kakve veze biologija ima s tim?bibliotekar wrote:dje li ste vi biologiju ucili...
cuj srcem
Emocije ili racio?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
FFK as Lucy01
Zar se odluke vezane za ljubav mogu donositi razumom?
Ako mogu, onda to nije ljubav nego bracni ugovor ...."on je lijepe vanjstine, ima dobre gene bit ce dobar otac....takodje ima dobar i stabilan posao, iz fine je porodice....eto jos samo da me zaprosi i udajem se za cirka 3.7 dana"...
Ako mogu, onda to nije ljubav nego bracni ugovor ...."on je lijepe vanjstine, ima dobre gene bit ce dobar otac....takodje ima dobar i stabilan posao, iz fine je porodice....eto jos samo da me zaprosi i udajem se za cirka 3.7 dana"...
-
King Kikapu
LJUBAV...PERMANENTNE VARIJACIJE SPECIFICNOG EMOTIVNOG ENTUZIJAZMA KOJE MANIFESTUJE JEDAN SUBJEKT PREMA DRUGOManais_nin wrote:zato su nam svima i vidjenja ljubavi razlicita....ali za mene je to jednostavno...ako osjecas ljubav onda ona postoji....i to je to...patrius wrote:Dabome,svi mi osjecamo,ali to i jeste stvar percepcije,koja je zapravo transformacija culnih zapazanja u misao.Znas ono,"isto vide a razno tumace"...
- zena21
maleno mojeveca_sa wrote:kazem ti ja, razmisli ponekad, zelen jesam, al duze trajemzena21 wrote:Hm... uvijek idem srcem... ali kao sto neko rece, vazda se zajebem![]()
kad mi srce poskoci zbog nekog, razuma ni na vidiku... tad cak ne slusam ni one male glasice u glavi koji govore, de bona, razmisli malo![]()
![]()
![]()
naspavala?
- lolita_xx
anais_nin wrote:razlikuju nam se shvatanja i percepcija ljubaviAorta wrote: Vjerujem da je prava pravcata ljubav ona koja se gaji, raste i traje forever and ever, poji...nesto sasvim drugo od psihoze i opijenosti koju zanesenost donosi. Prava ljubav je duboka i trezvenita....ja vjerujem da ama bas NISTA ne traje vjecno....i mi smo samo momenat u postojanju svijeta, kad umre zadnja osoba koja nas se sjeca umiremo i mi....cak i svjetski velikani za koje mi trenutno mislimo da su "ogromni" nekad ce biti zaboravljeni....prema tome vrijeme i trajanja emocija je relativna stvar....sta znaci KOJA TRAJE???? dok ste obadvoje zivi, sve dok je jedno od vas dvoje zivo?
![]()
za mene je to jednostavno ljubav jednostavno JESTE.....ne trazi razloge, ni definicije, ni rokove trajanje, nema ni pravih ni krivih ljubavnih prica, ono "i zivjeli su sretno do kraja i zivota" je dio bajki....ono drugo "i uzeli su se, imali 2 djece, i proveli ostatak zivota zajedno" je drustveno nametnuta konvencija....
a ljubav postoji od kako je covjeka (i zene), ovo druge stvari o kojima pricamo su prolazne....to je isto kao da kazes za covjeka jednom kad umre da nije bio PRAVI tj da nije ni postojao
-
jugoistocnjak
#39 Re: Emocije ili racio?
Ne bih ja mijenjao nikad bol koju su mi donosile moje odluke srcem, za one blagodeti koje mogu donijeti racionalne odluke. Ne kajem se ni za jednu odluku koju sam napravio srcem, iako sam neke debelo propatio. Ipak, treba pokusati ostati negdje u "zlatnoj sredini", kao sto i sama kazes. Ako ni zbog cega drugog, onda zbog muskih ili zenskih idiota ili narcisidnih tipova na koje se moze naletiti i biti jedno vrijeme u zabludi.anais_nin wrote:Zadnjih godina sve vise primjecujem razliku izmedju osoba koje odluke romanticne prirode donose srcem i onih koje te odluke donose glavom....naravno u savrsenom svijetu ideal bi bila neka zlatna sredina, ali mislim da vecina naginje malo ili na ovu ili na onu stranu (neki potpuno na jednu ili na drugu stranu)....
Kojoj grupi vi pripadate? Je li racionalni pristup uvijek ili pretezno pobjedjuje ili pak emocije?I sta mislite da su prednost i/ili mane vaseg pristupa pitanjima ljubavi/sexa?
Da li biste mjenjali svoju prirodu da mozete?
- lolita_xx
#40 Re: Emocije ili racio?
potpuno si upravu...jugoistocnjak wrote:Ne bih ja mijenjao nikad bol koju su mi donosile moje odluke srcem, za one blagodeti koje mogu donijeti racionalne odluke. Ne kajem se ni za jednu odluku koju sam napravio srcem, iako sam neke debelo propatio. Ipak, treba pokusati ostati negdje u "zlatnoj sredini", kao sto i sama kazes. Ako ni zbog cega drugog, onda zbog muskih ili zenskih idiota ili narcisidnih tipova na koje se moze naletiti i biti jedno vrijeme u zabludi.anais_nin wrote:Zadnjih godina sve vise primjecujem razliku izmedju osoba koje odluke romanticne prirode donose srcem i onih koje te odluke donose glavom....naravno u savrsenom svijetu ideal bi bila neka zlatna sredina, ali mislim da vecina naginje malo ili na ovu ili na onu stranu (neki potpuno na jednu ili na drugu stranu)....
Kojoj grupi vi pripadate? Je li racionalni pristup uvijek ili pretezno pobjedjuje ili pak emocije?I sta mislite da su prednost i/ili mane vaseg pristupa pitanjima ljubavi/sexa?
Da li biste mjenjali svoju prirodu da mozete?
ali kako ostati u toj 'zlatnoj sredini'...
-
basta sljezove boje
ja odluke donosim iskljucivo iz stomaka
racionalno se ne moze, jer i kad hoces ne mozes zato sto nikad nemas kompletne informacije, a srcem je previse rizicno, pa onda poslusas glas u stomaku koji ti kaze sto trebas da radis i tako i uradis
racionalno se ne moze, jer i kad hoces ne mozes zato sto nikad nemas kompletne informacije, a srcem je previse rizicno, pa onda poslusas glas u stomaku koji ti kaze sto trebas da radis i tako i uradis
- lolita_xx
#42 Re: Emocije ili racio?
a ti kao znasbosmen wrote:Hos da ti ja pokazemlolita_xx wrote:potpuno si upravu...jugoistocnjak wrote: Ne bih ja mijenjao nikad bol koju su mi donosile moje odluke srcem, za one blagodeti koje mogu donijeti racionalne odluke. Ne kajem se ni za jednu odluku koju sam napravio srcem, iako sam neke debelo propatio. Ipak, treba pokusati ostati negdje u "zlatnoj sredini", kao sto i sama kazes. Ako ni zbog cega drugog, onda zbog muskih ili zenskih idiota ili narcisidnih tipova na koje se moze naletiti i biti jedno vrijeme u zabludi.
ali kako ostati u toj 'zlatnoj sredini'...![]()
![]()
![]()
- lolita_xx
#43 Re: Emocije ili racio?
ma necu...bosmen wrote:MOzdalolita_xx wrote:a ti kao znasbosmen wrote: Hos da ti ja pokazem![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Vrijedi probat
jest da me srce nekad zajebe..al ne bih mijenjala:)))
- lolita_xx
#45 Re: Emocije ili racio?
nemam ja ono sto ti trazisbosmen wrote:I ne trebas se mjenjatlolita_xx wrote:ma necu...bosmen wrote: MOzda![]()
![]()
![]()
Vrijedi probat
jest da me srce nekad zajebe..al ne bih mijenjala:)))![]()
Takva mi i trebas![]()
![]()
a moje srce je vec zauzeto
-
Vozdra_123
hos' ti sta ba raditi danas?aminchev2 wrote:sve srcem
kad sam smotana...
btw. mora da si rak ?