HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Pjanic15

#9651 Re: HS kablovska

Post by Pjanic15 »

Hoće li bit tog HD čuda na analognoj, tj. hoće li umjesto BHT ubacit BHT HD. :lol:
chakany

#9652 Re: HS kablovska

Post by chakany »

AdrianMole wrote:Evo i Logosoftove obavijesti:
https://www.lol.ba/v4/News.aspx?usluga= ... ea5f600ac2

Ma vjerojatno će biti i u HS-u, jer će u protivnom izgubiti veliki broj korisnika,ali po običaju HS ide posljednji sa obavještenjima.Inače,mislim kako neće biti ujedno i nekih značajnih promjena u kvalitativnom smislu.Ova tri program na čekanju su(po mom sudu) vjerojatno RTL Plus,HTV 4 i Hajatovci.Mi samo možemo žalovati za programima tipa Cinestar,Kino tv,Cinemax,Viasat Nature,Klasik tv,Filmbox,Docubox... :-)
I ja bih ove kanale koje si ti naveo :D
Cinestar, Cinestar Action, Kino TV, Klasik TV, B92, PRVA TV, RTS 1, RTS 2, Viasat Nature, ali mislim da od toga neće ništa biti.
Slažem se s tobom, ovi testirani kanali su sigurno RTL PLUS, HRT 4, Hayatovci, i na TEST TS 9 se pojavio English zvuk, i opcije sa prevodom na srpski jezik, mislim da bi ovo mogao biti Visat Nature, ali nisam siguran, možda je i neki drugi kanal.

FilmBox je iz one skupine SPI paketa kanala, ako se ne varam? To ima Logosoft. Ma gledao sam program, i pušta pravo dobre filmove, one niskobudžetne, koje ja volim :D
FaceOff

#9653 Re: HS kablovska

Post by FaceOff »

PRATITE SVJETSKO PRVENSTVO U HD REZOLUCIJIC

Poštovani korisnici,

sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da smo u saradnji sa BHRT-om izvršili potrebne pripreme za preuzimanje signala za praćenje Svjetskog prvenstva u HD rezoluciji.
Prema najavama BHRT-a, kanal bi trebao biti dostupan od 12.06.2014.

Uživajte u 64 utakmice vrhunskog fudbala u HD rezoluciji uz kablovske televizije M&H, HS i HKBnet.

Zajedno navijajmo za naše Zmajeve.
Sitijevac2011

#9654 Re: HS kablovska

Post by Sitijevac2011 »

FaceOff wrote:PRATITE SVJETSKO PRVENSTVO U HD REZOLUCIJIC

Poštovani korisnici,

sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da smo u saradnji sa BHRT-om izvršili potrebne pripreme za preuzimanje signala za praćenje Svjetskog prvenstva u HD rezoluciji.

Uživajte u 64 utakmice vrhunskog fudbala u HD rezoluciji uz kablovske televizije M&H, HS i HKBnet.

Bitno je napomenuti da ce HD signal primati samo korisnici DIGITALNE kablovske tv. Ostali instagram.
Saka

#9655 Re: HS kablovska

Post by Saka »

Sitijevac2011 wrote:

Poštovani korisnici,

Bitno je napomenuti da ce HD signal primati samo korisnici DIGITALNE kablovske tv. Ostali instagram.
Pa normalno da će samo korisnici digitalne moći gledati u HD-u. Gdje si vidio HD u analognoj tehnici?
Nego, hoće li ići na istom kanalu / frekvenciji na kojem je sad BHT1?
kloniran

#9656 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Saka wrote:
Sitijevac2011 wrote:

Poštovani korisnici,

Pa normalno da će samo korisnici digitalne moći gledati u HD-u. Gdje si vidio HD u analognoj tehnici?
A mudroluka prilagoditi taj HD signal analognoj :-)
Valjda ce se sjetiti da ostave otkljucan BHT HD na digitali, da mogu gledati svi koji imaju LCD TV :roll:
kemox

#9657 Re: HS kablovska

Post by kemox »

Da li je tačna informacija da HS do septembta vrši pojačavanje signala ?
Kod mene ne radi frekvencija 634.
chakany

#9658 Re: HS kablovska

Post by chakany »

kemox wrote:Da li je tačna informacija da HS do septembta vrši pojačavanje signala ?
To bi bile odlične vijesti, ali ne znam ništa o tome :?
Saka

#9659 Re: HS kablovska

Post by Saka »

kloniran wrote:A mudroluka prilagoditi taj HD signal analognoj :-)
Pa s obzirom da će sad dobijati digitalni signal od BHT-a onda bi mogli njega pretvoriti u analogni što bi poboljšalo sliku analognim korisnicima, ali opet to nije HD, samo bolja slika u odnosu na sadašnje uljane boje presnimljenog VHS kvaliteta.
kloniran wrote:Valjda ce se sjetiti da ostave otkljucan BHT HD na digitali, da mogu gledati svi koji imaju LCD TV :roll:
Vjerovatno će biti otključan, ali moći će ga gledati ne svi sa LCD TV već samo oni koji imaju DVB-C tuner.
kloniran

#9660 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Saka wrote:
kloniran wrote:A mudroluka prilagoditi taj HD signal analognoj :-)
Pa s obzirom da će sad dobijati digitalni signal od BHT-a onda bi mogli njega pretvoriti u analogni što bi poboljšalo sliku analognim korisnicima, ali opet to nije HD, samo bolja slika u odnosu na sadašnje uljane boje presnimljenog VHS kvaliteta.
kloniran wrote:Valjda ce se sjetiti da ostave otkljucan BHT HD na digitali, da mogu gledati svi koji imaju LCD TV :roll:
Vjerovatno će biti otključan, ali moći će ga gledati ne svi sa LCD TV već samo oni koji imaju DVB-C tuner.
može se taj signal otvoriti i onima sa dvb-t ;-)
a sto se tice prebacivanja hd u analogiju, uzmi hd snimak i pusti ga kroz koaksijalni kabala na antenski ulaz pa ces vidjeti razlike u odnosu na sadasnji signal, a oni na sa recivera na modul za slanje signala koriste scart, tako da je slika jos bolja.

Nije hd al je ko na naj kvalitetnijim analognim kanalima
Asamoah Gyan

#9661 Re: HS kablovska

Post by Asamoah Gyan »

meni samo jedno nije jasno šta je to toliki problem da bht hd signal "obrade" i puste ga u 4:3 formatu nama koji nemamo ni digitalu ni aparate. pa to isto rade npr. obn i arena sport, slika fantastična hd mi i ne treba. JEBALO IH PRESOVANJE, Mundijal hobita.
ustvari ko bi to trebao i mogao uraditi, bht ili operater?
Saka

#9662 Re: HS kablovska

Post by Saka »

Operater. Ali dosad nisu mogli ni pokusati jer je BHT sve radio s analognom opremom pa im je kvalitet kritican. Vidjecemo sta ce sad biti. Samo dosta je toga nejasno jos uvijek, hoce li samo utakmice ici u HD, hoce li ostatak programa ici digitalno bar u SD ili ce ostati kao i dosad (analogni signal konvertovan u digitalnu) itd.
kloniran

#9663 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Saka wrote:Operater. Ali dosad nisu mogli ni pokusati jer je BHT sve radio s analognom opremom pa im je kvalitet kritican. Vidjecemo sta ce sad biti. Samo dosta je toga nejasno jos uvijek, hoce li samo utakmice ici u HD, hoce li ostatak programa ici digitalno bar u SD ili ce ostati kao i dosad (analogni signal konvertovan u digitalnu) itd.
i ako ostane moze do sljedeceg ljeta tako i onda se u potpunosti svim tv operaterima gasi analogni signal
jedino su kablovci imuni na to

edit: mada bi i njima trebalo biti u interesu ukidanje analogije
AMMMeRRR

#9664 Re: HS kablovska

Post by AMMMeRRR »

Molim kratku pomoc, pretrazio sam malo temu al nisam nasao svoj odgovor, a nemam vremena gledat 400 stranica..

Imam resiver za digitalnu "DALV1 DV3 DSV5100", to su sve oznake koje sam nasao na njemu...sta mi mozete reci o njemu, jel ok slika, imaju li bolji u HSu? Mi smo ovaj dobili prije 100 godina kad je tek to krenulo, i nikad nije koristeno, a znam da sam negdje citao o nekom njihovom resiveru da je los...pa ako imaju nesto bolje, da trazim, sad je pravi vakat :D hvala!
kakaljin

#9665 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

AMMMeRRR wrote:Molim kratku pomoc, pretrazio sam malo temu al nisam nasao svoj odgovor, a nemam vremena gledat 400 stranica..

Imam resiver za digitalnu "DALV1 DV3 DSV5100", to su sve oznake koje sam nasao na njemu...sta mi mozete reci o njemu, jel ok slika, imaju li bolji u HSu? Mi smo ovaj dobili prije 100 godina kad je tek to krenulo, i nikad nije koristeno, a znam da sam negdje citao o nekom njihovom resiveru da je los...pa ako imaju nesto bolje, da trazim, sad je pravi vakat :D hvala!
To je stari resiver, trazi da ti zamjene za novi, ili doplati za HD resiver.

http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/potrebna-oprema/
homega

#9666 Re: HS kablovska

Post by homega »

kemox wrote:Da li je tačna informacija da HS do septembta vrši pojačavanje signala ?
Šta znači pojačavanje signala?
AMMMeRRR

#9667 Re: HS kablovska

Post by AMMMeRRR »

kakaljin wrote:
AMMMeRRR wrote:Molim kratku pomoc, pretrazio sam malo temu al nisam nasao svoj odgovor, a nemam vremena gledat 400 stranica..

Ne trebam HD, nije mi TV u HDu...ali i ovaj SD puno bolje izgleda od analogne..i svi su kanali razbacani, imam mozda 20 kanala sad, ostalo nista..znaci imam pravo na taj noviji resiver, besplatno? Ceka li se to nesto duze ili? Thx
kakaljin

#9668 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

AMMMeRRR wrote:
kakaljin wrote:

Ne trebam HD, nije mi TV u HDu...ali i ovaj SD puno bolje izgleda od analogne..i svi su kanali razbacani, imam mozda 20 kanala sad, ostalo nista..znaci imam pravo na taj noviji resiver, besplatno? Ceka li se to nesto duze ili? Thx
Najbolje bi bilo da ih nazoves ili da odes u Radnicku ulicu gdje im je sjediste i pones taj resiver i trazis zamjenu.

trebalo bi da bude besplatno kada mjenjas za taj mars resiver, dok je za HD doplata.
Sitijevac2011

#9669 Re: HS kablovska

Post by Sitijevac2011 »

Saka wrote:
Sitijevac2011 wrote:

Poštovani korisnici,

Razumijemo se, ali kao sto neko rece, neka bar taj HD puste kroz analogiju, ako bi bilo kao recimo OBN tokom LP - bio bi zadovoljan.
TheWatcher

#9670 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

homega wrote:
Šta znači pojačavanje signala?
to znaci kada padne snijeg ili puhne malo jaci vjetar ode sve u tri fine materine :skoljka:
chakany

#9671 Re: HS kablovska

Post by chakany »

http://www.m1film.hr/

Od 16. juna u Hrvatskoj počinje sa radom novi filmski kanal M1 FILM. Kao i svaki filmski kanal, koji dolazi iz Hrvatske, i ovaj je otvoren za regionalnu saradnju.

P.S. Na TEST TS 10 se pojavio BOS zvuk, izgleda da idu pripreme za uvođenjem BHT HD :D
The Realist

#9672 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

chakany wrote:http://www.m1film.hr/

Od 16. juna u Hrvatskoj počinje sa radom novi filmski kanal M1 FILM. Kao i svaki filmski kanal, koji dolazi iz Hrvatske, i ovaj je otvoren za regionalnu saradnju.

P.S. Na TEST TS 10 se pojavio BOS zvuk, izgleda da idu pripreme za uvođenjem BHT HD :D
Samo javite kad puste, jer ja ne smijem na listi se puno zadržavati, jer mi pomjeri odmah kanale, a mrsko mi redati opet :D.
Benq

#9673 Re: HS kablovska

Post by Benq »

The Realist wrote:

Samo javite kad puste, jer ja ne smijem na listi se puno zadržavati, jer mi pomjeri odmah kanale, a mrsko mi redati opet :D.
Kakav je to kod tebe van serijski resiver :D
The Realist

#9674 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Modul.
kakaljin

#9675 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Benq wrote:
The Realist wrote:

Kakav je to kod tebe van serijski resiver :D
Vjerovatno je TV, kao sto je slucaj kod mene. Neisplati se cesto raditi update kanala rucno jer se poremete svi kanali pa se mora pono stimati preko 130 kanala.
Locked