BHRT - javni servis, državna radio-televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
samkoF

#176 Re: BHT

Post by samkoF »

ma ko sljivi BHT imamo mi ESPN :D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#177 Re: BHT

Post by sabina1 »

Gledajući kanale iz kablovske ponude primjećujem jednu poražavajuću činjenicu , naime sve je manje bosanskog/srpskog/hrvatskog jezika na televizijskim programima , engleski je superioran i mislim da je to loše.

Jedan od rijetkih izuzetaka je BHT (kao i FACE TV recimo) jer oba kanala imaju emisije na jednom od naših jezika a to će u ovom tehnološkom vremenu itekako vrlo brzo postati važno.

Naravno da je bitno i lijepo da što više naših građana govori engleski jezik , ali mislim da je bitnije da znamo bosanski jezik a nažalost njega sve manje poznajemo i koristimo.

Stoga podrška BHT-u jer kao javni servis ima zadatak da očuva bosanski/srpski/hrvatski jezik emisijama iz vlastite produkcije na jednom od ovih jezika.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#178 Re: BHT

Post by KatarinaKosaca »

tvsabina wrote:Gledajući kanale iz kablovske ponude primjećujem jednu poražavajuću činjenicu , naime sve je manje bosanskog/srpskog/hrvatskog jezika na televizijskim programima , engleski je superioran i mislim da je to loše.

Jedan od rijetkih izuzetaka je BHT (kao i FACE TV recimo) jer oba kanala imaju emisije na jednom od naših jezika a to će u ovom tehnološkom vremenu itekako vrlo brzo postati važno.

Naravno da je bitno i lijepo da što više naših građana govori engleski jezik , ali mislim da je bitnije da znamo bosanski jezik a nažalost njega sve manje poznajemo i koristimo.

Stoga podrška BHT-u jer kao javni servis ima zadatak da očuva bosanski/srpski/hrvatski jezik emisijama iz vlastite produkcije na jednom od ovih jezika.
Slažem se. Ipak ako nisu kvalitetni programi, bolje da ih nema. BHT jeste ranije imao kvalitetne dokumentarce , ali mislim da je to već zastarjelo, prevaziđeno. Ostaje nam Mirza Vranj i Hayat, malo prije prelazeći preko kanala naiđoh u jednoj je rečenici na našem jeziku imala dvije nepravilno izgovorene riječi. :-) :-)
uglavnomja

#179 Re: BHT

Post by uglavnomja »

tvsabina wrote:Gledajući kanale iz kablovske ponude primjećujem jednu poražavajuću činjenicu , naime sve je manje bosanskog/srpskog/hrvatskog jezika na televizijskim programima , engleski je superioran i mislim da je to loše.

zar nije odredjeno koliko sati programa mora biti iz vlastite produkcije???
casper_

#180 Re: BHT

Post by casper_ »

i bolje da nema. neka djeca uce engleski.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#181 Re: BHT

Post by sabina1 »

casper_ wrote:

i bolje da nema. neka djeca uce engleski.
Prvo da nauče bosanski.
BHF_Manijak

#182 Re: BHT

Post by BHF_Manijak »

A koja to nasa TV kuca radi VLASTITE emisije na engleskom jeziku majketi mile?! :-) :-) Normalno ako je vlastita produkcija da ce biti na bosanskom, ta nece na madjarskom! :roll:
A televizije poput OBN-a, Hayata, FTV, Facea itd.., imaju dosta emisija vlastite produkcije. O kvaltietu bi se dalo itekako govoriti, ali imaju ih.
Chuckie

#183 BHT

Post by Chuckie »

Aaa jadni nashi emiteri ostase bez utakmice hahaha. 3 televizije ista utakmica 3 komentatora. Pa to nema nigdje u pi..i materini.

Sent from my iPhone using Tapatalk
luckylaka

#184 Re: BHT

Post by luckylaka »

Chuckie wrote:Aaa jadni nashi emiteri ostase bez utakmice hahaha. 3 televizije ista utakmica 3 komentatora. Pa to nema nigdje u pi..i materini.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Sta sam to propustio danas,jeba me druga smjena nista nisam pogledao.Jesu li to isprobali novu tehniku tj.pripreme za S.P.kako funkcionise
BHF_Manijak

#185 Re: BHT

Post by BHF_Manijak »

Ma prekinuta utakmica Galata - Juve, a oni pola sata pustili siganl sa tog meca, a u kadru stadion i kako sniejg pada! Pa bar da su se u medjuvremenu ukljucili u studio, dok ne dobiju dozvolu da "promjene" utakmicu koju emituju, vec jok, amaterizam na nivou, jebo ih otac!
It_is_a_Leclerc

#186 Re: BHT

Post by It_is_a_Leclerc »

BHF_Manijak wrote:Ma prekinuta utakmica Galata - Juve, a oni pola sata pustili siganl sa tog meca, a u kadru stadion i kako sniejg pada! Pa bar da su se u medjuvremenu ukljucili u studio, dok ne dobiju dozvolu da "promjene" utakmicu koju emituju, vec jok, amaterizam na nivou, jebo ih otac!
Pa šta će kad nemaju spreman studio, jer utakmici nije prethodila studijska emisija ?
I kad im OBN određuje koju će utakmicu odraditi, a svaku odrade 50 puta bolje od onih cirkusanata sa OBN-a.
luckylaka

#187 Re: BHT

Post by luckylaka »

It_is_a_Leclerc wrote:
BHF_Manijak wrote:Ma prekinuta utakmica Galata - Juve, a oni pola sata pustili siganl sa tog meca, a u kadru stadion i kako sniejg pada! Pa bar da su se u medjuvremenu ukljucili u studio, dok ne dobiju dozvolu da "promjene" utakmicu koju emituju, vec jok, amaterizam na nivou, jebo ih otac!
Pa šta će kad nemaju spreman studio, jer utakmici nije prethodila studijska emisija ?
I kad im OBN određuje koju će utakmicu odraditi, a svaku odrade 50 puta bolje od onih cirkusanata sa OBN-a.
Nisam gledao ali ako je ovako kako ,,Manijak,,kaze onda su dobro odradili :D
BHF_Manijak

#188 Re: BHT

Post by BHF_Manijak »

It_is_a_Leclerc wrote:
Pa dobro druze, ali je li tebi logicno da nemas barem 15 minuta uvodne emisije pred fuckign najvaznije klubsko takmicenje Evrope?!
Oni cirkusanti sa RTRS-a, barem imaju sa onim glupanom Tulicem, a ovi nasi ukljuce se 5 minuta ranije i odmah odjava nakon utakmice!

Jadno da jadnije ne moze biti. Mislim da smo jedina tv kuca koja nema ni minute uvodne emisije pred LP utakmicu!
irac300

#189 Re: BHT

Post by irac300 »

Da, to je baš sramota za nacionalnu televiziju da najpopularnije klupsko takmičenje ne može popratiti s uvodnim emisijama, kao i komentarima poslije utakmice. Dovoljno im da malo HRT pogledaju. Ne treba im izmišljanje tople vode. I onda se čude što gube TV prava od onih poluamatera s OBN-a.
kakavdanakneiskustvu

#190 Re: BHT

Post by kakavdanakneiskustvu »

upravo potpisaše antu domazeta kao zastupnika hdz u parlamentu,je li to neki novi detalj ili greška?
luckylaka

#191 Re: BHT

Post by luckylaka »

Dze lovA :-) Nema novca: BiH odustala od učešća na Eurosongu 2014.
Bosna i Hercegovina neće imati svog predstavnika na Eurosongu u Kopenhagenu.

Nema novca: BiH odustala od učešća na Eurosongu 2014.
Iako je prije mjesec dana Poslovni odbor Radio-televizije Bosne i Hercegovine donio odluku kojom su otvorena vrata za učešće Bosne i Hercegovine na 59. Eurosongu u Kopenhagenu, Upravni odbor BHRT-a na današnjoj sjednici u Sarajevu odlučio je da nema novca za planirano samofinansiranje ovog projekta.
It_is_a_Leclerc

#192 Re: BHT

Koji idioti, dragi Allahu...Sad će još i platiti više desetaka hiljada eura kazne zbog povlačenja prijave, ili će ih EBU suspendovati iz razmjene.

Znam da zvuči paranoično, ali sam uvjeren da je i ovo potez sve jače srbočetničke struje iz RS-a u upravnim tijelima BHRT-a koja na sve načine želi BiH isključiti iz evropskih zbivanja. Eurovizija je, ma šta mi sad mislili o njoj, jedno dugogodišnje, višedecenijsko muzičko takmičenje u kojem se ne predstavljaju samo pjesme, već i zemlje, njihove kulture, tradicije i umjetnosti.
Ovim se jasno želi poručiti da BiH nije dio Evrope, i da nam nije mjesto među drugim evropskim zemljama koje idu na ovo takmičenje, pa makar iz poštovanja prema tradiciji.

I nije mi jasno kako je bilo sredstava 1993. ili 1994. kad nije bilo struje, a kamoli para, a sad odjednom nema. :?
Altsa

#193 Re: BHT

Post by Altsa »

It_is_a_Leclerc wrote:Koji idioti, dragi Allahu...Sad će još i platiti više desetaka hiljada eura kazne zbog povlačenja prijave, ili će ih EBU suspendovati iz razmjene.

Znam da zvuči paranoično, ali sam uvjeren da je i ovo potez sve jače srbočetničke struje iz RS-a u upravnim tijelima BHRT-a koja na sve načine želi BiH isključiti iz evropskih zbivanja. Eurovizija je, ma šta mi sad mislili o njoj, jedno dugogodišnje, višedecenijsko muzičko takmičenje u kojem se ne predstavljaju samo pjesme, već i zemlje, njihove kulture, tradicije i umjetnosti.
Ovim se jasno želi poručiti da BiH nije dio Evrope, i da nam nije mjesto među drugim evropskim zemljama koje idu na ovo takmičenje, pa makar iz poštovanja prema tradiciji.

I nije mi jasno kako je bilo sredstava 1993. ili 1994. kad nije bilo struje, a kamoli para, a sad odjednom nema. :?
BHT je odavno postala prododikova...pogledati dnevnik i sve ce vam biti jasno
neki

#194 Re: BHT

Post by neki »

It_is_a_Leclerc wrote:Koji idioti, dragi Allahu...Sad će još i platiti više desetaka hiljada eura kazne zbog povlačenja prijave, ili će ih EBU suspendovati iz razmjene.

Malo si paranoican...upravo je rtrs ta koja je prosle godine insistirala da bht ucestvuje na eurusongu i protestovala zbog povlacenja..
Po meni sasvim opravdan korak, to takmicenje ionako nema nikakvu vaznost osim u istocnoj evropi
irac300

#195 Re: BHT

Post by irac300 »

Meni je ta vijest za muštuluka. Eurovizija odavno više nije što je nekada bila. Al' ova vijest je još bolja, ako je istinita.
http://sarajevski.ba/zmajeva-u-brazilu- ... matu/20305
Banksy

#196 Re: BHT

Post by Banksy »

Koji god da je razlog u pitanju
irac300 wrote:
Meni je ta vijest za muštuluka.
dede merdzane

#197 Re: BHT

Post by dede merdzane »

Nadam se makar da ce srediti studio. OBN-ov je svemirski broj u odnosu na BHT-ov. A dzaba im HD kada ne znaju koristiti kamere, a za zvuk da ne govorim. Kao da slusam komentatora tokom prenosa sjednice KPJ iz '62 godine.

I onda iritantni Igor Kristic kojem je msko malo glasnije komentarisati pa mu u reziji pojacaju mikrofon, a ne cujes publiku na stadionu, ni a od atmosfere. Na normalnoj televiziji cujes kada sutnu loptu, a kod ovih levata ne znas jeli go bio, osim ako nije Igorov omiljeni klub. Ili da mi stave Suku koji jos jos nije odlucio da li mu je drago ili krivo kada "igrac reprezentacije BiH" zabije.
Chuckie

#198 Re: BHT

Post by Chuckie »

Bravo za BHT ako je istina što se danas piše, gledat ćemo SP u visokoj rezoluciji na BHTu. :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#199 Re: BHT

neki wrote:

Malo si paranoican...upravo je rtrs ta koja je prosle godine insistirala da bht ucestvuje na eurusongu i protestovala zbog povlacenja..
Po meni sasvim opravdan korak, to takmicenje ionako nema nikakvu vaznost osim u istocnoj evropi
Ma da. Našli neku uber anonimnu grupetinu i postavili uslov. A kao bili su protiv.

Korak nije opravdan. To takmičenje itekako ima svrhu. Da nema, ne bi svi na njemu učestvovali - od Njemačke, preko Velike Britanije do Rusije. To takmičenje prema zvaničnim statitistikama EBU-a, gleda između 50 - 100 miliona gledatelja u Evropi, Americi, Australiji i Aziji. Zamisli tri minute na ekranima u 100 svjetskih zemalja, pred tolikim auditorijumom, za zemlju kakva je BiH. Još ako smo dobri, takav marketing se ne može platiti.

Očito opet rade talovi i opet je njima draže međusobno razdijeliti pare nego da se još dodatno (i kao i uvijek, u vrlo dobrom svijetlu) predstavni Bosna i Hercegovina.
dede merdzane

#200 Re: BHT

Post by dede merdzane »

It_is_a_Leclerc wrote: Očito opet rade talovi i opet je njima draže međusobno razdijeliti pare nego da se još dodatno (i kao i uvijek, u vrlo dobrom svijetlu) predstavni Bosna i Hercegovina.
U redu, imas tri minute da predstavis svoju zemlju, jeli. Kako smo je mi to do sada predstavljali, kada je bilo para? Imamo li ikakve pokazatelje koliko su te tri minute do sada uticale na povećanje broja turista, izvoza ili proizvodnje?

Ili da okrenemo s druge strane, možeš li mi reći na osnovu koje pjesme od prošle godine si odlučio posjetit zemlju koju predstavlja? Ili kupiti nešto iz te zemlje?

Marketing je super ako ga znaš koristiti, ali naši eurovizijci to ne znaju i takmičenje im služi samo za druženja za koja bi ih ovdje navijači i/ili vehabije kamenovali.
Post Reply