o budućnosti,iskreno ne vidim da rs ima budućnost.
To zavisi od građana RS.
Casual's

#125 Re: "Entitetsko drzavljanstvo" znaci - sta?!

Post by Casual's »

Srpko wrote:
Jedaj wrote:
Srpko wrote: Imate originalan i rekao bih konstruktivan pristup temi.
Ja sam državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.Nemam veze ni sa Sandžakom ni sa Srbijom ni sa Beogradskim pašalukom.Šta ćete vi da radite,to je vaš problem ili vaša stvar.
Dodick's sheep..

Sent from my Nexus S using Tapatalk 2
Post Reply