zna li ko englesku rijech za zalog, ja ne znam, al znam da je ista ko za pijunEdin H. wrote:Reci pijun da te ceo svet razume

zna li ko englesku rijech za zalog, ja ne znam, al znam da je ista ko za pijunEdin H. wrote:Reci pijun da te ceo svet razume

zagorcina wrote:Nikada nisam naucio engleski kakav je to jezik gdje se od 5 slova 2 izgovaraju. moras imati jezik ko kameleon da izgovoris neke pojmove.
E, ja se nadam da ga nije položioSaian wrote:eee sinko pa nema ta pitaAdiloviCH wrote:Mozel mi neko dati po dvije recenice jednu u jednini jednu u mnozini u INPERATIVU za njemacki jezik sa glagolima
vergesen
essen
lessen
geben
MOLIM VAS HITNO MI JE SUTRA TEST JBT
Upravu je čovjek, koliko ja jarana znam da su pomoću Pro7 i ostalih kanala naučili njemački.insomnia78 wrote:
Ja sam ga odlično savladao gledajući TV odnosno crtane po cijeli dan kao dijete hehehenKrkan wrote:Koji je najpraktičniji način na koji se može koliko toliko savladat Njemački jezik
Ja bi ti preporucio sto vise gledanja njemackih kanala prvo pa onda skini druze aplikaciju duolingo, strasan programcic za ucenje jezika na androidu i preporucio bi ti jedan od najboljih translatora koje ikad probah na google marketu, nyxcore ih pravi, translator je jedan a imaju i conversation translator, znaci pricas a ono ti prevede frazu. Nema podrsku za bosanski ovaj conversation translator al zato ima za hrvatski, isto ti dodje.nKrkan wrote:Koji je najpraktičniji način na koji se može koliko toliko savladat Njemački jezik
Upiši kurs u Goethe-u, barem odradi A1.1 do A2.2. Koliko god da koštaju, isplati se jer su nastavnici stvarno dobri. Knjige ili nabavi od nekog ko je već išao, ili se učlani u Njemačku čitaonicu u Ćumuriji (20 KM godišnje), posudi i iskopiraj - da kupuješ ne isplati se, poskupe su.nKrkan wrote:Koji je najpraktičniji način na koji se može koliko toliko savladat Njemački jezik
Nick ti odgovara ovom komentaru.Seoskivaralica wrote: ↑19/08/2014 01:11 Upišeš kurs naučiš glavne stvari , slova čitanje i izgovor , ili da ti neko dobar pokaže džabalesku...Naučiš nešto glavnih riječi , kupiš riječnik , posadiš se pred tv i upijaš RTL , PRO7 , RTL II , isl , kontaš , po riječniku kopaš , i pamtiš , naravno gledaš što te interesuje i uskoro ga imaš u uhu i to je 90% znanja jezika , e to 10% sa švabama u svakodnevnom govoru izbrusiš i gotovo....
Za osnove nekih 10 hefti , nakon toga samo gledaš i kopčaš...