Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
frngla

#51 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by frngla »

dječak sa šibicama wrote:Haha a sta je onaj ciko sto zapisuje kad ko dolazi na posao dole na Stupu, direktor? :D

Cuj nemaju portire.

Hajde, kako god. Znam samo da ce mene moja rodja pred Bajram castiti stotkom, od onoga sto ne primaju za Bajram :oops:
To je portir/recepcioner koji radi 8 h bez nocnog rada, citas li ti sta sam napisao. Rodica te casti od plate sine, od plate...
sabanss

#52 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by sabanss »

Maksimalni TO je 2% prosjecne plate F BiH tj. oko 16.5 KM i ne moze biti veci.

Za ostalo ne znam...
golfiista

#53 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by golfiista »

Moja supruga radi u EP.
Nemaju trinaestu plaću. Nemaju naknadu za Bajram ili Božić. Nemaju besplatno ljetovanje. Nemaju čistačice ni portire. ( privatne firme održavaju i obezbjeđuju prostorije).
Imaju redovnu plaću. Imaju topli 2% od prosječne plaće u Federaciji ( cca 15,00 KM ). Imaju regres.Plaća je iznad prosjeka Federacije, bar za VSS.
U Telecomu je nešto bolje. Topli je identičan, plaće su veće i imaju naknade za Bajram kao i visoke naknade, recimo za rođenje djeteta.
Najveća razlika je u pozicijama. Recimo razlika između stručnog saradnika i šefa u EP je cca 200 KM, dok je to u Telecomu 1000 KM. Komisije da ne spominjem.
Mislim, generalno, da nije problem u u EP i Telecomu, jer su profitabilne firme i iste velikim dijelom pune penzioni i zdravstveni fond.
Veći problem su firme koje radnicima uplaćuju minimalac, a na ruke doiju osatak, recimo tako rade Notari. Dalje, veći problem bi mogle biti razne vladine ustanove, koje direktno zavise od budžeta a šta rade to niko ne zna, jer ovi imenovani bar proizvode domaći proizvod.
BarbaDue

#54 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by BarbaDue »

agnostic_front wrote:Barba, imal ribe?
Znao sam da će biti različitih mišljenja, logično ima nas svakakvih. Isto kao i dečku, vjerijem vam djelimično, a kao što neko napisa istina je tu negdje sa +-5%. Sve u svemu ja sam razočaran ovim činjenicama i pomišljam kao što rekoše, "Barba gdje ti živiš!"
friskyoreo

#55 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by friskyoreo »

dječak sa šibicama wrote:Udata je :D
Nema veze, ljudi su rashebali Jugoslaviju, mogu vala i ja jedan brak. :D Obecavam bit ce 2 stoje svakog praznika ako pomognes. :D :wink:
Sunny-7

#56 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by Sunny-7 »

dječak sa šibicama wrote:Haha a sta je onaj ciko sto zapisuje kad ko dolazi na posao dole na Stupu, direktor? :D

Cuj nemaju portire.

Hajde, kako god. Znam samo da ce mene moja rodja pred Bajram castiti stotkom, od onoga sto ne primaju za Bajram :oops:
:lol: :lol: :lol:
Drinski

#57 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by Drinski »

golfiista wrote: Veći problem su firme koje radnicima uplaćuju minimalac, a na ruke doiju osatak, recimo tako rade Notari. Dalje, veći problem bi mogle biti razne vladine ustanove, koje direktno zavise od budžeta a šta rade to niko ne zna, jer ovi imenovani bar proizvode domaći proizvod.
Prvo, ne ulazim u politicke zloupotrebe javnih preduzeca a smatram i da ti je ova druga recenica glupa jer predstavlja hvalisanje neznanjem.
Medjutim, slazem se sa prvom recenicom. Niko ne razmlislja da poveca svoj prihod nego mu guzica zinula za komsijinom nafakom. Onda krene ona prica: "kod mog gazde je ovako i onako", pa sad valjda svi trebamo da trpimo isto.
neki

#58 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by neki »

koja kamara gluposti na temi :-)
13. plata :lol: , 1000 za ng i bajram :lol: , placena ljetovanja :lol: , plate od 2500 :lol:
ljudi, odrasli ste, zar vas nije sramota lagati?
Dobrinja80

#59 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by Dobrinja80 »

Možda je tačno i ovo za ljetovanje jer EPBIH ima hotel u Makarskoj.

http://www.elektroprivreda.ba/stranica/koncern-epbih

Neelektroprivredna društva s kojima je JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo u odnosu povezanih društava su:

Eldis tehnika d.o.o. (100%) s kojom JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo ima zaključen Ugovor o vođenju poslova
Hotel ELBIH d.d. Makarska (u većinskom vlasništvu JP EPBiH s udjelom 85,80%)
Iskraemeco Sarajevo d.o.o. (u većinskom vlasništvu JP EPBiH s udjelom 57,51 %)
ETI Sarajevo d.o.o (u većinskom vlasništvu JP EPBiH s udjelom 49%)
Juliuscezar

#60 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by Juliuscezar »

Mozda glavesine, ali one prave glavesine da imaju taj hotel. Obicni radnici 100 % nemaju placeno ljetovanje. Nema ni 13- plate ni bajramluka. Ono sto ima je regres
Mea_parvitas

#61 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by Mea_parvitas »

Ima hotel, ali sve se placa regularno, uz odbijanje od plate, moguce i na rate i to je sve. ;)

Beneficije su topli obrok 15 KM, regres 1100 KM, jubilarne nagrade za 10, 20 i 30 godina staza (u iznosu od 1, 2 i 3 prosjecne plate, respektivno) i otpremnina za odlazak u penziju. Plata se povecava sa povecanjem staza, uslovi na radu su +, kao i rad nocu i vikendom.

Nisu problem plate ljudima koji stvarno rade, kao sto je npr. taj dispecer, ali su problem uhljebljeni nehljebi tipa pravnici, ekonomisti i ostali levati koji po cijeli dan sjede u kancelarijama i ne rade apsolutno nista. Plate onima koji stvarno rade su takve kakvim trebaju teziti sve ozbiljne firme u BiH, a EPBiH je itekako takva firma koja proizvodi i upravlja vjerovatno i najbitnijim resursom u drzavi.

Ovo sve pricam iz prve ruke jer mi otac radi tu, a ja cekam nece li sta izletiti. :lol:
jao_situacije

#62 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by jao_situacije »

bhnapoleon1 wrote:Mozda glavesine, ali one prave glavesine da imaju taj hotel. Obicni radnici 100 % nemaju placeno ljetovanje. Nema ni 13- plate ni bajramluka. Ono sto ima je regres
glavešina ode u dubai, baš će on sa sirotinjom po makarskoj ganjati mjesto na plaži :mrgreen:
jao_situacije

#63 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by jao_situacije »

vettel wrote:Jebo mater kad vidim kakve beneficije neki imaju, a koliko (ne)rade i ne cudi me sto nam je drzava u qurcu
isto ti je u njemačkoj ovako samo nema nepotizma (valjda), plate su im genijalne a ne ubijaju se od rada nešto :mrgreen:
Juliuscezar

#64 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by Juliuscezar »

jao_situacije wrote:
bhnapoleon1 wrote:Mozda glavesine, ali one prave glavesine da imaju taj hotel. Obicni radnici 100 % nemaju placeno ljetovanje. Nema ni 13- plate ni bajramluka. Ono sto ima je regres
glavešina ode u dubai, baš će on sa sirotinjom po makarskoj ganjati mjesto na plaži :mrgreen:
I to sto kazes, ali obicni radnici ne idu. Jako sam blizak i to mogu tvrditi, ako nista za svoj kraj/predio :D .
jao_situacije

#65 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by jao_situacije »

vettel wrote:
jao_situacije wrote:
vettel wrote:Jebo mater kad vidim kakve beneficije neki imaju, a koliko (ne)rade i ne cudi me sto nam je drzava u qurcu
isto ti je u njemačkoj ovako samo nema nepotizma (valjda), plate su im genijalne a ne ubijaju se od rada nešto :mrgreen:
jest, al u njemackoj je uredjen drzavni aparat za razliku od nas, a da ne pricam o BDP-u, odnosu penzionisanih i zaposlenih, utaji poreza i sl.
ma sve to stoji nego kažem i tamo je u elektroprivredi jedno od najboljih radnih mjesta
može se odspavati na radnom mjestu jer ima dana kad nema nikakvog posla i obaveza :mrgreen:
insomnia78

#66 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by insomnia78 »

jao_situacije wrote:
U Fr vecinom njihova djeca rade :lol:
jao_situacije

#67 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by jao_situacije »

insomnia78 wrote:
jao_situacije wrote:
U Fr vecinom njihova djeca rade :lol:
:lol:
insomnia78

#68 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by insomnia78 »

Najozbiljnije
Naravno, nisu svi ni zainteresovani za taj pos'o ali ovi koji jesu upadaju maltene bez problema
jao_situacije

#69 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by jao_situacije »

insomnia78 wrote:Najozbiljnije
Naravno, nisu svi ni zainteresovani za taj pos'o ali ovi koji jesu upadaju maltene bez problema
šuhveli je to meni bilo odmah, al reko možda i nema nepotizma :mrgreen:
insomnia78

#70 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by insomnia78 »

De ba, odvadi malo
insomnia78

#71 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by insomnia78 »

jao_situacije wrote:
Ma ima jasta
Da se razumijemo, nije ko kod nas, kod nas nema sanse da sa strane upadnes :lol:
jao_situacije

#72 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by jao_situacije »

insomnia78 wrote:
jao_situacije wrote:
Ma ima jasta
Da se razumijemo, nije ko kod nas, kod nas nema sanse da sa strane upadnes :lol:
kod nas se nikad ne omakne da zaposle nekoga ko je bez "preporuke" :lol:
insomnia78

#73 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by insomnia78 »

Osim Zaimovog, njeg su zvali s biroa
jao_situacije

#74 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by jao_situacije »

insomnia78 wrote:Osim Zaimovog, njeg su zvali s biroa
ispričavam se, njega sam zaboravio :oops:
BarbaDue

#75 Re: Elektroprivreda BiH, nevjerovatna priča!!!

Post by BarbaDue »

Ne znam za vas ali meni ova priča iz Elektroprivrede nikako ne izlazi iz glave. :-?
Post Reply