Emocije ili racio?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Raskosna plavusa
#54 razum
razum bolan ! draga pamet otkaci sve eto ne treba!
- lady midnight
a zashto se razum i emocije (iliti srce i glava
) tako chesto spominju kao oprechni pojmovi - samom jezichkom podjelom implicira se da je dihotomija izmedju to dvoje nekako automatska.
a nije, naravno da nije
:-):-) put izmedju srca i glave valjda ne bi trebao da bude toliko dug
a ako pak jeste, onda ustvari vishe nije ni bitno chime donosish odluke, jer se ta veza slobodno mozhe otpisati

no, da kazhem samokritichno i to da sama chinjenica da ja ovim postom zapochinjem (radni
) dan bash i ne svjedochi o nekom jakom prisustvu razuma u ovom trenutku

a nije, naravno da nije
no, da kazhem samokritichno i to da sama chinjenica da ja ovim postom zapochinjem (radni
- lady midnight
ne znam, ja kad se zaljubljujem, onda ne samo emocijama (i hormonimaobuca wrote:al kad se zaljubis izgubis pamet![]()
i nakraju jedno stane povrjeđeno
ali mozhe biti i da sam ja samo chudna po tom pitanju
- anais_nin
lady midnight wrote:a zashto se razum i emocije (iliti srce i glava) tako chesto spominju kao oprechni pojmovi - samom jezichkom podjelom implicira se da je dihotomija izmedju to dvoje nekako automatska.
a nije, naravno da nije:-):-) put izmedju srca i glave valjda ne bi trebao da bude toliko dug
a ako pak jeste, onda ustvari vishe nije ni bitno chime donosish odluke, jer se ta veza slobodno mozhe otpisati
![]()
![]()
no, da kazhem samokritichno i to da sama chinjenica da ja ovim postom zapochinjem (radni) dan bash i ne svjedochi o nekom jakom prisustvu razuma u ovom trenutku
![]()
ne znam kako mi je samo mogao promaknuti ovaj tvoj post
shvatam ja pitanje, i mislim da u vecini slucajeva razum i emocije egzistiraju u nekom vidu harmonije....ali dodju povremeno situacije kad nam razum vrlo glasno govori jedno, a emocije nesto sasvim drugo....posebno kad su romantikus emotivne stvari u pitanju
mene to malo podsjeca na one situacije kad se neko "fino dijete" koje se uvijek razumno ponasalo, radilo sta treba, po prvi put razvali, napije
salim se naravno, ali to stanje opijenosti koje dolazi od ljubavi neki ljudi su totalno u stanju preovladati, povuku rucnu i ono sto zubori, zamori ispod povrsine ih i ne drma toliko
dok neke osobe uprkos svemu sto razum nalaze, ko oni ovisnici o adrenalinu, skoce s mosta u provaliju samo sa onim malenim pojasom oko sebe, pa sta ih snadje
- lady midnight
anais_nin wrote:lady midnight wrote:a zashto se razum i emocije (iliti srce i glava) tako chesto spominju kao oprechni pojmovi - samom jezichkom podjelom implicira se da je dihotomija izmedju to dvoje nekako automatska.
a nije, naravno da nije:-):-) put izmedju srca i glave valjda ne bi trebao da bude toliko dug
![]()
![]()
no, da kazhem samokritichno i to da sama chinjenica da ja ovim postom zapochinjem (radni) dan bash i ne svjedochi o nekom jakom prisustvu razuma u ovom trenutku
![]()
ne znam kako mi je samo mogao promaknuti ovaj tvoj post![]()
![]()
shvatam ja pitanje, i mislim da u vecini slucajeva razum i emocije egzistiraju u nekom vidu harmonije....ali dodju povremeno situacije kad nam razum vrlo glasno govori jedno, a emocije nesto sasvim drugo....posebno kad su romantikus emotivne stvari u pitanju![]()
mene to malo podsjeca na one situacije kad se neko "fino dijete" koje se uvijek razumno ponasalo, radilo sta treba, po prvi put razvali, napijepa da vidimo sta ce prevladati razum ili alkohol?
![]()
![]()
salim se naravno, ali to stanje opijenosti koje dolazi od ljubavi neki ljudi su totalno u stanju preovladati, povuku rucnu i ono sto zubori, zamori ispod povrsine ih i ne drma tolikonaravno da ispliva nekad, negdje, mozda u nekom drugom obliku....ali to je za ovu temu nebitno
![]()
dok neke osobe uprkos svemu sto razum nalaze, ko oni ovisnici o adrenalinu, skoce s mosta u provaliju samo sa onim malenim pojasom oko sebe, pa sta ih snadje
ne znam ni ja kako ti je mogao promaci
ma pusti mene, ja ovdje sve kao neshto pametujem

- lady midnight
blago tebianais_nin wrote:ja uvijek lastedanas wrote:samo nemo' skakat na glavu![]()
![]()
![]()
al' se uglavnom na noge docekam
![]()
![]()
samo shto to zna otici na zglobove
- danas
pogotovo ako je voda studenalady midnight wrote:blago tebianais_nin wrote:ja uvijek lastedanas wrote:samo nemo' skakat na glavu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
samo shto to zna otici na zglobove![]()
![]()
pa vishe ne mozhesh skochiti ni sa padobranom
:D:D
-
rikardoreis
cuj na noge, zar nije preteglo nesto drugo?anais_nin wrote:ja uvijek lastedanas wrote:samo nemo' skakat na glavu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- anais_nin
glavno je da glava isplivadanas wrote:pogotovo ako je voda studenalady midnight wrote:blago tebianais_nin wrote: ja uvijek laste![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- lady midnight
to sam i ja mislilaanais_nin wrote:glavno je da glava isplivadanas wrote:pogotovo ako je voda studenalady midnight wrote: blago tebi![]()
![]()
![]()
![]()
u komadu
za zglobove ce se vec naci neki lijek
![]()
sad shepam
- lady midnight
marsh tamopitt wrote:ko te ne zna......glumis ranjeni i lak plijen:D ko biljka mesozderka
:D
dabogda nikad ne lovio ovako laHak plijen
- lady midnight
ko ti je kriv kad si laHAkpitt wrote:ihhhhh....ja ulovljen:D