Televizija OBN
Moderator: anex
-
angy
#201 Re: Program OBN-a za 11. juli
I ja sam se zgrozila kad sam vidjela, tamo ukopavaju ljude a na obn-u "ZVIJEZDE PLESU"
ali nazalost nece dobiti nikakvu kaznu jer je i proteklih godina bila ista prica...
-
radeljas
#202 Re: Program OBN-a za 11. juli
svaka ti je na mjestu i sve je tacno sto si napisao. ova televizija je dno dna i treba ih se sjetiti ne samo povodom ovakvog programa za 11.7. koji je i ponizavajuci, a ne samo debilan. najgori od svega mi je rak koji dopusta ovako nizak nivo programa koji se odasilje, a da ne govorim o mafijaskim prevarama calete (vlasnika nove tv) vezanim za reklamiranje tj. oglasavanje na ovoj tv. to je vec za policiju. da ne idem sad do neisplacivanja nagrada i prevarama od kviza do "showa realnosti" - gdje ljudima kojima su obecali nagrade, nagrade nisu isplatili/dodjelili. zreli su za zabranu, kad bi ovo bila drzavaletacina wrote:kada pomislim da OBN ne može niže pasti u etičkom, moralnom, profesionalnom i svakom drugom smislu, oni se svojski potrude da me demantuju. Dok su sve relevantnije televizije u Federaciji BiH na dan 14. godišnjice srebreničkog genocida imale vanredan program, program dotične medijske fekalije je bio uobičajeno idiotski! I tako, dok je većina televizija prenosila dženazu za 534 brutalno ubijene srebreničke, na OBN-u smo mogli gledati raznorazne zvijezde koje plešu uz lake note, mime, kuhare, voditeljice sa govornim manma, itd... Da ova televizija dosljedno istrajava u vrijeđanju zdravog ljudskog razuma i intelekta jasno je svakoj osobi kojoj su moždane ćelije na broju, ali ovo je stvarno kap koja preliva času.
-
samo malo
#203 Re: Program OBN-a za 11. juli
Vi kao da ste od jucer, OBN je jedina tv koja ne mijenja svoju ustaljenu programsku shemu ni za praznike, blagdane, svecanosti, zalosti, sta god.
Za Bozice, Uskrse i Bajrame, ako gledas samo OBN, nebi znao da je taj dan blagdan. Mislim da su oni jedina tv koja ni polusatnom emisijom ne obiljezi takve blagdane, a tako je i sa danima zalosti, drzavnim praznicima, i tako dalje.
To je njihovo pravo, naravno, privatna su televizija i sve dok ne krse zakone emitovanja, mogu raditi sta hoce. Kome se to ne svidja, nadam se da je cuo za daljinski upravljac.
Fakat imamo preca posla od odgonetanja poslovne politike OBN televizije, ionako su tragikomicna tv kuca.
Za Bozice, Uskrse i Bajrame, ako gledas samo OBN, nebi znao da je taj dan blagdan. Mislim da su oni jedina tv koja ni polusatnom emisijom ne obiljezi takve blagdane, a tako je i sa danima zalosti, drzavnim praznicima, i tako dalje.
To je njihovo pravo, naravno, privatna su televizija i sve dok ne krse zakone emitovanja, mogu raditi sta hoce. Kome se to ne svidja, nadam se da je cuo za daljinski upravljac.
Fakat imamo preca posla od odgonetanja poslovne politike OBN televizije, ionako su tragikomicna tv kuca.
-
Utokkha
#204 Re: Program OBN-a za 11. juli
Pa ovi nisu normalni stvarno!
Sinoć u 21:00 pustili su film francuski film Truands (Crime Insiders), brutalan i pun krvi. Nigdje ne stoji upozorenje za gledaoce, a film je prepun scena tipa kada frajeru vezanom za stolicu bušilicom lome koljeno i krv šiklja na sve strane. Ubistava je more... Koji bolesni umovi na OBN. RAK - ukinite ih!
Sinoć u 21:00 pustili su film francuski film Truands (Crime Insiders), brutalan i pun krvi. Nigdje ne stoji upozorenje za gledaoce, a film je prepun scena tipa kada frajeru vezanom za stolicu bušilicom lome koljeno i krv šiklja na sve strane. Ubistava je more... Koji bolesni umovi na OBN. RAK - ukinite ih!
-
pOZz
#205 Re: Program OBN-a za 11. juli
Dan žalosti je. Mislim da se treba poštovati taj dan, on vrijedi za sve i nema nikakve veze sa vjerskim praznicima.samo malo wrote:Vi kao da ste od jucer, OBN je jedina tv koja ne mijenja svoju ustaljenu programsku shemu ni za praznike, blagdane, svecanosti, zalosti, sta god.
- burekodsira
#206 Re: Program OBN-a za 11. juli
prijavi rakuUtokkha wrote:Pa ovi nisu normalni stvarno!
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#207 Re: Program OBN-a za 11. juli
Zar je bilo potrebno otvarati temu novu o ovome kada smo mi nekidan o tome nadugo i nasiroko raspravljali na temi nekoliko spratova nize!?
http://sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=34&t=54818
http://sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=34&t=54818
- sisley
#208 Re: Televizija OBN
Opći dojam, kao da je uvijek novogodišnji program. Toliko kiča, očajne scenografije, kostimografije, šminke,
neprofesionalizma, programske šeme i kvazi voditelja i voditeljica nigdje još ni na jednoj televiziji nisam vidjela.
Kad vidim Dejanu, nemam napretka 7 dana. Prvo što moraš dobro da se napneš, da bi uspio dešifrovati šta ta djevojka
govori, a drugo što je okićena ko jelka, bez obzira koju emisiju vodi. Ne znam ko im radi te "stajlinge", imaju li lektora
i da li samo kod njih jedna osoba vodi i dnevnik i vijesti i one rijalitije i vremensku prognozu!?
Naravno, niko me ne tjera da okrećem OBN, ali onakvo nešto je nemoguće da čovjeku ne upadne u oči. Samo dno su dotakli
kada su bili jedina tv 11.7. koja ne samo da ni minut nije odvojila za snimak dženaze žrtava genocida, već su bili i jedini
toliko drski, da su još puštali i muziku i reprize onih besposlenih budala. Fuj, fuj, fuj.
Odvratno, treba ih ukinuti, a voditeljima i voditeljicama bi trebala lopata da poskidaju onaj silni talog sa sebe.
neprofesionalizma, programske šeme i kvazi voditelja i voditeljica nigdje još ni na jednoj televiziji nisam vidjela.
Kad vidim Dejanu, nemam napretka 7 dana. Prvo što moraš dobro da se napneš, da bi uspio dešifrovati šta ta djevojka
govori, a drugo što je okićena ko jelka, bez obzira koju emisiju vodi. Ne znam ko im radi te "stajlinge", imaju li lektora
i da li samo kod njih jedna osoba vodi i dnevnik i vijesti i one rijalitije i vremensku prognozu!?
Naravno, niko me ne tjera da okrećem OBN, ali onakvo nešto je nemoguće da čovjeku ne upadne u oči. Samo dno su dotakli
kada su bili jedina tv 11.7. koja ne samo da ni minut nije odvojila za snimak dženaze žrtava genocida, već su bili i jedini
toliko drski, da su još puštali i muziku i reprize onih besposlenih budala. Fuj, fuj, fuj.
Odvratno, treba ih ukinuti, a voditeljima i voditeljicama bi trebala lopata da poskidaju onaj silni talog sa sebe.
- Adriatic
#209 Re: Televizija OBN
A tek njihove reklameeeeeeeeeeee
To je za priču. Ubace blok od 160 minuta reklama pa i zaboraviš šta si gledao. Fuj.
To je za priču. Ubace blok od 160 minuta reklama pa i zaboraviš šta si gledao. Fuj.
- vonunwerth
#210 Re: Televizija OBN
feđa is bringing sexy back...like...TOTALLY! 
- Aqualung
#211 Re: Televizija OBN
Neelix wrote:karanana, ona prva se "ljubi ovih dana" sa onim retardom fedjom sa iste televizijeza drugu ne znam
![]()
Vidjeh bas neki dan tog Fedju,trci Ferhadijom da ocuva liniju. Zvjera naokolo hocel ga ljudi prepoznat.Ipak je on faca, ja sam imala veliku cast samo da ga vidim. Nije onako pederast ko na tv-u,valjda nema tona,ono milina gledat ga.A kad prica,sav se upicki. Halo,ipak je to Fedja, jedan od "bomba" voditelja.
- strong69
#212 Re: Televizija OBN
Trebali bi da se zovu Televizija REPRIZA.
- karanana
#213 Re: Televizija OBN
kao da su na kolektivnom godisnjem i ostavili kasetu da se vrti.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
- ja.neron
#215 Re: Televizija OBN
pozivam na bojkot i pink-a jer kad je kakav koncert obavezno u kadru se nađe njihova glavna urednica pa tek onaj koji pjeva
-
StupskaBitanga
#216 Re: Televizija OBN
Novi studio OBN infa
Europski
Puno bolje nego prije
Europski
Puno bolje nego prije
-
Maybach
#217 Re: Televizija OBN
Vidjel neko onu im novu emisiju,nemam pojma kako se zove,neka djevojka jel Lana il tako nesto,pa joj dovode u studio ljude da ih ispituje,al kad sam cula onaj mahalski,seljacki naglasak kojim se obraca,majko mila.Jedino sto mogu pogledati od njihovih emisija su vijesti.Ne znam imaju li one jadne voditeljice(kojima su sise u glavnom kadru)pa na kraju krajeva i voditelji(cast teleringu) imalo pameti u svojoj glavi,da shvate,da im nakon ovog vise niko normalan ne bi ponudio ni jedan ozbiljniji angazman,a valjda bi im to trebao biti neki cilj.Steta zaista
-
samo malo
#218 Re: Televizija OBN
OBN je valjda jedina tv na svijetu na kojoj ona sto cita vremensku prognozu, govori kakvo bi ona vrijeme htjela, a ne kakvo se prognozira
Adrijana, cini mi se, zenska svaki put najavljuje vrucine i suncano i toplo vrijeme. Bio januar, mart, juli, oktobar, ona uvijek isto trubi.
Adrijana, cini mi se, zenska svaki put najavljuje vrucine i suncano i toplo vrijeme. Bio januar, mart, juli, oktobar, ona uvijek isto trubi.
-
bosna123
#219 Re: Televizija OBN
OBN je tipicna komercijalna TV. Ono sto se trazi i sto ima gledanost, to i prolazi. Dok je komercijalna iluzorno je tu ocekivati neki nivo... Tako ko voli nek izvoli... TV gledam mozda sve skupa 10 sati mjesecno, pa me to i ne tangira previse...
Ako mislite da je tolika katastrofa (mada realno ta ocjena nije daleko od istine, i mnogi argumenti i te kako stoje), niste vidjeli TV Zagreb... Sorry purgeri, ali ono je zaista odron...
Ako mislite da je tolika katastrofa (mada realno ta ocjena nije daleko od istine, i mnogi argumenti i te kako stoje), niste vidjeli TV Zagreb... Sorry purgeri, ali ono je zaista odron...
-
Hrvatinich
#220 Re: Televizija OBN
Ne - furaju se na Novu tv - uostalom isti im je vlasnik iz Hrvatske.StupskaBitanga wrote:trebali bi se zvati retro OBN
a puno se furaju na HR RTL
i RTL popodne emitira te retro serije
-
Hrvatinich
#221 Re: Televizija OBN
Komercijalna tv kuća nikad neće biti normalna, jer narod voli gledati s*anja koja su profitabilna na tim tv kanalima kao što su BB, reality show i sl i sama činjenica da moraju puštati ono što će im donijeti pare nije dobra za medij...StupskaBitanga wrote:mi imamo najgore TVB u čitavom regionu
Ovi na OBN repriziraju, Na hayatu Arduana i co a na Pinku skini me, po**me zavedi me
hoćemo li mi u BiH imati normalno komercijalnu Tv kuću
- Irm@
#222 Re: Televizija OBN
a evo i sta je bilo u priloguPoštovani,
Obraćamo se u vezi sa Vašim prigovorom koji se tiče programa emitovanog dana 11.07.2009. godine, od strane TV OBN.
Pitanje sadržaja koji se emituju na dan žalost nije obuhvaćeno pravilima Regulatorne agencije za komunikacije. S druge strane, ni organi koji odlučuju o određenom datumu kao danu žalosti obično ne određuju ništa više, osim što određeni dan proglašavaju danom žalosti, dakle ne daju nikakve upute o načinu ponašanja tog dana, što je bio slučaj i u odluci Vlade Federacije (Sl. novine FBiH 48/09).
Općenito govoreći, relevantna pravila i propisi Agencije sadrže opšte norme koje su stanice prilikom emitovanja programa obavezne slijediti, dok je sam izbor određenih tema i način njihove prezentacije u isključivoj ingerenciji uređivačke politike svake stanice pojedinačno. Stoga je u trenutnoj situaciji prepušteno stanicama da u skladu sa svojom uređivačkom politikom određuju sadržaje koji će biti emitovani u toku dana žalosti. Stanice su isključivo nadležne za izbor programa koji emituju, dok Agencija može reagovati tek ako se u emitovanom programu nađu elementi koji bi bili u suprotnosti sa Kodeksom, što ovom prilikom nije bio slučaj.
Međutim, imajući u vidu kompleksnost konkretnog slučaja, Agencija je od stanice zatražila komentar na navode iz prigovora koji Vam za informaciju dostavljamo u prilogu, a u kojem je dato obrazloženje stanice u vezi sa predmetom prigovora.
S poštovanjem,
Helena Mandić
Rukovodilac Sektora za programske standarde,
prigovore i regulativu u emitovanju

bruka i sramota...i rak a o obn-u da ne govorim
-
AdnanSA
#223 Re: Televizija OBN
Nije mi jasno kako raji ne dosadi i ko gleda onaj silni zabavni program na OBN-u. Kad god okrenem na OBN oni igraju,pjevaju, glume te mlataraju rukama i nogama.
Daj narodu hljeba i igara.
Daj narodu hljeba i igara.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#224 Re: Televizija OBN
Ma niko to ziv i ne gleda. Oni tako samo popunjavaju "programsku semu"
Bas me interesuje zadnjih mjesec dana ,neko istrazivanje o gledanosti TV kanala Uvjeren sam da OBN nma ni 4 % gledanosti,i to maksimalno.
To se desi kada dominantno,da nekazem potpuno,o programu i programskoj semi odlucuju,i u njoj ucestvuju ,propale manekenke i gay populacija.
I onda dobijes ovo sto je danas OBN. Jad i cemer
Bas me interesuje zadnjih mjesec dana ,neko istrazivanje o gledanosti TV kanala Uvjeren sam da OBN nma ni 4 % gledanosti,i to maksimalno.
To se desi kada dominantno,da nekazem potpuno,o programu i programskoj semi odlucuju,i u njoj ucestvuju ,propale manekenke i gay populacija.
I onda dobijes ovo sto je danas OBN. Jad i cemer
-
simi44
#225 Re: Televizija OBN
Bas mi nesto danas pade na pamet.
Sjeca li se iko kako su se zvale one dvije voditeljice sto su vodile Music Talents 2003??Ona plava se zove neda a ona druga??Neki dan sam sreo jednu curu, ista ona. i gdje nestadose njih dvije, ko da ih je zemlja progutala.?
Sjeca li se iko kako su se zvale one dvije voditeljice sto su vodile Music Talents 2003??Ona plava se zove neda a ona druga??Neki dan sam sreo jednu curu, ista ona. i gdje nestadose njih dvije, ko da ih je zemlja progutala.?