English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

ShnjaZZZ

#65226 Re: English Premier League

Post by ShnjaZZZ »

Ako završi kao zadnji 16-godišnjak iz Cardiffa neće nit loše. :D
SmokingMan

#65227 Re: English Premier League

Post by SmokingMan »

Eh da su Adeyemi.a doveli kada je trebalo. :D
MarlboroGold

#65228 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

plain vanilla wrote: 26/07/2026 09:49
MarlboroGold wrote: 26/07/2026 05:40 O jebo te led... Arsenal se navodno kod Reala raspituje o Viniju :shock:

Nije produžio ugovor i traži veću platu. Možda ga stvarno prodaju...

Nije da Arsenal nema para, ali ovo bi bilo baš nevjerovatno i moglo bi uništiti harmoniju tima.

Saliba je definitivno out par mjeseci.
U kojem je to timu Vinni narusio harmoniju?
Iskreno se nadam da nece nikud iz Reala, njemu je mjesto u najboljem klubu na svijetu :mrgreen:
Govor tijela je više puta pokazao od ostalih igrača. Benzema, Modrić, Jude... nije se do te mjere mogao dizati u nebesa dok su tu još bili Benzema i Modrić, ali čim su otišli postao je puno gori po ponašanju. Sad je tu i Mbappe pa nije ni s njim u najboljim odnosima.

Vini je igrač koji sa sobom donosi nevjerovatan talent i uz Kvaratskeliju najbolji je na svijetu na toj poziciji, ali nosi sa sobom i potencijalne probleme prvenstveno zbog vlastitog ponašanja.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#65229 Re: English Premier League

Post by plain vanilla »

MarlboroGold wrote: 26/07/2026 11:55
Govor tijela je više puta pokazao od ostalih igrača. Benzema, Modrić, Jude... nije se do te mjere mogao dizati u nebesa dok su tu još bili Benzema i Modrić, ali čim su otišli postao je puno gori po ponašanju. Sad je tu i Mbappe pa nije ni s njim u najboljim odnosima.

Vini je igrač koji sa sobom donosi nevjerovatan talent i uz Kvaratskeliju najbolji je na svijetu na toj poziciji, ali nosi sa sobom i potencijalne probleme prvenstveno zbog vlastitog ponašanja.
Eto ja bas redovno pratim Real, sve utakmice, insta, sl...nista ja to nisam vidjela.
Problem je sto svi oni imaju jak personality, i onda je tu puno ega na jednom mjestu, ali Vinni sigurno nije krivac. Ali, posto on voli prigovarati i cesto se ponasa kao razmazeno dijete, najlakse sve svaliti na njega.
Kakav god da je, ja zelim da ostane u Realu. Btw, niko nije primijetio da se Vinni na SP ponasao odlicno, cak ih razdvajao kad zakuhaju :mrgreen:
Osmi Socrates

#65230 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Ma ovi takozvani insajderi pišu šta im padne napamet. Arsenal povezuju sa svakim, bez obzira da li to ima ikakve veze sa pameću ili ne. To je tema ovogodišnjeg prelaznog roka. Postoji tačno 0% šanse da Vini pređe u Arsenal.

Eto, sad Arsenal hoće i Romera. "They are a strong contender". :lol: Ko je taj scenario napisao morao se prvo dobro nadrogirati.
ShnjaZZZ

#65231 Re: English Premier League

Post by ShnjaZZZ »

Vini uopšte nije toliko nemoguć ali samo i samo ako ne dogovori sa Realom.
Osmi Socrates

#65232 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Da si rekao da je moguć na kraju ove sezone kad mu istekne ugovor sa Realom onda bi rekao da je donekle moguć. U ovom prelaznom roku je tačno 0% šanse da se to desi.

Čak i Alvarez u Arsenalu je više moguć nego Vini, a to je na otprilike 1% šanse da se desi.

Malo ljudi razmišlja o bilo čemu kad čita ovakve vijesti. U međuvremenu, sa igračima sa kojima bi Arsenal trebao biti povezan, kao recimo Barcola, niko ne piše ništa.
MarlboroGold

#65233 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

Upravo suprotno u poređenju sa Alvarezom. Lik ne želi nigdje drugo osim Barce. Ja sam taj transfer otpisao. Zašto dovoditi igrača koji te ne želi... nema nikakvog smisla. Plus da se ponovo vrati u hladnu i kišovitu Englesku u kojoj je već bio.

Za Vinija baš i nisam siguran toliko. Odnos između Pereza i njega nije baš najbolji i to pokazuje i ova situacija sa ugovorom. Ali ja tu dajem samo 5% šansu. Kod Alvareza 0 osim ako se on sam predomisli.

Ako se desi transfer Vinija Berti trebaju dići kip ispred stadiona. To bi bio najveći transfer ikad što se tiče Premier lige.

Možda i dovođenje Brune Guimareša odigra ulogu samo se Arsenal tu treba malo uozbiljiti, a Gabriel je već tu.
Last edited by MarlboroGold on 26/07/2026 19:29, edited 2 times in total.
MarlboroGold

#65234 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

plain vanilla wrote: 26/07/2026 12:19

Eto ja bas redovno pratim Real, sve utakmice, insta, sl...nista ja to nisam vidjela.
Problem je sto svi oni imaju jak personality, i onda je tu puno ega na jednom mjestu, ali Vinni sigurno nije krivac. Ali, posto on voli prigovarati i cesto se ponasa kao razmazeno dijete, najlakse sve svaliti na njega.
Kakav god da je, ja zelim da ostane u Realu. Btw, niko nije primijetio da se Vinni na SP ponasao odlicno, cak ih razdvajao kad zakuhaju :mrgreen:
Upratio sam ja da ti njega braniš i kad ne zaslužuje :mrgreen:
Osmi Socrates

#65235 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Ni Vini ne želi nigdje drugo osim Reala. U Evropi. Ako Perez odbije da mu da platu koju traži, ili ako se ne dogovore na pola puta, otići će kod Arapa jer će mu sigurno ponuditi makar duplo više od bilo kojeg evropskog kluba. Ovo mu je zadnji ugovor gdje on može diktirati uslove. Krila preko 30 godina više ne mogu diktirati ništa. Čovjek je već osvojio sve na klupskom nivou. Sad razmišlja isključivo o parama. Nema nikakve potrebe da ide u Englesku.
Last edited by Osmi Socrates on 26/07/2026 19:31, edited 2 times in total.
JohnnyS

#65236 Re: English Premier League

Post by JohnnyS »

MarlboroGold wrote: 26/07/2026 19:27

Žene imaju taj urođeni majčinski instinkt pa su osjetljivije na te izgubljene dječake :D
MarlboroGold

#65237 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

JohnnyS wrote: 26/07/2026 19:29

Žene imaju taj urođeni majčinski instinkt pa su osjetljivije na te izgubljene dječake :D
Ti bi se njega riješio kako stoje stvari :mrgreen:
JohnnyS

#65238 Re: English Premier League

Post by JohnnyS »

MarlboroGold wrote: 26/07/2026 19:31
on je stvarno igrač koji može imati poteze zbog kojih se gleda nogomet. Ali što to vrijedi kad ga se može isprovocirati, kad postane igrač manje ako se ne sude dva faula na njemu.

Donekle zrelo ponašanje je pokazao na SP, možda jednostavno španjolski stadioni i španjolski braniči pretoksično djeluju na njega.

Možda u Engleskoj gdje nema boga da bi mu djeca pravili majmunske gestikulacije bude bolje za njega. U svakom slučaju, ostao ili otišao, želim mu svu sreću svijeta. Jer nije ni približno loš čovjek kakvim ga neki, između ostalog i na forumu, pokušavaju pokazati. A kao igrač je top
MarlboroGold

#65239 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

JohnnyS wrote: 26/07/2026 19:37
MarlboroGold wrote: 26/07/2026 19:31

on je stvarno igrač koji može imati poteze zbog kojih se gleda nogomet. Ali što to vrijedi kad ga se može isprovocirati, kad postane igrač manje ako se ne sude dva faula na njemu.

Donekle zrelo ponašanje je pokazao na SP, možda jednostavno španjolski stadioni i španjolski braniči pretoksično djeluju na njega.

Možda u Engleskoj gdje nema boga da bi mu djeca pravili majmunske gestikulacije bude bolje za njega. U svakom slučaju, ostao ili otišao, želim mu svu sreću svijeta. Jer nije ni približno loš čovjek kakvim ga neki, između ostalog i na forumu, pokušavaju pokazati. A kao igrač je top
Dijelim mišljenje u vezi ovog. U Engleskoj je to dosta bolje mada zna i tu biti svega i svačega.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#65240 Re: English Premier League

Post by Velkoski »

plain vanilla wrote: 26/07/2026 10:12 🚨 𝐇𝐄𝐑𝐄 𝐖𝐄 𝐆𝐎! Arsenal agree deal to sign 16 year old talent Axel Donczew from Cardiff City 🔴⚪️🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿

Donczew became Cardiff City’s youngest ever player in the EFL Trophy in October 2025, now set to sign for Arsenal this week.

16 year old winger already completed his medical in London.

𝐑𝐚𝐭𝐞 𝐭𝐡𝐢𝐬 𝐬𝐢𝐠𝐧𝐢𝐧𝐠 𝐟𝐫𝐨𝐦 𝟏 𝐭𝐨 𝟏𝟎! ✨
3
Osmi Socrates

#65241 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Jel' to bio plan B ako Vini ne upali?
JohnnyS

#65242 Re: English Premier League

Post by JohnnyS »

Uklapa se u Artetin tempo, bit će top za 7 godina
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#65243 Re: English Premier League

Post by plain vanilla »

Moguce, nisam ja kao neki koji nece priznati da su subjektivni.
Ja volim njega kao igraca, mislim da je veliki majstor i stvarno ga volim gledati kad igra. Brz je, spretan, asistira, daje golove. E sad problem jeste sto mora poraditi na samokontroli i znati iskulirati. Evo na SP je bio dobar. Bilo bi lijepo da nastavi tako i dalje.
S druge strane, on je stvarno istrpio puno rasistickih uvreda. I nije to uzrokovano njegovim ponasanjem, kako neki zele predstaviti, nego njegovom bojom koze. U onom zadnjem slucaju kad je i prijavio rasisticko vrijedjanje, jako puno crnih bivsih igraca se oglasilo i stalo na njegovu stranu. Iz prostog razloga jer su to svi nekad osjetili i smatraju da rasisticke uvrede ne mozes zaslužiti.
Nama je to smijesno i zaebavamo se jer smo bijeli, ali njima nije.

Naravno, nije to alibi za Vinnija da se ponasa ponekad kao derle, ali mislim da dobija puno vise hejta nego sto stvarno zasluzuje. I drazi mi je on nego neki likovi bez ikakvog personalitija :mrgreen:
Osmi Socrates

#65244 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Nisam nikad napadao Vinija zbog njegovih reakcija na rasizam. Meni se čini da je to ovdje rađeno isključivo na temama vezanim za špansku ligu, ponekad čak i od Realovih navijača. Istina je da ga to čini igračem kojem možeš ući pod kožu i isprovocirati ga, ali ne znam zapravo šta se od njega očekuje po tom pitanju.

Nekad mu jesam zamjerao nepoštovanje prema protivniku, nevezano za rasizam, ali ne vjerujem da sam o tome pisao ovdje.

Svakako je danas najbolje krilo na svijetu. Mislio sam da će postati najbolje krilo na svijetu i kad su mu mnogi zamjerali nedostatak golova, kad je imao sve osim završnog produkta. On je lice Reala danas. Nije Mbappe. Mbappe još ništa nije osvojio sa Realom. Ako pusti Vinija da ode, bila bi to ekstremna glupost Pereza.
JohnnyS

#65245 Re: English Premier League

Post by JohnnyS »

Priča se da se Perez svakako više ništa ne pita
Osmi Socrates

#65246 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Anyway, zadnji ozbiljni izvještaj koji sam čitao naglašava da su strane bliže potpisivanju ugovora nego što se pretpostavlja. Real će dobiti na jednoj strani, neće narušiti wage structure u klubu, a Vini će dobiti na drugoj strani, da sa bonusima koji su lako ostvarljivi bude plaćen na nivou Mbappea.

Meni se čini da je to sada više do Mourinha da raščisti zrak. Bio je trener Benfice kad se je onaj rasistički ispad desio. A drugo da raščisti šta igrački očekuje od Vinija. On ga ne namjerava pustiti da ide ni pod razno. Kupovina Diomandea, koja je pokrenula ovaj zadnji talas delusional vijesti, pogotovo u Engleskoj, nema nikakve veze sa Vinijevim statusom u klubu.
Osmi Socrates

#65247 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

John Stones ide u Inter. Navodno je i Romero veoma blizu dogovora. Ako zadrže i Bastonija.... :-)
Osmi Socrates

#65248 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Inter i Tottenham se dogovorili oko Romera, a on odlučio čekati na Barcelonu.
Barcelona ga ne može dovesti dok ne prodaju nekoga, a i veći prioritet im je da dovedu napadača. Načekaće se Romero. Oni prodaju igrače po dva-tri mjeseca.
MarlboroGold

#65249 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

Šta ovo Čelzi radi odjednom... od Rogersa do Hendersona i Welbecka. Hajd ok činjenica je da nemaju veterane u ekipi sa velikim iskustvom, pa je vjerovatno to presudilo. Međutim, dovoljno je dovesti samo jednog. Henderson je dovoljan jer je bio vođa.
LSD

#65250 Re: English Premier League

Post by LSD »

Gledaj ti sta radi ova londonska mafija, a nikakvih rezultata :lol:
Post Reply