Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
callmethebreeeze

#51 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by callmethebreeeze »

HAVANA wrote:
callmethebreeeze wrote:avaz je zlo zla, fuj, fuj, fuj. tesko da ista moze gore biti od avaza. :D :D :D

Može EXSPRES :D
express je mahalska novina, ogavna na svoj nacin, ali se ne prave da su nesto sto nisu. to je razlika od ljigavosg, sugavog avaza.
zonbirile

#52 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by zonbirile »

zimomor wrote:Jeste vidjeli jutros na naslovnoj stranici "SNIJEG ZAVIJAO BiH"?
pa tek pada dva dana,ne može ni biti vijest.
Neelix

#53 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Neelix »

pricam ti pricu, dodje petak, tiraz min. 100.000 :D
Thinker

#54 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Thinker »

Normalno kada je to jedina novina na svijetu koja nema remitende. Pitam se kako to :? , pitaju se mnogi i mislim da ćemo odgovor saznati dosta brzo a onda će biti :lol: :lol: :lol: :bih: :bih:
Better Man

#55 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Better Man »

Neelix wrote:pricam ti pricu, dodje petak, tiraz min. 100.000 :D
Da, ali to ne znači da će se i prodati tih 100.000 primjeraka.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#56 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by mIRCerka »

Neelix wrote:pricam ti pricu, dodje petak, tiraz min. 100.000 :D
samo zbog TV programa ;)
zonbirile

#57 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by zonbirile »

dobar primjer "države" gdje pridošla "braća" kreiraju sve pa i jezik,ali to je već dio plana i većeg projekta.Vrijeme će pokazati,o čemu se radi.
HAVANA

#58 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by HAVANA »

besana wrote:
Biće da su mislili kako snijeg "veje", ali pošto je to tipično srbijanska riječ, nije više "veje" sad je "vije", pa snijeg nije "zavejao", nego je "zavijao" BiH ... :-) dobro smo prošli ... :-)

Veju, veju pahulje,
mraz po staklu šara
stiže Nova godina
odlazi nama staaa-raaaa

:D

Mi smo u firmi pretplaćeni na Havaz, pa htjela ne htjlela, moram čitati :D
odron ... ko i sve u nas :-)

Loša ti firma.
Neelix

#59 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Neelix »

Thinker wrote:Normalno kada je to jedina novina na svijetu koja nema remitende. Pitam se kako to :? , pitaju se mnogi i mislim da ćemo odgovor saznati dosta brzo a onda će biti :lol: :lol: :lol: :bih: :bih:
ma jah, inace oni prodaju 10.000 a stampaju 100.000 samo da bi se imali pohvalit cim :lol:

tv program petkom ima svaka novina, ovo ti samo pokazuje koja je najbolja. sve ostale zajedno u BiH ne prodaju toliko :P
Shoshana

#60 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Shoshana »

besana wrote:
Biće da su mislili kako snijeg "veje", ali pošto je to tipično srbijanska riječ, nije više "veje" sad je "vije", pa snijeg nije "zavejao", nego je "zavijao" BiH ... :-) dobro smo prošli ... :-)

Veju, veju pahulje,
mraz po staklu šara
stiže Nova godina
odlazi nama staaa-raaaa

:D

Mi smo u firmi pretplaćeni na Havaz, pa htjela ne htjlela, moram čitati :D
odron ... ko i sve u nas :-)
Avaz je dusu dao za kritikovati :D al' kad vec kritikujete, kritikujte ono sto treba... Vijati (a samim time i zavijati) je glagol malo stariji i od Avaza i od Veju, veju pahulje :wink:
Neelix

#61 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Neelix »

jebiga, nisam ja rekao da se slazem sa politikom njihovom, samo mi je smijesno dokle idu pojedini u kritikama :) tipa ovo "zavijao" ili ono sa konjem i prekrivenim ocima...a kad im se pokaze da nisu upravu nestanu sa teme :)
Neelix

#62 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Neelix »

pusti zagreb, uporedi ga sa oslobodjenjem koje ovdje velicaju pa ces vidjeti da gresaka nema nista manje. samo sto ovdje ocito svi citaju upravo avaz, pa su te greske i najuocljivije :)
Neelix

#63 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Neelix »

procitaj i oslobodjenje nekad pa ces vidjeti da nisi u pravu ;)
Neelix

#64 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Neelix »

pa vidim, s obzirom na to sta pises :D

i ja ponavljam da nisi u pravu, a svaki dan citam (tacnije "skeniram nabrzaka okom") sve clanke obiju novina.
The Nightwatchman

#65 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by The Nightwatchman »

Neelix wrote:pa vidim, s obzirom na to sta pises :D

i ja ponavljam da nisi u pravu, a svaki dan citam (tacnije "skeniram nabrzaka okom") sve clanke obiju novina.

obaju
Neelix

#66 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Neelix »

ne bih rekao da si upravu, zapravo poprilicno sam siguran, ali eto, ostavljam prostora da ipak grijesim :)
amrica

#67 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by amrica »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Neelix wrote:procitaj i oslobodjenje nekad pa ces vidjeti da nisi u pravu ;)
ti kao znaš šta ja čitam.
ponavljam,daleko manje nego u avazu je pravopisnih grešaka

Nisu problem pravopisne greske nego elementarna nepismenost u avazu.

A avazu za dizanje tiraza sluze info tipa gdje su piskile i kakile silikonske sponzoruse.... A mislim da Oslobodjenju to ne treba.
A avaz nema kompetentnog politickog komentatora, ni za unutrasnju politiku (tu reis odredjuje sta ce se pisati), ni za spoljnu, prepisuju komentare iz pismenih novina. Svi novinari u avazu nisu jednom Slobodanu Stajicu do koljena.
Neelix

#68 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Neelix »

ti komentari su inace pravo zanimljivo stivo. ne treba mi niko da mi kaze sta trebam da mislim.

a mogli bi se i odlucit sta ne valja, pa vas 4-5 hiljada ubijedit ovih 50ak da nisu upravu :D
Neelix

#69 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Neelix »

ne promatramo stvari kroz istu prizmu :)

fahro je prije svega biznismen - i to poprilicno uspjesan. to sto se bavi novinskim biznisom je slucajnost, moglo je biti i bilo sta drugo.

znam da nisi mislio na obicne kafanske pjevaljke nego na "zvijezde" turbofolka koje su, htio to neko priznati ili ne, puno bolje placene od predstavnika bilo kojeg drugog muzickog pravca ovdje.

dakle, poslovno gledajuci, fahru mozemo uporediti sa lepom brenom ili cecom npr :D

jos jednom ponavljam da se u vecini slucajeva ne slazem sa avazovom politikom - ovo su samo cinjenice. covjek daje narodu ono sto narod hoce.

a sto se tice gresaka - vjeruj mi, svaka novina ih ima. avaz najavi koncert mrtvog umjetnika. oslobodjenje u tekstu o skupu zenickih antifashista, pod sliku napise "neofashisti iz zenice", i sl.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#70 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by dr.gog »

Neelix wrote:ti komentari su inace pravo zanimljivo stivo. ne treba mi niko da mi kaze sta trebam da mislim.

a mogli bi se i odlucit sta ne valja, pa vas 4-5 hiljada ubijedit ovih 50ak da nisu upravu :D
Liebe Neelix, izvrnuta su mjerila kojim se uspoređuje, pa se ponajprije zaboravi na upotrebu vlastitih,razumskih.Potrefio si, nesvjesno ili ne..
Thinker

#71 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Thinker »

Dobro bi bilo uporediti strukturu čitalaca jedne i druge novine, mislim da bi tada puno toga bilo jasnije. A o tome kakav je Fahro Businessman ćemo čuti u mjesecima koji dolaze.
zonbirile

#72 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by zonbirile »

@neelix

pa da izvršni sekretar Podgoričkog SK,kodnog SDB imena "Ščepo" dogura do "biznismena"treba dosta "leševa"pregaziti,primiti u "guzu",opljačkati lijevo i desno,ali đaba-22 miliona duga visi nad glavom,tornjevi u qurcu kao i Radon hotel,zaštitnici jednom nogom u zatvoru.Novina dno,dna,ali za nepismeni svijet kojem djeca i unuci čitaju izjave Reisa,i kolumne Mandala i ostale bljuvotine,taman je po mjeri.Uostalom kao i sve u ovoj zemlji-na jednoj strani "čuvari" pasardani svakog i svega-na drugoj strani očaj,beznađe,glad,droga,kriminal.Pošteno bi bilo diskutovati,jeli stanje takvo,očajno,onda nema velikana,očeva nacije,biznismena.
Neelix

#73 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Neelix »

to za "mjesece koji dolaze" na forumu se najavljuje od neke 2004. mislim, kad sam se i registrovao ovdje prvi put, pa evo docekasmo ih.

a ove nebuloze zonbrile odnesi na sud pa nas rijesi onda brate tog silnog neprijatelja fahre. ili prestani valjati senadove prozvakane gluposti :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#74 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Truba »

ma ti si radio za tamnu stranu sta ti znaš :P :P :P

inače smeta mi kod havaza što imaju para a prave take greške
da nemaju love onda bi im bilo oprošteno
zonbirile

#75 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by zonbirile »

Neelix wrote:to za "mjesece koji dolaze" na forumu se najavljuje od neke 2004. mislim, kad sam se i registrovao ovdje prvi put, pa evo docekasmo ih.

a ove nebuloze zonbrile odnesi na sud pa nas rijesi onda brate tog silnog neprijatelja fahre. ili prestani valjati senadove prozvakane gluposti :)

Pa žalosno i jeste što sud ne funkcioniše i pravna država,jer upravo su to oni i napravili da bi mogli krasti.Gore na Kovačima(rezidencija)komotno se moglo svakom odvaliti 5g paušalno,a onda natanane suditi.
Mislim da treba diskutovati o objektivnim stvarima,ovo je više stvar subjektivnog viđenja krivice.Hajmo mi od opšteg ka pojedinačnom.
Možemo li se složiti da je Bosna dno dna,u Evropi,zemlja za infrakta,naj,naj ali u lošem.Evo ti reci oblast koja valja,politika,sport,kultura,obrazovanje,industrija..
Post Reply