Emir Kusturica u NP „Sutjeska“

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#76 Re: Emir Kusturica u NP „Sutjeska“

Post by pici »

konrad wrote:Dzaba vam prica. To je gotova stvar. Sve je odluceno.

Ko kaje jel ti il ti šef.....de .BA slavujanje,manidera se dezinfo....vidiš da ce te na biro za zaposljavanje ukidaju agenciju po agenciji...brin se za poso a ne ŠO neki prisrbica priziva begovate i emirate :mrgreen: :bih:
begkrekovski

#77 Re: Emir Kusturica u NP „Sutjeska“

Post by begkrekovski »

pozdravlja vas vas begkrekovski., evo mene ponovo.

posto su u Uzicu prokuzili srbskog poturicu,a i poturica je skuzio da su mu na mokroj gori zvona odzvonila "nemanja" zeli uci s guza u BiH,to jest sa repa u srbsku republiku.zamislio je da ponovo prevarom dodje do nove mokre gore u dolini heroja.ako mu to neuspije a nece,krenut ce put pariza sa sibicom i kuglicom kao sto je to radio po sarajevskim mahalama.e moj kusto doslo ti je gusto ali ipak ti zelim pomoci.u dolini heroja na mojoj djedovini da glumis popa i da sahranjujes pravoslavne medvjede po propisima kakvi vaze u nacionalnim parkovima europske unije.ta bi ti uloga obezbijedila trajni boravak u dolini heroja tako da se nemoras vise nikada pomijerati i presvlaciti.neka ti Bog pomogne i primi moje selame!
trofej

#78 Re: Emir Kusturica u NP „Sutjeska“

Post by trofej »

Dženaza Hasanu Rizvanoviću – Mesaru, Tjentište 09.06.2009. godine:

Image

Hasan je radni vijek proveo u NP „Sutjeska“. Direktor NP „Sutjeska“ Zdravko Radović nije imao hrabrosti da ga isprati, valjda uvjeren da je to uradio 1992. godine.
kiky

#79 Re: Emir Kusturica u NP „Sutjeska“

Post by kiky »

taj emir alias nemanja malo davi ...
ako je odlučio da ide u srbiju i da bude srbijanac šta se koji k................c ponovo vrača u bosnu i čačka bezveze ....
i to našao sad sutjesku, nacionalni park, da dira
koliko ja znam nacionalni parkovi se nesmiju dirat a pogotovo po njima nešto gradit ...
ima po srbiji i boljih lokacija ....

zar ne ...
el_zoro

#80 Re: Emir Kusturica u NP „Sutjeska“

Post by el_zoro »

kiky wrote:taj emir alias nemanja malo davi ...
ako je odlučio da ide u srbiju i da bude srbijanac šta se koji k................c ponovo vrača u bosnu i čačka bezveze ....
koliko ja znam nacionalni parkovi se nesmiju dirat a pogotovo po njima nešto gradit ...

zar ne ...
Ali Nemanjica ce u Srbiji uvjek biti Turcin :oops:

bez obzira gradio on crkvu na mecavniku :oops: :)

Surdulici :oops:

ili u Kursumliji :skoljka:

:run:
daxt

#81 Re: Emir Kusturica u NP „Sutjeska“

Post by daxt »

el_zoro wrote:

zar ne ...

hehe ,malo si dezinformisan,srbija voli emira,zato sto radi pametnu stvar,covek je preporodio mokru goru,a sada ce isto uraditi i u Srpskoj :D veoma inteligentan i uspesan,gradjanin sveta,on je ponos srbije :lol:
begkrekovski

#82 Re: Emir Kusturica u NP „Sutjeska“

Post by begkrekovski »

Potpuno normalan slijed: okorjeli srbonacista je ponos okorjelim srbonacistima. A i nacističkoj gamadi diljem dunjalučine.
daxt

#83 Re: Emir Kusturica u NP „Sutjeska“

Post by daxt »

begkrekovski wrote:Potpuno normalan slijed: okorjeli srbonacista je ponos okorjelim srbonacistima. A i nacističkoj gamadi diljem dunjalučine.
ti srbonacisti su konstitutivan narod u bosni,mogao bi da pripazis na recnik :skoljka:
begkrekovski

#84 Re: Emir Kusturica u NP „Sutjeska“

Post by begkrekovski »

Samo srbonacisti poistovjećuju srpski narod sa srbonacistima, s namjerom: (1) da maskiraju vlastitu nacističku opsesiju i (2) da za njenu realizaciju imaju jeftinih krvi i mesa. Od horde do nacije je vrlo dug biološki, duhovni i intelektualni proces, a primarni ishod mu je da ljudski fenotip ne robuje primitivnom mozgu - sklonom da priziva demone. Isto tako, od nacije do horde je vrlo kratak prečac ukoliko ljudski fenotip pokloni vlastito pravo na (biološki uvijek - individualan!) život demonima poput Adolfa Hitlera.
trofej

#85 Re: Emir Kusturica u NP „Sutjeska“

Post by trofej »

Postao/la trofej dana 08/06/2009 04:15:

Kada je u pitanju srbonacizam, fenomen je definiran sadržajima „srbo“ i „nacizam“. Zašto? Zato što je Slobodan Milošević one, na koje se poziva u projektu i u djelu, instrumentarizirao do stanja iz kojeg oni ne želite ili/i ne mogu da shvatite da je nacizam univerzalno zlo i, tim slijedom, sami mu pridodaju „srbo“. To će tradajti sve dotle dok instrumentarizirani ne budu u stanju odreći se nacističkog političkog projekta Slobodana Miloševića (njegovih prethodnika i sljedbenika). U njemu je isto kao u Hitlereovom projektu u fokusu teritorija, doduše u balkanskim a ne svjetskim dimenzijama – jer Slobodan Milošević za nijih nije bio „dorastao“. Ali, bez obzira na to – nacizam Slobodana Miloševića je globalno prepoznat, ali on mu je sam – po sistemu: „Govori, bre, srpski – da te ceo svet razme!“ - i na tom nivou pripisao: srpski!
trofej

#86 Re: Emir Kusturica u NP „Sutjeska“

Post by trofej »

begkrekovski,
dobar si na BosniArt-u! Kad ćemo u Krekove?
el_zoro

#87 Re: Emir Kusturica u NP „Sutjeska“

Post by el_zoro »

daxt wrote:
el_zoro wrote:

zar ne ...

hehe ,malo si dezinformisan,srbija voli emira,zato sto radi pametnu stvar,covek je preporodio mokru goru,a sada ce isto uraditi i u Srpskoj :D veoma inteligentan i uspesan,gradjanin sveta,on je ponos srbije :lol:
Da Srbija voli Emira alijas Nemanjicu :oops: :-)

ali problem stvara selo Kremno :mrgreen: i drevno prorocanstvo

da ce ,,medveda,, ostati tek toliko :oops:

za pod jednu omanju kruskicu :oops: :shock:

a Nemanja taj ,,uspesni gradjanin sveta,, :idea:

taj ponos vasceloga Srbstva :wink: :oops:

dezavuira sa svojim rendzerima :dance:

to prastaro Kremansko prorocanstvo :oops: :shock:
exliberal

#88 Re: Emir Kusturica u NP „Sutjeska“

Post by exliberal »

samo se pitam koliko se vas ucesnika kloniralo da bi davali sami sebi podrsku.....jel "beze" neodgovori mi odakle se javljas i koliko godina imas
stari grad Visegrad

#89 Re: Emir Kusturica u NP „Sutjeska“

Post by stari grad Visegrad »

Po mom misljenju je Kustruici ispao najveci glupan. U Srbiju je usao kao Kvisko tj. prijavio se u ortodoxnu stranku onda kada je Srbiji to najvise trebalo kako bi Srbija pokazala svijetu kako su bosanski musliman srbi (sto naravno nikad nije bilo tacno) te da je tako agresija Srbije i genocidi opravdani. Tako je Kusturica izmanipulisan a za taj glupi potez je dobio Mokru Goru. Okruzen je srbijanskim seljacima. Jako je razvijo taj seljacki kraj, a kako ne bi razvio kad je proputovao svijet?. Meni to nije nista "neobicno", pa svako bi mogao razviti selo ako mu das na raspolaganje mjesto i novac. aAko poredimo Kusturicu sa Semirom Osmanagićem, Semir je za Kusturicu bog. Tj. Semir je ispao daleko pametniji otkrivsi piramide koje obilaze hiljade turista godisnje. Emir Kusturica zvani Nemanje je ispao glup, te kako posijao, tako pozenjo. Napravio je dobre filmove kada je pisac teksta bio Abdulah Sidran, a u Srbiji mu i ne ide filmovanje, te se dao u proizvodnju sokova.

Njemanja sin Murata, je za mene mali covjek, a za srbe je vjerovatno velik, gldejuci kroz vjeru, a i to mi je bezveze. Sto kazu, ako boga ima, bog je jedan. NNemanja, Muratov sin, je po meni glup jer se prodao za jedno brdo i presao u cetnike.

Sada bi da dodje u Bosnu na mala vrata, na okupiranu i otetu Sutjesku. I dalje pokazije svoju glupost. Pa svi forumasi bi mogli napraviti od svake planine sta god hoces, samo treba lova.
Ali ovo je vise u politickom smislu, jer ovim tvorci ove ideje provociraju Bosance. A Emir igra kako mu se kaze, beskicmenjak.
Last edited by stari grad Visegrad on 11/06/2009 20:13, edited 1 time in total.
Pospanko

#91 Re: Emir Kusturica u NP „Sutjeska“

Post by Pospanko »

Tjentiste nije Mokra gora! Ne znam da li je Nemanja uspio da prouci istoriju doline sutjeske, ako nije, preporucujem mu da to pod hitno uradi. Ako negdje nisi dobro dosao, znaci da se neces dugo ni zadrzati u gostima.

Ovaj put sam siguran da Nemanja nema sanse za opstanak na tom teritoriju, sto zbog mene, sto zbog Bega, sto zbog svih onih koji se vratise u dolinu sutjeske, kao i onih koji ostadose zauvijek da pocivaju pored Sutjeske.
konrad

#92 Re: Emir Kusturica u NP „Sutjeska“

Post by konrad »

Vidimo se na Tjentistu, u novom turistickom etno selu 8-)
pici

#93 Re: Emir Kusturica u NP „Sutjeska“

Post by pici »

konrad wrote:Vidimo se na Tjentistu, u novom turistickom etno selu 8-)
Image

ma mani se ti uredjenja parkova de ti jednu zaslavujaj....... :mrgreen: :bih:
WeCan

#94 Re: Emir Kusturica u NP „Sutjeska“

Post by WeCan »

Dok Srbima odgovara moze biti Nemanja, cim im netreba bit ce opet turcin.
Emir je davno krepo. Prazna dusa ostala pa nezna gdje ce, samo sto ga niko vise nece.
Fakat slucaj za Sigmund Freuda.

Sto se tice tog etno sela: RSovci su ubili, projerali, silovali sve sto im je "smetalo", a sad da me muci sto neka izgubljena dusa gradi neko hebeno selu u nekom hebenom parku.
Ima milijon drugih stvari sto me muce ....
trofej

#95 Re: Emir Kusturica u NP „Sutjeska“

Post by trofej »

Потписан Пројектни споразум за Пројекат "Заштићена шумска и планинска подручја у БиХ"
[ 18.12.2008 ]
Помоћник министра за урбанизам и просторно планирање Маида Ибришагић – Хрстић потписала је, у име Владе Републике Српске, Пројектни споразум за Пројекат „Заштићена шумска и планинска подручја у БиХ“. У име Свјетске банке, која администрира грант средства додијељена Босни и Херцеговини од стране Глобалног фонда за заштиту животне средине, Споразум је потписао Марко Матованели, шеф Уреда Свјетске банке у БиХ. У име Федерације БиХ споразум је потписала предсједница Бојана Кришто, а у име Савјета министара БиХ – Драган Вранкић, министар финансија и трезора БиХ.
Пројекат ће имплементирати путем имплементационих јединица за координацију, које су формиране у министарствима надлежним за заштиту животне средине у оба ентитета. Укупно финансирање из гранта GEF-а је 3.4 милиона US $, контрибуције ентитетских влада износе 2.5 милиона US $, а контрибуције локалних корисника ће износити 0.09 милиона US $. Уз паралелно IDA финансирање из пројеката шумарства које износи укупно 2,5 милиона US $, пројекат има укупну вриједност од 6 милиона US $. Корисници пројектних средстава у Републици Српској су Национални паркови Сутјеска и Козара, те прашумски резервати Лом и Јањ, а у Федерацији БиХ – нови национални парк Уна, подручја Игман – Бјелашница – Трескавица – Височица и Прењ – Чврсница – Чабуља – Вран.
_____________________________________________________________________________________________________
Kozara i Tjentište kulturna dobra od izuzetnog značaja
Objekti će se čuvati i održavati sa svojim zaštićenim granicama
25.06.2009. 15:22

Vlada Republike Srpske donijela je danas odluke o utvrđivanju spomen-kompleksa "Kozara na Mrakovici" i spomen-kompleksa "Tjentište" kulturnim dobrima od izuzetnog značaja.
Ovim odlukama ti spomen-kompleksi se utvrđuju kulturnim dobrima od izuzetnog značaja, njihove granice zaštićene okoline s ukupnom površinom i mjere zaštite u vezi sa čuvanjem, održavanjem i korišćenjem kulturnog dobra i njihove okoline, saopćeno je iz Vladinog Biroa za odnose s javnošću.

Spomen-kompleks „Kozara na Mrakovici“ čine centralni spomenik i memorijalni zid, s pristupnim stepeništem i platoom, dokumentarni muzej i biste narodnih heroja: Mladena Stojanovića, Josipa Mažara Šoše, Esada Midžića i Skendera Kulenovića. Spomen-kompleks „Kozara na Mrakovici“ nalazi se u sastavu Nacionalnog parka „Kozara“, sa sjedištem u Prijedoru.

Spomen-kompleks „Tjentište“ čine: spomenik Bitke na Sutjesci, spomen-kuća i spomen-kosturnica te pojedinačna spomen-obilježja: Savin grob i Ljubin grob. Spomen-kompleks nalazi se u sastavu Nacionalnog parka „Sutjeska“, sa sjedištem na Tjentištu.
Autor: FENA

Čini se – sve je jasno! Međutim – ništa nije jasno! Zar nacionalni parkovi „Sutjeska“ i „Kozara“ nisu vlasništvo BiH? Kakav sad spomen-kompleks „Tjentište“? I kakva pojedinačna spomen -obilježja? Kada je u pitanju prirodna komponenta NP „Sutjeska“ – izuzev Perućice ona više ne postoji! Kada je u pitanju historijska komponenta, očito da ni ona više ne postoji! Šta postoji? Postoji pravo ljudi na privatnu imovinu, oduzetu nasilno u korist nečega što, također nasilno - više ne postoji! Ali, pošto nasilno više ne postoji ni RBiH, kako očekivati od kvislinga - koji su državu razorili zlom kojem je kruna genocid, da zaštite prava ljudi na privatno vlasništvo.

Nije li i ovo dio nacističkofašističkog pohoda na sve što je bosanskohercegovačko i, potom, evropsko i svjetsko? Neupitno - jeste! I to pod okriljem evropskih nacističkofašističkih oltara i njihovih portala u BiH.
trofej

#96 Re: Emir Kusturica u NP „Sutjeska“

Post by trofej »

Danas je u zgradi Predsjedništva BiH član Predsjedništva dr.Haris Silajdžič održao konferenciju za novinare uoči predstojećeg sastanka Upravnog odbora Vijeca za implementaciju mira (PIC-a), sa posebnim osvrtom na pitanje drzavne imovine. Izjavu dr. Silajdžića u cijelosti, te dokumente koji potvrđuju Silajdžićeve navode:

"Sazvao sam ovu konferenciju za medije jer kao član Predsjedništva BiH imam dužnost i obavezu da štitim Ustav i pravni poredak Bosne i Hercegovine.
Osnovne odredbe Ustava BiH i cjelokupan pravni poredak države su ugroženi zahtjevom da Bosna i Hercegovina prepusti gotovu cjelokupnu državnu imovinu entitetima iako je Bosna i Hercegovina trenutno potvrđeni vlasnik sve te imovine.
Međunarodna zajednica je ranije insistirala daje Ustav BiH nejasan po pitanju vlasništva nad državnom imovinom, iako smo i tada neoborivim pravnim argumentima dokazali neutemljenost tog stava. U međuvremenu smo dobili i sudsku potvrdu naših argumenata.

U sporu između Bosne i Hercegovine i Federacije BiH, Sud Bosne i Hercegovine je odlučio daje Država Bosna i Hercegovina pravni sljednik SRBiH i RBiH, da se državna imovina na kojoj su pravo raspolaganja imate ove prethodnice smatra vlasništvom Bosne i Hercegovine, te da je entitet FBiH povrijedio integritet i pravni kontinuitet imovine Države Bosne i Hercegovine kao pravnog sljedbenika RBiH.

Upravo zbog ove presude, bivši Visoki predstavnik Lajčak je u decembru prošle godine uputio pismo Predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Špiriću, u kom je jasno ukazao da Prudski sporazum primjenjuje princip „odozdo prema gore," koji je u koliziji sa navedenom presudom jer ista drži daje „Bosna i Hercegovina vlasnik većine državne imovine." Ovo pismo nikada ranije nije bilo dostupno javnosti jer o njemu Premijer Špirić nije informisao čak ni članove svoje Vlade.

Uprkos svim ovim pravnim činjenicama, Vijeće za implementaciju mira će na predstojećem sastanku eksplicitno zahtjevati da se primjeni Prudski sporazum i da se Bosna i Hercegovina odrekne većine svoje imovine u korist entiteta. Od nas će se tražiti da pristanemo na takvu raspodjelu kroz Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlada entiteta, iako entiteti nisu vlasnici te imovine.

Na ozbiljne propuste takvog pristupa upravo je ukazao Štab NATO-a u vezi nepokretne vojne imovine za koju P1C zahtjeva identičan model. U pismu od 23. juna koje je NATO uputio Ministarstvu odbrane BiH, navodi se: „Utvrdili smo da neke imovine nisu vlasništvo entiteta, tako da ne bi bilo moguće da entiteti potpišu sporazum u vezi tih imovina. Ovo su ozbiljni propusti u nacrtu Sporazuma, te NATO Štab Sarajevo stoga ne može podržati trenutni nacrt, pogotovo u vezi povezanog cilja Vijeća za implementaciju mira za zatvaranje OHR-a."

Ovaj pristup suspendira sve pravne principe i podriva vladavinu prava. Osnovni cilj ovog pristupa je što skorije gašenje OHR-a. Sada se od nas traži da državnom imovinom platimo cijenu ostvarivanja tog cilja koji nikada nismo ni tražili. Do ovog je doveo Prudski sporazum, i ogromna šteta je već učinjena čak i ako se ti razgovori ne nastave. Primjena ovog pristupa će legalizovati sve dosadašnje kriminalne radnje i zloupotrebe u vezi državne imovine, što će osigurati nastavak dominacije etničkih elita, kao što se desilo sa entitetskom privatizacijom. Bosna i Hercegovina će biti pretvorena u praznu ljušturu, a entitetima će se dati još jedan ključni atribut državnosti. Dužnost i savjest mi nalažu da se svim sredstvima borim protiv ovakvog rastakanja Bosne i Hercegovine po principu korak po korak do konačne podjele zemlje".
Očito, po istoj uzdurmi je i NP "Sutjeska", sa 72 000 ha imovine pod ingerencijom SRBiH i RBiH, sveden na nekoliko spomen-kompleksa. Značajan dio te imovine je bila privatno vlasništvo i nasilno je podržavljen u korist prirodne i historijske komponente NP "Sutjeska". Pošto je namjena NP "Sutjeska" očito promijenjena, a ukoliko ni imovina više ne bude državna, onda je na sceni klasičan Hitlerov princip "vlasništva nad zemljom". :run:
trofej

#97 Re: Emir Kusturica u NP „Sutjeska“

Post by trofej »

Vlada Republike Srpske donijela je danas odluke o utvrđivanju spomen-kompleksa "Kozara na Mrakovici" i spomen-kompleksa "Tjentište" kulturnim dobrima od izuzetnog značaja. Spomen-kompleks „Tjentište“ čine: spomenik Bitke na Sutjesci, spomen-kuća i spomen-kosturnica te pojedinačna spomen-obilježja: Savin grob i Ljubin grob. Spomen-kompleks nalazi se u sastavu Nacionalnog parka „Sutjeska“, sa sjedištem na Tjentištu.
Naravno, u (Dodikovom) nacističkom parku, nisu grobovi narodnih heroja Šerifa Loje i Nurije Pozderca. Srbonacisti Slobodana Miloševića, klerofašisti Alije Izetbegovića i krofašisti Franje Tuđmana ne odustaju od bosnocidne historijske misije, ne zazirući ni od činjenice da je NP "Sutjeska" u asocijaciji evropskih nacionalnih parkova.
Jazz_Junkie

#98 Re: Emir Kusturica u NP „Sutjeska“

Post by Jazz_Junkie »

Je li tema Kusturica ili zemlja tzv. bega?
trofej

#99 Re: Emir Kusturica u NP „Sutjeska“

Post by trofej »

Tema je privatna imovina, sa koje su domaćini prinudno iseljeni da bi na njoj bio uspostavljen nacionalni park. Nacionalni park su sačinjavale prirodna i historijska komponenta. Pošto su se na vlast vratile nacističkofašističke opcije, historijska komponenta je izgubila legalitat i legitimitet okupacije privatnih imanja. To nedvojbeno potvrđuje i navedeni akt Dodikove vlade. Naravno, njegove nacističkofašističke saveznike ne zanimaju sudbine Šerifa Loje i Nurije Pozderca, kao ni sudbina (podržavljene) imovine domaćina iz doline Sutjeske. Stoga je ovo jedini način da čovjek digne glas protiv nacističkofašističke koalicije, povampirene u BiH pod supervizijom OHR-a i SR EU, a na projektu bosnocida.
pici

#100 Re: Emir Kusturica u NP „Sutjeska“

Post by pici »

Podela Srbije po Bori Đorđeviću!Image

Image

1. Autonomna mađarska Vojvodina – Sabatka, pod upravom velikog blagajnika Jožefa

1a. Autonomna mađarska Vojvodina – Ujvidek, pod upravom vojvode Nenada Ličkog

2. Panonski Montenegro – glavni grad Vrbas – Lovćenac

3. NDŠ – Nezavisna država Šokadija

4. Rusinska republika

5. Autonomna banatska oblast pod protektoratom Rumunije

6. Beogradski pašaluk pod vlašću velikog paše Borisa Žutog i malih subaša: Mlađana od Vlasotinca, Ivice od Marice, Miki Mausa i ostalih velikaša

7. Čivijaška republika

8. Slobodna bescarinska zona Loznica

9. SSSRS – socijalistička samoupravna sovjetska republika Stig – predsednik drug Marko od Požarevca

10. Kraljevina Gornja Šumadija – dinastija Karađorđevića – glavni grad Topola

11. Kraljevina Donja Šumadija – dinastija Obrenovića – glavni grad Kragujevac

12. Bidžalend

13. Moravska despotovina, tri glavna grada: Jagodina, Ćuprija i Paraćin – despot Palma

14. Vlaška

15. Timočka krajina, samoproglašena, još uvek u borbi za nezavisnost

16. Kneževina Čačanija i Dragačevo, pod upravom velikog kneza Velimira Prvog

17. Užička socijalistička republika i SAO Zlatibor

18. Mokrogorski emirat – trenutno uzdrman seljačkom bunom

19. Carevina Čarapanija – dinastija Hrebeljanovića

20. Sandžačka džamahirija, glavni grad Novi Pazar pod zajedničkom upravom velikog vezira Sulejmana i Rasim age Pazarca

21. Južna Srbija, glavni grad Niš

22. Autonomna pokrajina Leposavić – Severna Mitrovica, još nepriznata

23. Autonomna pokrajina Gazivode, glavni grad Zubin Potok, još nepriznata, a kad će biti ne znamo

24. Trepča – jedna od SAD

25. R.R.R. – Romska republika Romanija – glavni grad Vladičin Han pod upravom orkestra Bobana Markovića

26. Deo Srbije pod bugarskom okupacijom

27. Albansko-američka autonomna pokrajina Kosovo, glavni grad Bondstil, zamenik glavnog grada Priština – zemlja heroja i heroina

28. Nezavisna država, u pokušaju, Gora, glavni grad Dragaš

Dobijo je on svoju Grudu...de da mu nabacimo još koji duljum oko PeruĆice :mrgreen:
Post Reply