kviz potjera

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
milojicabrzi

#151 Re: kviz potjera

Post by milojicabrzi »

Banksy wrote:Star čovjek ... Ima znanje, ali s godinama to znanje je sve teže iščačkati iz memorije, pa još pod pritiskom ...
Upravo tako,

Vec u nekoliko nastupa vidi se da su ga godine stigle... Nema koncentracije, ako krene par pogresnih odgovora izgubi se totalno, na jednostavno pitanje zablokira.

Kotiga je "operativno" sto se tice brzina-vrlina sistema, najjaci lovac, Mirko je nacitaniji i opsezniji (imao je kad i nauciti), ali se sve teze snalazi u brzini i pod pritiskom.

Morana je solidna na svoj nacin, ali mislim da je vise tu da bi se zadovoljio gender.

Inace, ima raznih tipova igraca, od onih koji se dobro snalaze na brzopoteznim ( npr. ja tu prilicno dobro pogađam, pase mi ta brzina), do onih koji su bolji u kasnijem djelu pitanja.
Banksy

#152 Re: kviz potjera

Post by Banksy »

Tačno. Mislim da je u zadnjih desetak svojih emisija pola izgubio. Šteta, on je ipak veliko lice i čini se da je drag čovjek.
zgemboni

#153 Re: kviz potjera

Post by zgemboni »

karanana wrote:ako igraci izaberu bolju/vecu ponudu, znamo li mijenjaju li se pitanja na uslovno receno teza nego sto idu sa srednjom ili nizom ponudom?
Nije nigdje zvanično definisano, odnosno određeno pravilnikom, ali mišljenja sam da je set pitanja isti u oba slucaja, barem mi je tako logično da bude. Mene više recimo interesuje da li postoji mogućnost dogovora takmičara prije same emisije oko podjele "plijena" nakon završetka emisije. Recimo ako bih ja bio takmičar, recimo da je logično da ono što sam osvojio "regularno" na setu brzopoteznih pitanja uđe u zajedničku kasu. Međutim, ja da sam takmičar insistirao bih da recimo, ako uzmem veći ponuđeni iznos bude moj, ne kompletan nego razlika između onog što sam osvojio na brzopoteznim i onoga što sam eventualno osvojio uzimanjem veće ponude, a da i ja naravno ulazim u tal te razlike na kraju zajedno sa ostalima. Također da bi citava ta podjela plijena bi bila potpuno pravedna morao bi se u uzetiu obzir i koeficijent odgovrenih pitanja svakog takmičara pojedinačno u završnoj potjeri, ali to je već viša matematika.
Zeljoooo

#154 Re: kviz potjera

Post by Zeljoooo »

zgemboni wrote:
karanana wrote:ako igraci izaberu bolju/vecu ponudu, znamo li mijenjaju li se pitanja na uslovno receno teza nego sto idu sa srednjom ili nizom ponudom?
Nije nigdje zvanično definisano, odnosno određeno pravilnikom, ali mišljenja sam da je set pitanja isti u oba slucaja, barem mi je tako logično da bude. Mene više recimo interesuje da li postoji mogućnost dogovora takmičara prije same emisije oko podjele "plijena" nakon završetka emisije. Recimo ako bih ja bio takmičar, recimo da je logično da ono što sam osvojio "regularno" na setu brzopoteznih pitanja uđe u zajedničku kasu. Međutim, ja da sam takmičar insistirao bih da recimo, ako uzmem veći ponuđeni iznos bude moj, ne kompletan nego razlika između onog što sam osvojio na brzopoteznim i onoga što sam eventualno osvojio uzimanjem veće ponude, a da i ja naravno ulazim u tal te razlike na kraju zajedno sa ostalima. Također da bi citava ta podjela plijena bi bila potpuno pravedna morao bi se u uzetiu obzir i koeficijent odgovrenih pitanja svakog takmičara pojedinačno u završnoj potjeri, ali to je već viša matematika.
De ba urazumi se! Sta bi ti zahtijevao :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#155 Re: kviz potjera

Post by KatarinaKosaca »

I ja mislim da postoji dogovor oko udjela u lovi ko koliko zaradi. Ipak, mislim da set pitanja nije isti za višu ponudu kao za srednju.
Također, sama pitanja su prilično prilagođena lovcima, jer su i Morana i Dean završili književnost i znaju puno o filmu, i baš najviše tih pitanja bude. Sinoć je, na primjer, samo jedno iz matematike bilo u cijelom kvizu (treći korjen iz broja 27), zna dijete iz osnovne škole, iz hemije jedno iz fizike niti jedno. Astronomije rijetko itd, itd. Mislim da su pitanja prilično po mjeri znanja lovaca..
milojicabrzi

#156 Re: kviz potjera

Post by milojicabrzi »

zgemboni wrote:
Hoce Bosanac odmah da profitira :)
Hajde bolan, ovdje je igra u pitanju i tim, ekipa. Svi se konsultuju koju ponudu uzeti, sta ti bi ako uzmes visu da ide razlika izmedju srednje i vise tebi na account.

Nemoj se ljutiti, mora da si iz Foce ili Visokog sa takvim razmisljanjem.

Ja bih bio sretan da ucestvujem i pobjedim, donesem kuci koju hiljadu KM :) nije bitno na koliko bi se djelilo i koliki bi iznos bio.

Inace, ekipe kad pobjede, zarade otprilike 5000 KM po clanu ekipe, sad nekad vise ili manje, ovisno koliko osvoje u pitanjima ali tu se to negdje krece oko 4-6 hiljada KM, koliko sam ja upratio.

Nije losa cifra :-D
Banksy

#157 Re: kviz potjera

Post by Banksy »

milojicabrzi wrote:
:lol:

On je već i potrošio svoj milion ... :lol:
zgemboni

#158 Re: kviz potjera

Post by zgemboni »

milojicabrzi wrote:
zgemboni wrote:
Hajde bolan, ovdje je igra u pitanju i tim, ekipa. Svi se konsultuju koju ponudu uzeti, sta ti bi ako uzmes visu da ide razlika izmedju srednje i vise tebi na account.

Ja bih bio sretan da ucestvujem i pobjedim, donesem kuci koju hiljadu KM :) nije bitno na koliko bi se djelilo i koliki bi iznos bio.

Inace, ekipe kad pobjede, zarade otprilike 5000 KM po clanu ekipe, sad nekad vise ili manje, ovisno koliko osvoje u pitanjima ali tu se to negdje krece oko 4-6 hiljada KM, koliko sam ja upratio.

Nije losa cifra :-D
Ma nit sam iz Visokog niti Foče (iz Pirota sam :D) Nisam rekao da je realno, rekao sam da bi bilo pravedno, također mislim da nije realno očekivati tako nešto da se dogodi, samo kažem da kada bi bilo moguće idealno rasporediti novac među takmičarima to bi bio modus.
Ja bih volio učestvovati, tek da se oprobam (to sam već ranije napisao gore negdje). Kući kada gledam jal pobjegnem za jedan korak lovcu jal me uhvati pred kraj :D
zgemboni

#159 Re: kviz potjera

Post by zgemboni »

a cifre koje spominjes sam vec osvajao u kvizovima, pa čak i više. najviša do sada je bila 220 998 dinara na Ruskom ruletu kod Irfana Mensura
Zeljoooo

#160 Re: kviz potjera

Post by Zeljoooo »

KatarinaKosaca wrote:I ja mislim da postoji dogovor oko udjela u lovi ko koliko zaradi. Ipak, mislim da set pitanja nije isti za višu ponudu kao za srednju.
Također, sama pitanja su prilično prilagođena lovcima, jer su i Morana i Dean završili književnost i znaju puno o filmu, i baš najviše tih pitanja bude. Sinoć je, na primjer, samo jedno iz matematike bilo u cijelom kvizu (treći korjen iz broja 27), zna dijete iz osnovne škole, iz hemije jedno iz fizike niti jedno. Astronomije rijetko itd, itd. Mislim da su pitanja prilično po mjeri znanja lovaca..
Kakav ba dogovor. Ti mislis da igracima daju novac na ruke u kesu pa da podijele poslije emisije. Na racun svakom bude uplacen iznos koliko ga sleuje kad se podijeli ukupna cifra sa brojem igraca u zavrsnoj potjeri i to je to.

E starno ste naivni. :-)
zgemboni

#161 Re: kviz potjera

Post by zgemboni »

Zeljoooo wrote:
KatarinaKosaca wrote:I ja mislim da postoji dogovor oko udjela u lovi ko koliko zaradi. Ipak, mislim da set pitanja nije isti za višu ponudu kao za srednju.
Kakav ba dogovor. Ti mislis da igracima daju novac na ruke u kesu pa da podijele poslije emisije. Na racun svakom bude uplacen iznos koliko ga sleuje kad se podijeli ukupna cifra sa brojem igraca u zavrsnoj potjeri i to je to.

a ti si bio u kvizu pa znaš??
Ne kažem da nisi u pravu, ali zasto bi bil naivno pustiti takmičare sami da se dogovaraju oko raspodjele novca?
Zeljoooo

#162 Re: kviz potjera

Post by Zeljoooo »

Pravila kviza! Tu sva prica zavrsava!
fortaleza

#163 Re: kviz potjera

Post by fortaleza »

zgemboni wrote:a ti si bio u kvizu pa znaš??
Ne kažem da nisi u pravu, ali zasto bi bil naivno pustiti takmičare sami da se dogovaraju oko raspodjele novca?
Novac se isplaćuje sa zakašnjenjem od 2-3 mjeseca na račun takmičara, provjereno. :)

Poanta kviza je u zajedničkom nastupu i timskoj igri u završnoj potjeri. Definitivno ne bi bilo u redu kad bi svak svoje nosio jer bi se često događale situacije gdje Valentini od jučer s osvojenih -1 kunu ne bi bilo smisla igrati završnu potjeru, a pogotovo da osvoje te novce pa da je s HRT-a više nikad ne zovnu na kviz jer je pobjedila.

Pa u toj situaciji je sasvim realno ili da ostane statična u završnoj potjeri ili da se namjerno javlja i daje pogrešne odgovore da ekipa izgubi eto pa bi mogla doći ponovo na kviz (i tu sva priča završava oko odvojene kase!). Pravilo je da nakon osvojenog iznosa nemaš pravo ponovo igrati isti kviz. :D

Jel sad kontate koliko je glupo dijeliti po osvojenom. A i zbog razloga što se netko slabijih kvizaških kapaciteta (ili mu jednostavno ne paše brzina kviza) nema smisla prijavljivati...pa ni sam kviz ne bi bio zanimljiv velikoj većini ljudi, a to sigurno nije u interesu HRT-a ni kreatora kviza.

A HRT sigurno neće ulaziti priču dijeljenja i u interne dogovore takmičara, jedino da se oni sami dogovaraju pa poslije "na ruke" dijele novce, ali mi je SASVIM jasno zašto ne postoje takvi dogovori.
Last edited by fortaleza on 25/02/2015 14:09, edited 1 time in total.
zgemboni

#164 Re: kviz potjera

Post by zgemboni »

fortaleza wrote:Poanta kviza je u zajedničkom nastupu i timskoj igri u završnoj potjeri. Definitivno ne bi bilo u redu kad bi svak svoje nosio jer bi se često događale situacije gdje Valentini od jučer s osvojenih -1 kunu ne bi bilo smisla igrati završnu potjeru, a pogotovo da osvoje te novce pa da je s HRT-a više nikad ne zovnu na kviz jer je pobjedila.

Pa u toj situaciji je sasvim realno ili da ostane statična u završnoj potjeri ili da se namjerno javlja i daje pogrešne odgovore da ekipa izgubi eto pa bi mogla doći ponovo na kviz. Pravilo je da nakon osvojenog iznosa nemaš pravo ponovo igrati isti kviz. :D

Jel sad kontate koliko je glupo dijeliti po osvojenom. A i zbog razloga što se netko slabijih kvizaških kapaciteta (ili mu jednostavno ne paše brzina kviza) nema smisla prijavljivati...pa ni sam kviz ne bi bio zanimljiv velikoj većini ljudi, a to sigurno nije u interesu HRT-a ni kreatora kviza.
potpuno se slazem s tobom i u pravu si 100 %, ali poenta je u tome da nisam ni govorio da bi novac koji sam osvojio nosio sa sobom i da ga ne bi stavio u kasu. stavio bih u kasu novac koji sam osvojio nakon brzopoteznih pitanja, a ukoliko bih isao na vecu ponudu, bar po meni bi bilo fer, da razliku uzmem ja jer sam preuzeo veci rizik da ispadnem.
Zeljovac se poziva na pravila kviza i moguce je da pravila jesu takva, znaci ne tvrdim da je drugacije, pravila nisam citao, samo govorim kako bi bilo realno da razliku nakon brzopoteznih i vece ponude ako bi takmicar isao na nju uzme taj isti takmicar. Ali da ne zacatavamo temu, stvarno mi to nije bio cilj. Zanima me samo ko je veceras lovac, mirko ili morana...
Samo da nju ne moram gledat.
fortaleza

#165 Re: kviz potjera

Post by fortaleza »

Shvaćam što govoriš, ali to sve bi samo razvodnilo kviz, računanje novca i obesmislilo princip zajedničke kase do neke mjere i to ne bi bilo to.

Upravo zato i postoje veća, srednja i niža ponuda i sve zavisi od hrabrosti i znanja. Jučer su trebala dvojica uzeti višu ponudu i pogurati sve ostale jer su znali dovoljno, ali to nisu učinili i bili su vidno nezadovoljni osvojenim.
zgemboni

#166 Re: kviz potjera

Post by zgemboni »

ma realno trebaju bas velika damu da uzmes vecu ponudu, jos kad vidis facu koja sjedi iznad tebe. Malo ko se odlučuje za tu veću ma kako bio siguran u svoje znanje.
KatarinaKosaca

#167 Re: kviz potjera

Post by KatarinaKosaca »

Zeljoooo wrote:

Kao prvo način na koji se ophodiš prema diskutantima u ovoj tako bezazlenoj temi je potpuno pretjerano neprimjeren. Lagano i opušteno, kao prvo
Kao drugo, jesmo, svi smo mislili da HTV dila kešom i raspoređuje kune i lipe u živo :-)
Kao treće jedna osoba ili više njih može biti plaćeno ili iz marketinga radi gledanosti ili sredstava državne TV, ako daje čar igri. Kako je, nećemo sa sigurnošću znati dok netko od nas ne ode..
Ja brza pitanja ne bih mogla, smotala bih se kao ona žena sinoć :D Ali, slagalicu na RTS-u razvaljujem i slova i brojeve i asocijacije i moji me ozbiljno nagovaraju da se prijavim :D
Zeljoooo

#168 Re: kviz potjera

Post by Zeljoooo »

KatarinaKosaca wrote:
Zeljoooo wrote:

Kao prvo način na koji se ophodiš prema diskutantima u ovoj tako bezazlenoj temi je potpuno pretjerano neprimjeren. Lagano i opušteno, kao prvo
Kao drugo, jesmo, svi smo mislili da HTV dila kešom i raspoređuje kune i lipe u živo :-)
Kao treće jedna osoba ili više njih može biti plaćeno ili iz marketinga radi gledanosti ili sredstava državne TV, ako daje čar igri. Kako je, nećemo sa sigurnošću znati dok netko od nas ne ode..
Ja brza pitanja ne bih mogla, smotala bih se kao ona žena sinoć :D Ali, slagalicu na RTS-u razvaljujem i slova i brojeve i asocijacije i moji me ozbiljno nagovaraju da se prijavim :D
Pa moram da reagujem. Mislim da korektno pisem i da se ophodim normalno prema ucesnicima u diskusiji.
It_is_a_Leclerc

#169 Re: kviz potjera

Post by It_is_a_Leclerc »

Mora se podijeliti plijen.

Imam poznanika iz Zadra koji je bio još kad je Potjera išla po jednom sedmično, i prilikom potpisivanja saglasnosti za učestvovanje, potpisuješ da nećeš medijski istupati o ishodu emisije prije njenog emitovanja, da pristaješ na podjelu para na broj igrača, itd. itd.
zgemboni

#170 Re: kviz potjera

Post by zgemboni »

da je bernarda ostala u zavrsnoj pomeli bi moranu veceras. cura je razvalila na brzopteznim...
zgemboni

#171 Re: kviz potjera

Post by zgemboni »

Katarina
ne vjerujem da se mozes prijavti na slagalicu ukoliko nemas srbijansko drzavljanstvo
It_is_a_Leclerc

#172 Re: kviz potjera

Post by It_is_a_Leclerc »

Bernarda je imala prelagana pitanja u prvom dijelu. U drugom je očekivano rasuta.
al-em

#173 Re: kviz potjera

Post by al-em »

Morana el ninjo
A i slatka je

Ps. Tarik cita brze pitanja lovcu nego takmicarima :p
KatarinaKosaca

#174 Re: kviz potjera

Post by KatarinaKosaca »

zgemboni wrote:Katarina
ne vjerujem da se mozes prijavti na slagalicu ukoliko nemas srbijansko drzavljanstvo
:D Ma, ne bi ni išla. Da se prepadnem kamera i da se prospem da ni do granapa ne izađem poslije :lol: :lol: Jedno je u kući, drugo je kad bljesnu u tebe, pa ti još prođe korz glavu ko te sve gleda, koliko prijatelja od tebe očekuje dobro, a koliko dušmana priželjkuje loše itd.. Ne, ne bih ni išla, ali mi kući super ide..
oskarboy

#175 Re: kviz potjera

Post by oskarboy »

KatarinaKosaca wrote:
zgemboni wrote:Katarina
:D Ma, ne bi ni išla. Da se prepadnem kamera i da se prospem da ni do granapa ne izađem poslije :lol: :lol: Jedno je u kući, drugo je kad bljesnu u tebe, pa ti još prođe korz glavu ko te sve gleda, koliko prijatelja od tebe očekuje dobro, a koliko dušmana priželjkuje loše itd.. Ne, ne bih ni išla, ali mi kući super ide..[/quote).
pa da,trema je mnoge unistila.lako je nama gledat i komentarisat a mnogi bi na snimanju se izgubili.treba bit opusten ko Branimir :-D najaci lik sto je bio od igraca
Post Reply