HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
kloniran

#10126 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Benq wrote:
kloniran wrote:Evo vam jedan info jbg za nekog dobar za nekog ne, meni danas dolazila ekipa iz telemacha da otkloni kvar, znaci M&Hcompany je prodat :sad:
Sada za HS-HKB ne znam jer su dvije odvojene firme :roll:
Pa jesi li ih pitao nesto u vezi ovog pitanja oko HS-a , jesmo li mi sad u Telemach vlasnistvu ili i dalje HS , ne razumijem :? .
I kakav si kvar imao uopste ?
Nista nisu htjeli pricati o tome, al kako sam ih skontao da jedna firma nije prodata, vjerovatno HS-HKB.
A kvar bio na spliteru pa dosli zamijeniti, nesto nisu bili raspolozeni za razgovor valjda zabrana s vrha al sve ti bude jasno kad dođe auto od konkurentske firme da popravi kvar :-)
kakaljin

#10127 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

kloniran wrote:
Benq wrote:
kloniran wrote:Evo vam jedan info jbg za nekog dobar za nekog ne, meni danas dolazila ekipa iz telemacha da otkloni kvar, znaci M&Hcompany je prodat :sad:
Sada za HS-HKB ne znam jer su dvije odvojene firme :roll:
Pa jesi li ih pitao nesto u vezi ovog pitanja oko HS-a , jesmo li mi sad u Telemach vlasnistvu ili i dalje HS , ne razumijem :? .
I kakav si kvar imao uopste ?
Nista nisu htjeli pricati o tome, al kako sam ih skontao da jedna firma nije prodata, vjerovatno HS-HKB.
A kvar bio na spliteru pa dosli zamijeniti, nesto nisu bili raspolozeni za razgovor valjda zabrana s vrha al sve ti bude jasno kad dođe auto od konkurentske firme da popravi kvar :-)
Pa sto nisi rekao nisam ja pretplatnik telemacha vec HS-a, Pokazite dozvolu da mozete raditi na infrastrukturi od HS-a :-D
kloniran

#10128 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

kakaljin wrote:
Pa sto nisi rekao nisam ja pretplatnik telemacha vec HS-a, Pokazite dozvolu da mozete raditi na infrastrukturi od HS-a :-D
:lol: bili su na neutralnom terenu ili ti ga ulici :lol:
Benq

#10129 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Ovo kao da je drzavna tajna pa se nista ne smije znati a dolaze radnici iz druge firme da poprave kvar , pa ovo nema nigdje... To za spliter , zar nisu zaduzeni iz HS-HKB a ne iz MH Company ?
kloniran

#10130 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Benq wrote:Ovo kao da je drzavna tajna pa se nista ne smije znati a dolaze radnici iz druge firme da poprave kvar , pa ovo nema nigdje... To za spliter , zar nisu zaduzeni iz HS-HKB a ne iz MH Company ?
Ja sam korisnik M&H Company Nesta su promrmljali u njedra kad sam ih pitao sto nema ovog sto je zaduzen za moj reon i zbrisali, nisu se zadrzali ukupno 3 minute, iz toga sam skontao da je samo M&H prodat, jer je vlasnik M&H Enashagina žena :lol:
Maharadza

#10131 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

Benq wrote:Ovo kao da je drzavna tajna pa se nista ne smije znati a dolaze radnici iz druge firme da poprave kvar , pa ovo nema nigdje... To za spliter , zar nisu zaduzeni iz HS-HKB a ne iz MH Company ?
Ne kontam, to su dvije firme odvojene?! Zar nije Enes tu bio glavni za sve? :?
kakaljin

#10132 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

kloniran wrote:
kakaljin wrote:
Pa dobro ali opet su caprkali po infrastrukturi od HS-a i dirali po signalu od korisnika od konkurencije. Sto nije mala stvar ako nemas dozvolu. :-D :D :lol:
FMDzem

#10133 Re: HS kablovska

Post by FMDzem »

Jes glupo pitanje, al čij sam ja sad? :D
kloniran

#10134 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

FMDzem wrote:Jes glupo pitanje, al čij sam ja sad? :D
odes na http://www.speedtest.net i provjeris :D

dogodine cemo se sjecati lijepih vremena kad je net bio 15 mara :sad:
Last edited by kloniran on 19/07/2014 21:59, edited 1 time in total.
Benq

#10135 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Maharadza wrote:
Koliko ja znam MH Company se bavi iskljucivo fiksnom telefonijom , a hs-hkb kablovska ,internet , digitalna..
FMDzem

#10136 Re: HS kablovska

Post by FMDzem »

kloniran wrote:
FMDzem wrote:Jes glupo pitanje, al čij sam ja sad? :D
odes na http://www.speedtest.net i provjeris :D
A na mobitelu sam, student paket :P
Benq wrote:
Maharadza wrote:
Koliko ja znam MH Company se bavi iskljucivo fiksnom telefonijom , a hs-hkb kablovska ,internet , digitalna..
Po ovome znači nisam ostvario transfer. :D (samo je kablovska u pitanju)
Jesam dobro ja ovo, jesam :D
operacija labrador

#10137 Re: HS kablovska

Post by operacija labrador »

kakaljin wrote:
kloniran wrote:
kakaljin wrote:
Pa dobro ali opet su caprkali po infrastrukturi od HS-a i dirali po signalu od korisnika od konkurencije. Sto nije mala stvar ako nemas dozvolu. :-D :D :lol:
Takva prodaja nije zakonita jer se krši zakon o monopolu (monpol na kablovske usluge).Telemach ni u teoriji ne može zakonito kupiti HS jer je to jedini preostali kablovski operater. Kako mislite onda da vam telemach daje nove usluge ?
S kim da se takmiči na tržištu ? Konkurencija je ono na čemu se temelji kapitalizam.Stvaranjem monopola onaj koji ga posjeduje može da određuje cijene kako želi bez ometanja.To je protivzakonito !
FMDzem

#10138 Re: HS kablovska

Post by FMDzem »

Laik sam za ovo, al' zar ne može taj tzv. monopol da se vodi sa mojomtv?
kloniran

#10139 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Benq wrote:
Maharadza wrote:
Jok ima M&H i kablovsku znam kad sam prikljucivao da sam potpisao sa M&H Company a i server na netu je M&H Ip adresa isto registrovana na M&H, sad da li su sta pretumbavali u međuvremenu ne bih znao reci.
A enes je osnovao M&H i prepisao na zenu kad je bila ona frka sa vlasnikom elta kabela jer je on suvlasnik HS-HKB kablovske
operacija labrador

#10140 Re: HS kablovska

FMDzem wrote:Laik sam za ovo, al' zar ne može taj tzv. monopol da se vodi sa mojomtv?
Digitalana TV ,jedna od usluga kablovskih operatera nije isto što i IPTV BHTelecoma i Logosofta (sada dio mtela). Sve su te usluge odvojene. Ali ne bi me čudilo da se ova prodaja desi jer je u pitanju BIH, a ovdje je sve moguće.
Maharadza

#10141 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

kloniran wrote:
Benq wrote:
Maharadza wrote:
Jok ima M&H i kablovsku znam kad sam prikljucivao da sam potpisao sa M&H Company a i server na netu je M&H Ip adresa isto registrovana na M&H, sad da li su sta pretumbavali u međuvremenu ne bih znao reci.
A enes je osnovao M&H i prepisao na zenu kad je bila ona frka sa vlasnikom elta kabela jer je on suvlasnik HS-HKB kablovske
Ne znaš koji su gori; Enes sa "prepisivanjem" ili TM sa kupovinom! Našla se mafija! :lol:
kloniran

#10142 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

operacija labrador wrote:
FMDzem wrote:Laik sam za ovo, al' zar ne može taj tzv. monopol da se vodi sa mojomtv?
Digitalana TV ,jedna od usluga kablovskih operatera nije isto što i IPTV BHTelecoma i Logosofta (sada dio mtela). Sve su te usluge odvojene. Ali ne bi me čudilo da se ova prodaja desi jer je u pitanju BIH, a ovdje je sve moguće.
Ja bih volio da je ovo kod mene ipak bila neka kafanska zajebancija, jer im monteri zanju sjediti u istoj kafani, al ko ce znati :roll:
FMDzem

#10143 Re: HS kablovska

Post by FMDzem »

Hvaala, saću ja protaberiti šta je šta. :D
Benq

#10144 Re: HS kablovska

Post by Benq »

HS-HKB :

Image
operacija labrador

#10145 Re: HS kablovska

Navodno, BHtelecom je bio mušterija da kupi Logosoft ali opet navodno su problemi oko monopola zaustavili kupovinu.
Logosoft je kupljen od strane mtela što ima i dobre i loše strane ali ovo nije mjesto za raspravu o tome.
kloniran

#10146 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Maharadza wrote: Ne znaš koji su gori; Enes sa "prepisivanjem" ili TM sa kupovinom! Našla se mafija! :lol:
Vidi ja tu Enesa ne krivim sekunde, jer Aco (vlasnik elte) se nije htio siriti dalje po sarajevu, i ovaj je morao osnovati jos jednu kompaniju da se moze siriti dalje po sarajevu
Last edited by kloniran on 19/07/2014 23:42, edited 1 time in total.
kloniran

#10147 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Image
FMDzem

#10148 Re: HS kablovska

Post by FMDzem »

A jel ono nešta D3 isto taj IPTV, i kome gdje on pripada?
Maharadza

#10149 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

FMDzem wrote:A jel ono nešta D3 isto taj IPTV, i kome gdje on pripada?
http://www.telemach.ba/Televizija/116/D ... av_start=0

Internet također odličan (barem kod mene na Alipašinom):

Image
The Realist

#10150 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Benq wrote: Koliko ja znam MH Company se bavi iskljucivo fiksnom telefonijom , a hs-hkb kablovska ,internet , digitalna..
Znači sad jedno plaćam HS-u, jedno Telemachu :D?
Locked