HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Adriatic

#9801 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

Kal El wrote:
Adriatic wrote:Ja imam analognu i DVB-C, i digitalne kanale mi sam skenira na kraj kad se pojave novi (otključani i zaključani).
Ovaj mi još nije pokazao.
Znači li da ga moram ručno naći?
626, 64QAM ,6875 ako nije 64 QAM, probaj sa 256 ali vjerujem da je na 64

Ili skeniraj sve od 314 MHz do 647 :) 64QAM
Hvalaaa
Kal El

#9802 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

Adriatic wrote:
Kal El wrote:
Adriatic wrote:Ja imam analognu i DVB-C, i digitalne kanale mi sam skenira na kraj kad se pojave novi (otključani i zaključani).
Ovaj mi još nije pokazao.
Znači li da ga moram ručno naći?
626, 64QAM ,6875 ako nije 64 QAM, probaj sa 256 ali vjerujem da je na 64

Ili skeniraj sve od 314 MHz do 647 :) 64QAM
Hvalaaa
Ništa ;)
kemox

#9803 Re: HS kablovska

Post by kemox »

Počeli emitovati bht na HD kanalu ali slika i ton nisu sinhronizovani
smijesni_ste

#9804 Re: HS kablovska

Post by smijesni_ste »

Evo skontah da imam i ja to čudo DVB - C na TV-u, ali jel se to treba nekako aktivirati? Ne mogu naći ništa prema ovom što je Kal - El napisao...ne razumijem se baš nemojte se smijati :lol: :sad:
Jose_Mourinho

#9805 Re: HS kablovska

Post by Jose_Mourinho »

smijesni_ste wrote:Evo skontah da imam i ja to čudo DVB - C na TV-u, ali jel se to treba nekako aktivirati? Ne mogu naći ništa prema ovom što je Kal - El napisao...ne razumijem se baš nemojte se smijati :lol: :sad:
idi na skeniranje kanala, pa digitalni kabl frekrfencija 626 i pocni skeniranje pojavit ce se ;)
smijesni_ste

#9806 Re: HS kablovska

Post by smijesni_ste »

Hvala, ali neće ovo baš lako ići :lol: ...haj imam još 3 dana :lol:
fortaleza

#9807 Re: HS kablovska

Post by fortaleza »

KPNCTNJAH wrote:Nadjoh, al' tanko je ovo opet... puno je bolja slika na arenama hd ili eurosportu...
Eurosport ima daleko najbolju sliku zbog visokog bitratea. Arenin bitrate iznosi oko 6,8 Mbps, a pročitao sam info da BHT surađuje s HRT-om (koji emitira HD na zemaljskoj mreži) i od njih preuzima sliku pa tako emitiraju HD.

Sad je u pitanju upscale slike, al kad krene utakmica slika će biti bolja, u rangu arenasport sa bitrateom oko 7 Mbps baš kao što arena ima. Bit će to dobro. :D
Jose_Mourinho

#9808 Re: HS kablovska

Post by Jose_Mourinho »

smijesni_ste wrote:Hvala, ali neće ovo baš lako ići :lol: ...haj imam još 3 dana :lol:
ma hoce minuta posla je to
idem menu, pa onda install(ili slicno) ono gdje si trazio i kablovske kanale, pa manualna pretraga, izaberes tip pretrage digitalni kabl, frekrfencija 626 kliknes ok i skenira i nadje...

ako gdje zapnes slikaj pa stavi sliu pa cemo ti pomoc ;)
Jose_Mourinho

#9809 Re: HS kablovska

Post by Jose_Mourinho »

fortaleza wrote:
KPNCTNJAH wrote:Nadjoh, al' tanko je ovo opet... puno je bolja slika na arenama hd ili eurosportu...
Eurosport ima daleko najbolju sliku zbog visokog bitratea. Arenin bitrate iznosi oko 6,8 Mbps, a pročitao sam info da BHT surađuje s HRT-om (koji emitira HD na zemaljskoj mreži) i od njih preuzima sliku pa tako emitiraju HD.

Sad je u pitanju upscale slike, al kad krene utakmica slika će biti bolja, u rangu arenasport sa bitrateom oko 7 Mbps baš kao što arena ima. Bit će to dobro. :D
jest jest bit ce bolaj jos slika, jer ce oni samo sliku koju dobiju prenosit nama, ovo je sad njihove emisije sa njihovom opremom snimano, u brazilu je ta oprema daleko bolja i samim tim slika je daleko bolja ;)
elfa

#9810 Re: HS kablovska

Post by elfa »

hoceli biti kakvog stream-a BHT HD ako ima neko u pp link
smijesni_ste

#9811 Re: HS kablovska

Post by smijesni_ste »

Našaooo :lol: :lol:

Nisam stavio onu modulaciju i ono ostalo što je Kal napisao :lol: , tek skontah... :lol:

Hvala Jose i Kal ;-)
diinnoo

#9812 Re: HS kablovska

Post by diinnoo »

A ova slika koju mi primamo preko kablovske, slika nije loša, u odnosu na BHT odlična, jel to i dalje analogni kanal. Mislim SD kanal konvertovan iz HD ili šta već ?
Kal El

#9813 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

Nemaju HD kameru zato im onakva slika,ali će zato sa SP-a za 10 biti :)
Jose_Mourinho

#9814 Re: HS kablovska

Post by Jose_Mourinho »

diinnoo wrote:A ova slika koju mi primamo preko kablovske, slika nije loša, u odnosu na BHT odlična, jel to i dalje analogni kanal. Mislim SD kanal konvertovan iz HD ili šta već ?
ovo je sd, maximum sto moze bht ponuditi jer nemaju opreme niti su kad snimali emisije u hd-u...
uglavnom tekme ce biti u hd-u jer oni ne snimaju nego samo prenose signal iz brazila..
isto tako bio sam cuo da nabavlajju opremu hd za ove emisije oko sp, da snimaju, e sad jesul nabavili bgm neznam, uglavnom u 12 cemo to vidjet ;)
mensur990

#9815 Re: HS kablovska

Post by mensur990 »

Pozdrav svima, imam HS kablovsku analognu i digitalnu tv preko resivera sam pronasao ovaj kanal BHT HD cujem zvuk ali nemam slike.Posjedujem SONY KDL32P3600 LCD je FULL HD pa zato me zanima kako da nastimam sliku ako je moguce. Nadam se da nije ovo neko glupo pitanje kao ona moze li na analognoj HD ili moze li HD na obicnim CRT tv-ima.Molim nekog da odgovori hvala.
Kal El

#9816 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

626MHz,68QAM,6875
Jose_Mourinho

#9817 Re: HS kablovska

Post by Jose_Mourinho »

mensur990 wrote:Pozdrav svima, imam HS kablovsku analognu i digitalnu tv preko resivera sam pronasao ovaj kanal BHT HD cujem zvuk ali nemam slike.Posjedujem SONY KDL32P3600 LCD je FULL HD pa zato me zanima kako da nastimam sliku ako je moguce. Nadam se da nije ovo neko glupo pitanje kao ona moze li na analognoj HD ili moze li HD na obicnim CRT tv-ima.Molim nekog da odgovori hvala.
moguce da ce doc samo sacekaj...
samo jedno pitanje jel ti onaj novi resiver koji je povezan HDMI kablom ili skartom?
pogaca

#9818 Re: HS kablovska

Post by pogaca »

Je li kod vas sve u redu sa zvukom na BHT HD? Kod mene svako par sekundi se nakratko gubi zvuk.
mensur990

#9819 Re: HS kablovska

Post by mensur990 »

Jose_Mourinho wrote:
mensur990 wrote:Pozdrav svima, imam HS kablovsku analognu i digitalnu tv preko resivera sam pronasao ovaj kanal BHT HD cujem zvuk ali nemam slike.Posjedujem SONY KDL32P3600 LCD je FULL HD pa zato me zanima kako da nastimam sliku ako je moguce. Nadam se da nije ovo neko glupo pitanje kao ona moze li na analognoj HD ili moze li HD na obicnim CRT tv-ima.Molim nekog da odgovori hvala.
samo jedno pitanje jel ti onaj novi resiver koji je povezan HDMI kablom ili skartom?
Imam obicni hema resiver znaci u taj resiver ulazi koaksijalni kabal a izlazi koaksijalni koji ide u TV.Sto se tice Arena 1,2,3,4 slika je extra mozda nije FULL HD ali je 720p otprilike.Uglavnom daleko bolja od ijednog drugog kanala sa analogne.
Jose_Mourinho

#9820 Re: HS kablovska

Post by Jose_Mourinho »

mensur990 wrote:
Jose_Mourinho wrote:
Imam obicni hema resiver znaci u taj resiver ulazi koaksijalni kabal a izlazi koaksijalni koji ide u TV.Sto se tice Arena 1,2,3,4 slika je extra mozda nije FULL HD ali je 720p otprilike.Uglavnom daleko bolja od ijednog drugog kanala sa analogne.
jesil gledo do sada i arene HD ili samo one "obicne"?
Kal El

#9821 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

Meni obične Arene otključali :mrgreen: I ostali kanali,osim Arene HD,nemam resiver niti karticu na mom tvu
mensur990

#9822 Re: HS kablovska

Post by mensur990 »

[/quote]
samo jedno pitanje jel ti onaj novi resiver koji je povezan HDMI kablom ili skartom?[/quote]
Imam obicni hema resiver znaci u taj resiver ulazi koaksijalni kabal a izlazi koaksijalni koji ide u TV.Sto se tice Arena 1,2,3,4 slika je extra mozda nije FULL HD ali je 720p otprilike.Uglavnom daleko bolja od ijednog drugog kanala sa analogne.[/quote]
jesil gledo do sada i arene HD ili samo one "obicne"?[/quote]
Pise samo Arena sport ne pise HD ali slika je neuporediva sa ostalim kanalima isto ko da je HD
optimus168

#9823 Re: HS kablovska

Post by optimus168 »

mensur990 wrote: Pise samo Arena sport ne pise HD ali slika je neuporediva sa ostalim kanalima isto ko da je HD
Nije to ni Full HD ni HD. To je obični SD, jer nema šanse da ti prođe HD kroz scart, a kamoli kroz koaksijalni iz receivera. I te Arene ti nisu HD, jer da jesu, i na njima bi imao samo zvuk, bez slike. Da se uvjeriš, preskeniraj ove parametre: 442MHz, Symbol rate 6.875, Modulation 256QAM.

Šta ti je potrebno da gledaš stvarni HD?
1. CI modul od HS-a (poneseš taj resiver koji imaš, i daš im ga njima, a oni tebi CI modul) (napomena: samo ako ti TV ima DVB-C tuner i podržava CI module (nakon što sam provjerio konkretno tvoj model, vidio sam da nema uopšte integrisani tuner za digitalnu kablovsku, kao ni podršku za CI, ali neka stoji objašnjenje za druge članove :))
2. Uzimanje HD receivera od HS-a, i spajanje istog HDMI kablom na TV.
mrva/mrve

#9824 Re: HS kablovska

Post by mrva/mrve »

Kal El wrote:Meni obične Arene otključali :mrgreen: I ostali kanali,osim Arene HD,nemam resiver niti karticu na mom tvu
Ista situacija i kod mene, otkljucali sve zive programe, samo BH HD ne fercera :roll: Kakva je situacija kod tebe? :)
Sitijevac2011

#9825 Re: HS kablovska

Post by Sitijevac2011 »

Kal El wrote:Meni obične Arene otključali :mrgreen: I ostali kanali,osim Arene HD,nemam resiver niti karticu na mom tvu
Ocigledno da ja jedini nemogu da nadjem.
Locked