Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
KatarinaKosaca wrote:
Istina sve.
A koliko "vole" Ekrema vidi se i po tome koliko je puta bio sluga.. osim toga, Ekrem nije Bosanac pa manje nervira. Nikada neću zaboraviti elaboraciju (šovinističku) Miloša Bojanića kako Ćemo nije sa "austrougarskim bekgraundom" pa je time manje opasan od Mace i Bosanskih muslimana.
Je li Rivaska bila najviše puta sluga ili nije?
Koliko je puta bio Memo sluga? Samo jednom i to kad je sam tražio.
Uostalom, kad je tamo tolika mržnja otkud Memo tamo? Ja im nikad ne bih otišla, nema tih para, da tako mislim o njima.
Gospodin_bez_kravate wrote:Boli radoojku stapic memin i ako to nije htjela reci ono vece.Seljak kad ti jednom zamjeri pisi propalo pamti ti to do kraja koliko god se pretvarao da ti nije zamjerio....
Rivas mora naci nekog ko ce joj popunjavat ove dane na farmi jer vecine je ni 2% ne jebe.Radojka joj je dobro dosla posto zna da niko ni nju unutra ne jebe ni 2% samo je postuju sto radi za njih i kuha...
Sto se ekrema tice mislim da je suvisno komentarisat zasto ga niko ne dira...covjek nije dobar i to svi znaju.Ko bude pokuso na njemu poene zaradit leti vani i toga su svjesni.Zato je malo bezveze paralele povlacit između njega i meme.
Istina sve.
A koliko "vole" Ekrema vidi se i po tome koliko je puta bio sluga.. osim toga, Ekrem nije Bosanac pa manje nervira. Nikada neću zaboraviti elaboraciju (šovinističku) Miloša Bojanića kako Ćemo nije sa "austrougarskim bekgraundom" pa je time manje opasan od Mace i Bosanskih muslimana.
Jebo mu Franz Ferdinand djecu.
nemoj to, nego ".ebo ti maca mater fašističku" - dragan marinković maca
".ebem ti prvi red na sahrani" - ivan fece firči
Al je Eki navalio na gazdu ovdje, točno će izofirati Mitrovica. Ja mislim da Željko proklinje dan kad je otišao kod njega u NYC.
Prvo je Memisu pričao da mu je obećano prvo mjesto, evo sad i ovdje priča kako gazda drži sve konce u rukama (sto je točno) a ne narod.
Ko da gledam večeras opet istina il' izazov i opet Ekrem najveći lazov ili nešto sl.
Neće Eki moći izdržati a da ne kaže da mu je obećano prvo mjesto od vrha Pinka.
[quote="Gospodin_bez_kravate"]Boli radoojku stapic memin i ako to nije htjela reci ono vece.Seljak kad ti jednom zamjeri pisi propalo pamti ti to do kraja koliko god se pretvarao da ti nije zamjerio....
Rivas mora naci nekog ko ce joj popunjavat ove dane na farmi jer vecine je ni 2% ne jebe.Radojka joj je dobro dosla posto zna da niko ni nju unutra ne jebe ni 2% samo je postuju sto radi za njih i kuha...
Sto se ekrema tice mislim da je suvisno komentarisat zasto ga niko ne dira...covjek nije dobar i to svi znaju.Ko bude pokuso na njemu poene zaradit leti vani i toga su svjesni.Zato je malo bezveze paralele povlacit između njega i meme.[/quote]
To ti je ta "seljačka politika" ,mislim da kod Radojke to odakle je Memo ne igra ulogu ,nego ovo -štapić
gnjev wrote:Kako postuje tudje kupacice kad je reko kakav je to Djurdjevdan praznik, bezveze je to ne treba slaviti ? Al opet ponavljam ja mu ne uzimam za zlo jer nije najnormalniji
Istina, tu je napravio ozbiljan gaf. Ali stojim pri tome da nije pokvaren i da se trudi da iskreno poštuje kuću u koju je došao.
Nekada mu i ne ide od ruke, ali se trudi. I to ljudi tamo osjete i poštuju.
Ekrem ima jednu konstantu u ponašanju i ne glumi ludilo. To je što je i briga ga. Nije on toliko glup da to nije procijenio.
A Memo je ušao sa namještenom taktikom "raja sa svima, svakog savjetuje, tapšač tuđih ramena". I puko je brzo, taktika je bila samo taktika. Ono što je ostalo kad se "raspakovo" je golo i ružno.
Bio mi je simpa, sad mi je vrlo loš.
kupačica wrote:Eto, ne vole Memu jer je obrezan (to se ovdje tvrdi, samo citiram), a kod Ekrema to nikome ne smeta.
Kod Ekija nema problema na nacionalnoj osnovi!
Znači nije zbog toga što je neko musliman ili ne, nego zbog toga što je smrad, ili što je neko bezobrazan poput Meme.
Ekrema vole svi redom. Ekrem je kralj, nek je 100 puta to što jeste, jer Ekrem svoje čuva i voli, ali tuđe poštuje.
Memo tuđe ne poštuje i to se jako dobro vidi. Memo je bezobrazan kolko je težak.
Eto, tako. A sad malo spustite tu loptu.
Hvala.
Eki
Inace te podrzavam, ali napises ovako kojekad gomilu gluposti.
Ekrem je kralj, samo je malo dvolican, pokvaren nerijetko, i sve zamaskira svojim ogranicenim vokabularom i smijehom.
Koliko ga svi redom vole, vidimo u ovakvim momentima kad pocne ogovaranje, opet ga na kraju gotive Shah, Memo i ta mladja raja.
KatarinaKosaca wrote:
Istina sve.
Je li Rivaska bila najviše puta sluga ili nije?
Koliko je puta bio Memo sluga? Samo jednom i to kad je sam tražio.
Uostalom, kad je tamo tolika mržnja otkud Memo tamo? Ja im nikad ne bih otišla, nema tih para, da tako mislim o njima.
Ma, ne mislim ja da je velika nacionalna mržnja, bar ne otvorena. Kad se zagrebe vjerojatno svašta izađe, jer nisu oni akademici nego u biti primitivni ljudi, šatorske pjevaljke, propale pjevaljke, klinci koji sanjaju o karijeri itd. Oni se između sebe mrze, konkurencija su i udaraju tamo gdje je najtanje. Vesni da joj je sin kopile, Memi da je musliman i obrezan itd.. Meni se sviđa što Memo pravi promociju Sarajeva, jako lijepo o Sarajevu govori, ne mijenja naglasak niti riječ "amidža" niti kaže "pokojni" nego "rahmetli", dakle, priča jednako kao u svojoj mahali u Sarajevu. Mislim da je Ekrem jednako puta bio sluga koliko i Vesna, sa tim da nisi navela Vesnu kao objekat voljenja, nego Ekrema.
KatarinaKosaca wrote:Mislim da je Ekrem jednako puta bio sluga koliko i Vesna, sa tim da nisi navela Vesnu kao objekat voljenja, nego Ekrema.
Naravno da nisam navela. Ako poredimo Vesnu i Ekrema da se kojim slučajem bira između Ekija i Vesne, da farmeri izbace jednog od njih dvoje, znam da bi Vesna letila brzinom svjetlosti. Tvrdim to.
A Ekrema bi ostavili, iako znaju ima sve izglede da upravo on digne nagradu.
Ne bi ga sklonili kao opasnog, nego bi otjerali Vesnu. 100%.
Kao prvo, ja mislim da njima Memo vise ne lezi sto je bosanac, ne sto je musliman... oni su jednako gledali i Macu, koji nije musliman... i to ne volim, inace se jezim od tog lokalpatriotizma, ali brate kad vidim nesto ocito.
Ja se odlicno sjecam prije rata, dosli nama neki prijatelji iz Srbije, sin im bio u JNA u Sarajevu, i pustim ja njima TLN, oni se zgledavaju, ne kontaju taj humor, njima je to glupo.
Ok, ne razumiju, mada to nije nas humor vec preslika engleskog, TLN je urbani humor odnosno kopija Monti Pajtona... i takvi ruralci, gedzovani Srbijanski, oni ce nekoga nipodastavat jer je eto Bosanac, Mujo.
U tom slucaju, stajem na stranu naseg covjeka.
A ima tu i vjerskog, nacionalnog, ne moze mene niko uvjeriti da jesda Vesna koja ide u paradu podrske vojvodi Seselju, jedan Era koji pjeva u "oslobodjenom" Vukovaru i povlaci paralele izmedju sebe i Seselja, jedna Saska ciji je muz cetnicki vojvoda, ej cetnicki vojvoda... da oni ne osjecaju mrznju prema jednom Ekremu ili Sulejmanu.
Nego nece na Ekrema, znaju da je bitna faca tamo, nisu oni glupi, moze on zabavljati raju sa svojim izjavama, ali dobro oni znaju da je Ekiju Mitrovic dosao na noge.
Zar ne znaš to? Dok je Ćemo bio nije je prestajao za***vat za to. Išla u Istambul u šverc turu (ona ima neki butik, ili štanda na pijaci, ne znam tačno šta) i kaže Dariji da je bila u Istambulu gdje se govorio arapski.
dječak sa šibicama wrote:Kao prvo, ja mislim da njima Memo vise ne lezi sto je bosanac, ne sto je musliman... oni su jednako gledali i Macu, koji nije musliman... i to ne volim, inace se jezim od tog lokalpatriotizma, ali brate kad vidim nesto ocito.
U tom slucaju, stajem na stranu naseg covjeka.
A ima tu i vjerskog, nacionalnog, ne moze mene niko uvjeriti da jesda Vesna koja ide u paradu podrske vojvodi Seselju, jedan Era koji pjeva u "oslobodjenom" Vukovaru i povlaci paralele izmedju sebe i Seselja, jedna Saska ciji je muz cetnicki vojvoda, ej cetnicki vojvoda... da oni ne osjecaju mrznju prema jednom Ekremu ili Sulejmanu.
Nego nece na Ekrema, znaju da je bitna faca tamo, nisu oni glupi, moze on zabavljati raju sa svojim izjavama, ali dobro oni znaju da je Ekiju Mitrovic dosao na noge.
kupačica wrote:Pa šta onda traže na Farmi kad je tolika mržnja? Imao je 3 nedelje da vidi ko je sve tamo. Nemojte me nervirat.
Traže lovu na farmi. Netko ne bi imao želudca , netko otrpi. Nije slučajno da nema nikoga iz Hrvatske, nije slučajno da nije niti jedan pjevač čak ni iz ZMBT otišao tamo. Još mi ne znamo , isječe se, kao što se isjeklo za "obrezani". Ali, ponavljam, ne vlada harmonija ni između Srba i pravoslavaca tamo, nego se svakom traži slaba tačka. Mislim da je Memina velika greška što je jasno pokazao da mu je šeher slaba tačka. Sad će udarati na to, kao što Goci udaraju da je muž varao ili Vesni da se ne zna ko je otac djeteta.
Pa sta mene briga za njegove motive, ja komentarisem ono sto gledam, kao i svi mi ovdje.
Zar je lose reci istinu, ne razumijem.
Jednako tako mislim da je nekulturno od Meme forsirati nazor neku svoju carsijsku pricu, bjezati sa proslave Djurdjevdana i slave, samarati se onako ofirno pred kamerom, da je glupo pricati o obrazu kao da je to sarajevska svetinja eto mi svi obrazli, ali kad je vec nas, naravno da mi je drazi nego tamo neki svrljiski uljega Dule ili nekakva Radojka.
Isto kao sto mi je Maca drazi od seljacine iz semberije, k tome i fasiste.
dječak sa šibicama wrote:Jednako tako mislim da je nekulturno od Meme forsirati nazor neku svoju carsijsku pricu, bjezati sa proslave Djurdjevdana i slave, samarati se onako ofirno pred kamerom, da je glupo pricati o obrazu kao da je to sarajevska svetinja eto mi svi obrazli, ali kad je vec nas, naravno da mi je drazi nego tamo neki svrljiski uljega Dule ili nekakva Radojka.
Isto kao sto mi je Maca drazi od seljacine iz semberije, k tome i fasiste.
Za šamare sam sebi se slažem, napisala sam ovdje. Sa "bježanja sa slave" ne, jer to je bio čisto vjerski obred, i neumjesno je tu biti i ne krstiti se. Osim toga, možda mu je smetao i miris tamjana. Ja sam bila na jednoj pravoslavnoj svadbi i u sred crkve sam pala u nesvjest jer ne podnosim tamjan. Bilo bi bolje i po mene i po mladence da sam izašla.