Emocije ili racio?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Kad su u pitanju veze/ljubav/sex odluke donosim

srcem
20
25%
glavom
4
5%
srcem i glavom, odmjereno
41
51%
nekim drugim organima
9
11%
takvim stvarima se bakcem samo cetvrtkom
7
9%

Total votes: 81

anais_nin

Post by anais_nin »

bibliotekar wrote:dje li ste vi biologiju ucili...

cuj srcem
kakve veze biologija ima s tim? :? :shock:
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Zar se odluke vezane za ljubav mogu donositi razumom?

Ako mogu, onda to nije ljubav nego bracni ugovor ...."on je lijepe vanjstine, ima dobre gene bit ce dobar otac....takodje ima dobar i stabilan posao, iz fine je porodice....eto jos samo da me zaprosi i udajem se za cirka 3.7 dana"... :shock:
King Kikapu

Post by King Kikapu »

anais_nin wrote:
patrius wrote:Dabome,svi mi osjecamo,ali to i jeste stvar percepcije,koja je zapravo transformacija culnih zapazanja u misao.Znas ono,"isto vide a razno tumace"...
zato su nam svima i vidjenja ljubavi razlicita....ali za mene je to jednostavno...ako osjecas ljubav onda ona postoji....i to je to...
LJUBAV...PERMANENTNE VARIJACIJE SPECIFICNOG EMOTIVNOG ENTUZIJAZMA KOJE MANIFESTUJE JEDAN SUBJEKT PREMA DRUGOM
anais_nin

Post by anais_nin »

izgleda da racionalni i analiticari ne zalaze na ovaj podforum :roll: barem sudeci po anketi :lol: :lol: :lol:
ApOoLoN

Post by ApOoLoN »

Dok sam bio budala odlučivao sam sve u vezi nje srcem,
a sada kada hoce da se pomirimo samo glavom jer nezna zaslužiti da mislim drugačije.
rina*

Post by rina* »

Srcem, dok me drzi zaljubljenost :D a kad to pocne da popusta polako mozdana masinerija krene u pogon pa to sve fino razjebem :D i tako.... do sledece love :D....
Harrys

Post by Harrys »

rina* wrote:Srcem, dok me drzi zaljubljenost :D a kad to pocne da popusta polako mozdana masinerija krene u pogon pa to sve fino razjebem :D i tako.... do sledece love :D....
Ti si mi u krvi,naj,naj :D
zena21

Post by zena21 »

Hm... uvijek idem srcem... ali kao sto neko rece, vazda se zajebem :roll:

kad mi srce poskoci zbog nekog, razuma ni na vidiku... tad cak ne slusam ni one male glasice u glavi koji govore, de bona, razmisli malo :D
rina*

Post by rina* »

Harrys wrote:
rina* wrote:Srcem, dok me drzi zaljubljenost :D a kad to pocne da popusta polako mozdana masinerija krene u pogon pa to sve fino razjebem :D i tako.... do sledece love :D....
Ti si mi u krvi,naj,naj :D
i ti meni :)
zena21

Post by zena21 »

veca_sa wrote:
zena21 wrote:Hm... uvijek idem srcem... ali kao sto neko rece, vazda se zajebem :roll:

kad mi srce poskoci zbog nekog, razuma ni na vidiku... tad cak ne slusam ni one male glasice u glavi koji govore, de bona, razmisli malo :D
kazem ti ja, razmisli ponekad, zelen jesam, al duze trajem :lol: :lol:

:kiss: :kiss: naspavala?
maleno moje :kiss: :kiss:
jaba
Location: grad izmedju dvije rijeke na ravnici u zemlji oblika srca

Post by jaba »

Emocijama koje explodiraju u meni a ja ih pokusavam glavom kontrolisat kako nebi pokazao toj osobi da mi nesto znaci a ujedino ispitujem nju i njene poglede da vidim sta ona misli o meni :)
lolita_xx

Post by lolita_xx »

anais_nin wrote:
Aorta wrote: Vjerujem da je prava pravcata ljubav ona koja se gaji, raste i traje forever and ever, poji...nesto sasvim drugo od psihoze i opijenosti koju zanesenost donosi. Prava ljubav je duboka i trezvenita....
razlikuju nam se shvatanja i percepcija ljubavi :D ja vjerujem da ama bas NISTA ne traje vjecno....i mi smo samo momenat u postojanju svijeta, kad umre zadnja osoba koja nas se sjeca umiremo i mi....cak i svjetski velikani za koje mi trenutno mislimo da su "ogromni" nekad ce biti zaboravljeni....prema tome vrijeme i trajanja emocija je relativna stvar....sta znaci KOJA TRAJE???? dok ste obadvoje zivi, sve dok je jedno od vas dvoje zivo? :D

za mene je to jednostavno ljubav jednostavno JESTE.....ne trazi razloge, ni definicije, ni rokove trajanje, nema ni pravih ni krivih ljubavnih prica, ono "i zivjeli su sretno do kraja i zivota" je dio bajki....ono drugo "i uzeli su se, imali 2 djece, i proveli ostatak zivota zajedno" je drustveno nametnuta konvencija....

a ljubav postoji od kako je covjeka (i zene), ovo druge stvari o kojima pricamo su prolazne....to je isto kao da kazes za covjeka jednom kad umre da nije bio PRAVI tj da nije ni postojao :roll:
:thumbup:
lolita_xx

Post by lolita_xx »

ja samo srcem :)
jugoistocnjak

#39 Re: Emocije ili racio?

Post by jugoistocnjak »

anais_nin wrote:Zadnjih godina sve vise primjecujem razliku izmedju osoba koje odluke romanticne prirode donose srcem i onih koje te odluke donose glavom....naravno u savrsenom svijetu ideal bi bila neka zlatna sredina, ali mislim da vecina naginje malo ili na ovu ili na onu stranu (neki potpuno na jednu ili na drugu stranu)....

Kojoj grupi vi pripadate? Je li racionalni pristup uvijek ili pretezno pobjedjuje ili pak emocije? :D I sta mislite da su prednost i/ili mane vaseg pristupa pitanjima ljubavi/sexa? :D Da li biste mjenjali svoju prirodu da mozete? :D
Ne bih ja mijenjao nikad bol koju su mi donosile moje odluke srcem, za one blagodeti koje mogu donijeti racionalne odluke. Ne kajem se ni za jednu odluku koju sam napravio srcem, iako sam neke debelo propatio. Ipak, treba pokusati ostati negdje u "zlatnoj sredini", kao sto i sama kazes. Ako ni zbog cega drugog, onda zbog muskih ili zenskih idiota ili narcisidnih tipova na koje se moze naletiti i biti jedno vrijeme u zabludi.
lolita_xx

#40 Re: Emocije ili racio?

Post by lolita_xx »

jugoistocnjak wrote:
anais_nin wrote:Zadnjih godina sve vise primjecujem razliku izmedju osoba koje odluke romanticne prirode donose srcem i onih koje te odluke donose glavom....naravno u savrsenom svijetu ideal bi bila neka zlatna sredina, ali mislim da vecina naginje malo ili na ovu ili na onu stranu (neki potpuno na jednu ili na drugu stranu)....

Kojoj grupi vi pripadate? Je li racionalni pristup uvijek ili pretezno pobjedjuje ili pak emocije? :D I sta mislite da su prednost i/ili mane vaseg pristupa pitanjima ljubavi/sexa? :D Da li biste mjenjali svoju prirodu da mozete? :D
Ne bih ja mijenjao nikad bol koju su mi donosile moje odluke srcem, za one blagodeti koje mogu donijeti racionalne odluke. Ne kajem se ni za jednu odluku koju sam napravio srcem, iako sam neke debelo propatio. Ipak, treba pokusati ostati negdje u "zlatnoj sredini", kao sto i sama kazes. Ako ni zbog cega drugog, onda zbog muskih ili zenskih idiota ili narcisidnih tipova na koje se moze naletiti i biti jedno vrijeme u zabludi.
potpuno si upravu...
ali kako ostati u toj 'zlatnoj sredini'...
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

ja odluke donosim iskljucivo iz stomaka :-D

racionalno se ne moze, jer i kad hoces ne mozes zato sto nikad nemas kompletne informacije, a srcem je previse rizicno, pa onda poslusas glas u stomaku koji ti kaze sto trebas da radis i tako i uradis :-D
lolita_xx

#42 Re: Emocije ili racio?

Post by lolita_xx »

bosmen wrote:
lolita_xx wrote:
jugoistocnjak wrote: Ne bih ja mijenjao nikad bol koju su mi donosile moje odluke srcem, za one blagodeti koje mogu donijeti racionalne odluke. Ne kajem se ni za jednu odluku koju sam napravio srcem, iako sam neke debelo propatio. Ipak, treba pokusati ostati negdje u "zlatnoj sredini", kao sto i sama kazes. Ako ni zbog cega drugog, onda zbog muskih ili zenskih idiota ili narcisidnih tipova na koje se moze naletiti i biti jedno vrijeme u zabludi.
potpuno si upravu...
ali kako ostati u toj 'zlatnoj sredini'...
Hos da ti ja pokazem :-) :-) :-) :D
a ti kao znas :lol:
lolita_xx

#43 Re: Emocije ili racio?

Post by lolita_xx »

bosmen wrote:
lolita_xx wrote:
bosmen wrote: Hos da ti ja pokazem :-) :-) :-) :D
a ti kao znas :lol:
MOzda :-) :-) :-)
Vrijedi probat :D
ma necu...
jest da me srce nekad zajebe..al ne bih mijenjala:)))
jugoistocnjak

Post by jugoistocnjak »

Molim, ima posebna tema za takarenje. :oops:
lolita_xx

#45 Re: Emocije ili racio?

Post by lolita_xx »

bosmen wrote:
lolita_xx wrote:
bosmen wrote: MOzda :-) :-) :-)
Vrijedi probat :D
ma necu...
jest da me srce nekad zajebe..al ne bih mijenjala:)))
I ne trebas se mjenjat :D
Takva mi i trebas :-) :-) :-)
nemam ja ono sto ti trazis :D
a moje srce je vec zauzeto :)
aminchev2

Post by aminchev2 »

sve srcem
kad sam smotana...
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

aminchev2 wrote:sve srcem
kad sam smotana...
hos' ti sta ba raditi danas? :D

btw. mora da si rak ? :D
aminchev2

Post by aminchev2 »

Vozdra_123 wrote:
aminchev2 wrote:sve srcem
kad sam smotana...
hos' ti sta ba raditi danas? :D

btw. mora da si rak ? :D
radim
radim

a nisam rak. nego strijelac
sama sebe uvijek strijeljam
obuca

Post by obuca »

glavom, al opet srce pobjedi. :-)
obuca

Post by obuca »

sta ces tako je.
kad se zatreskas pa jos nabavis roZle cvike onda moras mislit srcem. a poslje dumaš :?
Post Reply