Entitet Federacija BiH se zadužila za jos 40 + XXL miliona KM!

User avatar
Novi_Nick
Posts: 2939
Joined: 24/08/2003 00:00

#1 Entitet Federacija BiH se zadužila za jos 40 + XXL miliona KM!

Post by Novi_Nick »

NOVA PRODAJA TREZORSKIH ZAPISA: Federacija BiH se zadužila za 40 miliona KM

Podsjetimo da u prethodne dvije aukcije trezorskih zapisa i obveznica FBiH nije uspjela prikupiti planirani iznos sredstava.


Ekonomija

Image

Federacija Bosne i Hercegovina uspjela se danas zadužiti za 40 miliona KM akucijom trezorskih zapisa na Sarajevskoj berzi.

Planirani iznos emisije bio je 40 miliona KM, koliko je i ostvareno. Ukupan iznos pristiglih ponuda bio je nešto iznad 42 miliona maraka.

Ponderisana prosječna kamatna stopa iznosi 3,5 posto, a ukupan iznos prikupljenih sredstava je 38.979.413 KM.

Datum dospijeća je 11. septembar 2024. godine.

Podsjetimo da u prethodne dvije aukcije trezorskih zapisa i obveznica FBiH nije uspjela prikupiti planirani iznos sredstava.

Kupci ovih vrijednosnih papira su uglavnom komercijalne banke.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/33 ... na_km.html

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bosnjackobosanskohercegovacki i Hrvatski politicari i stranke nas redovno obavjestavaju: Da entitet Srpska je pred bankrotom, da je entitet FBiH jako malo zaduzen, da novac nije problem i da ga imaju previse ali ga ne koriste?

Pa sto ga ne koriste, nego sve vise zaduzuju entitet FBiH, driblaju stanovnistvo da se valda nebi do daljnjeg otkrilo da je entitet FBiH u debelom minusu, a oni sebi uzimaju redovno visoke plate. Kao administracija nista ne proizvode osim sto proizvode dugove, ne stede nego samo trose, dok kompletna drzava ne propadne, sto je nekome i cilj.

Ima li kakav strucnjak, da sve ovo razjasni stanovnistvu entiteta BiH?
Last edited by Novi_Nick on 01/05/2024 17:31, edited 3 times in total.
User avatar
Truba
Posts: 82223
Joined: 17/03/2004 09:36
Location: Vizantija

#2 Re: Entitet Federacija BiH se zadužila za 40 miliona KM!

Post by Truba »

meni je nejasno što dobiti državnih firmi leže na lagerima
a oni se zadužuju
a federacija najveći dioničar tih istih firmi

e to mi nije jasno

shvaćam da samo sjeverna koreja i sirija nisu zadužene i da je to dobro ali ne shvaćam zašto ne aktiviraju akumulirana srednstva
User avatar
Kiki_Musampa
Posts: 1619
Joined: 11/06/2011 07:36

#3 Re: Entitet Federacija BiH se zadužila za 40 miliona KM!

Post by Kiki_Musampa »

Truba wrote: 13/12/2023 09:56 meni je nejasno što dobiti državnih firmi leže na lagerima
a oni se zadužuju
a federacija najveći dioničar tih istih firmi

e to mi nije jasno

shvaćam da samo sjeverna koreja i sirija nisu zadužene i da je to dobro ali ne shvaćam zašto ne aktiviraju akumulirana srednstva
Možda moraju vratiti dugove ako su pare na računu?
User avatar
Isner
Posts: 813
Joined: 07/02/2012 15:23
Location: Under the bridge

#4 Re: Entitet Federacija BiH se zadužila za 40 miliona KM!

Post by Isner »

Što bi savremeni ekonomosti rekli, dobit je iskazana knjigovodstveno ali para u stvarnosti nema.. :D
User avatar
BHCluster
Posts: 23465
Joined: 13/09/2007 18:41
Location: Time to get schwifty in here!
Contact:

#5 Re: Entitet Federacija BiH se zadužila za 40 miliona KM!

Post by BHCluster »

Toliko o najvecem budzetu u historiji Bosne i Hercegovine te historijskom budzetu FBiH. :(
User avatar
Bosanac sa dna kace
Posts: 9942
Joined: 27/06/2005 20:21
Location: ponutrače

#6 Re: Entitet Federacija BiH se zadužila za 40 miliona KM!

Post by Bosanac sa dna kace »

Nije dobro!
Dug je zao drug!
User avatar
Novi_Nick
Posts: 2939
Joined: 24/08/2003 00:00

#7 Re: Entitet Federacija BiH se zadužila za 40 miliona KM!

Post by Novi_Nick »

RS DUPLO ZADUŽENIJI OD FBiH: Vlada Radovana Viškovića u dokumentu budžeta za ovu godinu nije navela do kojeg tačno iznosa...

Prvo ovogodišnje zaduženje je uspješno obavljeno. Vlada Srpske je ofanzivno krenula već u januaru sa prodajom trezorskih zapisa. Na osamdeset sedmoj aukciji na banjalučkoj berzi prodato je 10 hiljada trezorskih zapisa za skoro jedanaest miliona maraka po kamatnoj stopi od 4 posto.


Ekonomija

Image

Iako je prvobitni plan bio da se zaduže 10 miliona, Vlada RS-a se zadužila za skoro milion više. Zbog sankcija RS ne može izaći na inostrano tržište, pa je bilo očekivano ovo zaduženje na domaćem.

"Ukoliko bi došlo do opcije da se zaduži na stranom tržištu, to je moguće samo kod Mađarske ili Srbije, ali možemo sumnjat da oni imaju toliko sredstava za osloboditi koliko je potrebno Srpskoj, da bi izgurala godinu. Pretpostavka je da će opet morati na domaćem tržištu kapitala", poručuje Siniša Vukelić, novinar i urednik portala "Capital".

Vlada RS-a u dokumentu budžeta za ovu godinu nije navela do kojeg tačno iznosa namjerava kratkoročno da se zadužuje. Ali u Odluci o kratkoročnom zaduženju prodajom trezorskih zapisa RS ne smije da premaši prag zaduženja od 8 odsto ostvarenih prihoda u prethodnoj godini, što znači da može da se zadužuje kratkoročno do 337 miliona.

"Ono što znam je da se RS u ovoj godini zadužuje za 200 miliona maraka manje nego u prošloj, što je dobro. Budžet je takav kakav jeste, i on ima potrebe kakve ima", poručuje Srđan Todorović, šef Kluba zastupnika SP-a u NSRS.

U ovoj godini planirana su i dugoročna zaduženja od 810 miliona maraka na stranim finansijskim tržištima, a 141 milion na domaćem, što je u ukupnom iznosu 951,7 miliona maraka.

"Tendencija RS-a u posljednjim godinama je da se što više zadužuje, i ne volim što poredim sa Federacijom, ali to nam govore uporedni pokazatelji, kada dođu izvještaji, da se RS puno više zadužuje, a što je još veći problem, RS plaća kamate mnogo veće nego Federacija“, kaže Mira Pekić, zastupnik PDP-a u PD PS BIH.

S obzirom na sankcije koje predstavnici vlasti imaju, zaduženja na domaćem tržištu bi mogla da budu vrlo česta, a minimalne kamate su, očekivano, 6 odsto, dok su u Federaciji oko 3 odsto. Ipak, premijer RS-a tvrdi da je situacija pod kontrolom.

"Dug RS-a od 6,2 milijarde maraka, na BDP koji nije zvanično objavljen, ali biće u narednim danima, je 40,3 posto BDP-a. A limit je 60 posto, pa vi sad vidite. A gdje je onih dva posto što ste prošli put govorili? Nije tačno“, rekao je Višković.

Bez obzira na limit, ono što je Radovan Višković prešutio, ukupan dug RS je duplo veći od Federacije BiH. Na koji način?

Iako nema zvanično objavljenih podataka koliko je tačno BDP entiteta za 2023. godinu, podaci iz 2022. govore da je Federacija imala bruto društveni proizvod od 29,4 milijarde maraka, sa rastom od 2,9 odsto do septembra 2023. Dok je RS u istoj godini imala duplo manji BDP od 14,5 milijardi, a rast u trećem kvartalu prošle godine je takođe bio manji - 2,1 pdsto.

Kada se uporedi fiskalna snaga RS i Federacije BiH, iako je nivo duga maltene jednak, kada se stavi u odnos sa BDP-om, dug RS-a je duplo veći.

S obzirom na to da je ukupan dug RS-a 6,2 milijarde, čini oko 43 posto BDP-a, dok u Federacije BiH 6,4 milijarde, iako veći za 200 miliona od RS-a, čini svega 21 posto bruto društvenog proizvoda.

"RS je prvo po broju stanovnika duplo zaduženija od Federacije. A druga stvar jako bitna, Federacija je to mudro odradila, sve zajedničke projekte na nivou države, oni iskoriste pa grade, evo vidimo kako se zapadna Hercegovina izgradila“, poručuje ekonomista i diplomata Draško Aćimović.

Sve ovo je utjecalo da budžetski deficit RS-a, prema posljednjim dostupnim podacima, iznosi 2,8 posto BDP-a, dok je u Federaciji BiH sasvim suprotno, koja je čak i u blagom suficitu za oko 1 posto.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/33 ... znosa.html

------------------------------------------------------------------------------

Sta hoce da kazu politicari u entitetu FBiH, da i oni imaju prostora da zaduze jos duplo stanovnike FBiH kao sto je to uradila entitet Srpska?

Koliko se do sada politicari zaduzili entitet FBiH totalno i pored svih svjetskih i donacija dijaspore, doznaka dijaspore i ostalog?
Last edited by Novi_Nick on 26/01/2024 12:38, edited 1 time in total.
User avatar
Haris.ba
Posts: 25112
Joined: 08/09/2005 20:08

#8 Re: Entitet Federacija BiH se zadužila za 40 miliona KM!

Post by Haris.ba »

Novi_Nick wrote: 26/01/2024 12:29 Sta hoce da kazu politicari u entitetu FBiH, da i oni imaju prostora da zaduze jos duplo stanovnike FBiH kao sto je to uradila entitet Srpska?
Jedini razlog sto se to ne desava je sto se ne mogu dogovoriti gdje lovu potrositi. Da je jednoumlje ko u entitetu RS zaduzenost bi bila slicna.

Tako, gradjane spasava nesposobnost politicara i kompliciranija struktura dogovora.
User avatar
Novi_Nick
Posts: 2939
Joined: 24/08/2003 00:00

#9 Re: Entitet Federacija BiH se zadužila za jos 40 miliona KM!

Post by Novi_Nick »

PRVOMAJSKA ČESTITKA: Vlada FBiH pripremila zaduženje u iznosu od 60 miliona KM; Izvještaji o rezultatima aukcije...
(...) bit će objavljeni 7. i 14. maja.


Ekonomija

Image

Vlada Federacije Bosne i Herecgovine je u posljednja dva dana aprila pripremila zaduženje u iznosu od 60 miliona KM.

Naime, prvo je 29. aprila ponudila devetomjesečne trezorske zapise ukupne vrijednosti od 30 miliona KM.

Dan kasnije FBiH ponudila tromjesečne trezorske zapise ukupne vrijednosti 30 miliona KM.


U ponudi je 3.000 trezorskih zapisa nominalne vrijednosti 10.000 KM s datumom dospijeća 14. august 2024. godine.


Izvještaji o rezultatima aukcije bit će objavljeni 7. i 14. maja. Inače, početkom ovog mjeseca je održana 76. aukcija trezorskih zapisa FBiH s rokom dospijeća od 12 mjeseci.

Tada je planirano da se trezorskim zapisima FBiH zaduži 30 miliona, ali je uspjela da prikupi svega 9,6 miliona KM, tako da je uspješnost emisije bila 67,9 posto manja od planirane.

Federacija BiH se od početka ove godine zadužila za preko 38 miliona trezorskim zapisima i preko 69 miliona obveznicama, podsjeća Capital. ba.

Podsjećamo, u februaru se FBiH zadužila za 430 miliona KM. I tako dok se čekaju reforme u finansijskom sektoru, prije svega set fiskalnih zakona, ide se u nova zaduženja.


https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/35 ... kcije.html
User avatar
Novi_Nick
Posts: 2939
Joined: 24/08/2003 00:00

#10 Re: Entitet Federacija BiH se zadužila za jos 40 miliona KM!

Post by Novi_Nick »

Sada se izgleda ove stranke i politicari u entitetu FBiH takmice sa entitetom Srpska ko ce se vise zaduziti. Uskoro pa ce tu biti negdje isti. Izgovor za to im je da je entitet FBiH pun para i da ne znaju sta ce sa tolikim parama ali da je dobro zaduzivati se. Da nije zalosno bilo bi smijesno.
izbjeglica_iz_besmisla
Posts: 1037
Joined: 15/09/2005 17:22
Location: sarajevo ...

#11 Re: Entitet Federacija BiH se zadužila za jos 40 miliona KM!

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Ima li jos neki izvor za ove info, il samo radi kuhinja u Slobodnoj Bosni?
User avatar
Novi_Nick
Posts: 2939
Joined: 24/08/2003 00:00

#12 Re: Entitet Federacija BiH se zadužila za jos 40 miliona KM!

Post by Novi_Nick »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 01/05/2024 17:25 Ima li jos neki izvor za ove info, il samo radi kuhinja u Slobodnoj Bosni?
Ima, idi na izvor direktno u knjigovodstvo i Vladu FBiH i parlament BiH. Ili zahtjevaj od njih da ti dostave Izvjestaj zaduzivanja i troskova.
IrenaT
Posts: 105
Joined: 07/10/2021 11:53

#13 Re: Entitet Federacija BiH se zadužila za jos 40 + XXL miliona KM!

Post by IrenaT »

http://www.sase.ba/v1
Sve je transparentno, naravno treba pratiti i kad se novac vrati pa analizirati neto zaduzivanje u toku godine
User avatar
tramvajtrojka
Posts: 10977
Joined: 27/04/2021 22:52

#14 Re: Entitet Federacija BiH se zadužila za jos 40 + XXL miliona KM!

Post by tramvajtrojka »

IrenaT wrote: 01/05/2024 19:59 http://www.sase.ba/v1
Sve je transparentno, naravno treba pratiti i kad se novac vrati pa analizirati neto zaduzivanje u toku godine
zadnjih sedam godina ide prodaja obveznica al haj ide kreiranje narativa da se sve raspada :zzzz:
User avatar
Bloo
Globalna šefica
Posts: 50543
Joined: 16/01/2008 23:03
Location: Korriban

#15 Re: Entitet Federacija BiH se zadužila za jos 40 + XXL miliona KM!

Post by Bloo »

Spoiler
Show
Novi_Nick wrote: 13/12/2023 05:32 NOVA PRODAJA TREZORSKIH ZAPISA: Federacija BiH se zadužila za 40 miliona KM

Podsjetimo da u prethodne dvije aukcije trezorskih zapisa i obveznica FBiH nije uspjela prikupiti planirani iznos sredstava.


Ekonomija

Image

Federacija Bosne i Hercegovina uspjela se danas zadužiti za 40 miliona KM akucijom trezorskih zapisa na Sarajevskoj berzi.

Planirani iznos emisije bio je 40 miliona KM, koliko je i ostvareno. Ukupan iznos pristiglih ponuda bio je nešto iznad 42 miliona maraka.

Ponderisana prosječna kamatna stopa iznosi 3,5 posto, a ukupan iznos prikupljenih sredstava je 38.979.413 KM.

Datum dospijeća je 11. septembar 2024. godine.

Podsjetimo da u prethodne dvije aukcije trezorskih zapisa i obveznica FBiH nije uspjela prikupiti planirani iznos sredstava.

Kupci ovih vrijednosnih papira su uglavnom komercijalne banke.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/33 ... na_km.html

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bosnjackobosanskohercegovacki i Hrvatski politicari i stranke nas redovno obavjestavaju: Da entitet Srpska je pred bankrotom, da je entitet FBiH jako malo zaduzen, da novac nije problem i da ga imaju previse ali ga ne koriste?

Pa sto ga ne koriste, nego sve vise zaduzuju entitet FBiH, driblaju stanovnistvo da se valda nebi do daljnjeg otkrilo da je entitet FBiH u debelom minusu, a oni sebi uzimaju redovno visoke plate. Kao administracija nista ne proizvode osim sto proizvode dugove, ne stede nego samo trose, dok kompletna drzava ne propadne, sto je nekome i cilj.

Ima li kakav strucnjak, da sve ovo razjasni stanovnistvu entiteta BiH?
Ne mora svaka vijest biti tema.
Ima dovoljno tema dostupnih.
User avatar
Novi_Nick
Posts: 2939
Joined: 24/08/2003 00:00

#16 Re: Entitet Federacija BiH se zadužila za jos 40 + XXL miliona KM!

Post by Novi_Nick »

Bloo wrote: 01/05/2024 21:09
Spoiler
Show
Novi_Nick wrote: 13/12/2023 05:32 NOVA PRODAJA TREZORSKIH ZAPISA: Federacija BiH se zadužila za 40 miliona KM

Podsjetimo da u prethodne dvije aukcije trezorskih zapisa i obveznica FBiH nije uspjela prikupiti planirani iznos sredstava.


Ekonomija

Image

Federacija Bosne i Hercegovina uspjela se danas zadužiti za 40 miliona KM akucijom trezorskih zapisa na Sarajevskoj berzi.

Planirani iznos emisije bio je 40 miliona KM, koliko je i ostvareno. Ukupan iznos pristiglih ponuda bio je nešto iznad 42 miliona maraka.

Ponderisana prosječna kamatna stopa iznosi 3,5 posto, a ukupan iznos prikupljenih sredstava je 38.979.413 KM.

Datum dospijeća je 11. septembar 2024. godine.

Podsjetimo da u prethodne dvije aukcije trezorskih zapisa i obveznica FBiH nije uspjela prikupiti planirani iznos sredstava.

Kupci ovih vrijednosnih papira su uglavnom komercijalne banke.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/33 ... na_km.html

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bosnjackobosanskohercegovacki i Hrvatski politicari i stranke nas redovno obavjestavaju: Da entitet Srpska je pred bankrotom, da je entitet FBiH jako malo zaduzen, da novac nije problem i da ga imaju previse ali ga ne koriste?

Pa sto ga ne koriste, nego sve vise zaduzuju entitet FBiH, driblaju stanovnistvo da se valda nebi do daljnjeg otkrilo da je entitet FBiH u debelom minusu, a oni sebi uzimaju redovno visoke plate. Kao administracija nista ne proizvode osim sto proizvode dugove, ne stede nego samo trose, dok kompletna drzava ne propadne, sto je nekome i cilj.

Ima li kakav strucnjak, da sve ovo razjasni stanovnistvu entiteta BiH?
Ne mora svaka vijest biti tema.
Ima dovoljno tema dostupnih.
Dobro, shvatio sam da tema nije interesantna cim si je zakljucala.
User avatar
Athlon64
Posts: 2978
Joined: 24/11/2022 17:51

#17 Re: Entitet Federacija BiH se zadužila za jos 40 + XXL miliona KM!

Post by Athlon64 »

Ekonomski pokazatelji u Federaciji su se drama srozali zadnjih godinu dana.

Kako stojimo sa brojem zaposlenih, moguće da je to trenutno jedini pozitivan parametar, mada nisam siguran ni u to.


P.S. Ovo je svakako ozbiljna tema o kojoj treba pričati, možda jedino urediti naziv teme - da bude nešto tipa - ekonomsko uništavanje FBIH od strane vlasti ili tako nešto.
User avatar
Prpa.ba
Posts: 11117
Joined: 15/08/2006 21:34
Location: Podrucje pod Upravom OHR-a

#18 Re: Entitet Federacija BiH se zadužila za jos 40 + XXL miliona KM!

Post by Prpa.ba »

Forum se prebacio na kolazni rezim, najpotentnija tema su klime u kancelarijama DF-a i obracuni sa vehabizmom SDA.

Ostavimo javne finansije, cestogradnju i ostale nebitne teme strucnjacima. Dakle, HDZ-u. I vojinu mijatovicu.
User avatar
Athlon64
Posts: 2978
Joined: 24/11/2022 17:51

#19 Re: Entitet Federacija BiH se zadužila za jos 40 + XXL miliona KM!

Post by Athlon64 »

https://www.biznisinfo.ba/dolina-milion ... iliona-km/

Zna se gdje se pare moraju usmjeriti.

Nije ni ranije bilo bolje naravno, ali ovdje su svi "pošteni i sposobni". :lol:
neon-x
Posts: 610
Joined: 18/07/2012 19:13

#20 Re: Entitet Federacija BiH se zadužila za jos 40 + XXL miliona KM!

Post by neon-x »

Prica o zaduzivanju je jedna klasicna populisticka ubleha na kojoj zive mediji i opozicije (bivse i sadasnje). Da smo se bogdom zaduzivali kad je trebalo, tj. u proteklih 10-12 godina otkako smo se kao drustvo konacno naucili kapitalizmu i vezali za evropsko trziste.

Mi smo drzava u razvoju, sa nuznim rastom ekonomije u procesu priblizavanja EU i milijarde smo bez problema mogli posuditi i kako se ispostavilo vratiti po puno jeftinoj cijeni zbog inflacije u medjuvremenu. Svi oni krediti sto je RS uzimala su bili presudni za ekonomiju RS i vrlo pametna ekonomska politika sve do unazad godinu i pol dana otkako je porasla cijena novca i otkako su im se Smit i ambasada navadili na kosti.
User avatar
Sanjarko
Posts: 23564
Joined: 17/02/2015 19:32
Location: U snu

#21 Re: Entitet Federacija BiH se zadužila za jos 40 + XXL miliona KM!

Post by Sanjarko »

Prica neko iz opozicije ili neki strucnjak neki dan, da je Fadilova vlada ostavila oko 700 miliona KM u plusu budzet, a ova da je to potrosila i jos se zaduzila za oko 800 miliona KM, sad da li je mislio na sve nivoe i FBiH i kantone, nisam shvatio.

Sad ne znam koliko je to istina. Ali da ova vlada trosi, trosi i to pravo, ko ce vracati to sve i od cega?
User avatar
Athlon64
Posts: 2978
Joined: 24/11/2022 17:51

#22 Re: Entitet Federacija BiH se zadužila za jos 40 + XXL miliona KM!

Post by Athlon64 »

Nije problem što troše, veći je problem kako troše i što se zadužuju u vremenu kad je novac najskuplji. :-) :-)

Tako da imamo 2 problema zapravo.

Slažem se s ovim da dug nije problem kad je novac jeftin, ali danas je novac najskuplji u zadnjih skoro 20 god. Tako da ova Vlada pravi onda duplo s*anje.
User avatar
Novi_Nick
Posts: 2939
Joined: 24/08/2003 00:00

#23 Re: Entitet Federacija BiH se zadužila za jos 40 + XXL miliona KM!

Post by Novi_Nick »

Sanjarko wrote: 01/05/2024 23:47 Prica neko iz opozicije ili neki strucnjak neki dan, da je Fadilova vlada ostavila oko 700 miliona KM u plusu budzet, a ova da je to potrosila i jos se zaduzila za oko 800 miliona KM, sad da li je mislio na sve nivoe i FBiH i kantone, nisam shvatio.

Sad ne znam koliko je to istina. Ali da ova vlada trosi, trosi i to pravo, ko ce vracati to sve i od cega?
Mozda idu kao i entitet Srpska da zaduze entitet FBiH a s tim i drzavu BH do bankrota. Vjerovatno misle da ce iz bankrota kupiti dug za mnogo manje milijardi sto i nije bas sigurno a i opasno (grcki scenarij).
User avatar
Athlon64
Posts: 2978
Joined: 24/11/2022 17:51

#24 Re: Entitet Federacija BiH se zadužila za jos 40 + XXL miliona KM!

Post by Athlon64 »

Ako bi ulazili u neke (polu)teorije zavjere, mogli bismo skontati da je to i jedan od ciljeva MZ, instalirati nesposobnu vlast koja će se zaduživati, onda oni mogu komotno otvarati rudnike u Varešu, Loparama i gdje sve, zagađivati i uništavati prirodu, možda i pokupiti neko uspješno preduzeće koje im se svidi, kao što su kibicovali na aerodrom.

Nesposobna vlast odgovara bjelosvjetskim mešetarima. Eto oni iz altruističkih razloga nama nameću nesposobnog premijera i presposobnog Isaka u vladu. :lol: :lol:
User avatar
Sanjarko
Posts: 23564
Joined: 17/02/2015 19:32
Location: U snu

#25 Re: Entitet Federacija BiH se zadužila za jos 40 + XXL miliona KM!

Post by Sanjarko »

Hoce litijum da vade itd, pruga sta se gradi se gradi radi toga, u Varesu vec vade sta vade i tu su prugu revitalizirali da radi nakon toliko godina, hoce resurse da poklope, a vi Bosanci se slikajte, tu mislim na sve etnije.

Poklopit ce sve, pazite sta kazem, a puni smo resursa. Mislim nakon Rusije po km2 najvise mi imamo ih ako se ne varam.
Post Reply