kviz potjera
Moderator: anex
- Ridjobrki
#226 Re: kviz potjera
Brate - 19 odgovora, imao je i onu fulu sa Fellinijem 
- JohnnyS
#227 Re: kviz potjera
Stigao Mirko 18 i to nakon što mu je ekipa znala jedno pitanje koje oni nisu znali...
Rekao je Kotiga na fejsu da gledamo današnju epizodu, moglo se i očekivati ovako nešto
Rekao je Kotiga na fejsu da gledamo današnju epizodu, moglo se i očekivati ovako nešto
-
Rosso
#228 Re: kviz potjera
Bravo, bravo. Nije još za "staro gvožđe", što bi se reklo.
Jel ovo prvi put da neko 18 stigne?
Jel ovo prvi put da neko 18 stigne?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#229 Re: kviz potjera
Ja da sam takmičar Mirkeca bih se najviše bojala. Sjećam se kad sam bila malo dijete i kad smo imali , valjda, samo dva kanala da je učestvovao u kvizovima. Ipak, nikako da se otmem utisku da je opet lovac imao lakša pitanja u završnoj potjeri. Ili se, tako potrefi da ja znam više odgovora na pitanja lovca... 
- JohnnyS
#230 Re: kviz potjera
Mislim da je to od osobe do osobe. Ja sam znao sva pitanja od ekipe, a 4-5 lovčevih ne.
- KatarinaKosaca
#231 Re: kviz potjera
Jesi li znao da je Džeki Kenedi imala kostim roza boje kad joj je ubijen muž? Meni se čini, da smo taj snimak uvijek gledali u crno-bijeloj bojiJohnnyS wrote:Mislim da je to od osobe do osobe. Ja sam znao sva pitanja od ekipe, a 4-5 lovčevih ne.
Moguće je da je od osobe do osobe, da si u pravu.
- JohnnyS
#233 Re: kviz potjera
KatarinaKosaca wrote:Jesi li znao da je Džeki Kenedi imala kostim roza boje kad joj je ubijen muž? Meni se čini, da smo taj snimak uvijek gledali u crno-bijeloj bojiJohnnyS wrote:Mislim da je to od osobe do osobe. Ja sam znao sva pitanja od ekipe, a 4-5 lovčevih ne.![]()
Jesam. Bilo je u jednoj epizodi serije "Bones" koju pobožno gledam, kad su im donijeli kosti muškarca s ulaznom ranom na lubanji, a među dodatnim dokaznim materijalom bilo je i ružičasto vlakno. Hodgins kao teoretičar zavjere je odmah zbrojio 2 i 2 i rekao da su ostaci od JFK-a, a vlakno su ostaci Chanelove haljine...
- KatarinaKosaca
#234 Re: kviz potjera
JohnnyS wrote:Jesam. Bilo je u jednoj epizodi serije "Bones" koju pobožno gledam, kad su im donijeli kosti muškarca s ulaznom ranom na lubanji, a među dodatnim dokaznim materijalom bilo je i ružičasto vlakno. Hodgins kao teoretičar zavjere je odmah zbrojio 2 i 2 i rekao da su ostaci od JFK-a, a vlakno su ostaci Chanelove haljine...
Svaka čast
@altsa.... vidim , fakat
- It_is_a_Leclerc
#235 Re: kviz potjera
I ja bih rekao - bijela, a kao drugi odgovor - bež. Fakat detalj pobjegao.KatarinaKosaca wrote:Jesi li znao da je Džeki Kenedi imala kostim roza boje kad joj je ubijen muž? Meni se čini, da smo taj snimak uvijek gledali u crno-bijeloj bojiJohnnyS wrote:Mislim da je to od osobe do osobe. Ja sam znao sva pitanja od ekipe, a 4-5 lovčevih ne.![]()
Inače, Mirko
Ja sam znao dosta pitanja ekipe, ali kod Mirka nisam puno toga znao,jer mi se čini da je više imao pitanja o Hrvatskoj, njihovim mjestima, osobama, itd.
I da.. Pitanje o Mostaru i Fati
- Better Man
#236 Re: kviz potjera
Zamislite Roberta Pauletića kao lovca ili kao takmičara. Mislim da onda nikad niko ništa ne bi osvojio, jer Pauletić je najveći kvizoman i genije,a kao takmičar bi komotno mogao ići na najvišu ponudu, jer bi je i osvojio. Možda on im radi pitanja i sl., pa ne može biti đoker, a ni takmičar.
-
kakavdanakneiskustvu
#237 Re: kviz potjera
Better Man wrote:Zamislite Roberta Pauletića kao lovca ili kao takmičara. Mislim da onda nikad niko ništa ne bi osvojio, jer Pauletić je najveći kvizoman i genije,a kao takmičar bi komotno mogao ići na najvišu ponudu, jer bi je i osvojio. Možda on im radi pitanja i sl., pa ne može biti đoker, a ni takmičar.
kotiga je čini mi se rekao da je pauletić ioznad svih
- fortaleza
#238 Re: kviz potjera
Znao sam gotovo sva pitanja od natjecatelja, a od Mirka nekih pola s tim da bi mi kod nekih Mirkovih pitanja trebalo više vremena da sve odgovorim.KatarinaKosaca wrote:Ja da sam takmičar Mirkeca bih se najviše bojala. Sjećam se kad sam bila malo dijete i kad smo imali , valjda, samo dva kanala da je učestvovao u kvizovima. Ipak, nikako da se otmem utisku da je opet lovac imao lakša pitanja u završnoj potjeri. Ili se, tako potrefi da ja znam više odgovora na pitanja lovca...
Njegova pitanja su bila teža većini nas, a prilagođena njegovom vremenskom razdoblju, od nogometa prije nekoliko desetljeća u Čileu do starijih filmskih glumaca.
-
al-em
#239 Re: kviz potjera
Ja mislim da lovac dobija laksa pitanja sto je veci prag koji takmicari dosegnu.
Danas odlicni takmicari, mogli su hladno sve troje na vecu ponudu ici.
Nisam gledao u cetvrtak i juce emisiju, jesam li fulio mnogo?
Danas odlicni takmicari, mogli su hladno sve troje na vecu ponudu ici.
Nisam gledao u cetvrtak i juce emisiju, jesam li fulio mnogo?
- BarbaDue
#240 Re: kviz potjera
Mirko je večeras prekucao Potjeru.
- Banksy
#241 Re: kviz potjera
Mirko stigao 18, ne mogu da vjerujem
to moram vidjeti, ima li gdje na netu?
boja Šanel bukle kostimića Džeki Kenedi je naravno jarko roza boje, to biste morali znati, Zapruderov film je u boji,
obično skoro sve znam, ali s kauča, a da sam tamo, sigurno bih zaribala od treme, a i trebala bi mi koja sekunda više da se sjetim,
baš mi je drago da se Mirko vratio, bio je baš loš u zadnje vrijeme ...
to moram vidjeti, ima li gdje na netu?
boja Šanel bukle kostimića Džeki Kenedi je naravno jarko roza boje, to biste morali znati, Zapruderov film je u boji,
obično skoro sve znam, ali s kauča, a da sam tamo, sigurno bih zaribala od treme, a i trebala bi mi koja sekunda više da se sjetim,
baš mi je drago da se Mirko vratio, bio je baš loš u zadnje vrijeme ...
- JohnnyS
#242 Re: kviz potjera
Sad sam vidio, toj haljini je posvećen cijeli jedan wikipedijin članak 
http://en.wikipedia.org/wiki/Pink_Chane ... er_Kennedy
http://en.wikipedia.org/wiki/Pink_Chane ... er_Kennedy
- zgemboni
#243 Re: kviz potjera
Vlado se raduje kao da je osvojio 100 000 , a ne 3 500 kn... Bas je kukavicki odigrao.
- JohnnyS
#244 Re: kviz potjera
Večeras se i meni čini da su lovcu lakša pitanja. Ma opet, to je od osobe do osobe, ne isplati se ni HRT-u da nitko nikad ne osvoji, ne bi ih nitko gledao...
-
Rosso
#245 Re: kviz potjera
zgemboni wrote:Vlado se raduje kao da je osvojio 100 000 , a ne 3 500 kn... Bas je kukavicki odigrao.
p.s. Kao velikom mrzitelju reklama ne sviđa mi se što su malo poceli daviti s njima od kako idu u novom terminu.
- It_is_a_Leclerc
#246 Re: kviz potjera
Pa dobro baš da neko zna sva pitanja je malo previše za reći, s obzirom da lovci, kao iznadprosječno inteligentni ljudi, ne znaju. Ili mi dijelimo forum sa - Mirkom ?! 
- zgemboni
#247 Re: kviz potjera
Iako organski ne podnosim moranu i meni je drago sto je ona pobijedila, ali iskljucivo zbog nede koja je upala u bezveze ekipu. Nadam se da ce je naredni put zapasti neko bolji. Iako je i ona zeznula sto nije isla na visu. U zavrsnoj se onaj kapiten ponasao kao da je pauletic, non stop je pritiskao dugme iako vecinu pitanja nije znao.
- Better Man
#248 Re: kviz potjera
Neda je imala očajnu ekipu ka se boji uzeti više. Ako si siguran u sebe i svoje znanje, onda zajebi ekipu i njhove kukavičje savjete i idi na višu.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#249 Re: kviz potjera
Lovkinji su bila lakša pitanja....i kraća....JohnnyS wrote:Večeras se i meni čini da su lovcu lakša pitanja. Ma opet, to je od osobe do osobe, ne isplati se ni HRT-u da nitko nikad ne osvoji, ne bi ih nitko gledao...
- cyprus
#250 Re: kviz potjera
Mene jedino nervira što najviše pitanja bude iz oblasti filma/književnosti/muzike, a ima ih neočekivano mnogo i iz kulinarstva
Iz tih oblasti znam možda 1/10 pitanja
Al zato jedno 8/10 pitanja iz drugih oblasti mogu reći da u prosjeku ubodem... Iz geografije se ne sjećam kad sam fulio odgovor
Ipak, filmovi, knjige, moda i sve bezveze bi me garant koštali u slučaju mog učešća... Vjerovatno ne bih uspio ni pobjeć lovcima sa srednjom ponudom
Svaka čast za Mirka jučer, rekoh da ga bezveze potcjenjujete... Samo ne mogu vjerovat da nije znao odgovor o Jupiteru... Pa većina osnovnoškolaca zna da je Jupiter kao najveća planeta peti po udaljenosti od Sunca
Svaka čast za Mirka jučer, rekoh da ga bezveze potcjenjujete... Samo ne mogu vjerovat da nije znao odgovor o Jupiteru... Pa većina osnovnoškolaca zna da je Jupiter kao najveća planeta peti po udaljenosti od Sunca