Farma

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
kupačica

#2426 Re: Farma

Post by kupačica »

Igbala wrote:važno je da se akademski slikar ne uzdiže diplomom :-)
Ne bi Memo potegao za diplomu da ga neko nije potkačio. Izvukao je diplomu baš kad i treba. Bilo je sa stilom.
kupačica

#2427 Re: Farma

Post by kupačica »

Gospodin_bez_kravate wrote::D
ko ce kome ako neće svoj svome moj fikrete :D
Pa da, vidim i po avaratu da ti nešto dođe mago. Ma jabuku da si rasjeko. :D
Neradnik

#2428 Re: Farma

Post by Neradnik »

u gvantanamu se ovako ne ponasaju materemi.njih ko da je neko ovde puskom doveo kako se ponasaju :D
al to ti je danasnja realnost.pakost,zavist,nema druzenja svak gleda svoj interes....i ovih malo sto je poput meme recimo oni su neshvaceni u danasnji vakat ili kontaju da je-si luđak :D
dječak sa šibicama

#2429 Re: Farma

Post by dječak sa šibicama »

Slikar ima previse viska rijeci, sto jest jest.

Meni je favorit samo zbog zajebancije, jer zna da se sali decko, ali kao osoba nije bas na mojim talasnim duzinama.

Ne mogu tih prefriganaca sa vjecitim osmjehom :D Memo je ok decko za raju, ali namazan je sa hiljadu boja. Znam carsijanere, ko svoj djep.

Eki ima onu seljacku crtu, u sve se petlja, glumi manadzera, kopa drugima raku, ljubomoran, zavidan, puce od ljubomore sto je Danijel odigrao zadatak a on nije... pretenciozan je.

Tarot glumi budalu, nejasan mi je.

Goca poltron, ona je simpaticna zena ali poltron teski. Isto tako i Miki.

a to su osobe koje su mi na farmi najsimpaticnije :D dakle nema savrsenog.
Igbala

#2430 Re: Farma

Post by Igbala »

kupačica wrote:
Ne bi Memo potegao za diplomu da ga neko nije potkačio. Izvukao je diplomu baš kad i treba. Bilo je sa stilom.
ja ga nikad nisam čula da se hvali time :-D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2431 Re: Farma

Post by KatarinaKosaca »

Ne bi ja Memi dala odrednicu Čaršijaner, prije kvazi Čaršijaner.. Trpa se u klanove, tračari, uvalči se Ša, kao tebra ti si gradski ja te gotivim, uvlači se Goci nosiće je na leđima, loš humor, isforsirane fore, izlizane uzrečice... loše, loše, loše..
Igbala

#2432 Re: Farma

Post by Igbala »

KatarinaKosaca wrote:Ne bi ja Memi dala odrednicu Čaršijaner, prije kvazi Čaršijaner.. Trpa se u klanove, tračari, uvalči se Ša, kao tebra ti si gradski ja te gotivim, uvlači se Goci nosiće je na leđima, loš humor, isforsirane fore, izlizane uzrečice... loše, loše, loše..

ja i ti se baš ne slažemo u mišljenju kada su u pitanju Memo, Vesna i Stanija (čitam prethodne postove) :zoka:
zli_hordas

#2433 Re: Farma

Post by zli_hordas »

KatarinaKosaca wrote:Ne bi ja Memi dala odrednicu Čaršijaner, prije kvazi Čaršijaner.. Trpa se u klanove, tračari, uvalči se Ša, kao tebra ti si gradski ja te gotivim, uvlači se Goci nosiće je na leđima, loš humor, isforsirane fore, izlizane uzrečice... loše, loše, loše..
Uvlakac pravi a namazan samo tako.
Neradnik

#2434 Re: Farma

Post by Neradnik »

pa memiš je makar javno reko za razliku od drugih da bi umro ako nebi protračo :D
svako traca samo neko vise neko manje....al inace generalno najbolji je lik tamo.sve na glas kaze.
Igbala

#2435 Re: Farma

Post by Igbala »

zli_hordas wrote:
pa mora s nekim čovjek da priča, odmah ispade uvlakač :shock:
kupačica

#2436 Re: Farma

Post by kupačica »

Igbala wrote:
kupačica wrote:
ja ga nikad nisam čula da se hvali time :-D
Nije se baš hvalio, ali je u jednoj svađi bilo " ma ko si ti, ma šta ti..." kad Memo reče "ali ja imam škooolu".
Takođe spadam u one koji nikada, ali nikada ne mašu formalnim obrazovanjem.
Međutim, iznimne situacije zaista, zaista obavezuju da pojedine spustiš tamo gdje im je mjesto. Obično su to situacije isprovocirane od neškolovanih, onih čiji je životni moto "Ja nemam fakultet al ću TEBE zajebat".
E, Memo se našao upravo u toj situaciji i potegao je diplomu s punim pravom. Opravdano skroz.
Inače, Memo se pomalo gubi u zadnje vrijeme jer mu "platforma" zezanje i sa svima dobar - popušta.
Počinje da ispoljava slabosti i podlegao je atmosferi borbe za što duži ostanak.
KatarinaKosaca

#2437 Re: Farma

Post by KatarinaKosaca »

Igbala wrote:pa mora s nekim čovjek da priča, odmah ispade uvlakač :shock:
Ma, nije, ba to.. On je imao prednost jer je gledao Farmu prije ulaska. Onda je svojom glavom ili posavjetovan odlučio ući u Ljuba-Ša klan. Jer je i sam Ša u početku bio zbunjen kad mu se ovaj uvlačio tebra imaš herciku, gradski si tebra, ja te gotivim i Ljubi isto tako.. njoj je bila druga spika.. ali jednako je bila zbunjena. Onda je sa Vesnom Rivas počeo da kuha samo da boloje stane i opstane u tom klanu. Što je sasvim legitimno kao taktika rijalitija, ali mojne mi onda šatro čapri, ti šatro svoj, principijelan, bla, bla, bla, bljak..
Neradnik

#2438 Re: Farma

Post by Neradnik »

Igbala wrote:
zli_hordas wrote:
pa mora s nekim čovjek da priča, odmah ispade uvlakač :shock:
mislim po godinama da mu je sha tu negdje zato se i kako tako sa njim da kazem"našao".....
onaj filip se ne odvaja od stanije,crnogorac od jovane mada su svakako dva razlicita svijeta,tarot prica za sebe,onu djecurliju ne zelim ni komentarisat kao i starije...
Last edited by Neradnik on 09/05/2013 16:23, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#2439 Re: Farma

Cekam da vidim veceras, ali rece Goca danas tamo farmerima, da su na pijaci svi poludili za Memom, valjda se htjeli slikati sa njim ili su se slikali, nisam siguran jesam li dobro cuo ko kad mumljaju u njedra... i da je Vesna pukla od ljubomore kad je to vidjela.

Valjda joj krivo sto nju niko ne gotivi... e pa jebiga Vesnice, igraj Meminu igru, on se svima dopada, makar i na silu :D

I sto se tice Meminog stava "ja sam akademski gradjanin", podrzavam. Ja sam licno imao iskustva sa ruralcima, i pustis im da budu ravnopravni jer ti je zao odnosno nije mi stil da se izdizem, i cim sam se spustio na njihov nivo, ismijali me ko papka zadnjeg. Ispao ja papak jer sam iz Sarajeva, smiju se ljudi Sarajevu od jutra do mraka. A ono sa Budelja, bukvalno, sto kaze Gljiva, kad je spominjao Konjevica... tamo u Kljucu, taj Budelj je sinonim za brdjane.

Zivotna skola.

Izdigni se ako imas cime, zalosno ali to je pametnije za tebe.
dječak sa šibicama

#2440 Re: Farma

KatarinaKosaca wrote:
Igbala wrote:pa mora s nekim čovjek da priča, odmah ispade uvlakač :shock:
Ma, nije, ba to.. On je imao prednost jer je gledao Farmu prije ulaska. Onda je svojom glavom ili posavjetovan odlučio ući u Ljuba-Ša klan. Jer je i sam Ša u početku bio zbunjen kad mu se ovaj uvlačio tebra imaš herciku, gradski si tebra, ja te gotivim i Ljubi isto tako.. njoj je bila druga spika.. ali jednako je bila zbunjena. Onda je sa Vesnom Rivas počeo da kuha samo da boloje stane i opstane u tom klanu. Što je sasvim legitimno kao taktika rijalitija, ali mojne mi onda šatro čapri, ti šatro svoj, principijelan, bla, bla, bla, bljak..
Mislim da grijesis, taj klan ne postoji, i ja sam u pocetku mislio da postoji ali nema toga.. Ljuba i Sha su sami, ovi ostali klinci, niko tu nikoga ne jebe 1%.

Memo i Sha se razumiju logikom stvari, oba su sa asfalta. Ovo ostalo su djeca sa sela, drugi mentalitet.

Ko kad se nadjes negdje, i za druga biras onoga sa kim imas najvise slicnosti, sa kim dijelis neki slican bekgraund. To je logicno.
kremali

#2441 Re: Farma

Post by kremali »

Poslije kvazi lisca imamo i kvazi carsijanera :D
KatarinaKosaca

#2442 Re: Farma

Post by KatarinaKosaca »

dječak sa šibicama wrote:Memo i Sha se razumiju logikom stvari, oba su sa asfalta. Ovo ostalo su djeca sa sela, drugi mentalitet.Ko kad se nadjes negdje, i za druga biras onoga sa kim imas najvise slicnosti, sa kim dijelis neki slican bekgraund. To je logicno.
Ovo je jako tačno.. i uvijek stojim iza toga, pa me često na nekim drugim temama proglase elitistom.. sličan odgoj urbanog podrazumjeva puno toga zajedničkog.. ALI... bate :D i u sličnom bekgraundu postoje dobri i loši ljudi. Ša je loš, zao, gori... i ponavljam Memino uvlačenje njemu je i samog Ša jako zbunjivalo u početku, jer se ponašao kao najgori avlijaner koji se uvaljuje nekoj ženskoj na Čaršiji. I te kako klan LJuba-Ša postoji. Politika nezamjeranja prema većini, đonom prema drugima (u druge spadaju Zorica, Vesna i svrstaše u to i Sašku). Jer, nikad, nikad nisam vidjela nekog urbanog sa imalo odgoja a da se nagovori Milanu Tarotu ono što se Ša nagovorio ... degutantno, gore od Vesna + Zorica+ Saška zajedno u najgorem izdanju. U svoj klan šlepaju debila od djeteta Akija i ona dva imbecilna para.. Fakat, i pored najbolje volje, nemam favorita..
dječak sa šibicama

#2443 Re: Farma

Memo Carsijaner :D

Imas jalijase, njih vise cijenim od ovih... pa jesu kvazi, furaju neki "dijete asfalta" stil, a sve mamini i tatini sinovi.

Memo je sve u nzivotu postigao na ime mame i tate, oboje su umjetnici, tata mu pravi one bakarne ukrase, nije klasicni kazandzija... mama profesorica u umjetnickoj. Sva su mu vrata otvorena na stelu, da se ne lazemo. Ko u rajsova moze upisati akademiju, nego stroga stela.

I kao slikar, prosjek... on odmah kaze "mene ponizavaju propali slikari". Ja nisam propali niti ikakav slikar, ali znam sta je umjetnost. Ono njegovo, maljanje po platnu.

Eto ga na farmi, sto ne pokaze kakav je umjetnik, trebaju im pokloni za pijacu, tu se on najvise treba iskazati, uzmi komad kartona i trazi uljane od zadruge, nacrtaj nesto, naskrabaj, trazi komad grafita, bilo sta, nacrtaj par detalja... ma bjezi, namazander :D

Ali mi lezi, jer volim zajebanciju, on se solidno zeza.
karanana

#2444 Re: Farma

Post by karanana »

jel ono kurir kreno i na hajku na gljivu kao pravio neke mudžahedinske pjesme kako o bosni tako i o sandžaku i kosovu?
KatarinaKosaca

#2445 Re: Farma

Post by KatarinaKosaca »

dječak sa šibicama wrote:Memo Carsijaner :D

Imas jalijase, njih vise cijenim od ovih... pa jesu kvazi, furaju neki "dijete asfalta" stil, a sve mamini i tatini sinovi.

Memo je sve u nzivotu postigao na ime mame i tate, oboje su umjetnici, tata mu pravi one bakarne ukrase, nije klasicni kazandzija... mama profesorica u umjetnickoj. Sva su mu vrata otvorena na stelu, da se ne lazemo. Ko u rajsova moze upisati akademiju, nego stroga stela.

I kao slikar, prosjek... on odmah kaze "mene ponizavaju propali slikari". Ja nisam propali niti ikakav slikar, ali znam sta je umjetnost. Ono njegovo, maljanje po platnu.

Eto ga na farmi, sto ne pokaze kakav je umjetnik, trebaju im pokloni za pijacu, tu se on najvise treba iskazati, uzmi komad kartona i trazi uljane od zadruge, nacrtaj nesto, naskrabaj, trazi komad grafita, bilo sta, nacrtaj par detalja... ma bjezi, namazander :D

Ali mi lezi, jer volim zajebanciju, on se solidno zeza.
Džaba mama ,tata, štele sve... ženidbom je najsigurniji potez napravio :D
dječak sa šibicama

#2446 Re: Farma

KatarinaKosaca wrote:
dječak sa šibicama wrote:Memo i Sha se razumiju logikom stvari, oba su sa asfalta. Ovo ostalo su djeca sa sela, drugi mentalitet.Ko kad se nadjes negdje, i za druga biras onoga sa kim imas najvise slicnosti, sa kim dijelis neki slican bekgraund. To je logicno.
Ovo je jako tačno.. i uvijek stojim iza toga, pa me često na nekim drugim temama proglase elitistom.. sličan odgoj urbanog podrazumjeva puno toga zajedničkog.. ALI... bate :D i u sličnom bekgraundu postoje dobri i loši ljudi. Ša je loš, zao, gori... i ponavljam Memino uvlačenje njemu je i samog Ša jako zbunjivalo u početku, jer se ponašao kao najgori avlijaner koji se uvaljuje nekoj ženskoj na Čaršiji. I te kako klan LJuba-Ša postoji. Politika nezamjeranja prema većini, đonom prema drugima (u druge spadaju Zorica, Vesna i svrstaše u to i Sašku). Jer, nikad, nikad nisam vidjela nekog urbanog sa imalo odgoja a da se nagovori Milanu Tarotu ono što se Ša nagovorio ... degutantno, gore od Vesna + Zorica+ Saška zajedno u najgorem izdanju. U svoj klan šlepaju debila od djeteta Akija i ona dva imbecilna para.. Fakat, i pored najbolje volje, nemam favorita..
Tanak je to klan, ja sam ocekivao da su oni prije farme utvrdili zidine, ali sve je ono tanko, improvizirano.

Sha i Ljuba igraju igru "dozivotnog prijateljstva", ja ne znam odakle se oni znaju, tek sa farme ili od ranije, ali ne pusim tu njihovu pricu o velikom prijateljstvu.

Sha je kompleksas, nebi rekao da je djubre, zlo, vise je sujetna osoba sa izrazenim kompleksom vise vrijednosti. Kad kaze "sve su one zaljubljene u mene" :-) ali i Saska rece da je Sha zaljubjen u nju :D

Inace, ona je pokrenula svadje sa svima, zbog glasova, to je 1/1

Zorica je paranocina, realno receno, i Darija je nedavno u studiju Pinka rekla (nema vise razloga da laze) da je Zoricu za gazdu stavila jer je mislila da je autoritet, i samo zato. I da je prvo kontala Ljubu, pa joj je Ljuba rekla nemoj mene dosta mi je jednom, i da nema nikakve zavjere protiv Zorice. Samo je bila sljedeca na listi autoriteta.

Takodje i ono kad je napala Hakija da je lajao protiv nje uz kazan, nije je decko ni spomenuo. Ne volim ga, ali sto je istina, istina je. Zorica je paranoicna.

Ti imas malo simpatija do "starih", vidim ja :D

A Memina zena, posebna prica... dobro se udao, tacno :D
KatarinaKosaca

#2447 Re: Farma

Post by KatarinaKosaca »

Ma, nemam ja neku podjelu na mlade i stare. Samo jako ne volim (da ne napišem mrzim) lijene ljude općenito u životu. I Era je bio u pravu kada je za Akija rekao "radne navike nula bodova".. a mali se ufurao da je zvijezda, pa ko dira njega dira i gran produkciju, ko dira grand produkciju dir ai pink, ko dira pink guši medijske slobode.. ma, haos. Dečku je Boga dao valjda glas, pa mu se život svodi da spava do 16h, popije kafu, ide na svirku do zore naredne, uzme lovu it ako.. Danas kad su šišali ovcu, svi zgrčeni, kičma ih mora boliti, on uzeo jedini stolicu, sjedi i gleda. Pa, kako ga nije sramota? Ono, svatko je bio mlad, išao po kafanama, volio ovo ili ono, ali ovo je pojam truleži i ljenosti, a by the way i bezobrazluka i sujete.
Zorica očito, žena ima zdravstveni mentalno problem, ne znam koje vrste, ali je napravila po meni, potez farme kada je mimo svih očekivanja stavila Ljubu i Ša za sluge. Mogla je ona, komotno u tom klanu vegetirati do kraja Farme i puno bi joj bilo komotnije. Mislim da je bolesna (da ne kažem luda), ali da ima osjećaj za pravdu dosta izražen. Saška mi je dno dna.. od riječnika, ponašanja.. Dakle, najgori su mi Ša i Ljuba. Poslje njih po najgorem su mi Aki i Saška. Poslije Jovana, Stanija i 2 Filipa.. poslije tek ostali.. tako da i Memo spada u gornji dio, ali to ne znači da mi je favorit i da mi je drag. Daleko od toga.. Bebi Dol je super cura, ali je gudra toliko izjela da .. van konkurencije u priči, potpuno. Era je pokvaren, ljakser, sujetan, ali i vrijedan i domaćin nije mu ništa teško raditi.
Neradnik

#2448 Re: Farma

Post by Neradnik »

Pa pogledaj vb i sve ce te bit jasno.Kakvi klanovi i zajebancije na kraju je jedan koji nosi pare i to je to.Ne kazem da tu nema olaksavajucih okolnosti ako si sa sto vise ljudi "dobar" samim tim ces bolje proci ali to nema veze sa klanom jer jedan izlazi sa lovom a klan bi trebao da djeli pare sto nema sanse da ce se to desit niti se ikad desilo.
KatarinaKosaca

#2449 Re: Farma

Post by KatarinaKosaca »

Gospodin_bez_kravate wrote:Pa pogledaj vb i sve ce te bit jasno.Kakvi klanovi i zajebancije na kraju je jedan koji nosi pare i to je to.Ne kazem da tu nema olaksavajucih okolnosti ako si sa sto vise ljudi "dobar" samim tim ces bolje proci ali to nema veze sa klanom jer jedan izlazi sa lovom a klan bi trebao da djeli pare sto nema sanse da ce se to desit niti se ikad desilo.
Naravno da je taktika klanom doći do kraja. Tu se klan raspada, ali je već puno više dnevnica u džepu. Iako ima rijalitija gdje se dogovore i da podijele lovu. Jednom je puklo u survajveru u francuskoj , mislim, kad ih je za***bao pobjednik. Iako, mislim da ovi nemaju mozga ni za to. Ili kako Dule kaže "Nemaš bre mozak" :D
Neradnik

#2450 Re: Farma

Post by Neradnik »

Al vidi sta on dobiva sa tim sto je sa vise ljudi dobar?Osim "mira u kuci", eventualno stapica i da bude sluga al publika je ta koja donosi konacnu odluku.Dzaba ti sve ako nemas veliku podrsku iz vana.Svjesni su i oni toga pa nije se dzaba zoka smirila nakon arene.
Locked