Mislim da su i Federalna televizija i Televizija Republike Srpske , u svojim entitetima daleko gledaniji od BHT ! Razlozi su slijedeći :
- BHT nema populistički način političkog informisanja. Iako im se ovdje može uputiti kritika zbog previše rezervisanog stava , ipak smatram da je taj rezervisani stav u nestabilnim političkim uslovima sa duboko podijeljenim stanovništvom bolji od ekstravagantnog populizma FTV-a i RTRS-a koji debelo prelazi granice neukusa i postaje degutantan.
- Mislim da na BHT od osnivanja nisam čula niti ton narodne novokomponovane muzike (ruku na srce ni FTV i RTRS ovo ne prikazuju često ali ponekad se omakne) a ta muzika je jedno od najvećih zala s kojima se naši mladi susreću.
- Vanjskopolitičke emisije su sasvim solidne bez antiglobalističkog naboja (Marić) ili nepostojanja istih (RTRS) i bez tenzija sa teorijama zavjere
- Sve ostalo je ok , u skladu s novcem kojim raspolažu. Neku noć sam čula da HRT ima 1200000000 kuna godišnjeg budžeta (ili 300 miliona maraka) , ne znam koliki budžet ima BHT ali sam sigurna da niti jedna televizija u EVROPI nema političku opstrukciju plaćanja pretplate (mahom Hrvati i Srbi Bosne i Hercegovine uz dužno izvinjenje izuzecima).
- Nedostatak sportskih prijenosa implicira nedostatak love a ne namjernog izostavljanja sportskih takmičenja
- Izbor za Eurosong (sjetite se izbora za Eurosong u Jugoslaviji koji su bili česti motivi raznih unutrašnjih svađa i rasprava) je odličan iako se omaknu krupne greške kod izabranog predstavnika ali to je tehničko a nikako političko ili unutrašnje pitanje i naravno stvar mog ličnog muzičkog ukusa koji može biti potpuno pogrešan.
Ne gledam RTRS , a FTV i TVSA ponekada. BHT bi trebala biti uzus svim državnim televizijama kako kreirati program , selektovati prezentatore i za deset koplja je iznad pomenutih televizija u gotovo svim segmentima. Čist primjer sutrašnje idealne Bosne i Hercegovine. Dajmo im novce i pustimo ih da rade. Bravo . I da , NE RADIM na BHT , NEMAM ROĐAKE, PRIJATELJE, POZNANIKE tamo, niti na bilo koji način finansijski ne ovisim o tom mediju. Samo ih JAVNO hvalim jer sam zadovoljna i svjesna uslova u kojima rade i svjesna različitosti publike koju moraju zadovoljiti

.