Drago mi je na usporedbi, nego što si nervozan

,jel i tebi treba relativizirajući atest?
Ko šta relativizira? Jeli ukazivanje na bljuvački riječnik relativizacija? Izvini,pomislih da se na momenat radi o Urednici lično

,posebno sa osvrtom na njenu neugodnu polemiku sa frau Vlaisavljević gdje je zadnji odgovor u stilu"ne pada mi na pamet da odgovaram" bio baš u stilu onog čega se visokointelektualno grozite.Licemjerstvo poprima zbilja zanimljive oblike, posebno kad tako vidno probija kroz tekst-kao nepatvoreni srklet.
Urednica? Je li to kodno ime necije? Bljuvacki rjecnik? Izvini, je li nesto ovdje izreceno ili u nekom od medija s kojim(a) me ocigledno povezujes? Ako nesto znas o meni ili pretpostavljas, zar ne krsis pravila foruma? Ili ti je bitno ko kaze a ne zasto?
1 KM dajem svjesno, a strašno me zaboli za tvoje poimanje mojih troškova glede domaće i strane štampe, te iste ne namjeravam mijenjati,čak štaviše.
Daj i dalje, koga zaboli, ali nemoj relativizirati vrlo smisljenu decenijsku kampanju difamacije ljudi i pojava ukljucujuci i onaj dio kojeg svjesno zaheftas sve sa spomenutim kerberima poredis s ljudima koji se, ako nista, a ne samo to, obracaju kulturnim polemickim rjecnikom. Nije stvar ideologije, nego profesije. Nije sve crno-bijelo, ali nije vala ni tako sivo kako bi ti u boli-me-patka-znam-o-cemu-se-radi diskursu.
Da pojasnim, sve se vaše kritike vraćaju kao bumerang upravo zbog količine opsesivne mržnje u njima.Mržnje kojom sve svoje frustracije sjebanim sistemom u kojem živite,(ako ovdje živite), projicirate kroz iste one termine koje koristi vaš omiljeni najtiražniji i najčitaniji dnevnik,čiji ste redovni posmatrači,analitičari i konzumenti.Paradoksalno, čak je većina komentara sastavljena od ljudi koji dotičnu tiskovinu licemjerno "ne čitaju iz higijenskih razloga"(sic), pravdajući se trend razglabanjem Fahrinijeh sumnjivih biznis akrobacija.Zaboravili ste začin zvani Reis

, ali hajd, on je rezerviran za blijede pokušaje kopiranja Ferala u njegovoj epskoj borbi protiv Tuđmana.Pokušaje koji su utoliko opskurniji kad se godinama prati dotična sedmična štampa i njihovi periodični "salto mortale" uređivački obrati.
Ok, ovdje aludiras na Dane i to. Ali sta je poenta? Mijenjaju uredjivacku politiku? E, neka si ih raskrinkao, dabogda hidroelektranu dobili kad je Pecaninu majka lopovica ili kako vec ono bjese uvreda koju postavljas u isti posmatracko-analiticko-konzumentski diskurs zajedno sa permanentnim mahanjem da je Novinaru urednik Crne Ali Gasi, ahbab po kapitalu Senad Saja i ostala raja.
Nemojte mi ,Boga vam , spočitavati čitanje, troškove, i anonimno ukazivanje na glupiranje istovjetno Avazovom.Za onih jadnih 3 KM imam pravo reći da je POSTALO DOSADNO čitati komplote bolesne opsesivne mržnje u vašim postovima, na iste takve, mrzilačke tekstove Avaza.
Imas pravo, ali zasto svoje pravo da ne utrosis tri kermita stavljas u javni diskurs kad si maloprije optuzio mene da ti zavirujem u novcanik zbog 1 KM koje dajes drugom, uspjesnijem kapitalisti? Je li stvar volje za moci, da budes uz one koji grade u oblake?
Još pri tome preskačete moje jasno ukazivanje na principe prljavog zabavljanja čitateljstva u svrhu prodaje novine, a pod krinkom liberalnog novinarstva,isto kao što i Avaz to radi pod krinkom nacionalne novine.
ah, sta da ti kazem? Nacionalno-liberalna varijanta ocigledno pali kod nekih, ne? Malo hotlajna, malo kamena temeljaca?
Svima pristižu silni računi i troškovi, a metode namicanja novca i tiraža su veoma slične.Senzibilitet za kriminal i poštenje ostavite za druge teme.
Ocigledno si insider u vise novina pa znas kako se kolektira lova. Vjerovatno je svugdje na snazi legitimni ucjenjivacko-istrazivacki pothvat - Daj godisnji ugovor ili cu te razjbati kroz svojih vise izdanja? Funny, nimalo slicno Peckovom suicidalnom pothvatu da Nihada I. pocne bucati u novinama nakon visegodisnje saradnje, a prije nego sto je potpisao ugovor ove godine. No, sve je to slicno, kaj ne?
p.s .@erazmo,bez obzira na razliku u mišljenjima, fino povuci granicu u obraćanju, glede ličnih uvreda, a kako ćeš shvatiti ovo tvoja je stvar.Poštuj pravila foruma.
Izbrisi mi post, banniraj me ako ti smeta moje misljenje. Ako je to rjesenje. I naglasi mi gdje sam te tacno uvrijedio?
Da li ovdje:
Čovjek se upalio jer sam dotakao komentar na komentar,lijepo me spakuje u redakcijski koš po svom obrascu,proglasi me Sanjom Vlaisavljević

,vrlo nepotrebno ubaci moderatorski status u sve to, i na koncu šta?...Sad ja kao trebam da se ljutim jer Bože ne gledamo na stvari iz istog ugla.Prije će biti da je to falinka foruma kao platforme pa se ljudi pogrešno razumiju čitajući forumske postove.Calmete, dovoljno dugo forumaš pa znaš da je to čest slučaj.
Zaista se ne vidim kao neko ko "relativizira" medijske odrone

[/quote]
Ok, povlacim ako si shvatio uvredu sto sam te uporedio sa Sanjom Vlaisavljevic, nisam znao da je ona u medjuvremenu dobila status ratnog zlocinca, a la Biljana Plavsic.
Odoh gledati tekmu