Emina Ganić, kćerka dostojna svoga baba

tesanj

#26 Re: Emina Ganić, kćerka dostojna svoga baba

Post by tesanj »

Haman da je ovdje problem Babo :mrgreen:
thea

#27 Re: Emina Ganić, kćerka dostojna svoga baba

Post by thea »

dakle emina ima srpsko porijeklo a i caca joj
rizo

#28 Re: Emina Ganić, kćerka dostojna svoga baba

Post by rizo »

Eborg wrote: Ono što je meni interesantno je da je rođena u SAD-u gdje je završila osnovnu i srednju školu, fakultet u Engleskoj a opet taj isti engleski govori sa izraženim bosanskim akcentom sa minimalnom primjesom britanskog. :)
Vala ovo nije izrazeni bosanski akcenat:

Krushna mrva

#29 Re: Emina Ganić, kćerka dostojna svoga baba

Post by Krushna mrva »

To Rizo legendo, zajebo si i OBN i Pink :mrgreen:
Eborg

#30 Re: Emina Ganić, kćerka dostojna svoga baba

Post by Eborg »

theTruePath wrote:
Eborg wrote:Sjajna djevojka/žena s obzirom na sposobnosti ali ima tu porodičnu mrlju. Ipak, treba biti pošten i razgraničiti je od oca, tako da je ne bih stavljao pod neku stigmu, mogla je komotno landarati mudima, praviti belaje i vozati skupa auta kao Branković junior i ostatak ekipe ali je ipak uložila trud u obrazovanje.

Ono što je meni interesantno je da je rođena u SAD-u gdje je završila osnovnu i srednju školu, fakultet u Engleskoj a opet taj isti engleski govori sa izraženim bosanskim akcentom sa minimalnom primjesom britanskog. :)
sta je tu interesantno
Pa za nekoga ko je najmanji dio života proveo u Bosni i Hercegovini i nikada se nije školovao na tom jeziku i jeste čudno da ima bosanski akcent a ne američki ili britanski.
Krushna mrva wrote::-) fakat Top lista Nadrealista. Ulaze u sebe i zato je treba respektovati? :lol:
Od tolikog ulaganja kako joj se ne omaknu da ulozi u neku nekretninu pa da izadje iz Slobine kuce? :oops:
Sto joj se ne omace nekakav mjerljiv uspjeh pa da se i mi, sto vidimo da je car go, da se i mi malo odusevimo?!
Nemoj ba suplje nemoj matere ti, nemoj Allaha ti!
Čitaj malo šta sam napisao. Odlučila se školovati, to je najveće ulaganje u sebe. Mogla je završiti kakav fakultetić u BiH i češkati muda ali nije. I ovako i onako bi imala love.
rizo wrote:
Eborg wrote: Ono što je meni interesantno je da je rođena u SAD-u gdje je završila osnovnu i srednju školu, fakultet u Engleskoj a opet taj isti engleski govori sa izraženim bosanskim akcentom sa minimalnom primjesom britanskog. :)

Ne znam koliko imaš "uho" za te stvari no američkog akcenta ni mrvicu nema, govori bosanskim akcentom sa britanskom gramatikom.
theTruePath

#31 Re: Emina Ganić, kćerka dostojna svoga baba

Post by theTruePath »

pa sta? eto moj brat rodjen u swe i opet ima bh akcent,iz razloga jer prica kod kuce na bh jeziku...valjda i ona tako
thea

#32 Re: Emina Ganić, kćerka dostojna svoga baba

Post by thea »

svi mi ulazemo u sebe kako ko moze, a emina je zahvaljujuci dobroj diplomatskoj plati svog oca mogla studirati tamo gdje je zeljela
Eborg

#33 Re: Emina Ganić, kćerka dostojna svoga baba

Post by Eborg »

theTruePath wrote:pa sta? eto moj brat rodjen u swe i opet ima bh akcent,iz razloga jer prica kod kuce na bh jeziku...valjda i ona tako
Pa OK, samo je neobično. Ljudi koji su iz BiH odlazili sa 10-15 godina su u potpunosti usvojili strane akcente, a ona koja je u SAD-u "kod kuće" nije.
thea wrote:svi mi ulazemo u sebe kako ko moze, a emina je zahvaljujuci dobroj diplomatskoj plati svog oca mogla studirati tamo gdje je zeljela
Pa nažalost ne radi se o diplomatskoj plati već o nekim višim, i nepoštenijim iznosima. Uostalom, današnje (zvanične) diplomatske plate uopće nisu visoke koliko ljudi misle. Ambasador zarađuje oko trećinu iznosa jednog parlamentarca. A gdje je odgovornost ambasadora, a gdje parlamentarca koji čita novine.
Last edited by Eborg on 26/08/2013 01:29, edited 1 time in total.
rizo

#34 Re: Emina Ganić, kćerka dostojna svoga baba

Post by rizo »

Eborg wrote:
theTruePath wrote:
Eborg wrote:Sjajna djevojka/žena s obzirom na sposobnosti ali ima tu porodičnu mrlju. Ipak, treba biti pošten i razgraničiti je od oca, tako da je ne bih stavljao pod neku stigmu, mogla je komotno landarati mudima, praviti belaje i vozati skupa auta kao Branković junior i ostatak ekipe ali je ipak uložila trud u obrazovanje.

Ono što je meni interesantno je da je rođena u SAD-u gdje je završila osnovnu i srednju školu, fakultet u Engleskoj a opet taj isti engleski govori sa izraženim bosanskim akcentom sa minimalnom primjesom britanskog. :)
sta je tu interesantno
Pa za nekoga ko je najmanji dio života proveo u Bosni i Hercegovini i nikada se nije školovao na tom jeziku i jeste čudno da ima bosanski akcent a ne američki ili britanski.
Krushna mrva wrote::-) fakat Top lista Nadrealista. Ulaze u sebe i zato je treba respektovati? :lol:
Od tolikog ulaganja kako joj se ne omaknu da ulozi u neku nekretninu pa da izadje iz Slobine kuce? :oops:
Sto joj se ne omace nekakav mjerljiv uspjeh pa da se i mi, sto vidimo da je car go, da se i mi malo odusevimo?!
Nemoj ba suplje nemoj matere ti, nemoj Allaha ti!
Čitaj malo šta sam napisao. Odlučila se školovati, to je najveće ulaganje u sebe. Mogla je završiti kakav fakultetić u BiH i češkati muda ali nije. I ovako i onako bi imala love.
rizo wrote:

Ne znam koliko imaš "uho" za te stvari no američkog akcenta ni mrvicu nema, govori bosanskim akcentom sa britanskom gramatikom.
Ma znam nego sam ja zamisljao izrazeni bosanski akcent puno gori nego kako ona govori.
Krushna mrva

#35 Re: Emina Ganić, kćerka dostojna svoga baba

Post by Krushna mrva »

Ja da imam dobar akcent i dobro uho namah bi neku sirotinju istjero iz kuce pa da se uselim.
Sta ce sirotinji kuca kad meni treba? ha ja

Image
fatamorgana

#36 Re: Emina Ganić, kćerka dostojna svoga baba

Post by fatamorgana »

theTruePath, kako ti objašnjavaš to što Emina nije pokrivena, mislim ..... :wink:
tesanj

#37 Re: Emina Ganić, kćerka dostojna svoga baba

Post by tesanj »

thea wrote:svi mi ulazemo u sebe kako ko moze, a emina je zahvaljujuci dobroj diplomatskoj plati svog oca mogla studirati tamo gdje je zeljela
Naj bolje da se udala i naucila razvijat pitu po mogucnosti zeljanicu, mislim da bi bilo sve ok.
thea

#38 Re: Emina Ganić, kćerka dostojna svoga baba

Post by thea »

eborg- jasno je da tu nije sve cisto al'et da bar hoce sad nesto raditi za bosnu, nesto konkretno!
Eborg

#39 Re: Emina Ganić, kćerka dostojna svoga baba

Post by Eborg »

Ko, Emina? Šta ona to ima raditi za Bosnu? Nit' je ona neka deus ex machina koja će sve riješiti u našem društvu niti treba imati obavezu da pere ljagu sa sebe koju vuče njen otac. Jedinka je za sebe i treba da je boli qrac za to.

Ako se odluči baviti politikom sa interesovanjem bih pratio njenu kampanju i razmislio bih o davanju svog glasa nekoj njenoj opciji. Ali ipak mislim da bi to završilo neuspješno, Komšićeva stranka će biti najbolji primjer kako recept relativno popularna ličnost+hrpa nadobudnih anonimusa jednostavno ne uspijeva.

Ovako može samo truniti i slikati se sa filmadžijama.
theTruePath

#40 Re: Emina Ganić, kćerka dostojna svoga baba

Post by theTruePath »

fatamorgana wrote:theTruePath, kako ti objašnjavaš to što Emina nije pokrivena, mislim ..... :wink:
pa nisu ni moje sestre,mama,,jedino nane

sta zelis reci?
mumy

#41 Re: Emina Ganić, kćerka dostojna svoga baba

Post by mumy »

baba :( krajnje je vrijeme da naucite jezik drzave u kojoj zivite
Krushna mrva

#42 Re: Emina Ganić, kćerka dostojna svoga baba

Post by Krushna mrva »

Eborg wrote:Ko, Emina? Šta ona to ima raditi za Bosnu? Nit' je ona neka deus ex machina koja će sve riješiti u našem društvu niti treba imati obavezu da pere ljagu sa sebe koju vuče njen otac. Jedinka je za sebe i treba da je boli qrac za to.

Ako se odluči baviti politikom sa interesovanjem bih pratio njenu kampanju i razmislio bih o davanju svog glasa nekoj njenoj opciji. Ali ipak mislim da bi to završilo neuspješno, Komšićeva stranka će biti najbolji primjer kako recept relativno popularna ličnost+hrpa nadobudnih anonimusa jednostavno ne uspijeva.

Ovako može samo truniti i slikati se sa filmadžijama.
Pa ona ti je Nasa stranka :) U NS nije im bilo mrsko da ih tako jedna cista osoba "pomaze"

Prema tom,,,,Komsiceva stranka i stranka u kojoj je ova moraju biti nebo i zemlja po bilo kom kriteriju
theTruePath

#43 Re: Emina Ganić, kćerka dostojna svoga baba

Post by theTruePath »

mumy wrote:baba :( krajnje je vrijeme da naucite jezik drzave u kojoj zivite
oni su sandzaklije i pricaju svoj jezik,boli ih k... za nasim obicajima

i meni zvuci baba smjesno,ja kazem babo
Krushna mrva

#44 Re: Emina Ganić, kćerka dostojna svoga baba

Post by Krushna mrva »

theTruePath wrote:
mumy wrote:baba :( krajnje je vrijeme da naucite jezik drzave u kojoj zivite
oni su sandzaklije i pricaju svoj jezik,boli ih k... za nasim obicajima

i meni zvuci baba smjesno,ja kazem babo
Ne govore svi Sandzaklije tako, oni su tamo iz Pazara, oni pricaju dugacije dosta od mojih iz Priboja. Ima velike razlike inace
fatamorgana

#45 Re: Emina Ganić, kćerka dostojna svoga baba

Post by fatamorgana »

theTruePath wrote:
fatamorgana wrote:theTruePath, kako ti objašnjavaš to što Emina nije pokrivena, mislim ..... :wink:

sta zelis reci?
Želim reći kako ti to objašnjavaš da ona nije pokrivena? Manjak vjere, patriotizma?
Krushna mrva

#46 Re: Emina Ganić, kćerka dostojna svoga baba

Post by Krushna mrva »

fatamorgana wrote:
theTruePath wrote:

sta zelis reci?
Želim reći kako ti to objašnjavaš da ona nije pokrivena? Manjak vjere, patriotizma?
PAtriotuizma ima.....prema Siriji

www.sandzacke.rs/tag/mirza-ganic/‎
thea

#47 Re: Emina Ganić, kćerka dostojna svoga baba

Post by thea »

pokrivena pa o cemu vi?

religija je nekad bila politika, danas ta politika sluzi duhovnom svijetu nekim ljudima a ostali koji se sluze njom iskoristavaju ove prve navedene.

bog je u nama

jesu ovi ganici opasni, ovaj sigurno sanja o dzenetskim djevicama, muska posla pa sto nama zenema ne nude zgodne sposobne mladice bar njih u pola koliko za decke :lol: :lol: :lol:

sramota je da zena ima toliko muskaraca, a jos da ima i orgazam GLUHO BILO
Last edited by thea on 26/08/2013 01:57, edited 1 time in total.
fatamorgana

#48 Re: Emina Ganić, kćerka dostojna svoga baba

Post by fatamorgana »

thea wrote: bog je u nama
Ma nedo bog, :mrgreen:
theTruePath

#49 Re: Emina Ganić, kćerka dostojna svoga baba

Post by theTruePath »

jebote sto je ovaj fatko postao teski islamista,pa me samo proziva
fatamorgana

#50 Re: Emina Ganić, kćerka dostojna svoga baba

Post by fatamorgana »

theTruePath wrote:jebote sto je ovaj fatko postao teski islamista,pa me samo proziva
Pa skoro svaki dan otvoriš novu temu plitkog nacionalističkog sadržaja ... k'o žuta štampa, :wink:

Bacaš bombe k'o Mirko i Slavko, :lol:
Locked