Ti ili se pravis mutav, budala ili nesto trece, mada ce biti onaj sindrom "raje" pa kud puklo da puklo. Pitas se je li normalno da dva umjetnika .......Radio Sarajevo wrote:Čak i danas se u Sarajevu ne smije naglas pisnuti protiv sulude odluke da se izađe iz Jugoslavije i zarati sa petom silom u svijetu, jer ćete doći u opasnost da vam neko jebe majku, da vam prijete po ulici, da vas se proglasi državnim neprijateljem i da vas sataniziraju po internetu.hAZNADAR wrote:
Ja sam po tvome jedan od spomenutih strucnjaka, i nekih 64% stanovnika BiH sto su glasali za nezavisnost. Kustina prica je takodjer poznata - da su Sarajlije same krive za opsadu i stradanja jer su glasali i htjeli izlazak iz YU. 'nako iznenada. Necemo sad o pocecima rata i razlozima za izlazak iz YU - to bi bio oftopic. Imamo razlicita misljenja o tome.
Tih 63,3% ljudi se debelo zajebalo jer nije znalo procijeniti pravi trenutak da se napravi sranje, ali to je već druga priča.
Ja te pitam, je li to tolerantno Sarajevo kojim se dičimo? Je li tolerantno da dvojica Sarajlija koji su bili samo umjetnici i koji su imali drugačije mišljenje danas ne smiju doći u svoj grad? Je li to normalno?
Je li normalno da ja i danas biram kome ću reći da sam protiv nezavisnosti Bosne i Hercegovine? Je li to ta sloboda o kojoj pričamo, i je li to za šta smo se borili?
Sada, je li normalno da jedan grad 4 godine krvari pod opsadom, je li normalno da u jednom gradu bude bijeno 1200 djece, da je grad mucen, ponizavan, razaran i sve to na vrhuncu slave dva umjetnika koji ni rijeci o tome. Valjda je duznost umjetnika da ukazuje na zlo u ljudima, na mracnu stranu ljudskog uma. Nije li na umjetnicima da ukazjuju na zlocin i zlocince ili je duznost umjetnika da se prodaju za sitne solde i da zanose jaja zlocincima.
I koja zamjena teza sa ovim izlaskom iz Jugoslavije. Iz koje Jugoslavije smo to mi izasli, je li iz Jugoslavije sa sest repubulika i dvije autonomne pokrajine ili iz one fasisticke nakaze koja je izrasla iz onako lijepe zemlje.