"Enjoy Life" promotivni video

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

kobe_sa

Post by kobe_sa »

Pogledao sam onaj cijeli filmic od 4 min i sve clipove o moram reci da ima VELIKU manu :roll:

1. Nema snjega , tj. nema planinskog turizma , nema Bjelasnice , Igmana , Vlasica i Jahorine , pa ljudi mi smo imali ZIMSKU olimpijadu , pa to treba da nam je glavni adut

2. Mi imamo samo 5 km morske obale , Neum koji moze primit par hiljada gostiju i nemozemo se priblizit hrvatskoj , a mi prikazujemo , more , rakove , ribu... ???

ostali dijelovi relativno dobri i da sam se ja pitao malo vise bi prikazivao kao da mi proizvodimo zdravu hranu (bez pescicida i sl.)

Znaci na cemo se trebala zasnovati rekalama : na zimskom turizmu i zimskim sportovima , seoskom turizmu (lukomir i sl.) , planinskom turizmu (planinarenje , prwsume (imamo vise malih prasuma sem perucice)) , proizvodnji zdrave hrane , rafting i splavarenje (una , neretva , drina...) dobro sarajevo , mostar i gradacac su prikazani , ....

Sto se tice muzike meni je OK i mislim da je Losha puno manje naplatio , nego recimo npr. da su uzeli zeljkinu muziku iz "Lejle"

Dobro ove reklame n CNN su na osti kalup i sve lice jedna na drugu gledao sam crnogorsku i hrvatsku vopra slicne , ali se nasa trebala razlikovat po snjegu kao kod slovenaca :roll:
burekodsira

Post by burekodsira »

ja koliko sam upratio ima jos jedna tema na forumu o ovome i neko je spomenuo da se upravo snimaju zimski klipovi bas ko sto si primjetio da nedostaju

sto se tice reklame na cnnu... jos nikad je nisam vidio a u zadnjih par dana sam pregledao cnn kao nikad u zadnjih 5 godina... al zato sam par puta vidio crnogorsku i slovensku... pa se meni otvara pitanje sta ce reklama od 500hiljada ako je nemozes upratiti ni kad je cekas a kamoli da je drugi primjete koji prebacuju kad su reklame...
radeljas

Post by radeljas »

otkako su promovirali spot, kad god mogu prebacujem na cnn ne bi li vidio nesto i jos nisam vidio nista. za to vrijeme sam vidio spotove: armenije, slovenije, indije, malte i hrvatske.
ocito je inflacija toga. sloveniju nisam prepozn'o dok nisu potpisali i dok se nije pojavio bled. armenija ima odlican spot. ali uopste ne vidim svrhe u davanju toliko novca za promociju koja ce se izgubiti u inflaciji slicnih ili istih. da ne govorim sad o gledanosti cnn-a. koliko ljudi ga stvarno gleda. koja je struktura tih ljudi. da li su ti ljudi uopste porencijalni gosti tj. turisti. znam da hrvati imaju spot i na eurosportu. mozda je to bolje mjesto za promociju, a ja vjerujem i gledaniji kanal od cnn-a. pare je trebalo uloziti i treba ulagati u:
1. mostar
2. planine
3. jajce
4. da se opere kaldrma na bascarsiji, a ne da se crni od smeca i prljavstine.

tada ce ovo malo turista koji dolaze preporuciti drugima, a i stvarna slika ce biti bolja ...

samo me jos zanima da li je bilo tendera za izbor reditelja spota tj. da li su prikupljene 3 ponude ili je sve samo jos jedan tal za kenovica koji je vec uzeo gomilu drzavnih para. sto u sukobu interesa, sto onako ... aferim ...
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

radeljas wrote:otkako su promovirali spot, kad god mogu prebacujem na cnn ne bi li vidio nesto i jos nisam vidio nista. za to vrijeme sam vidio spotove: armenije, slovenije, indije, malte i hrvatske.
ocito je inflacija toga. sloveniju nisam prepozn'o dok nisu potpisali i dok se nije pojavio bled. armenija ima odlican spot. ali uopste ne vidim svrhe u davanju toliko novca za promociju koja ce se izgubiti u inflaciji slicnih ili istih. da ne govorim sad o gledanosti cnn-a. koliko ljudi ga stvarno gleda. koja je struktura tih ljudi. da li su ti ljudi uopste porencijalni gosti tj. turisti. znam da hrvati imaju spot i na eurosportu. mozda je to bolje mjesto za promociju, a ja vjerujem i gledaniji kanal od cnn-a. pare je trebalo uloziti i treba ulagati u:
1. mostar
2. planine
3. jajce
4. da se opere kaldrma na bascarsiji, a ne da se crni od smeca i prljavstine.

tada ce ovo malo turista koji dolaze preporuciti drugima, a i stvarna slika ce biti bolja ...

samo me jos zanima da li je bilo tendera za izbor reditelja spota tj. da li su prikupljene 3 ponude ili je sve samo jos jedan tal za kenovica koji je vec uzeo gomilu drzavnih para. sto u sukobu interesa, sto onako ... aferim ...
Bio je tender. Što ne znači da je pobijedila najbolja ponuda, pobijedila je Kensonova. Sve si ostalo u pravu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

eh zasto je CNN bolji kanal za prezentaciju od nekih.... besplatan je... i gdje god odeš u kojem god hotelu odsjedneš :D imaš CNN
:D
eh da... na engleskom je :D:D:D
burekodsira

Post by burekodsira »

a recimo sta je falilo zakupiti evropske kanale tipa ntv euronews n24 ili pro7 sat1 kabel1? bilo bi dosta jeftinije sto znaci da bi se moglo vise puta prikazati a i imali bi vise gledalaca... ja sam vidjo crnogorske i hrvatske reklame na navedenim kanalima...
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

ma otresose se vapaće cener upola opaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply